Powrót z gwiazd - Stare motywy w fantastyce
hrabek - 18 Czerwca 2009, 12:12
Jorlanda: dostałaś niedawno upomnienie od moderatora, żeby nie porozumiewać się obrazkami. Następna wypowiedź w tym stylu, obojętnie w jakim wątku zaskutkuje ostrzeżeniem.
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 12:22
pewien znany pisarz kiedys wysłał telegram do swego wydawcy z pytaniem jak idzie sprzedaż książki, telegral brzmiał '?', wydawca błyskawicznie odpisał '!'
Agi - 18 Czerwca 2009, 12:23
Fidel-F2, nie spamuj! Drugi raz zwracam ci dziś uwagę.
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 12:25
zwróciłem jeno uwagę hrabkowi
Agi - 18 Czerwca 2009, 12:27
A co? Adminem zostałeś?
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 12:28
nie, po koleżeńsku
Agi - 18 Czerwca 2009, 12:29
Zatem nie spamuj, bo będzie krawat
dalambert - 18 Czerwca 2009, 12:46
Agi, hrabek, czy Wasze ostrzeżenie dla Jorlandy mam rozumieć jako ogólny zakaz w wypowiedziach, komentarzach i innych wyrażaniach się na Forum używania wyłącznie emotek / bez zbędnego ględzenia/ jeśli tak to wydaje mi się to conajmniej dziwne .
uwagę Agi do jorlandy ,po jej wymianie / jakże uroczych/ uprzejmości z Fidelem pojąłem jako zielony komentarz, a nie groźbę , a tu hrabek, z takiej kolubryny strzela
, ej mody więcej luzu!!!!!
a co by nie było, ze spamuję Zeus tyż solidnych emotek używall / bez gadania/ w wypowiedziach lub dzialaniach =patrz pierun z jasnego nieba
lub złoty deszcz w wiadomym celu !!!
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2009, 12:48
dalambert napisał/a | ej mody więcej luzu!!!!! | przeczytałem jako 'ej młody, więcej luzu'
dalambert - 18 Czerwca 2009, 12:50
hrabek - 18 Czerwca 2009, 12:56
Fidel dostaje ostrzeżenie. Dalambert - ostatnie upomnienie za spamowanie i porozumiewanie się piktogramami.
gorbash - 18 Czerwca 2009, 12:56
Nie spamuj
dalambert - 18 Czerwca 2009, 12:59
hrabek, fakt porozumiewanie się wyłącznie piktogramai jest dla inteligentnych
Kruk Siwy - 18 Czerwca 2009, 13:03
Dla leniwych, facet. Dla leniwych.
hrabek - 18 Czerwca 2009, 13:06
Dżizas, po prostu nie da się was wziąć na przeczekanie. Każdy musi swoje trzy grosze dorzucić.
No to oficjalnie: każda kolejna wypowiedź nie na temat w tym temacie skończy się czerwonym pasem na wybraną część ciała
dalambert - 18 Czerwca 2009, 13:21
Czy sowa to piktogram , czy też ornitologizacja idei bóstwa przedstawionego w formie pierwotnie zrozumiałej dla społeczenstwa wiernych?
hrabek, lepiej ?
Jorlanda - 20 Czerwca 2009, 15:17
hrabek, fidel, dalambert i inni zainteresowani... czy mogę prosić o ułaskawienie wszystkich których chcesz hrabku i agi obkrawatować?
mogę nawet krzyknąć"mój ci on" jeśli trzeba
W końcu co mi tam...
A mnie tu chwilę nie było, bo książek trochę przeczytać musiałam i spraw w tzw. Realu załatwić co nie miara.
Zatem na czym to skończyliśmy? ŻE się napawam swoim słowotokiem czy jakoś tak?
Ano lubię sobie popisać i mnie czasem ponosi, a potem trzeba poobrazkować piktogramami dla równowagi. Ot co.
Skończyliśmy na obecności idei chaosu w mitach. A może by tak wrócić do fantastyki?
Ziemiomorze ma swoje mity, i Narnia i Śródziemie.
A SF ma jakieś swoje wewnętrzne mitologie?
gudrun - 20 Czerwca 2009, 16:15
Jorlanda napisał/a | [
A SF ma jakieś swoje wewnętrzne mitologie? |
Bajki robotów?
Tomcich - 20 Czerwca 2009, 16:27
Jorlanda napisał/a | spraw w tzw. Realu załatwić co nie miara. |
Znaczy się na zakupach w supermarkecie byłaś.
Jorlanda napisał/a | Ano lubię sobie popisać i mnie czasem ponosi, a potem trzeba poobrazkować piktogramami dla równowagi. |
Istnieje możliwość założenia sobie bloga na tym forum i pisania/ obrazkowania do woli. Stamtąd Ciebie nie pogonią (chyba).
A co do ontopu - to Diuna ma coś takiego.
Jorlanda - 20 Czerwca 2009, 18:27
Tomcich napisał/a | Jorlanda napisał/a | spraw w tzw. Realu załatwić co nie miara. |
Znaczy się na zakupach w supermarkecie byłaś. |
Heh takiego skojarzenia nie miałam nigdy z realną rzeczywistością. A co do zakupów i fantastyki (żeby na temat było i nikt Cię nie chciał za to ostrzegać) - czytałam gdzieś jakieś opowiadanie, chyba Maji Lidii o religii związanej z zakupami... No ubawiła mnie do łez ta historia. Ale z drugiej strony to może za 200 lat mit zakupów będzie w kanonie literackich motywów SF?
Cytat | Istnieje możliwość założenia sobie bloga na tym forum i pisania/ obrazkowania do woli. |
E tam, wolę Was czytać (delektować się dyskusjami i obserwować życie blogowe tutaj) niż robić konkurencję. A bloga mam już gdzie indziej i nie jest to słowo na d*
Cytat | A co do ontopu - to Diuna ma coś takiego. |
Ano tak, Diuna jest rewelacyjna... Zwłaszcza magnetyzujące są historie z czerwiem w roli głównej i więź niektórych bohaterów z nimi jakoś fascynuje. Przynajmniej mnie.
Jakiś czas temu oglądałam film "Dzieci Diuny". Nawet mnie wciągnął... Ale do książki jeszcze nie dojrzałam. Czytałam tylko "Diunę".
Kyle Katarn - 27 Października 2010, 22:18
Powstawanie świata i pochodzenie różnych istot i rzeczy oraz zmagania bohaterów z potworami. M.in. z tego powodu tak lubię "Silmarillion". Pierwsza część jest kosmogoniczna i kosmologiczna, taki odpowiednik Genesis, przy tym świetnie przedstawiony, bardzo rozbudowany i uruchamiający wyobraźnię, a kolejne części opisują zmagania bohaterów z fantastycznymi istotami - orkami, smokami, Balrogami itp. Połączenie tych dwóch elementów wprawia mnie w nieopisany zachwyt.
Jorlanda - 27 Października 2010, 22:25
Kyle Katarn napisał/a | Powstawanie świata i pochodzenie różnych istot i rzeczy oraz zmagania bohaterów z potworami. M.in. z tego powodu tak lubię Silmarillion, |
Łojoj, ponad rok minął a tu ktoś puk puk do wątku. No chyba czas tu wrócić co jakiś czas
Tak, tak to najpopularniejsze wątki fantasy - zwłaszcza bohater contra potwór.
Ostatnio nie czytam za dużo fantastyki, bo mam na co dzień za dużo walk z potworami ale powspominać zacne lektury miło, oj miło.
|
|
|