Ludzie z tamtej strony świata - Jakub Małecki
nalli - 25 Marca 2007, 00:15
Jej, po przeczytaniu opowiadania jakoś nie mogę się zabrać do pozostałych. Ono wciąż za mną łazi. Trafiony tytuł, w domyśle mam paluchy Demona na klawiaturze, a przeraża mnie to, co nie na pierwsze oko.. No, i - myliłam się, jest sporo zasłon, tego co pomiędzy.
MrMorgenstern - 25 Marca 2007, 12:45
Przeczytałem opko i zrobiło na mnie duże wrażenie... zastanawiam, się tylko, czy bohater, który jeździ na ustawki kibolskie może słuchać metalu...
Soulless - 27 Marca 2007, 06:41
Miło powitać autora horrorów
Salute! o7
Kuba - 27 Marca 2007, 08:42
Witam,
Dzięki wszystkim za dobre słowo i za niedobre toże.
MrMorgenstern napisał/a | Przeczytałem opko i zrobiło na mnie duże wrażenie... zastanawiam, się tylko, czy bohater, który jeździ na ustawki kibolskie może słuchać metalu... |
MrMorgenstern, miło mi, że Ci się podobało.
Na ustawkach mógłbyś spotkać nawet wykształconych zakapiorów słuchających Mozarta
Soulless napisał/a | Miło powitać autora horrorów |
Miło gościć mistrza form krótkich i nie tylko
Mateusz Zieliński - 27 Marca 2007, 10:15
Kuba,
przeczytałem Twoje opowiadanie w cholernie słoneczny ranek i musze przyznać, że mimo to zrobiło na mnie wrażenie. Krótkie, ale pysznie przeładowane mrokiem. Wcale nie musiało być dłuższe.
Ale o czym innym chciałem.
Nie wiem, czy to moje zawodowe zboczenie, ale po przeczytaniu tekstu od razu wszedłem na allegro i zadziałałem według instrukcji w jednym z ostatnich akapitów. Niestety, użytkownika "twójnajlepszykumpel123" nie znalazłem. A szkoda. Gdybyś uzgadniając z NURSem termin wydania w odpowiednim momencie założył takiego i wystawił... coś... to by było... zwłaszcza, że wskazałes bardzo dokładne, konkretne namiary.
Taki pomysł, na przyszłość...
Azirafal - 27 Marca 2007, 11:48
Przyznam, że i mnie urzekło (nieodpowiednie słowo, wiem) opowiadanie. Ale mnie zastanowiło co innego - czemu bohater nie wystawił komentarza po aukcji?
Kuba - 27 Marca 2007, 12:06
Dzięki chłopaki
A jeśli chodzi o pytania, to:
Mateusz Zieliński napisał/a | Gdybyś uzgadniając z NURSem termin wydania w odpowiednim momencie założył takiego i wystawił... coś... to by było... zwłaszcza, że wskazałes bardzo dokładne, konkretne namiary. |
Faktycznie, byłby to dobry motyw. Tylko trzeba byłoby jeszcze jakieś ciekawe zdjęcie zrobić... Ale faktycznie, szkoda że nie pomyślałem o tym wcześniej.
Azirafal napisał/a | Ale mnie zastanowiło co innego - czemu bohater nie wystawił komentarza po aukcji? |
Bo nie wiem czy ktokolwiek kto przeżyłby coś takiego, miałby ochotę pisać jeszcze jakieś komentarze. Gdyby coś takiego przytrafiło sie mnie, w życiu bym już na żadną aukcję internetową nie wszedł...
Pozdrawiam
Kubens
Azirafal - 27 Marca 2007, 12:10
Nie no, to właśnie trzeba ostrzec innych! Wpisać negatywa, coby się następni nie nacięli Ty byś może nie wszedł na żadną aukcję ,ale bohater wszedł. To już mógł równie dobrze i dowalić z czerwonej farbki po profilu diabełka
Niby się czepiam, ale rzeczywiście mnie to zastanowiło, jak skończyłem czytać
gorbash - 27 Marca 2007, 12:12
Kuba napisał/a |
Bo nie wiem czy ktokolwiek kto przeżyłby coś takiego, miałby ochotę pisać jeszcze jakieś komentarze. Gdyby coś takiego przytrafiło sie mnie, w życiu bym już na żadną aukcję internetową nie wszedł... |
ale przeciez sama aukcja byla wzorowa
Trzeba bylo wystawic: Wszystko OK, wzorowa transakcja, szybka przesylka! Ostroznie jesli nie jestes fanem demonow...
Mateusz Zieliński - 27 Marca 2007, 12:27
No to, zgodnie z powyższymi dodatkowo walnąć jeszcze ciekawe komentarze... ale by był ubaw... no i licytacja pewnie by żyła...
MrMorgenstern - 31 Marca 2007, 07:40
Kuba napisał/a |
Na ustawkach mógłbyś spotkać nawet wykształconych zakapiorów słuchających Mozarta
|
Nie wiedziałem, gdyż nie miałem przyjemności bywać
Kuba - 5 Czerwca 2007, 16:24
Moje opowiadanie będzię w antologii :-)
http://www.redhorse.pl/s326_Konkurs.html
Jest to historia zsfustrowanego bankiera, który na złość swoim klientom, w ich umowy kredytowe zaczyna wpisywać różne dziwne rzeczy. Kiedy postanawia zacząć wstawiać tam zapisy o sprzedaży mu przez klientów swoich dusz, zaczyna się kocioł.
Nie wiem, kiedy będzie w sprzedaży, ale ponoć jakoś stosunkowo za niedługo :-)
Adashi - 7 Czerwca 2007, 12:53
Gratulacje, Kuba
Kuba - 12 Lipca 2007, 08:59
Jeśli komuś jakoś wyjątkowo potwornie by się nudziło, to na stronie: http://www.literatura.gil...y/jakub-malecki jest moje opowiadanie "Matka mojego mordercy". Opowiadanie stare, napisane ponad rok temu, ale wiadomo - jako autor byłbym uradowany, jeśli ktoś by tam zajrzał.
Opowiadanie jest krótkie :-)
Tequilla - 12 Lipca 2007, 17:31
No i przeczytałem chociaż mi się nie nudziło:)
Opowiadanie dobre, fajnie budujesz klimat, ale znowu mam wrażenie, że mógłbyś je trochę rozwinąć, trochę pociągnąć wątek z lalką. Ale ogólnie zdecydowanie in plus.
Kuba - 12 Lipca 2007, 18:23
Fajnie, że przeczytałeś :) Co do długości to fakt - pewnie wątek z matką i lalką mógłby być bardziej rozbudowany.
Kuba - 27 Sierpnia 2007, 14:52
Miło, że next to takie wymiatacze jak Soulless i Orbit pojawił się dziś mój drugi tekst na gildii.
http://www.literatura.gil...apaver-somnifer
Za parę dni krótkie opowiadanie znajdzie się w Magazynie Fantastycznym, a w pojubileuszowej Nowej Fantastyce mój debiut w tamtych stronach. Radocha straszliwa, a jak ktoś by to przeczytał, jeszcze większa
Adashi - 27 Sierpnia 2007, 22:26
Nic, tylko gratulować! Kuba
Dabliu - 28 Sierpnia 2007, 01:24
Jeszcze raz gratuluję
Bellatrix - 25 Września 2007, 20:50
przeczytalam sobie oba teksty z Gildii i tak - "Matka mojego mordercy" - wydaje mi sie dosc mocno naciagane. Nie chce tu spojlerowac;p ale paru nielogicznosci sie dopatrzylam. Pomijam juz fakt, ze nie rozumiem zupelnie zakonczenia
"Papaver Somnifer" - miejscami bardzo dobre, aczkolwiek w dalszej czesci zdecydowanie przeladowane "efektami specjalnymi". Ja rozumiem, ze to ma byc horror, ale przeladowanie czaszkami/trupami/robalami/krwia powoduje efekt odwrotny do zamierzonego ;p Koncowka tez wydaje mi sie byc naciagana. Pomysl fajny
gorat - 25 Września 2007, 22:07
[zachęcanie mode on]Jak nie chesz spoilerować, to ukrywaj tekst, a nie pozbawiaj innych możliwości dyskusji [/zachęcanie mode off]
Kuba - 30 Października 2007, 14:21
Od paru dni moje nowe opowiadanie jest w NF. Jeśli ktoś czytał, chętnie przyjmę na klatę opinię o tekście.
http://www.fantastyka.pl/index.php?go=op_polskie
Tequilla - 30 Października 2007, 15:07
Widziałem. Jak dopadnę Empiku na dłużej przeczytam. Bój się!
Kuba - 30 Października 2007, 16:12
Tequilla napisał/a | Widziałem. Jak dopadnę Empiku na dłużej przeczytam. Bój się! |
OK, boję się
Jak będziesz w Empiku, to możesz też zahaczyć Magazyn Fantastyczny - tam będzie obrzydliwe opowiadanie i pewnie powiesz, że znów za krótkie
Fidel-F2 - 1 Listopada 2007, 20:54
MF jest w kioskach?
Kuba - 17 Listopada 2007, 09:07
W sieci pojawiła sie zapowiedź i okładka antologii o przeuroczym tytule TRUPOJAD :-)
Wstęp napisał J. Grzędowicz, w sprzedaży będzie jakoś tak pod choinkę :-)
http://www.redhorse.pl/p9...a_ocalenia.html
Dabliu - 25 Listopada 2007, 14:59
Przeczytałem Twoje opko w NF i podobawszy mi się
No i gratuluję tej antologii Ładnie wydana, z wstępem znanego pisarza... Jeszcze raz
Kuba - 26 Listopada 2007, 08:19
Dabliu napisał/a | Przeczytałem Twoje opko w NF i podobawszy mi się
No i gratuluję tej antologii Ładnie wydana, z wstępem znanego pisarza... Jeszcze raz
|
Dzięx Dabliu, fajnie że Ci się podobało
Kuba - 30 Listopada 2007, 17:41
W ramach zajawki antologii, wydawnictwo zapodało całe moje opowiadanie na stronie:
http://www.carpenoctem.pl...sc_trupojad.htm
Gdyby się komuś przepotwornie nudziło, polecam.
Martva - 30 Listopada 2007, 22:17
Przeczytałam i się mi podobało
|
|
|