To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Białe Kruki

mawete - 7 Października 2008, 19:30

Missae Defunctorum (1929)
Kamilos - 27 Grudnia 2010, 14:02

Jad Mantezji - Zajdla (1965r I wydanie i jedyne, nakład 10000), można spotkać na allegro ale chodzi całkiem drogo. Do tego bardzo fajnie, klimatycznie ilustrowany zbiorek.
Adon - 7 Lutego 2011, 14:51

W rodzinie jest jedna z pierwszych drukowanych na ziemiach polskich książek. Ciekawe, kto ją odziedziczy?

Ja sam mam trochę książek z międzywojnia po polsku i po niemiecku (świetne kalendarze z poradami na każdą okoliczność, czy atlasy geograficzne), a z fantastyki limitowany do 2100 sztuk "Exorcisms And Ecstasies" Karla Wagnera.

Procella - 29 Wrzeœśnia 2013, 22:04

Mam nadzieję, że nie popełniam jakiegoś dużego nietaktu odświeżając stary temat...

Mój ulubiony staroć: "The Mammoth Book of Thrillers, Ghosts and Mysteries" z 1936. Na zewnątrz wygląda tak, a wewnątrz - tak. Takich staroci mam jeszcze kilka, nawet czasem starszych, np. antologię poezji "Najmłodsza pieśń polska" pod redakcją Staffa z 1903 roku, "Enuma Elisz" z 1909 (opr. Lange), ballady angielskie w przekładzie Kasprowicza z 1931 r...

Z mniej starych rzeczy - mam "Adventures in Unhistory" Avrama Davidsona - niby rzecz niestara, ale zobaczcie na eBayu, jakie osiąga ceny. Mnie udało się trafić za normalne pieniądze, chyba ktoś nie sprawdził, ile sobie mógł za to zawołać. Podobna sytuacja jest z "The Warlock's Book" Petera Haininga.

Iwan - 30 Wrzeœśnia 2013, 13:48

Necronomicon, niestety wydanie nie oryginalne tylko te z 950 r. przetłumaczone już na grekę przez Teodorusa z Filetu.
Rafał - 30 Wrzeœśnia 2013, 13:57

Iwan, albo jedynka ci umkła, albo zaraz własnej szczeny będę szukał po podłodze :shock:
Kruk Siwy - 30 Wrzeœśnia 2013, 14:11

Myślę, że pomylił także tłumacza: powinno być Ajwana z Pasztetu.
feralny por. - 30 Wrzeœśnia 2013, 14:30

A nie Sedesa z Bakelitu?
Iwan - 30 Wrzeœśnia 2013, 17:03

nie wiem chłopaki, może to jakieś późniejsze tłumaczenia, ja mam takie :mrgreen:

Partner forum