To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Małe, biedne,słabe psychicznie gollumy.

Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 20:06

"Delikatny elitaryzm forum". A więc jednak parę tysięcy na liczniku daje poczucie wyższości i prawo do przeprowadzania "otrzęsin"! Zastanówcie się, co powoduje retoryka "jak się przedstawisz, to pogadamy". I czy warto ryzykować utratę choćby jednego wartościowego użytkownika dla radosnej a skrajnej interpretacji regulaminu, który w tej kwestii nie jest zbyt precyzyjny. Nie każdy wartościowy człowiek ma grubą skórę. Niech odsyłaniem i łajaniem nowych zajmują się moderatorzy. A my wyciągajmy do nowych rękę.
NURS - 13 Lutego 2007, 20:10

A zauważyłeś reakcje Pilipuka na podobne odzywki? Chyba jednak nie wszystko jest w porządku.
Nie chcę zmieniac tej zasady, chcę tylko, żeby egzekwowano ją w sposób bardziej czytelny. Jest modokracja, i modokracja będzie prostowała takie sytuacje. Po prostu omijajcie takie tematy. Bo jak kilka osób rzuca sie na jednego, to zawsze rodzi się uczucie, że masz do czynienia z jakims TWA.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:20

Gustaw G.Garuga, jasne, ze mam poczucie wyższości w stosunku do sporej grupy współobywateli i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego i niestosownego. A elitaryzm forum jest faktem. Jeśli masz ochotę to możesz sie z nim (owym faktem) spierać. Twoja brocha.

Jeśli można wyeliminować sporo plew tracąc jedno ziarno to warto.

NURS, ale zauważyłeś reakcję Andrzeja? Wyjaśnił swoją niewiedze, przeprosił za uchybienia i ktoś mu grzecznie wyjaśnił, że to taka zabawa. I po sprawie.

Gustaw G.Garuga, NURS, do tej pory wszyscy (w sensie kto chciał) się zajmowali kierowaniem do bijalni i nie było jednego głosu protestu ze strony wierchuszki. Zabawa była. I nagle się zmieniło. Dobra, niech będzie.

NURS - 13 Lutego 2007, 20:24

Fidelu, bo ktos z nim (Andrzejem) na priva pogadał, gdybyś nie wiedział, a rozmowa online sprawiła, że sobie po prostu poszedł.
Zmiana jest, bo wyniknął problem, chyba zauważyłeś. A rolą dobrego kaowca jest bezkolizyjna organizacja rozrywki i likwidowanie zatorów.
pomijam juz to, że gadamy w 10 osób, a czyta to 1000, i taka masa ludzi obserwuje te przepychanki i być może jakis procent z nich zrezygnuje z kontaktu z nami.

Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 20:28

Nie było pewnie dlatego, że nie było dotąd tak głośnego wycofania się z forum nowego użytkownika. Ja biję się w piersi, że nie podniosłem tej sprawy wcześniej, kiedy zamiast normalnego ludzkiego traktowania raczono nowych wyższością "elitarnego forum". Niestety, Fidelu, ale taka elitarność, o której piszesz, to jest elitarność sfrustrowanego kaprala, który musi wyżyć się na kotach, albo studenta trzeciego roku, który mści się za swoje niepowodzenia na pierwszoroczniakach. Można mieć poczucie wyższości wobec większości współobywateli, ale ci, którzy są autentyczną elitą, potrafią z szacunkiem odnieść się do maluczkich. Wiem, zaraz powiesz, żem idealista. Śmiało, przyjmę to z dumą.
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:30

NURSie, wybacz
Ja wiem,że Ty strasznie poważnie do tego podchodzisz i rozumiem to ale coraz bardziej mnie to nakręca. Już ze śmiechu nie mogę gęby wyprostować. Jazda sie zaczyna na maksa. MP pierwsza klasa, zwłaszcza, że w Maturalnie znowu się jakiś gollum z prośbą pojawił. Nie mogłem się powstrzymać.

dzejes - 13 Lutego 2007, 20:30

GGG kontynuuje obrażanie ludzi w imię obrony uprzejmości.
Sweet.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:32

Gustaw G.Garuga, wyluzuj z analizą psychologiczną, nie masz talentu. Ale jazda.
Ciekawe czy ta duma bieże sie z elitaryzmu czy egalitarnie cały naród taki dumny.
Ale jazda. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NURS - 13 Lutego 2007, 20:32

Dajcie już temu spokój, bo sami sie zaczniecie za chwile kłócic.
A osobie z Maturalnie odpowiedzialem juz na pw.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:33

znaczy można już lać?
ale jazda

NURS - 13 Lutego 2007, 20:37

Fidel, zaczynasz mnie irytować, naprawdę masz taką radochę z prowokowania awantur?
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:44

NURSie, bawi mnie paranoja która kojarzy mi sie z polowaniem na czarownice McCarthy'ego
NURS - 13 Lutego 2007, 20:50

Jedno pytanie, Fidelu.
Czy admin tego forum prosił o nie wpisywanie się w takich wątkach?

Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 20:53

Niestety czegoś takiego oczekiwałem ze strony Fidela. dzejes może trochę bardziej mnie zawiódł. OK, Panowie, zgódźmy się, że się nie zgadzamy, bo szkoda nerwów.
NURS - 13 Lutego 2007, 20:54

Amen.
Agi - 13 Lutego 2007, 20:54

Edit. Po słowie Amen nie wypada już nic mówić
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 20:57

NURS, ale Maturalnie to nie prywatny wątek nowego golluma to raz
wyjaśniłeś że wyłałeś pw do golluma to dwa
niekoniecznie jasno kumam nowe zasady to trzy
Gustaw G.Garuga, szcerze Cię zapewniem,że sie nie denerwuję ale zgodzić się mogę pod warunkiem, że sie do mnie uśmiechniesz. Grunt to dobry humor.

NURS - 13 Lutego 2007, 21:04

fidel, to juz ostatnie powtórzenie.
Każdy wątek z gollumem, wysłanie pw niczego nie zalatwia, napisalem wyraźnie, sprawa będzie załatwiona, kiedy pojawi sie stosowny wpis pod takim postem, nie kumasz, może zbyt niewyraźnie pisalem. Teraz jest wyraźniej. :-)

Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 21:06

OK, Fidelu, niech Ci będzie

:)

Idź i nie grzesz więcej :P

elam - 13 Lutego 2007, 21:59

jeeeeez alez robicie burze w szklance wody :mrgreen:

ja na innym forum prawie na dziendobry dostalam warna, bez uprzedzenia, bo cos sie nie spodobalo komus.
na jeszcze innym forum wyrzucono moje posty do smieci, bo cos sie nie spodobalo komus.
na jeszcze innym....
ech... :)

jak ktos jest biednym, malym i slabym psychicznie gollumem, to moze po prostu jego miejsce jest gdzie indziej?
kazdy nowy user powinien sobie chyba zadac pytanie, czego szuka, czego od forum oczekuje i co moze zaproponowac. powinna byc jakas rownowaga pomiedzy "bierze" i "daje".
do tej pory jakos nie bylo problemow. i nie sadze, zeby od dzisiaj mial sie zaczac ich wysyp .
zawsze jednak moze sie trafic jakies dziecko neostrady, ktore nie pasuje tutaj.
i mysle, mowie tu powaznie, ze akurat wyczulismy go od pierwszego posta - wiecie, taka intuicja. mozna czlowieka ocenic po tym, co i jak pisze.

moze glupim gremlinkiem tylko jestem, ale uwazam, ze tak naprawde, nic sie nie stalo strasznego. tylko kilka osob rozdmuchuje incydent i robi z niego afere wieksza niz ojcostwo Leppera :D

to moze zrobmy ankiete ogolnoforumowa i niech kazdy sie wypowie, czy poczul sie urazony, bedac zaganiany do watku "bija", czy moze sam tam trafil, bo uwazal, ze skoro taka tradycja, to tak nalezy, a moze trafil tam, bo mu sie spodobalo radosnie sadystyczne spamowanie w owym temacie.... to by dalo oglad sytuacji i moznaby o tym powaznie dyskutowac. ? :mrgreen:

i prosze mi tu nie gadac o elitaryzmie. bo sobie pojde. znam bardziej elitarne fora :D

Agi - 13 Lutego 2007, 22:06

elam, siostro dzięki :bravo
Wszem i wobec oznajmiam, że zostałam obita solidnie przez elam i Tomcicha, pochlebiam sobie, że zniosłam to dzielnie i wspominam moment powitania, jako jedno z zabawniejszych zdarzeń.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 22:27

elam, ja się chyba z Tobą ożenię

Agi55, w tej mojej końskiej organizacji, w realu dostałem taki wycisk, że rany - włóczyli mnie za koniem w galopie, podwieszali na lince umocowanej do gonta stodoły (linka się zerwała), przypiekali mnie ogniem, siedziałem w lodowatej piwnicy polewany lodowatą wodą 6 godzin, potem zakuli mnie w dyby i przeprowadzili drobniejsze tortury, posadzili na koniu tyłem do kierunku jazdy i dotąd poganiali zwierze aż spadłem, karmili jakimś świństwem i umazali dziegciem, na koniec kazali wypić ćwiartkę wódki i zaśpiewać nasz hymn. Po wszystkim nie mogłem spać na plecach przez trzy dni tak mnie piekły i bolały. I na dodatek o to wszystko musiałem uniżenie prosić i wkupywać sie flaszkami. Ale najlepsze było całkiem na końcu. Po wszystkim, brudny niemiłosiernie i zmęczony jak byk po corridzie byłem myty i doprowadzany do porządku przez trzy piękne kobiety. Po prostu było genialnie, to jedno z moich najfajniejszych wspomnień (mam na myśli całość a nie tylko trzy gracje :P ) . Dlatego tak bawią mnie te nieszczęśliwe gollumy i ich obrońcy.

hjeniu - 13 Lutego 2007, 22:28

Ja pragnę tylko nieśmiało zauważyć, że będąc młodym gollumem sam trafiłem do bijalni, przedstawiłem się i nadstawiłem policzek, a to wszystko dlatego, że zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem regulamin (po łebkach, ale zawsze :mrgreen: ). Ale wracając do baranów, kolesiowi który na dzień dobry zarzuca tekstem w stylu: dajcie mi to i to, należało się kilka kopów w d..., następnie by pewnie zażądał by mu prezentację maturalną zrobić, bo na przeczytanie książki nie ma czasu ani ochoty, a jak nie to nas przestanie zaszczycać swoją obecnością :twisted:
Agi - 13 Lutego 2007, 22:34

Fidel-F2, podziwiam fantazję :D to Ty jesteś facet po przejściach :mrgreen:
Romek P. - 13 Lutego 2007, 22:39

Wiecie co? Jak czytam te dyskusje w dwóch wątkach, to myślę sobie, że to musiał być gollum tysiąclecia, skoro za jego powodem wyprodukowaliście coś ze sto, albo i dwieście postów :) :) :)
Agi - 13 Lutego 2007, 22:40

Romek P., bo my rączo do 150 000 zmierzamy :mrgreen:
hjeniu - 13 Lutego 2007, 22:41

A każdy temat jest dobry :mrgreen:
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 22:41

i teraz będę się mścił i wyładowywał frustracje na gollumach
doktor Gustaw tak mi powiedział

aleAgi55, mówię Ci było warto

acha i w tych dybach jeszcze mi sk....yny połowę brody zgolili (6miesięcy chodowałem) i wołali na mnie "półmechacz"

NURS - 13 Lutego 2007, 22:42

Fidel, ty to jesteś masochista :-)
Jak mnie chcieli na statku chrzcić, to ich za burte powyrzucałem i się skonczyło :-)

Tomcich - 13 Lutego 2007, 22:42

Fidel-F2, a ogródek masz, bo to chyba dla elam wymóg podstawowy. :wink:

Partner forum