Ludzie z tamtej strony świata - Maciej Musialik
Narin - 8 Sierpnia 2009, 10:52
Cisza na wątku, a przecież w numerze 46 znalazło się smakowite opowiadanie: "Winston Watson i ludzie interesu". Muszę przyznać, że zarówno "króciaki", jak i dłuższe formy wychodzą Autorowi świetnie, nie zawiodłam się
Żałuję tylko, że przegapiłam nr 43, bo przygody sympatycznego Tropiciela znane z numerów 39 i 41 bardzo przypadły mi do gustu.
Stormbringer, może by tak jakąś książkę?
Stormbringer - 8 Sierpnia 2009, 20:52
Narin, cieszę się, że Ci się podobało. Miło wiedzieć, że są czytelnicy, którym przypadły do gustu zarówno szorty jak i dłuższe teksty - to dobrze rokuje na przyszłość.
Natomiast co do książki, zaczynam pomału celować w zbiór opowiadań, ale jeszcze trochę roboty przede mną.
vonulv3 - 11 Sierpnia 2009, 07:59
Ten zbiór opowiadań planujesz jako historie o W. Watsonie?
Nr 46, był pierwszym, w którym zetknąłem się z twoim mini-cyklem, więc chyba średnio załapałem klimat, ale generalnie mam pozytywne wrażenie.
Stormbringer - 11 Sierpnia 2009, 08:09
Tak, zbiór ma w założeniu zawierać wyłącznie teksty "watsonowe" - zarówno te, które juz pojawiły się w SFFiH, jak i premierowe, nad którymi właśnie siedzę.
PS. Oczywiście mam cichą nadzieję, że ktoś w ogóle będzie zainteresowany jego wydaniem .
vonulv3 - 11 Sierpnia 2009, 08:20
Życzę Ci powodzenia. Jeżeli jakoś zdobędę nr. archiwalne z Watsonem to wtedy się wypowiem nt. moich odczuć.
Stormbringer - 11 Sierpnia 2009, 08:22
Nie dziękuję, żeby nie zapeszać. Po wcześniejsze odsłony zapraszam do numerów 36, 41 i 43.
vonulv3 - 11 Sierpnia 2009, 08:35
Dzięki za podpowiedź.
Stormbringer - 17 Sierpnia 2009, 14:20
Cytując inny wątek:
xan4 napisał/a | Jak zobaczyłem, że ma to 13 stron to się przestraszyłem, ale Stormbringer zdał egzamin na dłuższą formę. |
Do niedawna "Ludzie interesu" byli najdłuższym opowiadaniem o Watsonie, także z tych niepublikowanych. Ostatnio jednak siedzę nad tekstem, który póki co jest jakieś dwa razy dłuższy. Jeśli kiedykolwiek wyląduje gdzieś na papierze, mam nadzieję, że nikogo nie przerazi. Wcześniej czeka go jednak szlifowanie, więc może to i owo zeń wyleci.
Stormbringer - 5 Października 2009, 13:18
Ogłoszenie parafialne:
Popełnione przeze mnie opowiadanie pt. "Książka w pustym mieszkaniu" zajęło III miejsce w zakończonym właśnie konkursie Horyzonty Wyobraźni, a tekst pt. "Sprzedawca marzeń" zdobył w tymże konkursie wyróżnienie. Na razie nie można ich nigdzie przeczytać, ale być może się to zmieni.
Więcej informacji tutaj: http://www.horyzonty-wyobrazni.pl/
Witchma - 5 Października 2009, 13:18
Stormbringer, gratulacje
Martva - 5 Października 2009, 13:21
Gratulacje
dalambert - 5 Października 2009, 13:21
Stormbringer,
xan4 - 5 Października 2009, 13:25
Stormbringer, serdeczne i to podwójne gratulacje
Virgo C. - 5 Października 2009, 13:43
Przyłączam się do gratulacji, oby jak najszybciej można było obydwa opowiadania przeczytać
Chal-Chenet - 5 Października 2009, 13:52
Stormbringer,
baranek - 5 Października 2009, 17:19
Stormbringer, właśnie miałem zapytać czy to ty. gratuluję.
Stormbringer - 5 Października 2009, 19:53
Dzięki za wszystkie gratulacje! Mam nadzieję, że opka Wam się spodobają.
Każde takie wyróżnienie to dodatkowy kop do pracy, więc wracam do korekty.
Agi - 5 Października 2009, 19:54
Stormbringer, gratuluję i powodzenia życzę
Stormbringer - 6 Października 2009, 10:03
Tym razem nie dziękuję, żeby nie zapeszać.
Iwan - 6 Października 2009, 18:32
Stormbringer, gratulacje
Stormbringer - 12 Października 2009, 07:20
Fenks.
Namnożyło się ostatnio tych ogłoszeń: tym razem załapałem się do następnego numeru MF. Szczegóły tutaj. Niestety data wydania jeszcze nie jest mi znana.
Stormbringer - 21 Października 2009, 12:41
Wieści z frontu: 16. numer Magazynu Fantastycznego ma trafić do sprzedaży w pierwszej połowie listopada, a jego okładka wyglądać będzie mniej więcej tak.
Agi - 21 Października 2009, 12:46
Cytat | Całe mnóstwo możliwości - Maciej Musialik |
Również z cyklu Nowa Moskwa, czy inny świat i bohater?
Stormbringer - 21 Października 2009, 13:06
Inny świat, inny bohater, inna konwencja. Poszedłem w s-f. A właściwie po tym tekście poszedłem w Nową Moskwę, bo pierwotna wersja opowiadania powstała jeszcze w czasach przedwatsonowych.
Zgaga - 5 Stycznia 2010, 14:55
Przy okazji czytania grudniowego numeru SFFiH zrobiłam sobie przegląd opowiadań o tropicielu Watsonie z Nowej Moskwy. We sierpniu autor szanowny pisał:
Stormbringer napisał/a | Tak, zbiór ma w założeniu zawierać wyłącznie teksty watsonowe - zarówno te, które juz pojawiły się w SFFiH, jak i premierowe, nad którymi właśnie siedzę.
PS. Oczywiście mam cichą nadzieję, że ktoś w ogóle będzie zainteresowany jego wydaniem . |
Jak postępy?
Stormbringer - 5 Stycznia 2010, 15:18
Cóż, zbiór został ukończony, a jego próbki wysłałem do stosownego ciała decyzyjnego. Aktualnie czekam na wieści i staram się nie zerkać zbyt często na kalendarz.
Zgaga - 6 Stycznia 2010, 07:56
Też postaramy się zbyt często na kalendarz nie spoglądać, choć może być trudno .
Stormbringer - 6 Stycznia 2010, 10:59
"Spal żółte kalendaaarze..."
xan4 - 6 Stycznia 2010, 11:02
Stormbringer napisał/a | Cóż, zbiór został ukończony, a jego próbki wysłałem do stosownego ciała decyzyjnego. |
gratuluję ukończenia
Stormbringer - 6 Stycznia 2010, 11:25
A dziękuję. To oczywiście wersja pierwotna, wyłącznie po mojej korekcie - podejrzewam, że jakby co, trzeba będzie w tych tekstach jeszcze co nieco podłubać.
Natomiast co do pytania, to nie potwierdzam, nie zaprzeczam.
|
|
|