Powrót z gwiazd - OBYWATELE IV RP !
Romek P. - 21 Września 2006, 23:00
Henryk Tur:
Cytat | I doczekamy się III Rzeszy |
Nie kracz. Nie ma żadnej pewności, że oni mają ochotę dobrowolnie oddać klocki, jeżeli przegrają.
NURS - 21 Września 2006, 23:05
A kto ich poprze?
Takie typy żyja tym, że mają wrogów. Jak ich nie mają, to sobie robią, dla nich bedzie super, że nie muszą rządzić, tylko zrzędzić, że by mogli, tylko inni im nie dali.
Romek P. - 21 Września 2006, 23:17
Nie to miałem na myśli. Pytanie za 10 punktów, czy zechcą oddać władzę, gdyby przegrali... Jakoś te podsłuchy, utrącanie w ciekawy sposób kandydatów Platformy, grożenie Lepperowi zakazem kandydowania i inne takie wydają mi się mało zabawne. Bardzo mało...
A bomkiem, niezauważenie, przechodzi kolejna próba zmiany prawa autorskiego, pod pozorem fryzjerów i taksówkarzy, którzy powinni mieć prawo puszczać muzykę w swych przybytkach... ciekawe, jaki knebel sie tam kryje
NURS - 21 Września 2006, 23:27
Co do pierwszego, to pewnik, że będą uwalać wszystkich metoda krakowską, ale to jest normą dla PiSu.
A o szo chodzi z tym prawem fryzjerów do taksówkarzów?
Henryk Tur - 22 Września 2006, 08:23
NURS napisał/a | A kto ich poprze? |
Ci, którzy dotąd popierali.
Albion - 22 Września 2006, 09:20
Część zdążyła już przejzeć na oczy. A przynajmniej taką mam nadzieję...
Henryk Tur napisał/a | A jeśli zobaczysz uśmiech kota bez kota, wiedz, że zaczyna sie coś nowego. |
Oto jestem
Robimy przewrót!!!
hjeniu - 22 Września 2006, 10:09
W przód czy w tył
Albion - 22 Września 2006, 10:31
Tak i tak i dla pewności na boki, co by obie kaczki trafić
Henryk Tur - 22 Września 2006, 12:10
To b ędzie wrześniowy. A powstanie kiedy?
hjeniu - 22 Września 2006, 12:31
W listopadzie albo w styczniu
Rodion - 22 Września 2006, 14:44
A moze w październiku?
Albion - 22 Września 2006, 14:48
Ja tam za grudniem jestem - we Gewiazdkę nikt się spodziewać nie bedzię, a my wtedy... ŁUP!!!
hjeniu - 22 Września 2006, 16:01
W październiku to raczej rewolucja Grudzień jest niezły - stworzymy nową świecką tradycję
Albion - 22 Września 2006, 17:05
Polski odpowiednik Święta Dziękczynienia - z tym, że zamiast indora, będą dwie kaczuchy
Lu - 22 Września 2006, 17:07
Jak przewrót to trzeba zawołać Ziutę. On jest w tym dobry
Vened - 22 Września 2006, 19:35
Taa, najlepiej jak na Węgrzech - nachlać się, ubrać bluze z kapturem i iść wyrywać znaki i srac po bramach Niech zyją dzielni buntownicy
NURS - 22 Września 2006, 19:49
Vened,to może być ta wredna komuchowata socjalistyczna propaganda, wiesz
dzejes - 22 Września 2006, 19:53
Cytat | Vened: Taa, najlepiej jak na Węgrzech - nachlać się, ubrać bluze z kapturem i iść wyrywać znaki i srac po bramach Niech zyją dzielni buntownicy |
A co! Punk rock to nie rurki z kremem!
Vened - 22 Września 2006, 20:11
NURS napisał/a | Vened,to może być ta wredna komuchowata socjalistyczna propaganda, wiesz |
Cóż, propagnada zawsze może być, ale jednak w TV pokazywali tych ludzi co robili zamieszki i to bylo pijane bydlo. A porównywanie przez niektorych tych wydarzen do 1956 bylo zalosne. To tak jakby porownywac ta demolke Warszawy po tym jak Legia zdobyla mistrzostwo z Powstaniem Warszawskim. Zreszta, chetnie bym zobaczyl takie zamieszki u nas. Niech pijana swołocz wybija okna w imię Tuska Razem! Razem!
hjeniu - 22 Września 2006, 21:14
Jaka Legia. POGOŃ MISTRZEM POOOLSKI
BTW: Tak to już dzisiaj jest: na ulice wychodzą męty, reszta protestuje opowiadająć dowcipy w necie. I sam właściwie nie wiem czy to dobrze czy źle.
Henryk Tur - 22 Września 2006, 21:15
Vened, dobrze kombinujesz.
NURS - 22 Września 2006, 21:18
Vened, alr to telewizja na usługach tego rządu pokazywała, nie?
A pamiętasz zadymy z góenikami, tez było widac pijaną tłuszczę i tez takie podsumowania z ekranu płynęły.
może im zależy, zeby to tak wyglądało.
Wiesz, telewizja kłamie, zwłaszcza w rękach komuchów, nie?
Vened - 22 Września 2006, 21:27
Cytat | Vened, alr to telewizja na usługach tego rządu pokazywała, nie? |
Nie wiem czy to wegierska TV byla. Rownie dobrze to moglo byc nagrane przez jakas inna stacje. Dziennikarze się zlatują do takich rzeczy jak muchy do świerzej padliny Zresztą, mi chodzi po prostu o to jak ci ludzie wygladali. Może poddaje się stereotypom (poza tym, nie wiem jaka moda tam panuje) ale w TV widzialem ludzi, ktorzy wygladali zupelnie tak jak nasi kibole i zule. Oczywiscie to może być propagnda, dlatego jeśli macie jakies inne filmy lub zdjecia to chetnie zobacze.
dareko - 22 Września 2006, 21:27
Bo Madziary tak maja. Nawala sie i bez powodu ida autka podlapalac No i oczywiscie Tusk za tym stoi! Bo mial dziadka... wszyscy wiedza gdzie, do tego sobie za darmoche bilbordy z PZU wyludzil.... tak....
Vened, problem w tym, ze zwolennicy Tuska to nie pijana swolocz. Ja wiem, ze baaaardzo bys chcial, zeby tak bylo.... niestety!
Vened - 22 Września 2006, 21:28
Acha, a rządowa TV padla na kilka godzin w ogóle. To byly raczej materialy z prywatnych stacji - zdaje sie, ze niezbyt prorządowych.
NURS - 22 Września 2006, 21:32
Vened, a pamiętasz te wiwatujące tłumy po ataku na WTC? Ja pamiętam, pamiętam też, jak potem wyjaśniono, że bylo to kilkunastu fanatyków, wybryk a nie reguła, ale ich zdjęcia obiegły wszystkie telewizje świata.
Naprawdę uważasz, ze to kibole protestują przeciw rządowi, albo tylko oni wykorzystują okazję dorobienia zadym. to miej świadomośc, że tacy sami kolesie w latach osiemdziesiątych podpinali sie pod wszystkie zadymy solidarnościowe. bo oni zawsze i wszędzie się podepna, byle był dym. a wiesz skąd to wiem? bo z nimi kiwałem pod celą i wysłuchalem sporo ciekawych opowieści na ten temat. no i byli wdzięcznym tematem dla kronik filmowych
Vened - 22 Września 2006, 22:21
No bez wątpienia tak jest i nie mam nic przeciw "normalnym" demonstracjom. Wiadomo, że większość protestujacych na Węgrzech to spokojni ludzi, nieskorzy do zadym. Podobie jak zwolennicy Tuska to nie jest "pijana swołocz". Jednakże nie uważam za słuszne, ani na Węgrzech, ani w Polsce doprowadzać do histerycznych zachowan i nawoływan do ulicznych rewolucji. U nas to nie jest potrzebne i zawsze skonczy się tylko jakas zadyma. Tam, gdzie sytuacja bywa naprawde powazna do takich rzeczy nie dochodzi. Na Ukrainie dwa lata temu demonstrowaly miliony ludzi, a do takich scen nie dochodzilo. Bo nawet zule czuly powage sytuacji i wiedzialy, ze nie moga sobie na cos takiego pozwolic.
NURS - 22 Września 2006, 22:29
Ale to, że w TV pokazali wcale nie znacyz, że tak jest
BTW nie wiem czy zauważyłeś, ale ja bronię demonstracji skrajnej prawicy a ty lewackiego rządu
Ziemniak - 25 Września 2006, 10:10
W oparach absurdu
|
|
|