Najnowszy numer - Numer 23 - w kioskach od 20 września
Navajero - 4 Września 2007, 13:21
Alex napisał/a | Tak się zastanawiam czy zapowiadany Alchemik to będzie fantasy?? |
Raczej nie
Alex - 4 Września 2007, 20:56
A to się złapałam he he A co to będzie, jeśli nie fantasy? Ciekawa jestem po prostu
Gustaw G.Garuga - 4 Września 2007, 21:15
Thriller terrorystyczny o arabskim chemiku z tajną misją na zgniłym Zachodzie.
Adashi - 4 Września 2007, 21:37
Znaczy się "Chemiczny Ali Strikes Back"
Navajero - 4 Września 2007, 21:53
Alex napisał/a | A to się złapałam he he A co to będzie, jeśli nie fantasy? Ciekawa jestem po prostu |
Za dwa tygodnie będzie w kioskach Na poważnie - nie chcę spojlerować. Gustaw G.Garuga napisał/a |
Thriller terrorystyczny o arabskim chemiku z tajną misją na zgniłym Zachodzie. |
Gustawie, bo zacznę spekulować na temat "Twarzą w twarz...". A wiem już, że żadna z twarzy nie jest chińska
Alex - 5 Września 2007, 09:46
Ok nie naciskam i w takim razie czekam na niespodziankę A tytuł skojarzył mi się z "Alchemikiem" Paulo Coelho, którego męczyłam i w końcu rzuciłam do kąta Się znaczy "Alchemika" rzuciłam, nie autora
Gustaw G.Garuga - 5 Września 2007, 11:37
Navajero napisał/a | Gustawie, bo zacznę spekulować na temat Twarzą w twarz... |
A zatem byłem blisko
Navajero - 5 Września 2007, 13:20
Niniejszym oznajmiam, że mój tekst nie ma nic wspólnego z "Chemicznym Alim", ani niszczeniem zgniłego Zachodu
Jak tak dalej pójdzie, to ktoś założy temat "Zgadywanki", gdzie forumowicze będą dywagować na temat zawartości następnego numeru SF, na podstawie ujawnionych przez Roberta informacji i tytułów...
Agi - 5 Września 2007, 13:24
Navajero, to wcale nie jest głupi pomysł, a jak będzie podsycał zainteresowanie!
Alex - 5 Września 2007, 13:53
Swoją drogą to ja bym nie chciała żeby ktoś zgadł, a później ja kupuję świeżutkie pismo, otwieram, a tu się okazuje, że ups - spoiler, który ktoś wyprorokował na forum :/ Raz czy dwa można zapytać autora, nienachalnie np. gdy ktoś szczególnie lubi fantasy tak jak ja i uważa, że ostatni numer był na naprawdę wysokim poziomie.
gorat - 5 Września 2007, 14:13
Zawsze można taki temat zostawić hardkorowcom Reszta zignoruje i tyle...
Navajero - 5 Września 2007, 15:19
Alex napisał/a | Raz czy dwa można zapytać autora, nienachalnie np. gdy ktoś szczególnie lubi fantasy tak jak ja i uważa, że ostatni numer był na naprawdę wysokim poziomie. |
Dopiero teraz zrozumiałem jak Cię zawiodłem informując, że "Alchemik" nie ma nic wspólnego z fantasy Jednak niedługo ( jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku) wyjdzie moja książka "Pierwszy krok", która jest jak najbardziej fantasy. Mam nadzieję, że ta informacja ukoi nieco Twój ból przy czytaniu "Alchemika"
Alex - 5 Września 2007, 17:33
Jeśli tyko tekst będzie dobry, to żaden autor nie ma się czym martwić - czy to sci-fi, czy horror, czy fantasy, czy różne mieszanki - łyknę wszystko i umiem docenić A do fantasy mam sentyment, bo w tym gatunku piszę opowiadania od jakichś sześciu (siedmiu ) lat, z tym że ewoluował w stronę dark fantasy Ciemna strona Mocy
mBiko - 5 Września 2007, 20:08
Navajero napisał/a |
Dopiero teraz zrozumiałem jak Cię zawiodłem informując, że Alchemik nie ma nic wspólnego z fantasy Jednak niedługo ( jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku) wyjdzie moja książka Pierwszy krok, która jest jak najbardziej fantasy. Mam nadzieję, że ta informacja ukoi nieco Twój ból przy czytaniu Alchemika |
No to czekam niecierpliwie.
Pierwsze dwa "Pierwsze kroki" wciągnąłem nosem, potem się oblizałem po plecach i przeczytałem jeszcze raz.
Gustaw G.Garuga - 6 Września 2007, 10:39
Navajero napisał/a | Jak tak dalej pójdzie, to ktoś założy temat Zgadywanki, gdzie forumowicze będą dywagować na temat zawartości następnego numeru SF, na podstawie ujawnionych przez Roberta informacji i tytułów... |
Może być spory ubaw! Jestem za
Tequilla - 6 Września 2007, 12:55
Świetny pomysł!
Moje typy, albo raczej skojarzenia:
"Alchemik" - XVII wiek, jakas pracownia i jakiś mistrz slęczący nad menzurkami, a gdzieś w tle miłośc wielka tajemnica, pędzące powozy... coś z płaszcza i szpady
"Twarzą w twarz" - Gustaw mówił, że avatar nawiązuje. No i nie chińskie - to może wielki przemysł, brudne interesy i jakis samotnik walczący ze złem, ogromnymi molochami - kroporacjami...
"Lesni chłopcy" - mc już mówił o tym tekście, a więc na pewno kojarzyć ma się z 17 wrzesnia. Armia Czerwona wkracza, żołnierze bezradni nie wiedzą co dalej, tu Niemcy, tam Ruscy - a w lesie partyzantka, ale też jakaś tajemnica... no i ogólnie dosc romantyczno - patriotycznie.
"Niczyja" - miłość? A może ona jest kosmitką, albo robotem? Albo elficą? I znajduje drugą połówkę, ale na przeszkodzie staje im niedopasowanie gatunkowe..
Coś mi się strasznie miłość przewija, a przecież to nie wiosna...
"To była dobra oferta" - handlowe science- fiction z jakąś jajcarską puentą. Ktoś sprzedaje duszę za bezcen, a ma wrażenie, że zrobił świetny interes.
"Pierwsze zadanie" - Trudna sprawa trzeba wykonac coś pozornie błahego, co jednak błahym się nie okaże... - jakiś żołnierz, policjant, gangster, jako bohater?
"Szczur w wannie" - a tu nie wiem
Ciekawym czy trafiłem choćby w jednym procencie
Gustaw G.Garuga - 6 Września 2007, 16:13
To i ja pochylę się z uwagą nad spisem treści numeru:
Alchemik - pomimo kategorycznego dementi Navajero podtrzymuję swoją wersję
Twarzą w twarz... - kategorycznie dementuję wersję Tequilli!
Leśni chłopcy - zdziwię się, jeśli nie będzie tam o partyzantach walczących z okupantem przy wydatnej pomocy buddyjskiej magii...
Szczur w wannie - a jednak polski hydraulik w Manchesterze
Pierwsze zadanie - o tym, jak już na starcie dorównać sławnemu ojcu
Niczyja - dylematy moralne i kwestia winy, która w poincie okaże się tytułowa
To była dobra oferta - na tropie korupcyjnej prowokacji CBA
elam - 6 Września 2007, 16:37
ja dementuje znaczy sie, pudlo
Tequilla - 6 Września 2007, 17:01
Hmm. Gustaw zdementował, elam zdementowała to i ja zdementuję... hydraulik się co prawda jakiś znajdzie, ale Manchesteru ani tyci tyci...
A "Niczyja" tak mi się teraz pomyślało - A może to o jakimś małym gremlinku/ hobbitku/ czy innym stworku znalezionym przez dobrych ludzi, którzy nie mają dzieci i przygarniają go, żeby się nim opiekować. A bo taki potulny i miły. A potem się okazuje, że to straszny szkodnik, choć wszystko kończy się wesoło, bo to nie horror
elam - 6 Września 2007, 17:04
zimno, ale dzieki za fajny pomysl
Gustaw G.Garuga - 6 Września 2007, 17:11
elam, a Twoje zgadywanki? Trzeba wesprzeć inicjatywę, bo inaczej zgaśnie, zmarnieje...
elam - 6 Września 2007, 17:14
ja dzis moge co najwyzej przesluchiwac z uzyciem mlotka, a nie bawic sie w zgadywanki... sorry, nie ten poziom serotoniny ....
Gustaw G.Garuga - 9 Września 2007, 16:07
Inicjatywa zgasła, zmarniała. A może tytuły mało inspirujące
Kruk Siwy - 13 Września 2007, 12:25
Może byłby już czas powiesić zapowiedź na stronie...?
Gustaw G.Garuga - 13 Września 2007, 20:10
Byłby, byłby...
jewgienij - 13 Września 2007, 22:49
Szczur w wannie, coś jak opowiadanie Palec Kinga, tyle że jajcarsko, bez tłumaczeń, po prostu sytuacja jak u Mrożka.
Alchemik, szesnasty wiek, Francja, równoległe światy.
Twarzą w twarz Futurystyczna, cyberpunkowa wizja, w której spotkanie twarzą w twarz jest dla bohatera nie lada doświadczeniem.
Leśni chłopcy horror, współczesny, bez odniesień do partyzantki.
Pozostałe typy jutro, bo już mi nakazują gasić komputer.
Tequilla - 14 Września 2007, 05:26
jewgienij napisał/a | Szczur w wannie, coś jak opowiadanie Palec Kinga, tyle że jajcarsko, bez tłumaczeń, po prostu sytuacja jak u Mrożka.
|
Całkiem niezły typ
Navajero - 14 Września 2007, 05:41
jewgienij napisał/a | Alchemik, szesnasty wiek, Francja, równoległe światy. |
No dobra, wyznam Wam wszystko... To po prostu dzieje pewnego przedsiębiorczego ludożercy imieniem Temba N'damba który zainteresował się amatorsko alchemią i odkrył, że w przepisach na kamień filozoficzny brakuje białka...
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 07:42
jewgienij napisał/a | Twarzą w twarz Futurystyczna, cyberpunkowa wizja, w której spotkanie twarzą w twarz jest dla bohatera nie lada doświadczeniem. |
Dementi ma krótkie nogi
jewgienij - 14 Września 2007, 11:13
Ostatnie zadanie Batalistyczna SF, planeta w systemie Zeta Reticuli. Szeregowiec Kovalsky odkrywa w trakcie ostatniego patrolu biofabrykę, w której produkowani są Obcy. Okazuje się, że cała ta wojna to ściema, nie ma żadnej wrogiej cywilizacji, wszystkim kręcą ziemscy producenci broni.
W Alchemiku finał będzie gorzki, bo brakującym elementem okaże się białko roślinne, o którego istnieniu bohater nawet nie słyszał.
|
|
|