Konwenty dawno minione - Wrocławskie Spotkania z Fantastyką (cykliczne, 13.07.2013)
rybieudka - 29 Czerwca 2012, 19:18
joe_cool, ostatnimi czasy Spotkania są coraz dłuższe, więc spora szansa, ze sie załapiesz;)
rybieudka - 4 Lipca 2012, 22:07
Zapraszam do przeczytania relacji z VI Wrocławskich Spotkań z Fantastyką poświęconych Drodze Cormaca McCarthy'ego!
Się działo
Czekam na Wasze komentarze oraz sugestie. No i przy okazji zapraszam na Spotkanie 22 września poświęcone 451 F Bradbury'ego.
Blog WSF
WSF na Facebooku
ilcattivo13 - 4 Lipca 2012, 22:10
Cytat | ...stwierdziliśmy, że chodzi tu po prostu o nowy rodzaj westernu i nieodłączną ciągotę tak literatów, jak i czytelników do motywu eksploracji. | ech ci odkrywcy
joe_cool - 4 Lipca 2012, 22:26
Ej, sporo młodzieży było, daj innym też odkrywać
ilcattivo13 - 4 Lipca 2012, 22:36
spoko, przecież nie będę młodzieży psuł zabawy wspominając mimochodem, że post-apo to bardziej spaghetti-western, niż zwykły western
rybieudka - 5 Lipca 2012, 09:12
Ja chciałbym tylko zaznaczyć, że powyższa relacja jest bardzo ogólnikowa i pod żadnym pozorem nie należy brać jej na poważnie
ilcattivo13 - 5 Lipca 2012, 16:39
znaczy, aż tak było nudno, że musiałeś koloryzować w relacji?
rybieudka - 5 Lipca 2012, 18:55
Był spory wybór piw regionalnych i czeskich - nie mogło być nudno
rybieudka - 29 Sierpnia 2012, 21:19
To ja tylko po cichu dodam, ze wrześniowe WSF o "451 Fahreheita" przesunie się o tydzień, czyli odbędzie się 29.09. I mogę obiecać, że znów wrócimy do chlubnej tradycji losowania nagród wśród uczestników, bo Wojtek Sedeńko coś tam od Solarisu odpalił
gorat - 29 Sierpnia 2012, 21:26
Wstawiłem najbliższy termin do opisu (chyba sam możesz, post jest Twój), niech się rzuca w oczy. Miłego spotkania życzę.
rybieudka - 18 Września 2012, 19:21
Kolejna zmiana wymuszona zamknięciem dotychczasowego lokalu. tym razem ostatecznie:
Wrocławskie Spotkania z Fantastyką VII
Książka: Ray Bradbury "451° Fahrenheita "
Temat: Antyutopie / klasyka fantastyki / Ray Bradbury
Miejsce: Wrocław, Pub Piwniczny, ul. Krupnicza 13 (róg Krupniczej i Włodkowica, wejście przez restaurację Impressa i w dół po prawej za barem;)
Czas: sobota, 06.10.2012, g. 17.00
rybieudka - 7 Stycznia 2013, 14:09
Zapraszam serdecznie na kolejne Spotkanie - chyba najbardziej "wrocławskie" z dotychczasowych, bo poświęcone zbiorowi opowiadań Andrzeja Ziemiańskiego pt. "Zapach szkła".
Miejsce: Impressa, na rogu ulic Włodkowica i Krupniczej
Czas: sobota, 12.01.2013, godz. 16.00
Na pewno będzie ciekawie!
Darth_Franek - 8 Stycznia 2013, 14:42
Będzie można zanabyć zbiorek w cenie promo ?
rybieudka - 8 Stycznia 2013, 17:26
Darth_Franek, Nic mi o tym nie wiadomo. w ogóle o ile mi wiadomo, na żadnym ze spotkań nie można było niczego "do czytania" nabyć. Co najwyżej różnorakie płyny przeznaczone do konsumpcji
Darth_Franek - 8 Stycznia 2013, 19:43
E tam - ja na przykład Burzę kupiłem promocyjnie . Na spotkaniu z Gromowładnym, znaczy Autorem . Spora szansa, że zajrzę. Mam przedpremierowo-żebraczą imprezę we Wro kilka godzin prędzej w terminarzu. Przy słowie żebraczą proszę widzieć cudzysłów.
A tak nieco ofowo - niejaki Jaycenty z Inglocji zaszczytuje może swą obecnością owo spotkanie? Chciałbym na Porwaniu i Quiteusie w końcu jakieś bazgroły uświadczyć....
rybieudka - 8 Stycznia 2013, 20:00
Darth_Franek napisał/a | E tam - ja na przykład Burzę kupiłem promocyjnie . Na spotkaniu z Gromowładnym, znaczy Autorem . |
No ale WSF nie jest w założeniu spotkaniem z Autorem, choć niewykluczone, że Andrzej się pojawi. Co do Jacka, to nie mam z nim kontaktu, więc jeśli informacji o spotkaniu nie przekazał mu Andrzej, to nie wiem kto ewentualnie mógł. No ale on akurat u nas do tej pory nie bywał. Z TFUrców to jeszcze jedna osoba rozważa przyjazd w sobotę, ale jako, że się nie zdeklarowała ani w jedna, ani w drugą stronę, to nie będę sobie jej (a w zasadzie jego) nazwiskiem gęby wycierał.
Darth_Franek - 8 Stycznia 2013, 20:16
Dzięki za info . Obecność tego czy tamtego Autora nie zmotywuje mnie mniej lub bardziej - po prostu - jeśli będę we Wro, a wszystko skończy się przed terminem spotkania, powinienem się pojawić. Dawno tam nie byłem . A wychowałem się przy Indexie i w czasach, gdy Ziemiańskiemu się jakieś wojny roiły. To moja młodość, moje korzenie .
E: rybieudka napisał/a | bo poświęcone zbiorowi opowiadań Andrzeja Ziemiańskiego pt. Zapach szkła. |
No sorki - dopiero do mnie dotarło, że to nie jest spotkanie autorskie, tylko coś bardziej religijnego (poświęcone ). Zobaczymy .
rybieudka - 8 Stycznia 2013, 20:21
Darth_Franek napisał/a | poświęcone |
Święcimy zwykle piwem. W Impressie mają wybór przyzwoity, a piętro niżej wręcz nieprzyzwoicie duży
Darth_Franek - 8 Stycznia 2013, 20:23
Tedy niech się święci pierwszy.... eeee.... nosz kurde - dozo chyba . Gdyby ktoś ze starej gwardzii potwierdził, będzie mi łatwiej resztę ekipy przekonać. Bo nikt z reszty autora nie kojarzy w ogóle. A "Zapachu szkła" to i ja nawet nie doświadczyłem. Ostatnio chyba coś o Tesli było, to nawet z przyjemnością.
joe_cool - 8 Stycznia 2013, 22:37
Jakoś nie mam szczęścia do tych spotkań - niestety, nie ma mnie we Wro w sobotę... Ech.
rybieudka - 8 Stycznia 2013, 22:42
joe_cool, Następną razą
joe_cool - 8 Stycznia 2013, 23:15
rybieudka, którąś na pewno
rybieudka - 5 Lipca 2013, 21:32
Dawno nie dawałem w tym temacie znać o kolejnych Spotkaniach, ale jeśli kogoś by to interesowało w ramach najbliższego spotykamy się w sobotę 13.07 o godz. 18 w Cocofli na Włodkowica, a rozmawiać będziemy o Wiecznym Grunwaldzie Szczepana Twardocha.
Zapraszam
|
|
|