Konwenty dawno minione - Fidel w Krakowie
illianna - 6 Października 2013, 23:59
hijo, szkoda, ale za to Sebastian dał się namówić na kawę przed pracą:-)
Martva - 7 Października 2013, 11:28
Ja nie dam rady wcześnie, wyrwę się z domu koło 10 o ile mój siostrzeniec raczy być w domu i już się obudzić Natomiast nie mam totalnie i absolutnie żadnego pomysłu na miejsce.
Matrim - 7 Października 2013, 12:24
Martva napisał/a | Natomiast nie mam totalnie i absolutnie żadnego pomysłu na miejsce. |
Z uważnej lektury forum w poprzednich latach na końcu tego zdania spodziewałem się niemal "w co się ubrać"
Martva - 7 Października 2013, 13:43
To też
illianna - 7 Października 2013, 16:37
H of B?
Martva - 7 Października 2013, 16:42
Nie wiem jak tam jest z bezalkoholowymi rzeczami. I, jak właśnie sprawdziłam, czynne od 14:00. Myślałam o czymś bardziej kawiarnianym, ale rzadko bywam w takich miejscach. Chyba rzucę pytaniem na FB.
Martva - 7 Października 2013, 17:18
Szybki zwiad:
Bona na Kanoniczej (+księgarnia),
Choco Cafe na Wiślnej,
Camera Cafe (Wiślna)
Magia na Małym Rynku,
Lokum na Pijarskiej,
Czarka na Floriańskiej
Sjesta (Stolarska)
Cafe zakątek w bramie u początku grodzkiej (mają tam też antykwariat z komiksami i fantastyką, spodoba się wam )
cafe botanica na brackiej
Wedel na Rynku
TriBeCa (Szczepańska)
illianna - 7 Października 2013, 17:43
Martva, za dużo opcji, haha, możeten Zakatek?
Martva - 7 Października 2013, 17:50
Tak sobie myślę że gdybym miała wybierać, to Magia albo właśnie Zakątek, ale nie będę wybierać, ponieważ będę spóźniona, o ile w ogóle się wyrwę z domu.
illianna - 7 Października 2013, 18:31
Martva, a ta Magia, to czemu fajna?:-)
Jezebel - 7 Października 2013, 18:43
illianna napisał/a | Martva, za dużo opcji, haha, możeten Zakatek? |
Propozycja wygląda znajomo (Martva nawet dużych liter nie powstawiała ), więc raz jeszcze polecam, bardzo przyjemne miejsce
A Magia też fajna, nieco bardziej przestronna (za wadę Zakątka można uznać jego, ekhm, przytulność ), też klimatyczna i też zaraz przy rynku.
Martva - 7 Października 2013, 18:50
illianna, bo trzy (już cztery) osoby ją podały na pytanie o miłe miejsce w sieci w dwóch miejscach też miała bardzo pozytywne opinie (chociaż pisano też że nie można płacić kartą, nie wiem czy to aktualne i czy to komuś ewentualnie przeszkadza, ale piszę)
Jezebel, jestem obrzydliwie leniwa i nie kryję tego
Jezebel - 7 Października 2013, 18:52
Mówisz do osoby, której się w większości internetów nie chce nawet używać dużych liter
illianna - 7 Października 2013, 20:04
Martva, to może być ta Magia, ale spotkanie pod Adasiem proponiuje, żeby się nam Fidel nie zgubil, no chyba że rzeczony woli na miejscu, to dla mnie bliżej
hardgirl123 - 8 Października 2013, 10:24
ja jestem za spotkaniem ale wolna będę po 15
więc szkoda
Luc du Lac - 8 Października 2013, 10:47
a jakiś facet (poza Fidelem) będzie na tym spotkaniu ??:)
gorat - 8 Października 2013, 10:50
Liczysz na ochłapy z Fidelowego... stołu?
Kruk Siwy - 8 Października 2013, 10:57
gorat, dziwne, że ty żyjesz jeszcze. Pomyśl co ci zrobi dana dama, (albo i nie dama) gdy uzna, żeś ją ochłapem nazwał.
Rafał - 8 Października 2013, 10:59
Luc du Lac, gorat, a skąd ta pewność, że Fidel będzie brał, a nie ... hm...dawał? Nic się na ten temat nie zająknął
Matrim - 8 Października 2013, 12:45
Rafał, przed oczami stanęła mi Ostatnia Wieczerza z Fidelem w roli głównej Nie wiem, czemu?
Rafał - 8 Października 2013, 12:47
Matrim, no i zobacz jak towarzystwo nagle przycichło
gorat - 8 Października 2013, 13:55
Kruk Siwy, jako Rafał rzecze.
Fidel-F2 - 8 Października 2013, 15:03
ja bym optował z punktem zbornym gdzieś niedaleko miejsca zrzutu czyli Reformackiej, walkable 5-10 min.
Martva - 8 Października 2013, 15:27
Google mówi że z Reformackiej do Magii jest 7 minut, uznając za punkt wyjścia skrzyżowanie ze św Marka. Z drugiego końca, znaczy przy placu Szczepańskim też jest 7 minut, zresztą, tylko inna trasa. Ale jak wolicie. Na razie mój siostrzeniec zniknął i nie ma z nim kontaktu, więc nie wiem co ze mną będzie.
Swoją drogą odkryłam że po pierwsze plac Mariacki (bo to jest jednak Plac Mariacki 3, a nie Mały Rynek) działa w większej ilości kierunków niż myślałam, a po drugie, że chyba już kiedyś byłam w Magii
Fidel-F2 - 8 Października 2013, 16:19
bjutiful
illianna - 8 Października 2013, 17:30
Matrim, gorat, Kruk Siwy, Luc du Lac, proponuję zbiorową wizytę u okulisty, zniżkę dadzą... haha, przecież ja bede z mężem, to zdecydowanie jest jakiś facet. Napisałam o tym wyżej. Haha
Kruk Siwy - 8 Października 2013, 17:38
Napisałem przecież "dama albo i nie dama" znaczy gentelman. A wizyta by mi się przydała bo inaczej zmuszony będę podziwiać twoją urodę z bardzo, ale to bardzo bliska.
shenra - 8 Października 2013, 18:35
Mnie jednak nie będzie. Pracuję i choruję na zmianę, a nawet łącznie. Generalnie nie nadaję się nawet do zamiecenia mnie na szufelkę i zutylizowania w jakimś koszu.
illianna - 8 Października 2013, 18:35
Kruk Siwy, podziwiaj, po ręce to i nawet możesz podotykac, hehe
Martva - 8 Października 2013, 18:55
shenra, szkoda
|
|
|