Mechaniczna pomarańcza [film] - Disctrict 9
hrabek - 14 Października 2009, 14:38
Jeśli ktoś jest zainteresowany, tu:
http://www.youtube.com/watch?v=iNReejO7Zu8
link do filmu krótkometrażowego Alive in Joburg. To właśnie ten short został przekształcony za pieniądze Petera Jacksona w pełnometrażowy film. W filmie pojawia się już Sharlto Copley, ale w innej roli, niż w pełnometrażówce. Reżyseruje oczywiście Neill Blomkamp.
Kruk Siwy - 14 Listopada 2009, 14:30
Byłem. Widziałem. Daleko mi do zachwytu, ale jest to pierwszy film sf od dawana który na każdym kroku nie obrażał mojej inteligencji.
Warto zobaczyć.
Kobex - 10 Stycznia 2010, 10:56
Dobry mieli pomysł na film wykonanie tez bardzo dobre, jeden z lepszych filmow science fiction ostatnich czasów. Czekam na kontynuacje i martwię się ze jak to często bywa 2 częśc będzie o wiele gorsza.
Stormbringer - 2 Lutego 2010, 15:25
"Dystrykt 9" właśnie otrzymał nominację do Oscara za scenariusz i dla najlepszego filmu. Bardzo ładnie.
corpse bride - 2 Lutego 2010, 15:29
brawo
ilcattivo13 - 2 Lutego 2010, 15:30
bardzo-bardzo
Zgaga - 2 Lutego 2010, 16:14
Eeee... Radością zbytnią nie pałam. Film przereklamowany, aczkolwiek z paru względów ciekawy.
luskan - 9 Lutego 2010, 23:11
Na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie, głównie za realizm - początkowo wydawało mi się że takie eksmitowanie ufoków którzy nawet cie nie rozumieją jest mocno naciągane, ale pewnie właśnie tak by to wyglądało:) Z drugiej strony, patrząc na to jak we Francji likwiduje się obecnie obozy uchodźców/nielegalnych imigrantów - podejrzewam że w rzeczywistości takie przesiedlenie było by znacznie bardziej brutalne.
Ciekaw jetem jak by hollywood zrealizowało ten scenariusz, pewnie dookoła getta wybudowany był 20 metrowy mur oraz cały teren były zadaszony i hermetycznie zamknięty. Natomiast główny bohater, pod koniec filmu przeprogramował by komputery statku obcych i wysłał ich szczęśliwych do domu:)
shenra - 10 Lutego 2010, 11:17
Stormbringer napisał/a | nominację do Oscara za scenariusz i dla najlepszego filmu | i świetnie
|
|
|