Najnowszy numer - Numer 10 - 17.08.2006
Ziuta - 5 Sierpnia 2006, 17:15
INDY napisał/a | NURS'ie czy dałeś ten zastępnik ? |
Szefu wykasował starą listę, więc nie pamiętam, ale są chyba trzy zastępniki.
Piotrek Rogoża napisał/a | Nie odpowiadam za propagandę szeptaną |
Pssst! Bo to jajko jest tego, odmiennie zorientowane... i nie chodzi mi o brytyjską organizacje ruchu drogowego. Ale ci-cho-sza! To sekret...
NURS napisał/a | Magda Kałużyńska - Katharsis - pierwsze z serii opowiadań znowego cyklu. |
Niby susza stulecia, a cykle rosną jak na drożdżach.
NURS napisał/a | Ela Graf - Pożegnanie - short Eli na powitanie w kraju. |
Witamy, witamy!
Pako - 5 Sierpnia 2006, 17:34
No to numer jednak kupię na pewno, choćbym na glowie miał stanąć. Nawet osobiście mogę od NURSa kupić na polconie Chcę mieć jajko na papierze, już wiem, żę dla mnie to tekst numeru
Ale co ja będę siał pogłoski, przeczytacie, to ocenicie ile waszym zdaniem jest to warte. Reszta zresztą też się smakowicie zapowiada. Trzeba kupić wyjścia ni ma
Ziuta - 5 Sierpnia 2006, 17:38
Pako napisał/a | Ale co ja będę siał pogłoski, przeczytacie, to ocenicie ile waszym zdaniem jest to warte. Reszta zresztą też się smakowicie zapowiada. Trzeba kupić wyjścia ni ma |
Niniejszym uprasza się sz. p. Rogoże Piotra, aby uczciwie wypłacił sz. p. lobbyście Pako obiecane pieniądze.
Pako - 5 Sierpnia 2006, 18:03
Nie, nie Umówiliśmy się na 2tys.kie
Indy - 5 Sierpnia 2006, 18:53
Chodziło mi o to czy ten zastępnik "Ostatniego pasażera Almayera" to też opko Sci-Fi.
Anko - 6 Sierpnia 2006, 00:32
Ziuta: Cytat | cykle rosną jak na drożdżach. | E, bo się leniwym autorom nie chce wymyślać co i rusz nowego świata do byle opka... (Co rzekła autorka leniwa herself ). Niniejszym ukłon i uszanowanko w stronę Uznańskiego, któren jest znany i uznany z tego, że jemu się chce.
NURS: Cytat | No i mamy małą zmianę (sorry Indy) Opowiadanie Wojnarowskiego poszło pod zmienionym tytułem w ostatniej NF. Właśnie ustalam zastępnik. | Ofiara 90-dniowego ultimatum?
Ale nie hi-tech albo hi-fi fantasy? Cytat | (Anko i korowód już się cieszą | Jeee! Klaszczamy! Cytat | fantasy w realiach historycznych, uczeń alchemika, pogonie, magia. (Anko i korowód się cieszy | Publika szaleje! Frenety! Okrzyki! I podnosimy rączki - i fala na boki!
Ale tak na serio - poczekamy, zobaczymy, żeby to nie było zaś jakieś "Polowanie", gdzie "nic nie jest takie, jak się wydaje" (przypominam: wydawało się niezłe, a było... ) Niemniej, chyba jednak pójdę się zaopatrzyć w owe zalecane śliniaczki jednorazowe.
Cytat | Piotr Rogoża - Jajko - rogoża jakiego nie znacie a poznać chcecie. | Taaa-jest! Oto właściwa osoba na właściwym miejscu, by obalić wszelkie twierdzenia o "tej dzisiejszej *** młodzieży".
Cytat | Ela Graf - Pożegnanie - short Eli na powitanie w kraju. | Ha, a to wygląda na smakowity deser (lub przystawkę, zależy z której strony zacząć czytać ).
Cytat | Urbi & Orbi zdradzą wam wielką tajemnicę związaną z cyklem swoich artykułów. | Że wszystkie historie były fikcyjne a jakiekolwiek podobieństwo postaci do osób żyjących lub martwych jest (nie)przypadkowe? Ueee...
Cytat | Poznacie nazwiska zwycięzców plebiscytu Nautilus. | Mam ochotę wykonać gest Marcinkiewicza (nawiązujący do pewnej akcji politycznej pod hasłem 3xTAK).
Cytat | zobaczycie Nikitycza w wersji XXL!
i dwa paski Rodiona! | Ludziska, tego po prostu nie można przegapić. To będzie bombowy jubileusz (miłego wygrzebywania się z leja po bombie, czego sobie i innym życzę). A najbardziej - to życzę sobie SFFH jak najszybciej!
Kaxi - 6 Sierpnia 2006, 15:52
Co do tego hi-fantasy to nawet lepiej Mój ulubiony, choć wyeksploatowany gatunek Jestem szalenie ciekaw, co Rafał wymyślił A czemu to jajko takie sławne na forum to nie wiem, pewnie mnie coś ominęło
Pako - 6 Sierpnia 2006, 15:58
A tam zaraz sławne... trochę się tego tekstu nachwaliłem I nic więcej w sumie. Poczytacie, to ocenicie sami. A teraz o jajku ciii... trzeba klimat zrobić
Anko - 6 Sierpnia 2006, 20:21
Kaxi: Cytat | Jestem szalenie ciekaw, co Rafał wymyślił | Ja w niego wierzę. Zobaczymy, czym nas zaskoczy.
Indy - 7 Sierpnia 2006, 09:54
Cytat | Cezary Zbierzchowski - Limfy szklanka - nie, wcale nie horror raczej sf. |
Przynajmniej jedno opko sf......
Titus Pullo - 7 Sierpnia 2006, 12:39
Kupię na pewno, bo i tak kupuję wszystkie, bez względu na zapowiedź
Fantasy... tak, brakuje mi jakiegoś ostroucha, brodacza i zielonego. A może i smok się trafi?
Anko - 7 Sierpnia 2006, 16:12
Titus Pullo: Cytat | Fantasy... tak, brakuje mi jakiegoś ostroucha, brodacza i zielonego. A może i smok się trafi? | Witamy w korowodzie!
Dabliu - 7 Sierpnia 2006, 16:48
A ja bym z chęcią przeczytał fantasy bez długouchych, brodaczy, smoków, mieczy itp... jakiś powiew świeżości w fantasy by się przydał, nawet niekoniecznie urban...
Słowik - 7 Sierpnia 2006, 17:46
Dabliu, jeśli nie znasz, to polecam Chinę Mievilla. Zdecydowanie niesztampowa fantasy, polecana przez Dukaja, jeśli cię to wzrusza
Gustaw G.Garuga - 7 Sierpnia 2006, 19:26
Dabliu, pracuję nad tym Pierwsze efekty w NF na przełomie roku, w SFFH mam nadzieję niedługo potem
Dabliu - 7 Sierpnia 2006, 20:02
Słowik:
Cytat | Dabliu, jeśli nie znasz, to polecam Chinę Mievilla. Zdecydowanie niesztampowa fantasy, polecana przez Dukaja, jeśli cię to wzrusza |
Wzrusza, wzrusza... dzięki nazwisko C.M. trochę kojarzę, ale nie czytałem... a muszę spróbować.
Gustaw G.Garuga:
Cytat | Dabliu, pracuję nad tym Pierwsze efekty w NF na przełomie roku, w SFFH mam nadzieję niedługo potem |
Super
BTW sam pisuję sobie takie "inne" fantasy, ale jeszcze to chyba trochę za słabe; przynajmniej tak mi się wydaje...
lavojtek - 7 Sierpnia 2006, 23:00
Konkurencja zwinela nam sprzed nosa niezla perelke Opowiadanie Wojnarowskiego moglo byc malym hitem SFFH! Ale i tak jest dobrze
P.s. Teraz mozemy byc pewni ze NURS dobiera dla nas tylko najlepsze teksty, o ktore musi jeszcze dodatkowo toczyc nierowny boj z zachlanna konkurencja
P.p.s. Na pocieszenie powiem wam ze opowiadanie Wojnarowskiego to jedyna mocna strona najnowszego wydania konkurencji.
Anko - 8 Sierpnia 2006, 00:12
lavojtek: Cytat | P.s. Teraz mozemy byc pewni ze NURS dobiera dla nas tylko najlepsze teksty, o ktore musi jeszcze dodatkowo toczyc nierowny boj z zachlanna konkurencja | Numer 10 zapowiada się pysznie i mam nadzieję, że jeszcze okaże się, iż teksty wstawione na miejsce brakującego są odeń lepsze.
A co do nierównego boju - wiem, że to w sumie pytanie do wątku "nadsyłanie tekstów", ale... Jak to w końcu jest, wypada posyłać ten sam tekst naraz do kilku czasopism, czy nie?
Ixolite - 8 Sierpnia 2006, 07:33
A ja po zapoznaniu się z tekstem Wojnarowskiego muszę stwierdzić, że mi się nie spodobało. Sam pomysł fajny, ale ogólnie nie przypadło mi do gustu.
Gustaw G.Garuga - 8 Sierpnia 2006, 07:35
Anko, no niby nie wypada, ale autorzy tak robią, w tym i Orbitowski, o czy pisał NURS w pewnej anegdocie.
Moim (nie dość, że skromnym, to jeszcze zmiennym) zdaniem debiutant może posłać opko do kilku redakcji naraz, bo i tak pewnie nie wszystkie się na nie rzucą ( ), a chcąc każdą zaliczyć po kolei, zmarnowałby z pół roku jak nic. Tymczasem autor już "po" może liczyć na szybszą ścieżkę i dlatego powinien się od takich numerów powstrzymać. Ale czy mam rację
C.Zbierzchowski - 8 Sierpnia 2006, 08:47
Rafał napisał/a | kap, kap, kap, chyba mi ślinka pociekła, to kiedy ta dyszka wychodzi?
A wśród tych nazwisk (Iza Szolc, Zbigniew Wojnarowski, Agnieszka Podruczna, Cezary Zbierzchowski, Paweł Ciećwierz) są jacyś forumowicze? |
Cześć
od dzisiaj jestem na Forum, aby móc odpowiedzieć na ewentualne pytania dot. "Limfy"
mam nadzieję, że opowiadanie Was zaciekawi i po ukazaniu się nowego numeru napiszecie coś na jego temat
nie jest może najłatwiejsze z odbiorze, ale - mam nadzieję - że opłaca się w nie "wgryźć"
z góry przepraszam za ewentualne opóźnienie w odpowiedziach, ponieważ mój dostęp do netu jest czasem nieco utrudniony
pozdrawiam
C.Z.
Godzilla - 8 Sierpnia 2006, 09:26
Witamy, witamy, miło nam gościć nowego Autora!
Hmm. Czy autorów wypada zapraszać do naszego wątku powitalnego ?
Romek P. - 8 Sierpnia 2006, 09:27
Gustaw:
Cytat | Tymczasem autor już po może liczyć na szybszą ścieżkę i dlatego powinien się od takich numerów powstrzymać. Ale czy mam rację |
Masz rację, w każdym razie ja tak postępuję
Indy - 8 Sierpnia 2006, 09:56
Godzilla chyba nie wypada, bo jak będzie pisał bez palców
Godzilla - 8 Sierpnia 2006, 09:57
Co prawda to prawda.
NURS - 8 Sierpnia 2006, 10:09
Problem z Wojnarowskim, to raczej moja wina. Tekst przekleżał ponad 90 dni - to spadek po poprzedniej firmoe i autor go przekazał gdzie indziej. Tylko nie dał cynku, że przekazuje i dlatego po sicie trafił do obróbki.
Aga - 11 Sierpnia 2006, 10:25
Właśnie zbieram szczękę z podłogi. I pomyśleć, że o mały włos, a przegapiłabym numer z własnym opowiadaniem... Bo miałam tu dzisiaj nie przyjeżdżać. Opłacało się
Pako - 11 Sierpnia 2006, 10:36
Aga. to twoje to fantasy historyczne jest :> ? To pogratulować Przeczytam
Aga - 11 Sierpnia 2006, 10:41
"Czas zapłaty"? Mój ci on
Studnia - 11 Sierpnia 2006, 11:27
A dziś dopiero jedenasty... A tu takie rodzynki obiecują... To nieludzkie!!!
|
|
|