To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Okładka numeru 21 - głosujemy do 5 września

dagra - 25 Lipca 2007, 10:27

atak żółtych samolocików przełamany :wink:
czytelna z daleka
najważniejsze chyba, że łatwiej wpada w oko w kiosku, a nuż nowy czytelnik sięgnie

Gustaw G.Garuga - 25 Lipca 2007, 19:02

Oryginalna rzecz, choć koncepcyjnie niezbyt do mnie przemawia, dlatego 4.

A w ogóle to 'dobra okładka, ale zero fantastyki, więc totalna porażka' ;P:

NURS - 25 Lipca 2007, 20:49

Gustaw, przeczytaj potrzebę cudu, jesli to nie fantastyka... :-)
Gustaw G.Garuga - 25 Lipca 2007, 21:06

Przeczytam, może nawet dziś... Ale dowcipu z okładką nie cofnę :wink:
NURS - 25 Lipca 2007, 21:44

Tak bardzo się starałem, a ty teraz nie chcesz... tak jakoś to leciało.
Sergent - 27 Lipca 2007, 18:42

Dałem 4. Obraz niezły, ale nie znalazłem elementów fantastycznych, poza fantastycznie wyglądającym strojem tego Azteka albo Maja.
Anonymous - 28 Lipca 2007, 19:02

Podoba mi sie ta okładka - ale chyba głównie dla tego, że jest oryginalna na tle wcześniejszych i można ją wiązac z jednym opowiadaniem.

Jeśli jednak oceniac sama okładkę bez tych "okoliczności towarzyszących" to ja daję 4.

Dziwne ( ale interesujące ) wrażenie robi to, że osoby na I planie - indianin i konkwistador jakby wcale nie zwracały uwagi na kapłana. Indianin stoi do niego tyłem a biały patrzy gdzies w bok..

Słaby i niewyraźny jest drugi plan.
Wydaje mi się, że tłumy na dole są tak daleko, że nie mają szans usłyszec co mówi kapłan ani nawet go zobaczyc.

pozdr.

zielony951 - 29 Lipca 2007, 15:42

Daję 2 - nie podeszła mi fcale a fcale
Ixolite - 29 Lipca 2007, 15:48

Dezerter666 napisał/a

Słaby i niewyraźny jest drugi plan.
Wydaje mi się, że tłumy na dole są tak daleko, że nie mają szans usłyszec co mówi kapłan ani nawet go zobaczyc.

Może kapłan nie przemawia do ludu, tylko do bogów? Modli się, składa ofiarę czy coś?

Anonymous - 29 Lipca 2007, 19:58

fakt - to najlepsze wytłumaczenie. Myląca jest tylko ostentacyjna obojetnośc tych dwóch z pierwszego planu ( indianiec i konkwistador ). Może to ateiści ? ;P:

pozdr.

Fidel-F2 - 24 Sierpnia 2007, 02:09

2 dla mnie to niedorobiony mazaj, kompletnie nie mój gust, styl koresponduje mi z tandetnymi zabawkami dla bardzo wczesnych nastolatków
Alex - 1 Wrzeœśnia 2007, 09:13

Daję 5, bo od razu spodobała mi się gdy ją zobaczyłam, wydała mi się interesująca. Kolory nietypowe a ten szaro-beżowy zdaje mi się trochę kiczowaty, dlatego nie będzie 6, tylko 5 ;-) Mimo wszystko zdecydowanie inna niż poprzednie.

Partner forum