Ludzie z tamtej strony świata - Aleksander Kusz 

RD - 16 Czerwca 2009, 15:32

| jewgienij napisał/a |  Gratulacje za Klapaucjusza    .(...) Mam nadzieję, że szef puści to w numerze. |   

Szef przeczytał i szef puści    .
												 xan4 - 16 Czerwca 2009, 15:40
  jewgienij, dzięki    

Agi, mam takie plany na lato, ale strasznie się boję, bo jak jeszcze nad skondensowaną formą szorta czasami jestem w stanie zapanować, to boję się, że coś dłuższego mi się strasznie rozjedzie...

edt: widzę, że szef rękę na pulsie trzyma    , dzięki
												 Agi - 16 Czerwca 2009, 15:42
  xan4, jak się "rozejdzie", to napiszesz cykl powieściowy     

Gratuluję zapowiedzi publikacji   
												 Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 18:33
  Ponieważ jeszcze nie gratulowałem, to gratuluję tutaj - świetny szort xan    Jeden z lepszych, jakie powstały na forum. W pełni zasługuje na druk.

Ale Panie Naczelny, proszę nie zapomnieć o szorcie z drugiego miejsca i kilku wcześniejszych zwycięzcach  
												 RD - 16 Czerwca 2009, 18:35
  Nie zapominam    . Gryplan jest już wstępnie uzgodniony.
												 Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 18:39
  Jak rozumiem zwycięskie szorty będą teraz drukowane zaraz po konkursie? Byłoby dobrze. Moim skromnym zdaniem lepiej niż raz na rok, w dużym tłoku  
												 Toudisław - 16 Czerwca 2009, 18:41
  BRAWO !!
												 Witchma - 16 Czerwca 2009, 18:43

| RD napisał/a |  | Gryplan jest już wstępnie uzgodniony. |   

O, a zdradzisz szczegóły?  
												 Martva - 16 Czerwca 2009, 18:46

| Adanedhel napisał/a |  | Moim skromnym zdaniem lepiej niż raz na rok, w dużym tłoku |   

No, coś w tym jest, cała masa szortów może niektórych zniechęcić, powinno się je dawkować małymi porcjami  
												 Agi - 16 Czerwca 2009, 18:56

| Martva napisał/a |  No, coś w tym jest, cała masa szortów może niektórych zniechęcić, powinno się je dawkować małymi porcjami    |   

Na przykład w każdym numerze z ostatniej edycji, bo średnio raz w miesiącu mamy laureata.
												 baranek - 16 Czerwca 2009, 19:33
  No to jest przednia myśl. Stały dział dla szortów. Myślę, że zwolenników spodenek jest więcej niż przypuszczamy.
												 xan4 - 16 Czerwca 2009, 19:39
  Myślę, że miesięcznie nie będzie się dało, wystarczy jakieś opóźnienie i nie zmieści się w danym numerze,

wg mnie najbardziej optymalny byłby kwartał, ale to już oczywiście decyzja RD, wyjdzie mniej więcej 4 do 6 stron na kwartał, akurat.

edit: baranek my się tu bawimy szortami, ale w większości są uzupełnieniem do tekstów normalnej długości.
												 Agi - 16 Czerwca 2009, 19:49

| xan4 napisał/a |  | Myślę, że miesięcznie nie będzie się dało, wystarczy jakieś opóźnienie i nie zmieści się w danym numerze,  |   

Wystarczyłby miesięczny poślizg jako bezpiecznik, ale oczywiście decyzja należy do RD.
												 RD - 16 Czerwca 2009, 19:52
  Xan4 ma rację - miesięcznie nie da się, bo numery są planowane z pewnym wyprzedzeniem. Ale ten raz na kwartał (mniej więcej) jest realny. Aby zaspokoić ciekawość Witchmy mogę zdradzić, że teksty z Lemoniady planuję na październik, a zaległych zwycięzców pewnie na Gwiazdkę    .
												 Witchma - 16 Czerwca 2009, 19:54
  RD, to już wiem    Lepiej zajmij się moją ciekawością dotyczącą objętości numeru lipcowego   
												 Agi - 16 Czerwca 2009, 19:54
  I bardzo dobrze  
												 Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 19:57
  Spore to wyprzedzenie.

Cóż, kwartał też dużo lepszy niż nawał w jednym numerze  
												 baranek - 16 Czerwca 2009, 19:59

| xan4 napisał/a |  | baranek my się tu bawimy szortami, ale w większości są uzupełnieniem do tekstów normalnej długości. |   

Wiem. Ale ja po prostu uwielbiam szorty. Szczególnie ekstremalne. Takie kilkuzdaniowe. Czasami nawet jednozdaniowe. Bardzo mi się podobała ta zabawa z Lemem, ten przerywnik przed głosowaniem jeszcze. Więc pozwoliłem sobie się rozmarzyć przez chwilę. Bo dwie strony w miesiącu to chyba nie tak znowu dużo. A przy dobrym układzie, to może być od trzech do pięciu opowiadań. No, skończyłem. Wracam do rzeczywistości.

edit: sporo się wydarzyło zanim napisałem tego posta  
												 RD - 16 Czerwca 2009, 19:59

| Witchma napisał/a |  RD, to już wiem    Lepiej zajmij się moją ciekawością dotyczącą objętości numeru lipcowego     |   

Niespodziewanka   
												 Witchma - 16 Czerwca 2009, 20:00

| baranek napisał/a |  | Bo dwie strony w miesiącu to chyba nie tak znowu dużo.  |   

Szczególnie w obliczu czterech poświęconych w nr 44 na... wiadomo co   
												 Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 20:03

| RD napisał/a |  Niespodziewanka    |   

Będzie zbliżona do "Lodu"?    

| baranek napisał/a |  | Bardzo mi się podobała ta zabawa z Lemem |   

Bo wiesz, to jedna z lepszych edycji była  
												 baranek - 16 Czerwca 2009, 20:12
  Nie to żebym był monotematyczny, ale tak sobie pomyślałem. Przecież gdyby były te dwie strony, lub chociaż jedna, pewne co miesiąc, to materiału nie zabraknie, nie? A gdyby nawet, to wystarczy na forum rzucić hasło; "Potrzebuję tekstu, 2 tys. znaków, temat..." i po dwóch, trzech godzinach, można przebierać jak w ulęgałkach. Popatrzcie tylko co jewgienij wyprawiał, skracając nam wszystkim oczekiwanie na początek głosowania. No, to teraz naprawdę skończyłem.

p.s. drążę [ale słowo porąbane] temat, przynudzam trochę może, ale nie wiem czy już wspominałem, że uwielbiam szorty.

No, koniec. Naprawdę. Chyba, że ktoś się ze mną zgadza i pociągnie dalej. Dziwny ten wątek autorski się zrobił. Przepraszam, już nie będę.
												 xan4 - 16 Czerwca 2009, 21:02
  baranek, ale tu właśnie pisali Ci co kochają, wręcz uwielbiają szorty    

Adanedhel, Toudisław, dzięki   
												 Stormbringer - 16 Czerwca 2009, 21:41

| RD napisał/a |  | teksty z Lemoniady |   

O, czyżby ta edycja faktycznie miała zostać potraktowana hurtowo?  
												 Ixolite - 16 Czerwca 2009, 21:46
  Tatusiu Muminka - gratulacje       
												 mBiko - 16 Czerwca 2009, 21:47
  Ja również jeszcze raz gratuluję, bardzo udany szorcik.
												 baranek - 15 Października 2009, 08:02
  xan4, to ty? wygrałeś? 'nawiedziny'?
												 xan4 - 15 Października 2009, 09:26
  no ja       

wymyśliłem, było za długie, poskracałem, no i wyszło bez ładu i składu, ale za to bardzo tajemniczo   , stwierdziłem jednak, że już wyślę jak napisałem, myśląc, że bardziej bezsensownej wypowiedzi to Fabryka nie dostanie   

no i złapali się na bezsens   

fajnie, cieszę się, zawsze to antologia za darmo, którą i tak bym kupił  
												 Witchma - 15 Października 2009, 09:28
  xan4,       
												 Iwan - 16 Października 2009, 18:18
  xan4,  gratulacje   

| 

|  

|