To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Złomowisko - Nie dla idiotów - moffiss-log

MOFFISS - 29 Wrzeœśnia 2009, 06:35

masz dobry węch :bravo
Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 06:35

Pewnie tak, ale z definicji nijak nie wnika, że to znaczy dokładnie to samo. Może kontrowersyjne pomylił z ortodoksyjne? To dla mnie kolejny dowód, że dzieci, zanim zaczną korzystać z internetu powinny nauczyć się korzystać ze słownika :(
illianna - 29 Wrzeœśnia 2009, 06:36

Kasiek, tylko czy to aby jest dziecko :lol:
MOFFISS - 29 Wrzeœśnia 2009, 06:44

a, czymże jest kontrowersyjność jak nie polemiką z ortodoksyjnymi opiniami?

Kasiek, z tego co pamietam, poznaliśmy się na SKOFIE...nawet dotkneliśmy się dłońmi.

Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 06:48

illianna napisał/a
Kasiek, tylko czy to aby jest dziecko :lol:

Kiedyś na pewno było... Teraz to już jest za późno :P

MOFFISS napisał/a
a, czymże jest kontrowersyjność jak nie polemiką z ortodoksyjnymi opiniami?

Ale kazałeś wyrażać ortodoksyjne poglądy :P a nie polemikę z nimi :D

MOFFISS napisał/a
Kasiek, z tego co pamietam, poznaliśmy się na SKOFIE...nawet dotkneliśmy się dłońmi.

A i owszem :D edit: ja chcę zdementować jakieś dotykania. Ortodoksyjnie wyznaję zasadę: żadnego macania podczas pierwszego spotkania. To po wczorajszym egzaminie. Naczytałam się o / poezji, że teraz sama rymuję.

baranek - 29 Wrzeœśnia 2009, 07:14

ja może troszkę nie na temat, ale tak się od wczoraj zastanawiam, ile średnich filmów trzeba nakręcić, żeby bezkarnie bzykać trzynastolatki.
Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 07:15

dużo i dobre :P
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2009, 07:24

baranek, 13 letnie prostytutki , podprowadzane przez mamuśkę co by im karierkę ustawić, to jeno w kręceniu filmów przeszkadzają, a na tej sprawie wyłazi cała hipokryzja hamerykańców jak na dłoni,
illianna - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:26

baranek, nie ma takiej liczby, to zawsze jest karalne i słusznie, chyba że sam masz maksymalnie 3 lata więcej niż ta, która bzykasz i ona Cię lubi, ale raczej musiałbyś być genialny, żeby kręcić wtedy filmy, nawet kiepskie :mrgreen:
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:33

illianna, a jakbyś miał 4 lata więcej to już idziesz do pudła ?
Witchma - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:34

I jeszcze pytanie - liczy się rocznikowo czy po konkretnych datach? ;)
Agi - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:42

dalambert napisał/a
illianna, a jakbyś miał 4 lata więcej to już idziesz do pudła ?

Zgodnie z polskim kk tak jest:
Cytat
Art. 10. § 1. Na zasadach określonych w tym kodeksie odpowiada ten, kto popełnia czyn zabroniony po ukończeniu 17 lat.

Witchma napisał/a
I jeszcze pytanie - liczy się rocznikowo czy po konkretnych datach?

Po ukończeniu, czyli od konkretnego dnia.

Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:43

Nie wiem co faceci widzą w 13-tolatkach. Moja bratanica wkracza właśnie w ten wiek (za 3 tygodnie) i taka paskudna to jeszcze nie była. Normalnie pajęczak z niej się robi. Jak takie dzioewczynki się facetom podobają? Brrr
merula - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:45

nie wszystkie są takie, niektóre są juz w tym wieku nieźle rozwinięte, po niektórych nawet byś nie poznała, że takie małoletnie...
Witchma - 29 Wrzeœśnia 2009, 08:50

Agi napisał/a

Po ukończeniu, czyli od konkretnego dnia.

W tym przypadku to jasne, ale chodzi mi o obliczanie tej różnicy 3 lat - bo jeśli np. jedna z osób urodziła się 1 stycznia, a druga 31 grudnia, to rocznikowo może wyjść 3, ale to de facto już 4.

illianna - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:02

polecam ten link, zwłaszcza strona 6 i 7 oraz 11
http://www.dzieckokrzywdz...ile/Filar_M.pdf

Agi - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:03

Witchma napisał/a
chodzi mi o obliczanie tej różnicy 3 lat - bo jeśli np. jedna z osób urodziła się 1 stycznia, a druga 31 grudnia, to rocznikowo może wyjść 3, ale to de facto już 4.

No to jeszcze w drugą stronę. Pod paragraf podpada amator wdzięków osoby, która nie ukończyła piętnastu lat:
Cytat
Art. 200. (75) § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

illianna, odnosiła się do wieku konkretnej osoby, uwiedzionej przez Polańskiego.

E.cytat dodałam

illianna - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:08

Agi, dokładnie o to mi chodziło, 13 plus 3 to jest 16, a wtedy można najwyżej kręcić filmiki i puszczać na YT, no chyba że się ma tatusia producenta :mrgreen:
Witchma - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:10

Dziękuję za wyjaśnienie :)
Martva - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:12

merula napisał/a
po niektórych nawet byś nie poznała, że takie małoletnie...

Widziałam zdjęcie tej konkretnej 13-latki i w życiu bym nie powiedziała że ona jest/była tak małoletnia.

illianna - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:15

Martva, niesty to nie ma znaczenia, kodeks i tak ją chroni, w inetersie każdego jest sprawdzenie z kim idzie robić różne rzeczy, da się nabrać, to jego problem :mrgreen:
terebka - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:21

Zdaje się, że sama pokrzywdzona za skrzywdzoną się nie uznaje - przypadek wystarczająco dobrze streścił dalambert. Powstrzymałbym się od układania stosu i zapalania pochodni.
MOFFISS - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:22

tak czy siak, jeden z reżyserów okazał się pedofilem. Zaś, czy ona miała, czy nie miała ciała 18-ki nie ma znaczenia.
MOFFISS - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:24

Kasiek napisał/a
Ortodoksyjnie wyznaję zasadę: żadnego macania podczas pierwszego spotkania.

odnisłem wrażenie, że miałaś ciepłe dłonie ;P:

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:24

MOFFISS napisał/a
jeden z reżyserów okazał się pedofilem

pierniczycie fipolicie, jak miała ciało 18 to gdzie tu pedofilia cwaniaczku?

MOFFISS - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:25

tak rzecze prawo.
terebka - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:26

Szczerze wątpię, aby amerykanie potrafili wydać sprawiedliwy wyrok. Wręcz uważam, że skrzywdzą go bardziej, niż on ją, kiedyś tam. Już widzę ten wyrok: POCZWÓRNE DOŻYWOCIE!!! TRZYIPÓŁTYSIĄCALATZMOŻLIWOŚCIĄUBIEGANIASIĘOPRTZEDTERMINOWEZWOLNIENIEPOTYSIĄCULAT!!! TO nie jest ani ortodoksyjne, ani kontrowersyjne. To jest żałosne.

edit: Prawo jest głupie i chore. Prawa nie pisze Bóg. Bywa, że głupota piszących przechodzi na prawo, MOFFISSIE

Martva - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:26

MOFFISS, pedofilów kręcą dzieci wyglądające jak dzieci, a nie trzynastolatki wyglądające na dziewiętnastolatki. O ile mi wiadomo.
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:27

MOFFISS, prowo nie określa tego pedofilią, tylko zakazuje, określenie stosują rózne durnie co by sobie kosztem RP gębę dorobić ,
Król Jagiełło do pudła i potępić za pedofilie ze Św. Jadwigą ;P:

Romek P. - 29 Wrzeœśnia 2009, 09:37

Skoro to kontrowersyjny blog, to proszę:

Jak mi ktoś jeszcze raz powie, że Polański kręcił średnie filmy, to wyzwę na pojedynek. A "Piraci", hę?! A chinina, różomaryjnedziecko? I jeszcze ze trzy takie, z "Nieustraszonymi pogromcami wampirów" na czele.

Zgadzam się z Dalambertem: typowa dla Amerykanów hipokryzja. Choć dla Polaków też, dodałbym, bo wielu go traz broni w myśl zasady: bo swój.

Partner forum