Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2012, 20:02
Martva, to się nie dogadamy. Ziew i nuda to w The Walking Dead. No i bzdury po których nie jestem w stanie przejmować się losami pacynek.
ilcattivo13 - 19 Grudnia 2012, 01:34
Falling Skies. Po obejrzeniu do końca drugiego sezonu stwierdzam, że to w tej chwili najlepszy amierikański serial post-apo. Nie ta klasa, co "The Day of the Triffids" (ten jedynie słuszny, z 1981 roku), albo co nowa wersja "Survivors", ale i tak jest bardzo nieźle. I tylko że teraz, psia noga, trzeba czekać ponad pół roku na kolejne odcinki... :/
gorbash - 22 Grudnia 2012, 14:25
Alternatywna wersja Br Ba
http://www.eatliver.com/i.php?n=9956
Homer - 22 Grudnia 2012, 19:28
Ech... HIMYM najprawdopodobniej dostanie kolejny - 9 sezon. A mieli już kończyć.
Memento - 22 Grudnia 2012, 19:58
Albo Dexter już mi się opatrzył, albo finał siódmego sezonu był słaby. Za to Homeland spowodowało zarycie koparą w dywan.
Iscariote - 23 Grudnia 2012, 14:02
Memento napisał/a | Za to Homeland spowodowało zarycie koparą w dywan. | U mnie też. W 5 minut wywrócili cały świat serialu i życia wszystkich bohaterów do góry nogami. Czyli tak jak zapowiadali, że będzie w finale Dextera, a nie było...
Memento - 23 Grudnia 2012, 15:07
Dokładnie. I ten wyraz twarzy Saula ...
Matrim - 23 Grudnia 2012, 15:18
E tam. Najlepszy był, gdy nagrywał się jej na pocztę głosową.
Nie lubię Homeland. Nie lubię za to, że twórcy każą mi podejrzewać każdego jednego bohatera o podwójną grę. Mistrzowski serial
Nitj'sefni - 23 Grudnia 2012, 15:25
Homer napisał/a | Ech... HIMYM najprawdopodobniej dostanie kolejny - 9 sezon. A mieli już kończyć. |
To już podobno przesądzone. Ciągną to i ciągną, ale poziom wciąż marny.
Chal-Chenet - 23 Grudnia 2012, 18:13
Skończyłem czwarty sezon Supernatural. Trochę za dużo wydziwiania (wolałem, gdy akcja dotyczyła jedynie demonów i polowań, bez wątków anielskich), ale i tak wciąż jest znośnie.
ilcattivo13 - 23 Grudnia 2012, 19:34
Na Tvp Historia leci serial "Komandoria". Francuski serial. Więc jak i w innych ich produkcjach nie jest może holiłódziowo-widowiskowo, ale za to jest klimat i intryga i choćby minimalna wierność o realia (akcja się dzieje w okolicach 1300 roku, może ciut później - nie chce mi się sprawdzać na IMDB). I na razie jest fajnie
Ziuta - 23 Grudnia 2012, 20:53
O, czyli Franzuci doszlusowują do serialowych potęg Europy - Brytoli, Skandynawów i Rosjan
A zaraz zabieram się do pierwszego odcina Życia i losu. Szybkie przewinięcie dużo obiecuje.
Ozzborn - 24 Grudnia 2012, 21:36
Homer napisał/a |
Ech... HIMYM najprawdopodobniej dostanie kolejny - 9 sezon. A mieli już kończyć. |
Boszzzz... kończ waść wstydu oszczędź
corpse bride - 4 Stycznia 2013, 11:21
Ostatnio oglądam namiętnie Grey's Anatomy (w polskiej TV podobno to szło jako Chirurdzy). Wprawdzie sezon 3 i 4 nie są tak fajne, jak 1 i 2, ale oglądam. Koleżanka mówiła, że od ok. piątego sezonu rzecz staje się nieznośna. Też tak myślicie?
hrabek - 4 Stycznia 2013, 12:04
A jeszcze są spinoffy
Martva - 4 Stycznia 2013, 12:05
4 odcinki Fringe, na razie bez większych zachwytów - mam szansę się wciągnąć?
gorbash - 4 Stycznia 2013, 12:16
Martva, my odpuściliśmy jak w chyba szóstym odcinku pod rząd, dzieje się coś dziwnego, a ten
Ja nie polecam.
Martva - 4 Stycznia 2013, 12:22
Nie otworzyłam spoilera, bo się bałam, natomiast zraziłam się że
A miałam nadzieję że jak podchodziło mi Z archiwum X, i bardziej lajtowe Grimmy i Supernaturale, to Fringe też mi podejdzie.
mesiash - 4 Stycznia 2013, 12:32
Martva, tak, na tym polega ten serial. A im dalej, tym dziwniej fabuła skręca, by skończyć się z wielkim hukiem w trzecim sezonie, po którym już dalej nie dałem rady (chociaż z drugiej strony czytałem że czwarty sezon jest lepszy).
corpse bride, ostatnio przerzucając kanały trafiłem na ostatni odcinek ósmego sezonu, mając za sobą losowe odcinki z pierwszych trzech serii. Potem przeczytałem stronę wiki poświęconą serialowi i uznałem że to dobrze, że się nie wkręciłem w fabułę - jest głupsza (i to dużo bardziej) niż takiego np. Ostrego Dyżuru, i to tych sezonów po 15-tym.
corpse bride - 4 Stycznia 2013, 16:21
Zarzuty mojej koleżanki były takie, że wszyscy przesypiają się ze wszystkimi, a fabuła jest budowana tak, żeby wyciskać łzy. Co do pierwszego zarzutu, to mam takie wrażenie już po trzecim sezonie
Czarny - 4 Stycznia 2013, 16:37
corpse bride napisał/a | Zarzuty mojej koleżanki były takie, że wszyscy przesypiają się ze wszystkimi |
O, a ja myślałem że to znak rozpoznawczy amerykańskich seriali
Martva - 4 Stycznia 2013, 16:39
mesiash napisał/a | Martva, tak, na tym polega ten serial. |
Znaczy się na tym że jest nielogiczny i niewciągający?
mesiash - 4 Stycznia 2013, 16:58
Nielogiczny - jak najbardziej; Niewciągający - myślę że średnią robi bez problemu. Niestety pisząc "na tym polega" nawiązałem do spoilera gorbasha, ale jak obejrzałaś juz przynajmniej kilka jego odcinków to możesz go podejrzeć bez ryzyka że coś zdradzi
Iwan - 4 Stycznia 2013, 19:12
A ktoś już oglądał to co zaczęli puszczać na jedynce, znaczy Przebłysk jutra?
pewnie wiecie ale dla tych co nie wiedzą na podstawie powieści Roberta J. Sawyera Futurospekcja którą tłumaczyła dla nas Witchma
Homer - 5 Stycznia 2013, 01:25
corpse bride napisał/a | Grey's Anatomy (w polskiej TV podobno to szło jako Chirurdzy). Wprawdzie sezon 3 i 4 nie są tak fajne, jak 1 i 2, ale oglądam. Koleżanka mówiła, że od ok. piątego sezonu rzecz staje się nieznośna. Też tak myślicie? |
Nie wiem jak w piątym, bo zacząłem oglądać od połowy 6 sezonu (wcześniej nieregularnie i nie podobało mi się) i mnie się podoba, a później sezon 7 i 8. I ciągle oglądam... najlepiej po całości sezonami .
Fidel-F2 - 5 Stycznia 2013, 05:18
Trzy sezony Mad Men za mną. Wdeseczkowy serial, ostatni odcinek trzeciej serii po prostu ocieka miodnością. Jest 5:13. Nalewam sobie następnego burbona i zaczynam czwartą.
corpse bride - 5 Stycznia 2013, 12:08
Fidel, wprawdzie to o innym serialu, ale...
https://www.youtube.com/watch?v=gzY7POVQhp0
BTW, Portlandia to też jeden z moich ulubionych seriali
Czarny - 5 Stycznia 2013, 19:42
Iwan napisał/a | A ktoś już oglądał to co zaczęli puszczać na jedynce, znaczy Przebłysk jutra?
pewnie wiecie ale dla tych co nie wiedzą na podstawie powieści Roberta J. Sawyera Futurospekcja którą tłumaczyła dla nas Witchma |
jakiś rok czy półtora wstecz, leciało to na AXN jako FlashForward
hrabek - 7 Stycznia 2013, 08:45
Czarny napisał/a | jakiś rok czy półtora wstecz, leciało to na AXN jako FlashForward |
Pierwszy odcinek fajny, ale już w czwartym-piątym cała intryga zaczyna rozłazić się w szwach, a scenarzyści nawet nie próbują łatać kolejnych piętrowych bzdur i dziur. Zresztą po jednym sezonie chyba zamknęli produkcję, więc myślę, że można śmiało odpuścić.
Witchma - 7 Stycznia 2013, 08:57
hrabek napisał/a | Pierwszy odcinek fajny, ale już w czwartym-piątym cała intryga zaczyna rozłazić się w szwach, a scenarzyści nawet nie próbują łatać kolejnych piętrowych bzdur i dziur. |
A wystarczyło skorzystać z książki, która jest gotowym scenariuszem na niezły film. Tymczasem z książką to się głównie tytułem łączy. Obejrzałam pierwszy odcinek przy okazji tłumaczenia książki, załamałam się i nie oglądałam dalej.
|
|
|