To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Numer 06 - 10.04.2006

Gustaw G.Garuga - 14 Marca 2006, 17:28

"Gustaw G. Garuga" to pseudonim, który wymyśliłem jeszcze nastolatkiem będąc, kiedy pisarz ukrywający się pod pseudonimem wydawał mi się postacią wielce tajemniczą, romantyczną i fascynującą. Teraz jestem bardziej pragmatyczny :wink: A nazwisko Juraszek też niezgorsze i w historii regionu osadzone - w końcu to zbójnik Juraszek na śmierć wydał zbójnika Ondraszka, a beskidzki nastawiacz kości Józef "Ślopek" Juraszek samemu cesarzowi Franciszkowi Józefowi w Wiedniu zwichniętą nogę nastawiał :D Teraz moja kolej pokazać, że duch w rodzie nie ginie :P

Kaxiemu i Madzik dziękuję za gratulacje :)

Emilia - 14 Marca 2006, 19:04

Gustawie :D

A ja gratuluję ci "O PATRYKU CO NIE STRONIŁ OD WYBRYKÓW", ale szczególnie Teatrzyku BURA KURA :bravo Szkoda tylko, że nie ma dalszych odsłon.

Dunadan - 14 Marca 2006, 19:10

A mnie się Gustaw Kojarzy z "Gustav Luncher" ( sie nie znam, ale w Operation Flashpoint była to wyrzutnia kierwalnych pocisków p-panc. ) :D
Gustaw G.Garuga - 14 Marca 2006, 19:51

Emilia napisał/a
Gustawie :D

A ja gratuluję ci O PATRYKU CO NIE STRONIŁ OD WYBRYKÓW, ale szczególnie Teatrzyku BURA KURA :bravo Szkoda tylko, że nie ma dalszych odsłon.

No proszę, przeszłość mnie ściga :shock: Bardzo się cieszę, że ten bezpretensjonalny poemacik przypadł Ci do gustu :D A Burych Kur mam w szufladzie blisko 70 (stare dzieje, maszynopis...), tylko hasła logowania zapomniałem i nic nie mogę na koncie zrobić :(

Widzę, że miast o nowym numerze SFFH, temat sie zrobił o różnych aspektach mego pseudonimu :) Nie powiem, mile łechce to mą próżność, ale NURS, Logan i paczka będa się gniewać :wink: Jakby co, "jam temu nie winien, jam o tym nie wiedział" :P

A mnie, jesli już o tym mowa, Gustaw kojarzy się z Konradem :shock:

Aga - 14 Marca 2006, 20:04

Tym z "Dziadów"? Bo jeszcze może się kojarzyć z Guciem ze "Ślubów panieńskich" :wink:
A żeby nie było offtopicznie, to powiem, że numer zapowiada się interesująco. Dużo debiutów. No, nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski, poczytamy - zobaczymy.

gorat - 14 Marca 2006, 20:46

Aga napisał/a
Dużo debiutów.

E tam, jakie debiuty, same stare konie :)

NURS - 14 Marca 2006, 20:59

Aga napisał/a
Tym z Dziadów? Bo jeszcze może się kojarzyć z Guciem ze Ślubów panieńskich :wink:
A żeby nie było offtopicznie, to powiem, że numer zapowiada się interesująco. Dużo debiutów. No, nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski, poczytamy - zobaczymy.

kurcze, a juz myślałem, że tym z Pszczółki Mai :-)

Nyala - 14 Marca 2006, 21:16

Brawo dla Gustawa! :bravo :mrgreen: Jestem ciekawa tego opowiadania. :)

Och, jeszcze nie zdążyłam przeczytać do końca numeru 5, a tu już zapowiedź 6... Mam ten sam problem co nightingale. Muszę pilnować, by sobie nie narobić zaległości. ;) NURSie, bez serca jesteś! :P

NURS - 14 Marca 2006, 21:24

A głosowałas Nyalo na tekst numeru 4? Jesli nie, to zapraszam. Jesli tak, to przepraszam. Kurcze, kiedyś, jak Sedeńko napisał, że na prośbę czytelników zmienia cykl wydawania z miesięcznika na dwumiesięcznik to się śmiałem, a tu proszę, to sie dzieje naprawdę :-)
Nyala - 14 Marca 2006, 21:30

Głosowałam, głosowałam. :mrgreen: Aż takich zaległości nie mam - ale zegar tyka. ;)
Logan - 14 Marca 2006, 22:29

Tia, numer szósty... A ja piątego jeszcze na oczy nie widziałem... Poczta Polska rulez... :(
Słowik - 14 Marca 2006, 23:12

NURS napisał/a
Kurcze, kiedyś, jak Sedeńko napisał, że na prośbę czytelników zmienia cykl wydawania z miesięcznika na dwumiesięcznik to się śmiałem, a tu proszę, to sie dzieje naprawdę

W żadnym razie proszę takich wniosków nie wysnuwać :D Wręcz przeciwnie, dla mnie może być nawet dwutygodnik :mrgreen:

NURS - 14 Marca 2006, 23:51

Ale sam widziałem, czytelniczka na skraju załamania nerwowego, bo nie wyrabia :-)
Gustaw G.Garuga - 15 Marca 2006, 08:58

Nyala napisał/a
Brawo dla Gustawa! :bravo :mrgreen: Jestem ciekawa tego opowiadania. :)

Dziękuję za owację Nyalo i mam nadzieję, że się nie zawiedziesz :)

gio25 - 16 Marca 2006, 17:24

tyle piszecie o gustawie tez jestem ciekawy opowiadania tego
Pytanie do redaktora pisze ktos u was opowiadania z Pólnocnej Polski np Pomorze?/ bo akurat pochodzę z tych regionów i nie trafiłem nic jeszcze
:D

NURS - 16 Marca 2006, 18:10

Marcin Czynszak, nawet o gdańsku napisal opowiadanie. kochański, Hemerling, Drukarczyk, to kolonia pomorska koszalni chyba. to tak na pierwszy rzut oka.
Lambert - 16 Marca 2006, 22:45

gio25 napisał/a
Pytanie do redaktora pisze ktos u was opowiadania z Pólnocnej Polski np Pomorze?/ bo akurat pochodzę z tych regionów i nie trafiłem nic jeszcze

Za dwa-trzy lata przy pomyślnych wiatrach, serdecznych, a częstych kopach w rzyć od znajomych na zachętę i łaskawości NURSa, może jakiś mój tekst na stronice SFFH zabłądzi... Ale póki co, przy obecnym zawale pracy i zwykłym, genetycznie zaprogramowanym chyba lenistwie, nie mam co liczyć na taki uśmiech losu :(

A coby nie smęcić i ad rem pisać- mój problem jest wagi nawet cięższej, niż to ma miejscu u nightingale'a i Nyali. Mało, że 5 numeru nie przeczytałem, to go jeszcze nie posiadam (zdążę go nabyć, ale to wyczekiwanie jest straszne...), a tu mi nad głową wizja 6 już wisi :(

A żeby już w ogóle odciąć się od negatywnych emocji, wpiszę się w ogólny trend tego tematu i pogratuluję Gustawowi debiutu :) Tekst z chęcią przeczytam, podobnie, jak resztę debiutantów, ba, co się będę rozdrabniał- podobnie, jak całą resztę tekstów ;)

Godzilla - 17 Marca 2006, 10:43

NURSie, a czy będą jeszcze importy? Może Wąpierz coś tłumaczy? Albo ktoś inny?
NURS - 17 Marca 2006, 10:57

Wapierz siedzie w GB, z tego co wiem, a importy bedą, może nie w każdym numerze, bo teraz multum naszości sie zebrało, ale mam zamiar prezentować teksty naszych braci w rozumie.
andre - 17 Marca 2006, 12:14

NURS napisał/a
ale mam zamiar prezentować teksty naszych braci w rozumie.

Podobno w czerwcowym numerze ma być jakiś oszałamiający debiut myślącej galarety z Aldebarana.Taki social-fiction z domieszką twardej sf.Podobno naprawdę niezła rzecz... :D

Godzilla - 17 Marca 2006, 12:15

:bravo :bravo :bravo
NURS - 17 Marca 2006, 15:07

andre napisał/a
NURS napisał/a
ale mam zamiar prezentować teksty naszych braci w rozumie.

Podobno w czerwcowym numerze ma być jakiś oszałamiający debiut myślącej galarety z Aldebarana.Taki social-fiction z domieszką twardej sf.Podobno naprawdę niezła rzecz... :D

Nie galarety tylko żelatyny, lepiej żeby sie autor nie dowiedział, jak go sponiewierałeś. :twisted:

Rodion - 17 Marca 2006, 15:13

Obaj sie mylicie!
W notce biograficznej napisano ze gość ( o ile to trafne określenie), jest literackim spatkobiercą Wielkiego Traxingfuga, (pokój jego oparom), a więc jest meduzą! :D

andre - 17 Marca 2006, 16:16

NURS napisał/a

Nie galarety tylko żelatyny, lepiej żeby sie autor nie dowiedział, jak go sponiewierałeś. :twisted:

żelatyny??Syn Grabka debiutuje??? :D

NURS - 17 Marca 2006, 20:11

grabki nie były z aldebarana... jesli już nazywamy sprawę po naźwisku.
Nyala - 17 Marca 2006, 20:12

Lambert napisał/a
Za dwa-trzy lata przy pomyślnych wiatrach, serdecznych, a częstych kopach w rzyć od znajomych na zachętę i łaskawości NURSa, może jakiś mój tekst na stronice SFFH zabłądzi... Ale póki co, przy obecnym zawale pracy i zwykłym, genetycznie zaprogramowanym chyba lenistwie, nie mam co liczyć na taki uśmiech losu :(

Nie jesteś sam, nie martw się. ;) Okazuje się, że pisanie to jednak długi i żmudny proces twórczy, związany z wyrywaniem skąpego czasu na skrobanie po papierze, ewentualnie tłuczenie w klawiaturę. :wink: Największy strach, że NURS i tak jest już zawalony tekstami i jeszcze nam się w nich utopi...! :shock:

Lambert napisał/a
A coby nie smęcić i ad rem pisać- mój problem jest wagi nawet cięższej, niż to ma miejscu u nightingale'a i Nyali. Mało, że 5 numeru nie przeczytałem, to go jeszcze nie posiadam (zdążę go nabyć, ale to wyczekiwanie jest straszne...), a tu mi nad głową wizja 6 już wisi :(

Spokojnie, Lambert, dasz radę. :mrgreen: Póki co numer 6 jest przyszłością - chociaż ja już czekam na niego niecierpliwie. Ale to dlatego, że udało mi się wyskrobać dość czasu, by połknąć numer 5 (czego i Tobie serdecznie życzę). :mrgreen:

Gustaw G.Garuga - 17 Marca 2006, 21:09

Dziękuję Lambercie za gratulacje :)
Godzilla - 21 Marca 2006, 13:16

Nie wiem jak innych, a mnie już ciekawość gnębi. Kiedy będzie zapowiedź okładki?
Słowik - 21 Marca 2006, 13:18

Ciekawi Cię, kiedy będzie zapowiedź czy raczej wygląd okładki ? ;)
Godzilla - 21 Marca 2006, 13:20

No, wygląd. Co prawda na obecnej NURS jest wyobrażony tak realistycznie :mrgreen:

Partner forum