Autostopem przez galaktykę - Word w akcji
Iscariote - 17 Marca 2006, 16:09
zanim to tutaj wpisałem to przeleciałem cały ten wątek od góry do dołu by się upewnić, że nie ma.. jeśli zaczął się jakiś inny to pardon...
Lu - 17 Marca 2006, 16:27
To było w kosmicznych jajach
Lichtenstein - 3 Lutego 2007, 14:05
Co do Worda:
Znajomy wpisał spinaczowi w zapytanie "sens życia".
Odpowiedzią było "Tworzenie papierowych zabawek przy użyciu obiektów Clipart".
Sally - 2 Lutego 2009, 18:30
JA kiedyś pisałam recenzję "Diuny" i wpisałam, że dostał autor za nią nagrodę Hugo i Nebula, po czym Word poprawił mi ją na Cebula...
Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę
Ozzborn - 2 Lutego 2009, 18:36
Iscariote napisał/a | A teraz nie wiem czy znana ciekawostka ze świata Worda.
1. Otwórz pusty dokument Worda
2. Wpisz:
=rand(200,99)
(nie zapomnij o znaku równości)
3. Naciśnij Enter
4. Poczekaj .. |
łooo niezła schiza... Ktoś coś palił przy spolszczaniu?
Martva - 2 Lutego 2009, 19:03
Chyba już kiedyś gdzieś o tym wspominałam - wypełniałam ankietę o przyprawach, słowo 'pieprz' zostało podkreślone na zielono i określone jako wyraz wulgarny.
Piech - 2 Lutego 2009, 19:25
Iscariote napisał/a | A teraz nie wiem czy znana ciekawostka ze świata Worda.
1. Otwórz pusty dokument Worda
2. Wpisz:
=rand(200,99)
(nie zapomnij o znaku równości)
3. Naciśnij Enter
4. Poczekaj .. |
"The quick brown fox jumps over a lazy dog" to zdanie, w którym występują wszystkie litery angielskiego alfabetu. Funkcja rand ma generować przypadkową literę?
PS
=rand(1,1) generuje powyższe zdanie raz.
Duke - 3 Lutego 2009, 15:19
Otrzymałem odpowiedź od znajomego informatyka otóż cytuję:
"To tak zwany pangram.
Stosuje się to do różnych testów i nauki obsługi worda.
Bardzo przydatne
stosujesz to tak:
=rand(a,z)
a - liczba akapitów
z - liczba zdań w akapicie"
Rafał - 3 Lutego 2009, 15:24
Mój word jest przyjacielski bardzo, chce być pomocny i napisał mi takie coś:Cytat | Na karcie Wstawianie znajdują się galerie zawierające elementy, które zostały zaprojektowane tak, aby pasowały do ogólnego wyglądu dokumentu. Z tych galerii można wstawiać tabele, nagłówki, stopki, listy, strony tytułowe i inne bloki konstrukcyjne dokumentu. Tworzone obrazy, wykresy lub diagramy również są dopasowywane do bieżącego wyglądu dokumentu. Formatowanie zaznaczonego tekstu w treści dokumentu można łatwo zmienić, wybierając wygląd zaznaczonego tekstu z galerii szybkich stylów na karcie Narzędzia główne. Można także sformatować tekst bezpośrednio, używając innych formantów na karcie Narzędzia główne. Większość formantów umożliwia zastosowanie wyglądu z bieżącego motywu lub bezpośrednio określonego formatu. Aby zmienić ogólny wygląd dokumentu, wybierz nowe elementy motywu na karcie Układ strony. Do zmieniania wyglądu elementów dostępnych w galerii szybkich stylów służy polecenie Zmień bieżący zestaw szybkich stylów. Galeria motywów i galeria szybkich stylów oferują polecenia resetowania, dzięki którym zawsze można przywrócić oryginalny wygląd dokumentu określony w bieżącym szablonie. |
|
|
|