Mechaniczna pomarańcza [film] - The Expanse - wreszcie serial sf.
Luc du Lac - 10 Lutego 2016, 10:20
książka (2 tomy przeczytałem) jest na przeciętną+
marekz - 11 Lutego 2016, 00:03
Ja sobie właśnie zamówiłem książkę z Jagiellonki.
Fidel-F2 - 11 Lutego 2016, 07:30
Skończyłem. Nie jest to epokowe wydarzenie ale bardzo przyjemny kosmiczny serial w dawnym stylu. Bardzo przyjemny. Też wstawiłem książkę w plany.
Dunadan - 14 Lutego 2016, 17:28
inquisitor napisał/a | Dobra sensacja i co rzadkie w serialach statki kosmiczne wyglądają zachowują się jak w próżni |
Ja wiem czy takie rzadkie? chyba już od czasów Space: Beyond and Above takie mamy... w BSG to był standard.
Chal-Chenet - 16 Lutego 2016, 10:22
Zacząłem. Po trzech odcinkach jestem nieco podjarany. Dobre to.
Fidel-F2 - 16 Lutego 2016, 10:39
czwarty jest mocno na plus jeśli chodzi o kosmiczną przygodę
Chal-Chenet - 16 Lutego 2016, 11:19
Chal-Chenet - 22 Lutego 2016, 23:33
Dokończyłem. Generalnie bardzo bardzo. Czekałem na dobry kosmiczny serial i w końcu jest. Na plus na pewno bohaterowie, którykolwiek wątek nie jest akurat prowadzony, to dzięki ciekawym charakterom nie sposób oderwać oka od ekranu. Ponadto ciekawa intryga, która wciąga od początku, a z odcinka na odcinek tylko potęguje zainteresowanie. Widać też, że raczej nie poskąpiono na budżet, nie czuć tu takiej prowizorki jak chociażby w przypadku Dark Matter. Szkoda tylko, że na kolejny sezon poczekamy aż do 2017 roku. Ale coś czuję, że warto będzie czekać.
9/10
Homer - 25 Grudnia 2016, 11:03
Jest już trailer drugiego sezonu:
https://www.youtube.com/watch?v=WeCdqbZqHac
Start: 1 luty.
Pierwszy sezon The Expanse jest na Netflixie gdyby ktoś szukał.
Przeczytałem tę pierwszą część, jedyna wydaną po polsku. Spoileruje drugi sezon.
Z tego co widzę po trailerze -> będzie dobrze.
gorat - 26 Grudnia 2016, 09:44
The Expanse, Expanded
Prawie 20 minut ostrej akcji (...za sceną).
Goria - 27 Grudnia 2016, 18:24
Kurczaki, a ja nie przemęczyłam nawet sezonu pierwszego. Dobrnęłam do 3ciego odcinka i odpuściłam sobie. Nudny strasznie był , na tyle, że po kilku miesiącach nie umiem sobie przypomnieć o czym to było, poza tym, że grał tam ten sam aktor co w Hung i prawie wszystko było depresyjnie szare.
Dunadan - 27 Grudnia 2016, 19:19
A mnie klimat i opowieść przypasowały i czekam na drugi sezon. Ja z kolei miałem skojarzenia z BS Galactica
Kruk Siwy - 27 Grudnia 2016, 19:38
Próbowałem, nudziarsto i murzyn w mroku. Kupa.
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2016, 21:27
Düpy nie urywa, ale fajna rzecz
nureczka - 28 Grudnia 2016, 20:24
Nie porwało.
Chal-Chenet - 6 Lutego 2017, 23:21
Podwójny odcinek pilotujący drugi sezon zrobił mi dobrze. To wciąż ten sam klimat i dużo polityki w kosmosie. Jestem bardzo na tak, a na kolejne odcinki będę czekał z niecierpliwością, przeklinając dłużący się tydzień.
dalambert - 7 Lutego 2017, 01:47
Chal-Chenet, gdzi to dają ?
gorat - 7 Lutego 2017, 08:29
SyFy?
Chal-Chenet - 7 Lutego 2017, 09:18
dalambert napisał/a | Chal-Chenet, gdzi to dają ? |
Na SyFy.com będzie, ale prawdopodobnie tylko po angielsku, polskiej wersji oficjalnie jeszcze nie ma. Pierwszy sezon jest za to na Netflix.
Ja z kolei korzystam obecnie ze źródeł nieoficjalnych, z tłumaczeniem jednej z grup translacyjnych.
gorat - 29 Kwietnia 2018, 00:02
Trzeci sezon w toku, ożywiamy temat.
Zdążyłem zapomnieć kilka szczegółów, dobrze, że mi przypomnieli... Wkręciłem się, dawno nie oglądałem do oporu (czas na sen tym razem będzie - tylko dwa odcinki na razie ).
Warto jeszcze wspomnieć, że Mag się bierze na poważnie za wydawanie cyklu, i to jeszcze za połowę ceny Fabryki - no ja nie wiem, jak oni to robią, serio.
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2018, 00:37
Bardzo dobry serial. Z sezonu na sezon lepszy.
Romek P. - 30 Kwietnia 2018, 21:38
Pierwszych kilka odcinków pierwszego sezonu wskazywało na tanią space operę, ale odkąd weszła polityka - to jeden z najlepszych seriali SF. Jasne, że ma swoje wady, ale np. poza może Battlestar Galactica i Babylon V nie widziałem tak fajnie pokazanych interesów _kilku_ stron. Czasem zbieżnych, czasem tak rozbieżnych, że prowadzących do wojny
No i ja właściwie po serialu nabrałem ochoty na książki
Fidel-F2 - 30 Kwietnia 2018, 21:53
mam tak samo
gorat - 11 Maj 2018, 19:09
Jestem spokojny - za mocno złotem świeci to jajko, żeby do innego gniazda nie trafiło. Robi się coraz lepsze, fala promocyjna nie słabnie - a podobno radzi sobie lepiej w innych kanałach dystrybucji niż to, z którego właśnie wyrzucają.
Luc du Lac - 11 Maj 2018, 19:31
Z tego co piszecie o serialu wynika że lepszy on jest od książek.
Romek P. - 12 Maj 2018, 06:25
Pierwsza powieść, wydana przez Fabrykę, miała tragiczne tłumaczenie.
Natomiast czytałem gdzieś, że ogólnie w serialu jest więcej polityki niż w książkach, że one są bardziej spaceoperowate. Ale lektura przede mną (czekam na trzeci tom z MAG-a, dopiero wtedy zacznę czytać).
Luc du Lac - 12 Maj 2018, 12:42
Przeczytałem 2 tomy wydane u nas jeszcze zanim serial wydano.
Faktycznie taka spejsopra poziomu przeciętnego. Są lepsze.
Serialu nie widziałem, ale ze wszystkich recenzji wynika mi, że jest on lepszy od książki
Martva - 12 Maj 2018, 20:20
Musi być lepszy, Avasarala mówi
dalambert - 12 Maj 2018, 21:33
Serial ciekawy scenograficznie bo nie Startekowe cudeńka tylko mechanika i kosmka w miare przystawalne do naszych
gorat - 12 Maj 2018, 21:57
No i do tego w S03E05 cuda polityczne się dzieją
|
|
|