To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Forumowe zakłady na Mundial

dalambert - 11 Czerwca 2010, 09:25

RPA - Meksyk - 2-1
Urugwaj -Francja 2-0

terebka - 11 Czerwca 2010, 09:38

RPA - Meksyk 1-3
Urugwaj - Francja 0-2

Last Viking - 11 Czerwca 2010, 09:47

Chal-Chenet napisał/a
E. Viking, zerknij parę postów wyżej i dawaj typy

Sorry Chal, umkneło mi :oops:
Zabawa mi się podoba :mrgreen:

RPA - Meksyk 1:1 (X)
Urugwaj - Francja 0:1 (2)

EDIT: Czy za pierwsze miejsce są jakieś nagrody? Dla "geniusza", który zbierze najwięcej punktóe proponuje możliwość wydania przez niego Almanachu na mundial w 2014 :wink:

Kai - 11 Czerwca 2010, 09:51

RPA - Meksyk 1-2
Urugwaj - Francja 0-1

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 10:02

Last Viking napisał/a
Czy za pierwsze miejsce są jakieś nagrody?

Ja, jako prowadzący mogę zasponsorować "Manhunt" na dvd dla zwycięzcy. :D Ktoś chce się dołożyć do puli nagród? :D

Ps. Najwygodniej by było, gdyby typy na dany dzień podawać zbiorczo, i zacząć typować po zakończeniu ostatniego meczu dnia poprzedniego. Tym niemniej, jeśli ktoś nie zdąży do rozpoczęcia pierwszego meczu w danym dniu, może wciąż typować wyniki pozostałych. :)

mBiko - 11 Czerwca 2010, 10:47

Awans z grupy:

Francja, Meksyk
Argentyna, Nigeria
Algieria, Anglia
Niemcy, Ghana
Kamerun, Holandia
Włochy, Słowacja
Brazylia, Portugalia
Hiszpania, Chile

mBiko - 11 Czerwca 2010, 10:49

Dzisiejsze mecze:

RSA-MEX 1:1
URU-FRA 0:2

RD - 11 Czerwca 2010, 10:56

Cytat
Ktoś chce się dołożyć do puli nagród?

Dokładam do puli:
"Załatwiaczkę Mileny Wójtowicz i "Panią Dobrego Zaku" Feliksa W. Kresa :D

Nitj'sefni - 11 Czerwca 2010, 11:19

RD napisał/a
Może to jest kostka do jakiegoś erpega? :mrgreen:

Trafiony zatopiony :mrgreen: Rzucałem k10, ale biorąc pod uwagę, że Polska nie gra na mistrzostwach, stwierdziłem, że więcej niż cztery bramki to nikt nie straci (no i wyższe wyniki przerzucałem). Zastanawiałem się nad k4, ale tam nie ma zera, więc...
Zresztą to tylko na pierwszą kolejkę. W drugiej mając na uwadze zaprezentowaną dyspozycje drużyn sam coś obmyślę. Bo przed pierwszym gwizdkiem to loteria. Sparingi, statystyki to jedno, a Mundial to coś zupełnie innego.

Nitj'sefni - 11 Czerwca 2010, 11:23

Chal-Chenet napisał/a
Ps. Najwygodniej by było, gdyby typy na dany dzień podawać zbiorczo, i zacząć typować po zakończeniu ostatniego meczu dnia poprzedniego. Tym niemniej, jeśli ktoś nie zdąży do rozpoczęcia pierwszego meczu w danym dniu, może wciąż typować wyniki pozostałych. :)

No i to brzmi najrozsądniej :bravo :wink: :bravo Ja już swoje typy/rzuty przedstawiłem, ale mogę powtórzyć: RPA - Meksyk 4:4, Urugwaj - Francja 0:2

Matrim - 11 Czerwca 2010, 13:14

RPA - Meksyk 1:2
Urugwaj - Francja 1:3

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 17:00

Pierwszy meczyk za nami. Dało się generalnie oglądać, ale... Kibice byli żenujący. Co to cuerva jest za trąbienie przez cały mecz? Co to jest, Małysz? To piłka nożna, gdzie powinien być doping a nie jakieś wieśniackie trąbki. Przypomina to brzęczenie roju szerszeni czy innego latającego tałatajstwa i jest wybitnie wkurw****ce.
Druga rzecz, to Meksyk strzelił jak najbardziej prawidłową bramkę, której sędzia nie uznał. Such a shame...
Remis nikogo nie krzywdzi, teraz mam nadzieję, że w drugim meczu grupy Francja dostanie solidnie po rzyci.

Adanedhel - 11 Czerwca 2010, 17:14

Chal-Chenet napisał/a
Druga rzecz, to Meksyk strzelił jak najbardziej prawidłową bramkę, której sędzia nie uznał. Such a shame...

Ta gdzie był spalony? Sprawdź przepisy o spalonym. Gwarantuję, że nie była prawidłowa ;)

Aha. Trochę się spóźniłem, ale:
Urugwaj - Francja 1:2

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 17:20

Nie chce mi się sprawdzać, nie wiem zresztą gdzie. W każdym razie, jeśli obrońca stoi przy słupku to jest spalony? o.o
mad - 11 Czerwca 2010, 17:21
Temat postu: DIT:
Wcuerviające są te afrykańskie trąbki :evil: Jeszcze klika meczów a w ogóle wyłączę fonię, chyba że się jakoś przyzwyczaję.

Oglądałem ostatnie 20 minut, końcówka była ciekawa.

EDIT:

RPA - Meksyk - nie zdążyłem :( (ale u bukmachera postawiłem remis :D )
Urugwaj - Francja 1-1

Adanedhel - 11 Czerwca 2010, 17:22

Heh, wszystkie przepisy są podane na stronie FIFY.

FIFA napisał/a
Offside position
It is not an offence in itself to be in an offside position.
A player is in an offside position if:
 he is nearer to his opponents’ goal line than both the ball and the
second-last opponent

http://www.fifa.com/world...softhegame.html
Obrońca na linii był ostatnim obrońcą. Więc w tym momencie jest spalony.
Też się na tym kiedyś złapałem, więc sprawdziłem.

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 17:42

Nie do końca to czaję, ale okej. Second-last opponent to kto? Ktoś inny niż ten, który stoi w bramce?
Adanedhel - 11 Czerwca 2010, 17:47

Przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej. Ktokolwiek. Normalnie jest to - wiadomo - obrońca wyznaczający linię spalonego. Tutaj był to zdaje się bramkarz, który wyszedł do piłki. Napastnik, który strzelał, był bliżej bramki niż bramkarz i piłka, gdy drugi Meksykanin ją strącił.
Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 18:02

Yhm. W takim razie nie jest to wszystko zbyt logiczne. To tak, jakby ten co stoi w bramce się nie liczył. Dziwne to wszystko, ale skoro wymyślili takie kuriozum, to trudno. Będę pamiętał, że obrońca na linii bramkowej jest niewidzialny.
Adanedhel - 11 Czerwca 2010, 18:03

Takie przepisy były od zawsze. Bramkarz na linii bramkowej to też obrońca i jest "niewidzialny".
Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 18:10

Tak długo interesuję się piłka, a nie wiedziałem. :oops:
Adanedhel - 11 Czerwca 2010, 18:11

Zdziwiłbyś się, jak wiele osób nie wie, włącznie ze "specjalistami" ;P:
Nitj'sefni - 11 Czerwca 2010, 20:26

Adanedhel napisał/a
włącznie ze specjalistami ;P:

No Szpakowski z Lubańskim to z dziesięć minut do tego dochodzili ;P:
Tylko czy to specjaliści? Każda telewizja ma swoich. Jakby Mistrzostwa były transmitowane przez Polsat, to w studiu siedzieliby Hajto, Świerczewski, Wójcik i reszta tej pij... hmm... lubiącej alkohol w nadmiarze bandy. No a tak mamy beton z PZPN-u okraszony Dudkiem. Sam nie wiem co gorsze...

Tequilla - 11 Czerwca 2010, 20:29

Gwiazdy i astrologia mówią: Brazylia, Francja, lub Włochy ;)
Logika mówi: Argentyna, Brazylia, Hiszpania lub Anglia.
Zobaczymy co wygra... :)

hrabek - 11 Czerwca 2010, 21:19

Mi się najbardziej podobało jak sędzia wyraźnie zamachał rękami, a Szpako mówi, że sędzia przerwał grę na chwilę i z minutę trwało zanim załapał, że to ostatni gwizdek.
Popieram Steca, który miesiąc, dwa temu postulował, żeby w epoce cyfrowej telewizji można było wybrać wersję dźwiękową bez komentarza. Do zrobienia banalne, tylko komuś musiałoby się chcieć. Można się wtedy zachwycać dźwiękami dochodzącymi ze stadionu bez zagłuszania ich komentatorami.

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 21:35

Pierwszy dzień minął pod znakiem wkurwiających trąbek i remisów.

Forumowa Tabela Typerów wygląda następująco:

1. mBiko - 3 pkt
Last Viking - 3 pkt

3. Nitj’sefni - 1 pkt
andre - 1 pkt
mad - 1 pkt
Chal - 1 pkt

7. dalambert - 0 pkt
Sandman - 0 pkt
terebka - 0 pkt
Kai - 0 pkt
Matrim - 0 pkt
Adanedhel - 0 pkt

Zapraszam już do typowania meczów jutrzejszych. :D

Edit.
hrabek napisał/a
Można się wtedy zachwycać dźwiękami dochodzącymi ze stadionu bez zagłuszania ich komentatorami.

W przypadku tych mistrzostw bez komentarza nie dałoby się oglądać. Ten rozwścieczony, bzyczący rój... Dobrze, że jest coś, co to troszkę chociaż zagłusza... :roll:

Matrim - 11 Czerwca 2010, 21:37

Chal-Chenet napisał/a
Pierwszy dzień minął pod znakiem wkurwiających trąbek i remisów.

Pierwszy mecz Anglii i prześpiewają te trąbki. Albo powyrywają im z rąk i wtrąbkują im w... dudy :)

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2010, 21:39

Matrim, oby, oby. :D
Tequilla - 11 Czerwca 2010, 21:46

U buka postawiłem dwa remisy. Wygrałem 12 złotych ( bo postawiłem niestety tylko dwa :( :) )
mad - 11 Czerwca 2010, 21:48

Moje typy na jutro:

Korea Pd. - Grecja 0-1
Argentyna - Nigeria 2-0
Anglia - USA 0-0

Partner forum