To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Autostopem przez galaktykę - MUSICIE TO ZOBACZYĆ !!!

fealoce - 30 Października 2011, 14:33

O kurcze, trzeba będzie zacząć trzymać jedzenie za oknem... dobrze, że zaraz zima ;P:
Fidel-F2 - 1 Listopada 2011, 14:37

http://www.polskieradio.p...liwia-ladowanie

może być nieprzyjemnie

Fidel-F2 - 1 Listopada 2011, 14:42

a jednak się udało
Dunadan - 1 Listopada 2011, 15:01

Fidel-F2, przelatywał przed moim oknem... nieprzyjemny widok fakt. Mam nawet foty, ale czytnik został w pracy...
na szczęście nikomu nic sie nie stało.

Na TVN24 są już zdjęcia a nawet film - brrr...

Iscariote - 1 Listopada 2011, 15:22

Brrr jest myśl o lataniu przez godzinę albo dłużej i niepewności, czy przeżyję czy nie :| Więc mieli jednak szczęście w nieszczęściu, że to podwozie, a nie silnik, bo akcja przeszła gładko i z tego co mówią w tv, każdy dobry pilot jest w stanie posadzić spokojnie maszynę w ten sposób. A przynajmniej powinien. I tak podziw dla pilota, bo facet jest bohaterem.

Nie rozumiem tylko jednego. Latają godzinę nad miastem, niewiadomo czy wylądują... czemu nie dać każdemu pasażerowi spadochronu i wypuścić ich gdzieś nad jakąś łąką? To już chyba wolałbym się poturbować trochę niż siedzieć w kabinie w niepewności.

Dunadan - 1 Listopada 2011, 15:59

Iscariote, zaufaj mi - nie chciałbyś wpaść w pałac kultury będąc na spadochronie ;]
fealoce - 1 Listopada 2011, 18:31

Całe szczęście, że się udało...w sumie to im zazdroszczę tego lądowania z F16
Fidel-F2 - 1 Listopada 2011, 20:24

obejrzałem sobie lądowanie, robi wrażenie, naprawdę świetny pilot
czterdziescidwa - 1 Listopada 2011, 22:03

U nas głównie mówi się o kunszcie pilotów. Pewnie słusznie. Za to CNN ma taki artykuł:
http://edition.cnn.com/20....html?hpt=hp_t2
Nie wiem jak Wy to odbieracie, ale dla mnie wydźwięk jest taki, że Polskie Linie Lotnicze oferują tanie loty z NY do Warszawy narażając życie pasażerów...
Pewnie konserwa amerykańska linkuje sobie ten art, żeby utwierdzać się w przekonaniu "my jesteśmy lepsi" :(

Ozzborn - 1 Listopada 2011, 22:14

Nie no nie jest tak źle choć ostatnie zdanie faktycznie lekko złośliwe... od razu u mnie w domu poszły teksty (pół żartem rzezc jasna ;] ), że to na pewno amerykanie sabotowali :P

Moim zdaniem jedyne co warto podkreślać to niesamowitą biegłość kapitana Wrony i być mu dozgonnie wdzięcznym, ze był właściwym człowiekiem na właściwym miejscu żeby zapobiec kolejnej martyrologicznej katastrofie i położyć kamień węgielny pod odbudowę honoru polskiego lotnictwa.

Fidel-F2 - 1 Listopada 2011, 22:23

szczerze mówiąc to akcja była pierwsza klasa, lądowanie, służby w akcji niemal natychmiast, palce lizać
czterdziescidwa - 1 Listopada 2011, 22:39

Kurcze fajnie by było, gdyby to lądowanie udało się dobrze PRowo sprzedać. Odczarować lotnictwo po Smoleńsku.
Alatar - 1 Listopada 2011, 23:49

Obawiam się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni... Przynajmniej jeśli chodzi o przekaz.
Ziemniak - 2 Listopada 2011, 00:05

A jedna wrona? :mrgreen:
Fidel-F2 - 2 Listopada 2011, 08:14

czterdziescidwa, link usunięty - pkt.8 regulaminu - Rafał
Fidel-F2 - 2 Listopada 2011, 20:40

:shock:

---

cuda panie
http://niezalezna.pl/1840...ratowal-samolot

Iscariote - 2 Listopada 2011, 20:48

Eh, robią ludziom pranie mózgu, a przecież to człowiek się liczy, a nie jakieś pierdoły :roll: Do pilota powinien się modlić.
Ale tak to jest, racjnonalizm nie jest popularny i źle wygląda w mediach.

czterdziescidwa - 2 Listopada 2011, 20:50

cenzura ;)
Agi - 2 Listopada 2011, 21:18

czterdziescidwa napisał/a
cenzura ;)

Nie cenzura, tylko realizacja regulaminu forum:
Cytat
8. Linki, z których nie można wywnioskować treści (czyli przede wszystkim jutuby i inne takie) muszą być urlowane (poprzez wklejenie nazwy filmiku) lub opisane w inny sposób.
Link nie oznaczony zostanie przez moderatora usunięty bez dodatkowego wezwania do edycji posta.

Fidel-F2 permanentnie i z premedytacją regulamin narusza udając brak umiejętności w używaniu funkcji url służącej do opisywania linka.

Ilt - 4 Listopada 2011, 18:35

Nie wiem czym się różni ten temat od 'znalezionych w sieci' i nie wiem, czy wybrałem właściwy temat.
Kurczak grający na skrzypcach. No, mniej więcej.

Agi - 4 Listopada 2011, 18:51

Dobrze wybrałeś Ilcie, w tym wątku wklejamy (na ogół) linki do zabawnych filmików, zdjęć, albo tekstów.
hijo - 5 Listopada 2011, 11:21

Używanie słuchawek nie boli! Pure Evil Crew Jak można rozprawić się z komórkowymi DJami :D
furious_wizard - 5 Listopada 2011, 11:44

hijo, świetne. Ja już czasami nie mogę wytrzymać. Myślałem, że moda na takie rzeczy to czas lat 80' albo początek 90' z bomboxami itp. i tamto miało coś w sobie a teraz ehhh...
hijo - 5 Listopada 2011, 12:30

Inne akcje Pure Evil Crew też są fajne. Finał zemsty rowerzystów jest piękny
czterdziescidwa - 5 Listopada 2011, 13:43

Etam, fajne to by było, gdyby to nie było reklamowe pranie mózgu; stawiam na to, że "ofiary" są reżyserowane, reklamowcy nie ryzykowali by procesów.
hijo - 5 Listopada 2011, 14:03

czterdziescidwa, nie byłbym taki pewien, że to reżyserowane jest. Nie mamy jeszcze takiej "kultury" sądowniczej, jak w stanach, gdzie każdy każdego o wszystko pozywa. Rozeszłoby się po kościach, za niską szkodliwość czynu, albo skończyło jakąś niewielką grzywną.
czterdziescidwa - 5 Listopada 2011, 14:13

Ja wiem? Jak ktoś rozwiesza ośmieszające Cię plakaty w mieście, to nie jest taka błaha sprawa. Jak możesz się bronić, jak nie przez sąd?
Zresztą, nie chodzi tylko o sprawy w sądzie. Jak ktoś otworzy Ci drzwi w samochodzie i wpakuje się do środka, to ryzykuje że mu przyłożysz albo potraktujesz gazem. Nie sądzę, żeby ci aktorzy reklamówki ryzykowali pobicie.
To jest przebiegła reklama i moim zdaniem nie ma sensu jej rozpowszechniać. Potem będziesz numerkiem w raporcie z kampanii "marketingu szeptanego" - tylu ludzi namówiliśmy, żeby za darmo reklamowali nasze drogie ciuchy.

hijo - 5 Listopada 2011, 14:18

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, że to jest reklama i wcale mi nie przeszkadza, szczególnie, że dzięki temu fałszuje im wyniki kampanii, bo ciuchów u nich nie kupuję :mrgreen:
merula - 5 Listopada 2011, 19:22

czterdziescidwa napisał/a
tylu ludzi namówiliśmy, żeby za darmo reklamowali nasze drogie ciuchy.

nie są bardzo drogie, a niektóre nawet fajne ;P:

czterdziescidwa - 5 Listopada 2011, 20:25

Mnie po prostu $%^ tego typu reklamy. Jak chcą zrobić coś dla rowerzystów, to niech postawią w mieście stojaki ze swoim logo. Albo zrobią kampanię która skłoni straż miejską, do karania kierowców zastawiających stojaki.

A tak: robią głupi, tani filmik, stylizowany na amatorski (kłamstwo) i spontaniczny (kłamstwo), żeby kojarzyć się rebeliancko i rowerowo. Filmik który krąży wśród "targetu" i z którego nic nie wynika. Niech se wsadzą to ciuchy w bagażnik :P

Partner forum