Park marzeń [gry] - Kobieta z przyszłości :)
elam - 11 Listopada 2006, 14:02
no mi osobiscie sie taki model zycia nie podoba tzn nikomu nie zabraniam robic kariery nie o to chodzi
Wiedźma - 11 Listopada 2006, 15:36
Nie powiedziałabym, żeby facetom na tym nie zalezało, to w większości oni napędzają ten mechanizm, bo niby mówią, że wolą delikatne kobiety, a jak sa słabe, to chcieliby silne I biedne kobiety sie miotają starając sie sprostać tym rozbieznym wymaganiom.
Bo jedno na razie się w kobietach nie zmieniło: są bardziej społeczne od mężczyzn i pragną dogodzić innym nawet własnym kosztem
Fidel-F2 - 11 Listopada 2006, 15:46
Cytat | Bo jedno na razie się w kobietach nie zmieniło: są bardziej społeczne od mężczyzn i pragną dogodzić innym nawet własnym kosztem
|
Stereotyp
Na potwierdzenie
Mam dwuletniego syna, sporo jeździmy wózkiem po mieście a co za tym idzie, często przekraczamy ulice. Wielu kierowców widząc osobę z dzieckiem w wózku, czekającą na możliwość przejścia na drugą stronę, zatrzymuje się i przepuszcza chociaż przepisy dają im pierwszeństwo. Zawsze są to mężczyźni. Nigdy (dwa lata) nie zatrzymała się kobieta.
Może to troszkę koło tematu ale ciekaw jestem waszych wniosków.
Wiedźma - 11 Listopada 2006, 15:53
No cóż, bo mieszkasz w Skierniewicach, gdzie dotychczas nie byłam i nie miałam okazji Cię przepuścić z wózkiem
Uprzedzenia masz do kobiet kierowców
Ale to też ciekawe pytanie jaka będzie kobieta przyszłosci za kółkiem?
Fidel-F2 - 11 Listopada 2006, 16:06
Wiedźmo to nie uprzedzenie tylko spostrzeżenie. Nie oceniam tylko przedstawiam fakt. Zawsze wiem kto się zatrzymał bo dziękuję tym osobom. Być może to wpływ Skierniewic ale raczej bym go nie demonizował.
Wiedźma - 11 Listopada 2006, 16:09
Kobiety są mało spostrzegawcze za kółkiem i wolniej reagują Może więc lepiej, ze sie nie zatrzymują, bo jeszcze zatrzymałyby sie za późno...
Fidel-F2 - 11 Listopada 2006, 16:17
być może Twoja teoria jest prawdziwa
Dunadan - 11 Listopada 2006, 17:38
Wiedźma
Cytat | bo niby mówią, że wolą delikatne kobiety, a jak sa słabe, to chcieliby silne |
Ja tam zawsze mówiłem że wolę silną kobietę...
|
|
|