To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - LUFA podczas falkonu 2009

Kasiek - 17 Wrzeœśnia 2009, 09:00

Wiem jaką polewali i jaką serwowali :D Szarlotki od Żerania nie zapomnę :P

Przekonam się może niedługo. :D

Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 07:27

Jacek Komuda ponownie pytał, czy nie chcielibyśmy lufy staropolskiej. Przywiózłby trochę ciuchów w klimatach, a poza tym za przebranie liczyłyby się wąsy z włóczki :D
Virgo C. - 29 Wrzeœśnia 2009, 12:43

Mi klimat staropolski pasuje :)
MilleniumFalcon - 29 Wrzeœśnia 2009, 13:45

Kasiek napisał/a
Jacek Komuda ponownie pytał, czy nie chcielibyśmy lufy staropolskiej. Przywiózłby trochę ciuchów w klimatach, a poza tym za przebranie liczyłyby się wąsy z włóczki :D

Jestem za. Wszyscy przyczepiamy sobie wąsy z włóczki. Robimy LUFĘ włóczkową. :mrgreen:

mawete - 29 Wrzeœśnia 2009, 14:44

Mi sie nie chce przebierać, chociaz mam w co. Jeśli wpuszczacie nieprzebranych to przyjdę, jeśli nie to pobaluję w karczmie "Pod kamerą" :D
Kasiek - 29 Wrzeœśnia 2009, 16:38

To może jakieś głosowanie szybkie? Jak ktoś chce się przebrać, to się przebiera , że się tak wyrażę, " w pełni ". Jak ktoś chce, to we włóczkę :D Spróbuję załatwić jakieś jedzonko pod temat, ale wtedy raczej będzie składka. Choć wiadomo, że zawsze może być to chleb ze smalcem i ogórki :D więc będzie tanio :P
ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2009, 20:11

ostatecznie, to mógłbym się przebrać w coś staropolskiego (gdybym miał), ale znając moje "szczęście" skończyłoby się przynajmniej porwaniem/poplamieniem ciuchów. Dlatego wolę nie ubierać się w cudze. Chyba, że w jakąś trzypokoleniową siermięgę :wink:
Hubert - 4 Października 2009, 18:41

Tak jak teraz się zastanawiam, to w sumie nie jest głupi pomysł... z tym, że powinna być możliwość wpuszczania ludzi bez specjalnego przebrania - mam małe szanse, żeby przetransportować jeszcze jakieś ekstrawaganckie wdzianko :wink:
Jedenastka - 6 Października 2009, 20:15

mawete napisał/a
Jeśli wpuszczacie nieprzebranych to przyjdę, jeśli nie to pobaluję w karczmie Pod kamerą :D

Gdzie ta Karczma? Realna kamera czy taka bardziej science fiction?

Toga Party... ktoś powiedział, że mam poprzeć. Nie jestem pewna.
Dlaczego miałabym to robić? Hę?
8)

Virgo C. - 6 Października 2009, 20:24

Nie rób, za zimno na toga party. Poprzyj staropolską biesiadę 8)
Jedenastka - 6 Października 2009, 20:33

Brzmi ciekawie ale zastanowię się nad tym jutro... i pojutrze... i tak dalej... aż do Falkonu
:D

ilcattivo13 - 7 Października 2009, 19:26

Virgo, nikt Ci nie każe nosić togi na ghołym ciele. Zwłaszcza, że tam nieletni mogą być :D
Virgo C. - 7 Października 2009, 19:29

Nieletni - nie, nieletnie - TAK :mrgreen:
ilcattivo13 - 7 Października 2009, 19:40

Pal licho, przy małolatach pełci przeciwnej to może i ja bym swój tors odsłonił :mrgreen:
Jedenastka - 8 Października 2009, 10:04

Virgo C. napisał/a
Nie rób, za zimno na toga party. Poprzyj staropolską biesiadę 8)

Coś więcej o tej interesującej biesiadzie gdzie się można dowiedzieć? Jadło będzie staropolskie? Bo ja mam doskonały apetyt nie tylko na jadło...

Virgo C. - 8 Października 2009, 10:13

Na pierwszej stronie tego tematu więcej info jest :)
Jedenastka - 8 Października 2009, 10:30

Virgo C. napisał/a
To jak w końcu ? Mam zacząć szukać kontusza na listopad ? ;)

Zagłosowałam na zorganizowaną imprezę pod wezwaniem.
Zorganizowana impreza bez motywu przewodniego to, moim zdaniem, pójście na łatwiznę...

Kasiek - 8 Października 2009, 16:43

Sosnechristo napisał/a
Tak jak teraz się zastanawiam, to w sumie nie jest głupi pomysł... z tym, że powinna być możliwość wpuszczania ludzi bez specjalnego przebrania - mam małe szanse, żeby przetransportować jeszcze jakieś ekstrawaganckie wdzianko :wink:

Było mówione - niepotrzebny cały kontusz, można sobie zrobić sarmackie wąsy z włóczki i styknie ;D Wysilcie wyobraźnię, no! Bożesztymój, ale ja będę mieć imprezowe 3 tygodnie... nie chce ktoś się pozbyć kawałka wątroby?

RD - 8 Października 2009, 19:09

Cytat
można sobie zrobić sarmackie wąsy z włóczki i styknie

A może być szabla do garnituru w prążki? :mrgreen:

Kruk Siwy - 8 Października 2009, 19:10

Ale tylko karabela.
RD - 8 Października 2009, 19:14

Tak toczno, towariszcz kombat!
feralny por. - 8 Października 2009, 19:19

Eee, naprawdę przyjdziecie z szablami?

Zaczynam się zastanawiać, czy to źle nie skończy.

Kasiek - 8 Października 2009, 20:33

Dobra, to postanowione.

Kolejna kwestia: co z jedzeniem? Czy chcemy coś pseudostaropolskiego, czy pieczonego prosiaka np? Trunki to już każdy w swoim zakresie, ale co do jedzonka to musimy się dogadać, jeśli mam coś załatwiać wcześniej.

Zaczynam listę:

1. Kasiek

Virgo C. - 8 Października 2009, 20:54

Kałnt mi in :)
Hubert - 8 Października 2009, 21:14

Mienia toże.
ilcattivo13 - 9 Października 2009, 18:29

osi mła :mrgreen:
Jedenastka - 9 Października 2009, 19:31

Kasiek napisał/a
co z jedzeniem? Czy chcemy coś pseudostaropolskiego, czy pieczonego prosiaka np?

A co rozumiesz jako pseudostaropolskie? Biesiada ma być staropolska to nie wiem, czy "pseudo-" pasuje... :roll: . Klimat ma być utrzymany dosłownie czy pozornie?

Lynx - 9 Października 2009, 19:51

Chleb ze smalcem i ogórek kiszony. Do tego bigos. Tak ja to widzę. Prosto i niedrogo. A do tego smacznie.
RD - 9 Października 2009, 19:53

Hamburger po sarmacku, hot dog szlachecki, cola hetmańska, kurczak KFC (kapłon faszerowany cebulą), krewetki po chłopsku, piwo z puszki (może śmigownicy?), kołacz na sztucznym miodzie.
Lynx - 9 Października 2009, 20:00

A na słodko może śliwkowy piernik albo co?

Partner forum