To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Anonymous - 14 Października 2006, 20:40

No cóż, ja już wszystko pomału zaczynam rozumieć, skąd AndyWarchoł wiedział że wróci do koalicji. Samoobrona ma na swoich usługach jasnowidza .Pchają się na te stołki... Zaczęło się, znowu.
gorim1 - 15 Października 2006, 10:38

ehhh teraz będzie znów pokaz (swoją drogą pięknych awantur u mnie w powiecie już zaczynają się burdy nic nie mówiąc o mieście pewnie znowu się skończy sprawą sądową) walki o stołki gdziekolwiek kogokolwiek byle by do koryta to jest naprawdę chore mi się marzy by sprawami regionalnymi zajmowały się osoby co na tym sie znają ale ja takich kandydatów nie widzę
co do samoobrony muszą oni jakoś zdobywać głosy bo jak inaczej by było to możliwe ??

Gustaw G.Garuga - 16 Października 2006, 21:48

Patrzę, a tu za paręnaście minut rzecznik rządu zapowiada powrót Leppera na stanowisko wicepremiera i ministra rolnictwa :shock: No chyba pozostawię to bez komentarza :roll:
NURS - 16 Października 2006, 22:46

A co tu komentować.
Deja vu :-)

GAndrel - 17 Października 2006, 08:06

To była "Nocna zmiana 2" czy "Matrix: Rewolucje" ?
Gustaw G.Garuga - 17 Października 2006, 08:24

Już krąży po radiach formułka "Lepper: Reaktywacja". Smutne.
NURS - 17 Października 2006, 08:45

Nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji.
wiecie, kto to powiedział :-)

Sandman - 17 Października 2006, 09:06

Bo Andrju w międzyczasię pracował nad reputacją i ją sobie poprawił. Teraz ma nieposzlakowaną na jakiś czas.
Romek P. - 17 Października 2006, 09:38

A mnie się takie akcje coraz bardziej podobają. Serio. Jeżeli ma coś do ludzi, do wyborców dotrzeć, to niestety niech na własnej skórze przećwiczą ten wstyd. Nie ma, że boli. Może następnym razem się zastanowią, jak się mają hasła wyborcze do rzeczywistości.

Zresztą... wańki-wstańki mają to do siebie, że się ciągle kiwają, więc to chyba nie koniec spektaklu :)

dzejes - 17 Października 2006, 11:10

Nie wiecie co się stało?

Był "Andrju - premier, któy został warchołem", a teraz mamy "Andrju - warchoł, który pozostał premierem" 8)

Rafał - 17 Października 2006, 11:12

:mrgreen: :bravo :bravo
dareko - 17 Października 2006, 11:34

Z innej beczki. Pani rczecznik Praw Dziecka wpadla na genialny pomysl:

Cytat
Proponuje likwidację melin oraz przymusową rejestrację każdego związku skutkującego wspólnym zamieszkaniem czy wspólnym prowadzeniem gospodarstwa domowego. Wyrejestrowanie takiego związku też wymagałoby stawienia się przed urzędnikiem. To właśnie wolne związki krótkotrwałe, bez żadnych zobowiązań są następstwem uzależnień, kontynuacją, a czasem także przyczyną przemocy, anarchii, demoralizacji, a nade wszystko tragedii najmłodszych - pisze rzecznik.

Jaja jakies? :shock: :shock: :shock: :shock:

http://wiadomosci.gazeta....00,3687639.html

hrabek - 17 Października 2006, 11:40

Tez to czytalem, paranoja jakas. Czy to, ze mam dziecko z moja narzeczona (biore co prawda slub lada dzien, wiec moze nie mam prawa sie wypowiadac?) od roku znaczy automatycznie, ze moje dziecko znajduje sie w rodzinie patologicznej? Zapraszam tych urzednikow do siebie. Moje zdanie jest takie, ze to najszczesliwsze dziecko w miescie. Smiem takze twierdzic, ze kompletnie nie ma dla niego znaczenia, ze mama i tata nosza inne nazwiska. Po prostu wiekszego kretynizmu dzisiaj jeszcze nie czytalem.
hjeniu - 17 Października 2006, 11:44

count, dzień jeszcze młody, więc się nie zarzekaj :mrgreen: A swoją drogą trochę mnie zatkało jak to przeczytałem, muszę to wydrukować pani od ewidencji ludności - znowu poszerzę sobie słownictwo :wink:
hrabek - 17 Października 2006, 11:50

hjeniu, dlatego przezornie napisalem "jeszcze". Niemniej jednak mam mocne przeczucie, ze jednak nic glupszego juz dzisiaj nie uslysze. Poczekamy, zobaczymy :)

Moja rodzina patologiczna, no normalnie chyba ich do sadu powinienem podac, czuje sie obrazony!

hjeniu - 17 Października 2006, 11:59

A prezymier przypadkiem dzisiaj wieczorem nie będzie przemawiał z okazji zawiązania koalicji? :mrgreen:
hrabek - 17 Października 2006, 12:02

No tak, ale i koalicja juz byla i prezymier juz przemawial, wiec nie sadze, zeby cokolwiek nie powie, bylo to w stanie mnie zaskoczyc.
hjeniu - 17 Października 2006, 12:25

Ewidentnie nie doceniasz naszego prezymiera, ja to nawet przestałem telewizję oglądać bo słabowitego zdrowia i którejś niespodzianki mógłbym nie przeżyć :D
GAndrel - 17 Października 2006, 12:29

W Sejmie trwa debata nad samorozwiązaniem. Zaraz będą przemawiać przedstawiciele Samoobrony, LPRu i planktonu.
To informacja dla forumowiczów spragnionych absurdu. ;)

NURS - 17 Października 2006, 13:08

Giertych jako święty podobał mnie się, to super partia jest, że powtórzę za elektoratką :-)
Anonymous - 17 Października 2006, 19:23

No cóż... i nie dali Tuskenom okazji żeby oni i inne wściekłe pokemony też się skompromitowali jak dostaliby władzę.... Why? Dlaczego? Swoją drogą, też byłoby ciekawie jakby PO zdobyło większość mandatów w niedoszłych wyborach. Prezio to chyba żadnej ustawy by im nie podpisał. A na pocieszenie powiem, że do Polski przyjechał Suworow i w wywiadzie powiedział, że to co się dzieje u nas to pikuś w porównaniu z polityką moskiewską. U nas przynajmniej jest demokracja. Tak powiedział.
Vened - 17 Października 2006, 20:27

No i słusznie powiedział :D
Anonymous - 17 Października 2006, 21:16

Vened, możesz rozwinąć myśl? Bo ja akurat ani z tobą ani z Suworowem zgodzić się nie mogę. Nie w świetle tego co się dzieje w ostatnich tygodniach. Wszyscy tylko skaczą sobie do gardeł. To jest ta twoja demokracja? A tak w ogóle to ze względów ideologicznych nie będę z tobą gadał dopóki nie usuniesz tego linku spod swoich postów. ( copyright by mawete)
kruczywiatr - 17 Października 2006, 21:26

Ludzi można zmienić dając dobry przykład a nie zakazami i nakazami. Tak to reżimy (tfu) robią.
Mamy prawo, ono reguluje takie sprawy jak prawa dzieci, ale skoro prawnicy, sędziowie i prokuratorowie są tak głęboko zdemoralizowani, to nic dziwego, że prawo nie jest przestrzegane, brak przykładu.
Najbardziej mnie wkurzają wykładowcy na uniwerkach, walą na początek roku akademickiego i z okazji świąt różnorakich kazania o moralności i poszanowaniu prawa (np: idzcie z prądem rzekł na rozpoczęcie roku dyrektor mojego technikum i cwany polityk PO w jednej osobie, na co ja stwierdziłem publicznie, że z prądem *beep* płynąć lubi :lol: ), a sami są zdemoralizowani, w wielu przypadkach tak, że powinni trafić do kryminału. Przykład: wydział prawa na Uniwersytecie Gdańskim i jego słynne listy rekrutacyjne. O łapówkach już nie wspomnę, znam przykłady z Pomorza i ze Śląska - studenci zrzucają się na samochodziki dla profesorków, by zaliczyc sesję.
Skoro tacy ludzie (profesorowie, doktorzy i magistrzy od siedmiu boleści) wychowują polską inteligencję, to nic dziwnego, że efekty tegoż wychowania są bardzo negatywne, co odbija się na sytuacji w kraju, gdy inteligencja ta sięga po władzę. Istna piramida nieszczęścia z wieloletnią tradycją.
Zresztą wystarczy spojrzeć, co za ludzie sprawują szeroko rozumianą władzę, albo biznesmeni (ilu jest choćby w miarę uczciwych, a ilu nieuczciwych, policzcie sami), prawnicy, lekarze, nauczyciele i wykładowcy. Istna mieszanka pawiopodobna (nie mam namyśli dostojnego ptaka 8) , swoją drogą ciekawe o jakim pawiu pisała Dorota Masłowska w swojej książce hehehe ). Za dużo pazernych realistów idących najmniejszą drogą oporu, nudziarzy, za mało altruistycznych idealistów kroczących trudnym szlakiem, życiowych wędrowców lubiących przygodę. Ot cały problem, brak równowagi.
Napisałem swego czasu, po wyborach, maila do pana Tuska, głownie dlatego, że mi się jego córka Kasia spodobała. Dałem mu dobrą radę, ale albo maila nie czytał, bo mu nie przekazali, albo rady nie posłuchał, jego strata. 8)

NURS - 17 Października 2006, 22:53

Krisu, daj spokój, tu nie sejm, nie będziemy nikogo strofować za poglądy. Po prostu nie zaglądaj w link :-)
A co do tematu. Wlasnie Parys powiedzial cos, co wszystkim umknęło a nie powinno. Otóz panowie K. posiadali swoj wlasny wywiad poza strukturami panstwa w latach 90-tych. Oparty na bylych oficerach wywiadu AK. Poważnie. Odpowiadajac Wachowskiemu skąd wiedział o pewnych faktach, powiedzial, ze od oficerów wywiadu AK.
logicznie rzecz biorąc ktoś tych dziadziów musial zmotywowac, wyobrażacie sobie tę akcję? :-)

lavojtek - 17 Października 2006, 23:03

Masz NURSie jakiegos linka do tych wiadomosci? Dawno nie slyszalem ciekawszej nowinki!
NURS - 17 Października 2006, 23:08

w TVN to powiedział. na żywo oglądam. W Teraz My.
Swoją drogą to wiadomośc, która jest naprawdę ciekawa, bo może obrazować, jak wyglądał ten ruch od strony braci K.

lavojtek - 17 Października 2006, 23:16

Z drugiej strony czy mozna zalozyc ze pan Parys jest osoba wiarygodna? Informacja jest, mozna smialo rzec, rewelacyjno/rewolucyjna! Ale zeby nie bylo z tego nastepnych Klewek albo Radia Erewan!
NURS - 17 Października 2006, 23:21

Zrelacjonowalem, co usłyszalem :-)
BTW Leppera będą przesłuchiwać gdzies w EU z okazji Klewek, nigdy nie wiadomo, co z tego wyniknie :-)

lavojtek - 17 Października 2006, 23:24

Wybiorcza jutro cos pewnie napisze to bede mial ubaw w porze lanczu :D :bravo

Partner forum