Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmowe shorty
ilcattivo13 - 1 Lipca 2010, 07:40
dopiero obejrzałem. Fajny. Trochę mi momentami przypominał "Ostatni lot Ozyrysa" i trochę filmowego "GitSa". Ale jest baaardzo o.k.
Na szczególnie wielki plus zasługuje muzyka.
Adon - 1 Lipca 2010, 20:58
Znów sobie odświeżyłem "Vincenta" T. Burtona. Zawsze będę uwielbiał ten szorcik.
ilcattivo13 - 6 Listopada 2010, 16:58
z cyklu "Znalezione na Outpoście" - Fallen Angel.
ilcattivo13 - 10 Stycznia 2011, 13:26
Kolejne "Outpostowe" znalezisko - WHITE
ilcattivo13 - 27 Stycznia 2011, 13:29
Beyon Black Mesa - świetna produkcja fanów Half-Life'a.
Virgo C. - 17 Kwietnia 2011, 19:33
Snowblood - krótki, animowany horror braci Czechów
The 3rd letter - produkcja Polaka, bardzo ciekawa wizja przyszłości, inspirowana nieco Repomanem. Ponoć także demo nakręcone by wyciągnąć kasę na pełny metraż. Oby się udało
ilcattivo13 - 7 Września 2011, 23:28
można już legalnie obejrzeć wcześniejsze szorty Ruairiego Robinsona (wcześniej były dostępne jedynie "The Silent City" i reklamy mleka).
"Fifty percent grey" - świetny trzyminutowy szorcik - od razu można poznać kaprawy humor Robinsona 8/10
"The house on Dame Street" zostawiam sobie na jutro, bo bez głośników ciężko mi się słucha
Lowenna - 19 Października 2011, 16:11
Paths of Hate
ilcattivo13 - 19 Października 2011, 16:44
Mocarnie emocjonalna animacja. Nawet nie przeszkadzało mi to, że samoloty zachowywały się jak te we "Flyboys". U mnie ma jakieś 8,5 - 9/10
Iscariote - 19 Października 2011, 17:26
ilcattivo13 napisał/a | Mocarnie emocjonalna animacja. | Końcówka może i owszem. Muzyka dobra Ale w sumie jakoś mocno nie zachwyciło. A zaskoczyło raz - manewr z oderwaniem kółka
ilcattivo13 - 4 Listopada 2011, 20:58
Snowgum Films wyskoczyło z nowym szortem: Blood on the game dice.
Gdybym miał wyliczyć trzy najmocniejsze strony tego filmiku, to byłoby tak:
1. Najlepsze wykorzystanie "O Fortuna" jako podkładu dźwiękowego ever
2. Aktorzy
3. Roll initiative!
Edit:
Byłbym zapomniał - nazbierali już kasę i zaczęli zdjęcia do "Troll Bridge"! Yee-haw!!!
ilcattivo13 - 18 Listopada 2011, 18:48
Miałem głowę zajętą czymś innym, więc przegapiłem fakt pojawienia siew sieci pełnej wersji szorta Rosa, autorstwa Jesusa Orellany.
Za fajne rozwinięcie prostego motywu, wykonanie i w ogóle, 8/10
Ponoć amierikańcy już się zainteresowali, więc jest szansa, że będzie pełnowymiarówka
merula - 28 Stycznia 2012, 20:38
na Canal+ bywają fajne krótkie filmiki animowane z serii Tato, tato, tato. całkiem sympatyczne
ilcattivo13 - 18 Marca 2012, 17:51
nie tylko Amierikańcy i nasz PI potrafią robić fajne animacje:
La Dama Y La Muerte
Oktapodi
ilcattivo13 - 30 Maj 2012, 22:08
Kara szorcik zrobiony na silniku gier komputerowych z PS3. Fabularnie jest oklepanie prosto, ale miodzio. A za sam głos głównej bohaterki dałbym 10/10
Matrim - 31 Maj 2012, 11:49
ilcattivo13 napisał/a | A za sam głos głównej bohaterki dałbym 10/10 |
A za wygląd?
Fidel-F2 - 31 Maj 2012, 13:58
fajne
ilcattivo13 napisał/a | A za sam głos głównej bohaterki dałbym 10/10 | po angielsku może być, po niemiecku eee... tam, ale po francusku mrrrrau
ilcattivo13 - 31 Maj 2012, 14:29
Matrim - widziałem. Niespecjalnie przepadam za "chłopczycami"
Fidel - właśnie o francmański mi chodziło. Powiedziałaby ze dwa zdania więcej i musiałbym łeb pod zimną wodę wsadzać
ilcattivo13 - 5 Lipca 2012, 17:48
Znaleziono na Odpuście: nowy internetowy miniserial w klimatach post-apo - "The Silent City". Odcinek pierwszy, A Fractured World. Warte obejrzenia, bo ma świetny klimat, profesjonalnie jest nakręcone i wreszcie główny aktor ma pojęcie o grze aktorskiej I ta jego mina na widok puszek
Dunadan - 13 Lipca 2012, 14:08
ilcattivo13, interesujące, jakość niemal kinowa... niesamowite na co technologia obecnie pozwala...
Ode mnie mocno alternatywne kino w wykonaniu Die Artwoord
Umshini wam
https://vimeo.com/20637103
ilcattivo13 - 13 Lipca 2012, 14:52
Dla mnie to za bardzo alternatywne. Ja prosty Nieświeć jestem
Dunadan - 13 Lipca 2012, 15:01
ilcattivo13, a czego tu nie kumać - fok, RPA wheelchair gangsta! joł nigga!
ilcattivo13 - 16 Lipca 2012, 23:58
Dunadan - hiphopaniem mnie do niczego nie zachęcisz
Znowu "Znalezione na Odpuście": Ślimaki kontra Roboty, czyli Exoids Mam nadzieję, że zrobią cały film
Adon - 17 Lipca 2012, 00:41
Świetne.
Matrim - 17 Lipca 2012, 20:31
Czy to tylko ja, czy Gus wygląda trochę... stallońsko (pomijając skrzydełka, oczywiście)?
Tomcich - 17 Lipca 2012, 23:07
Super. Fallout w wydaniu ślimaczym.
ilcattivo13 - 17 Lipca 2012, 23:15
Mnie się on kojarzy przede wszystkim z Dukem Nukemem Podobna gęba, te same minki, tak samo pyka cygaro.
Jeszcze żeby tak powiedział do któregoś robota "Your face, Your ass - what's the difference"
Dunadan - 30 Lipca 2012, 19:13
Zrobię teraz małą reklamę mojemu kumplowi, Arturowi, który zaczął kręcić filmy. Nakręcił chyba pierwszy w Polsce film z Jakubem Wędrowyczem, mam nadzieję, że spodoba się wam:
Dom Łzy
http://youtu.be/vgz_0q3520c
Jest parę dłużyzn i gra aktorska nie powala na kolana ale myślę, że fajnie mu te pierwsze próby wychodzą.Tutaj znajdziecie nieco bardziej poważny film jego autorstwa, zrobiony też nieco bardziej profesjonalnie ( zaliczenie zajęć z filmowania ), też w tematach okołofantastycznych:
Ostatnia Wigilia:
http://youtu.be/b4BhrAp85ZU
Dajcie znać co myślicie. Jak się spodoba to Artur będzie wdzieczny za podzielenie się linkiem z kumplami itd
ilcattivo13 - 30 Lipca 2012, 21:50
Pierwszy nie podszedł mi całkowicie i żeby nie smakowicie wyglądająca "Matka" i niva, to raczej bym nie obejrzał do końca. Tragiczne dialogi (ten z pierwszych scen filmu po prostu mnie załamał), scenografia domu "Krwawego rolnika" jest tak mało "Wędrowyczowska", jak tylko by być mogła, a te wszystkie "olśnienia" raczej nie powinny się zdarzać u kogoś, kto ma zajęcia z filmowania. Poza tym, bieganie z anteną od telewizora było takie trochę nie teges. I te błędy logiczne. Na przykład maski. No i ta muzyka...
Fanowskie i studenckie filmiki z Outpostu może nie mają tak dobrej jakości technicznej (zwłaszcza fanowskie), ale pod względem pomysłów i wykonania biją "Dom Łzy" na głowę. I lepiej, żeby nie pisać "z Jakubem Wędrowyczem", bo Autor mógłby się obrazić
Drugi jest ciut lepszy, ale straszliwie nie podoba mi się takie, prawie że teledyskowe wrzucanie masy ujęć w jedną scenę. Zwłaszcza, że pomieszczenia były dość wąskie/malutkie i skutkowało to np. zbliżeniami na wypiętą żopę niemłodego już i niezbyt szczupłego bohatera. Albo na jego "brzucho". Chyba, że aktor jest promotorem, albo wykładowcą autora, wtedy tak, to byłoby zrozumiałe Poza tym, przy tak krótkim filmiku troszkę więcej powinno być fabuły, a troszkę mniej skupiania się na detalach pomieszczenia czy aspektach fizyczności aktora.
Enyłej, ciekawi mnie, jak bardzo podobne zdanie mieli wykładowcy autora/autorów
Dunadan - 30 Lipca 2012, 22:05
ilcattivo13, dzięki za szczerą opinię. Kumpel zaczyna dopiero więc z czasem pewnie będzie lepiej. Co do tego zaliczeniowego - nie znam zdania wykladowców ale na pewno przekażę twoje uwagi bo jemu to jest potrzebne.
|
|
|