Ludzie z tamtej strony świata - Jakub Małecki 

nalli - 25 Marca 2007, 00:15
  Jej, po przeczytaniu opowiadania jakoś nie mogę się zabrać do pozostałych. Ono wciąż za mną łazi. Trafiony tytuł, w domyśle mam paluchy Demona na klawiaturze, a przeraża mnie to, co nie na pierwsze oko.. No, i - myliłam się, jest sporo zasłon, tego co pomiędzy.
												 MrMorgenstern - 25 Marca 2007, 12:45
  Przeczytałem opko i zrobiło na mnie duże wrażenie... zastanawiam, się tylko, czy bohater, który jeździ na ustawki kibolskie może słuchać metalu...   
												 Soulless - 27 Marca 2007, 06:41
  Miło powitać autora horrorów   

Salute! o7
												 Kuba - 27 Marca 2007, 08:42
  Witam,

Dzięki wszystkim za dobre słowo i za niedobre toże.

| MrMorgenstern napisał/a |  | Przeczytałem opko i zrobiło na mnie duże wrażenie... zastanawiam, się tylko, czy bohater, który jeździ na ustawki kibolskie może słuchać metalu...   |   

MrMorgenstern, miło mi, że Ci się podobało.

Na ustawkach mógłbyś spotkać nawet wykształconych zakapiorów słuchających Mozarta   

| Soulless napisał/a |  | Miło powitać autora horrorów   |   

Miło gościć mistrza form krótkich i nie tylko  
												 Mateusz Zieliński - 27 Marca 2007, 10:15
  Kuba,

przeczytałem Twoje opowiadanie w cholernie słoneczny ranek i musze przyznać, że mimo to zrobiło na mnie wrażenie. Krótkie, ale pysznie przeładowane mrokiem. Wcale nie musiało być dłuższe.

Ale o czym innym chciałem.

Nie wiem, czy to moje zawodowe zboczenie, ale po przeczytaniu tekstu od razu wszedłem na allegro i zadziałałem według instrukcji w jednym z ostatnich akapitów. Niestety, użytkownika "twójnajlepszykumpel123" nie znalazłem. A szkoda. Gdybyś uzgadniając z NURSem termin wydania w odpowiednim momencie założył takiego i wystawił... coś... to by było... zwłaszcza, że wskazałes bardzo dokładne, konkretne namiary.

Taki pomysł, na przyszłość...
												 Azirafal - 27 Marca 2007, 11:48
  Przyznam, że i mnie urzekło (nieodpowiednie słowo, wiem) opowiadanie. Ale mnie zastanowiło co innego - czemu bohater nie wystawił komentarza po aukcji?   
												 Kuba - 27 Marca 2007, 12:06
  Dzięki chłopaki   

A jeśli chodzi o pytania, to:

| Mateusz Zieliński napisał/a |  | Gdybyś uzgadniając z NURSem termin wydania w odpowiednim momencie założył takiego i wystawił... coś... to by było... zwłaszcza, że wskazałes bardzo dokładne, konkretne namiary.  |   

Faktycznie, byłby to dobry motyw. Tylko trzeba byłoby jeszcze jakieś ciekawe zdjęcie zrobić... Ale faktycznie, szkoda że nie pomyślałem o tym wcześniej.

| Azirafal napisał/a |  | Ale mnie zastanowiło co innego - czemu bohater nie wystawił komentarza po aukcji?   |   

Bo nie wiem czy ktokolwiek kto przeżyłby coś takiego, miałby ochotę pisać jeszcze jakieś komentarze. Gdyby coś takiego przytrafiło sie mnie, w życiu bym już na żadną aukcję internetową nie wszedł...   

Pozdrawiam

Kubens
												 Azirafal - 27 Marca 2007, 12:10
  Nie no, to właśnie trzeba ostrzec innych! Wpisać negatywa, coby się następni nie nacięli    Ty byś może nie wszedł na żadną aukcję ,ale bohater wszedł. To już mógł równie dobrze i dowalić z czerwonej farbki po profilu diabełka   

Niby się czepiam, ale rzeczywiście mnie to zastanowiło, jak skończyłem czytać   
												 gorbash - 27 Marca 2007, 12:12

| Kuba napisał/a |  

Bo nie wiem czy ktokolwiek kto przeżyłby coś takiego, miałby ochotę pisać jeszcze jakieś komentarze. Gdyby coś takiego przytrafiło sie mnie, w życiu bym już na żadną aukcję internetową nie wszedł...     |   

ale przeciez sama aukcja byla wzorowa     

Trzeba bylo wystawic: Wszystko OK, wzorowa transakcja, szybka przesylka! Ostroznie jesli nie jestes fanem demonow...  
												 Mateusz Zieliński - 27 Marca 2007, 12:27
  No to, zgodnie z powyższymi dodatkowo walnąć jeszcze ciekawe komentarze... ale by był ubaw... no i licytacja pewnie by żyła...
												 MrMorgenstern - 31 Marca 2007, 07:40

| Kuba napisał/a |  

Na ustawkach mógłbyś spotkać nawet wykształconych zakapiorów słuchających Mozarta   

|   

Nie wiedziałem, gdyż nie miałem przyjemności bywać  
												 Kuba - 5 Czerwca 2007, 16:24
  Moje opowiadanie będzię w antologii :-)

http://www.redhorse.pl/s326_Konkurs.html

Jest to historia zsfustrowanego bankiera, który na złość swoim klientom, w ich umowy kredytowe zaczyna wpisywać różne dziwne rzeczy. Kiedy postanawia zacząć wstawiać tam zapisy o sprzedaży mu przez klientów swoich dusz, zaczyna się kocioł.

Nie wiem, kiedy będzie w sprzedaży, ale ponoć jakoś stosunkowo za niedługo :-)
												 Adashi - 7 Czerwca 2007, 12:53
  Gratulacje, Kuba  
												 Kuba - 12 Lipca 2007, 08:59
  Jeśli komuś jakoś wyjątkowo potwornie by się nudziło, to na stronie: http://www.literatura.gil...y/jakub-malecki jest moje opowiadanie "Matka mojego mordercy". Opowiadanie stare, napisane ponad rok temu, ale wiadomo - jako autor byłbym uradowany, jeśli ktoś by tam zajrzał.

Opowiadanie jest krótkie :-)
												 Tequilla - 12 Lipca 2007, 17:31
  No i przeczytałem chociaż mi się nie nudziło:)

Opowiadanie dobre, fajnie budujesz klimat, ale znowu mam wrażenie, że mógłbyś je trochę rozwinąć, trochę pociągnąć wątek z lalką. Ale ogólnie zdecydowanie in plus.  
												 Kuba - 12 Lipca 2007, 18:23
  Fajnie, że przeczytałeś  :) Co do długości to fakt - pewnie wątek z matką i lalką mógłby być bardziej rozbudowany.
												 Kuba - 27 Sierpnia 2007, 14:52
  Miło, że next to takie wymiatacze jak Soulless i Orbit pojawił się dziś mój drugi tekst na gildii.

http://www.literatura.gil...apaver-somnifer

Za parę dni krótkie opowiadanie znajdzie się w Magazynie Fantastycznym, a w pojubileuszowej Nowej Fantastyce mój debiut w tamtych stronach. Radocha straszliwa, a jak ktoś by to przeczytał, jeszcze większa  
												 Adashi - 27 Sierpnia 2007, 22:26
  Nic, tylko gratulować!    Kuba  
												 Dabliu - 28 Sierpnia 2007, 01:24
  Jeszcze raz gratuluję   
												 Bellatrix - 25 Września 2007, 20:50
  przeczytalam sobie oba teksty z Gildii i tak - "Matka mojego mordercy" - wydaje mi sie  dosc mocno naciagane. Nie chce tu spojlerowac;p ale paru nielogicznosci sie dopatrzylam. Pomijam juz fakt, ze nie rozumiem zupelnie zakonczenia   

"Papaver Somnifer" - miejscami bardzo dobre, aczkolwiek w dalszej czesci zdecydowanie przeladowane "efektami specjalnymi". Ja rozumiem, ze to ma byc horror, ale przeladowanie czaszkami/trupami/robalami/krwia powoduje efekt odwrotny do zamierzonego ;p Koncowka tez wydaje mi sie byc naciagana. Pomysl fajny  
												 gorat - 25 Września 2007, 22:07
  [zachęcanie mode on]Jak nie chesz spoilerować, to ukrywaj tekst, a nie pozbawiaj innych możliwości dyskusji    [/zachęcanie mode off]
												 Kuba - 30 Października 2007, 14:21
  Od paru dni moje nowe opowiadanie jest w NF. Jeśli ktoś czytał, chętnie przyjmę na klatę opinię o tekście. 

http://www.fantastyka.pl/index.php?go=op_polskie
												 Tequilla - 30 Października 2007, 15:07

Widziałem. Jak dopadnę Empiku na dłużej przeczytam. Bój się!         
												 Kuba - 30 Października 2007, 16:12

| Tequilla napisał/a |  | Widziałem. Jak dopadnę Empiku na dłużej przeczytam. Bój się!    |   

OK, boję się   

Jak będziesz w Empiku, to możesz też zahaczyć Magazyn Fantastyczny - tam będzie obrzydliwe opowiadanie i pewnie powiesz, że znów za krótkie   
												 Fidel-F2 - 1 Listopada 2007, 20:54
  MF jest w kioskach?
												 Kuba - 17 Listopada 2007, 09:07
  W sieci pojawiła sie zapowiedź i okładka antologii o przeuroczym tytule TRUPOJAD :-)

Wstęp napisał J. Grzędowicz, w sprzedaży będzie jakoś tak pod choinkę :-)

http://www.redhorse.pl/p9...a_ocalenia.html
												 Dabliu - 25 Listopada 2007, 14:59
  Przeczytałem Twoje opko w NF i podobawszy mi się          

No i gratuluję tej antologii      Ładnie wydana, z wstępem znanego pisarza... Jeszcze raz     

Kuba - 26 Listopada 2007, 08:19

| Dabliu napisał/a |  Przeczytałem Twoje opko w NF i podobawszy mi się   

No i gratuluję tej antologii  Ładnie wydana, z wstępem znanego pisarza... Jeszcze raz  

|   

Dzięx Dabliu, fajnie że Ci się podobało   
												 Kuba - 30 Listopada 2007, 17:41
  W ramach zajawki antologii, wydawnictwo zapodało całe moje opowiadanie na stronie:

http://www.carpenoctem.pl...sc_trupojad.htm

Gdyby się komuś przepotwornie nudziło, polecam.
												 Martva - 30 Listopada 2007, 22:17
  Przeczytałam i się mi podobało      

| 

|  

|