Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Magnis - 3 Grudnia 2012, 15:55
ilcattivo13 napisał/a | Magnis - po czwartym sezonie Czarnej Żmii musisz jeszcze rozejrzeć się za specjalami. Chyba ze trzy ich RA machnął |
Poszukam, poszukam . Lubię Atkinsona i jego seriale. Nawet w Cienkiej niebieskiej linii się sprawdził znakomicie jako inspektor . Muszę zdobyć drugą i trzecią część Czarnej Żmiji oraz czwartą Cienkiej niebieskiej linii .
Martva - 4 Grudnia 2012, 18:40
Skończyłam 'Trawkę'. Będzie mi brakować Nancy.
Fidel-F2 - 5 Grudnia 2012, 09:09
Dead set Angielski mini-serial (5 krótkich odcinków dzejes) zombie. Pierwszorzędna robota. A ludzie oglądają The Walking Dead.
corpse bride - 5 Grudnia 2012, 11:02
Kończę piąty sezon True Blood. Rany, ale to gupie Tylko, co teraz mam oglądać podczas wyplatania bransoletek z czaszkami?
Martva - 5 Grudnia 2012, 11:10
Trawkę! Trawka jest miła.
corpse bride - 5 Grudnia 2012, 11:15
OK
mesiash - 5 Grudnia 2012, 13:50
Martva, Trawka, poza piosenką na dzieńdobry jest według mnie bezdennie głupia, ale to może ja się nie potrafiłem wkręcić (odpadłem gdzieś w drugim sezonie).
Martva - 5 Grudnia 2012, 14:02
Zwracałeś uwagę na fabułę? Ojej, ja patrzyłam głównie na Nancy
A tak poważniej - serial służący jak podkład do tworzenia biżu nie musi być jakiś szczególnie inteligentny, Trawka jest lekka, zabawna i urocza. Moim zdaniem nadaje się idealnie.
illianna - 5 Grudnia 2012, 16:34
Drugi sezon Luthera ma tylko 4 odcinki i jest lepszy niż pierwszy albo się przyzwyczaiłam
Czas na The shield
hrabek - 13 Grudnia 2012, 11:02
Czwarty sezon Misfits jest fajny. Ostatnie odcinki są tak odjechane, że naprawdę znakomicie się je ogląda. Nie ma żadnych amerykańskich kompromisów, jest brytyjska jazda po całości, gdzie scenarzyści nie boją się żadnego pomysłu.
No i nauczyłem się nowego słówka
Fidel-F2 - 13 Grudnia 2012, 11:46
corpse bride napisał/a | Kończę piąty sezon True Blood. Rany, ale to gupie |
Battlestar Galactica: Blood and Chrome Początki Williama Adamy we flocie. Mikroodcinki 7-11 minut, całość ma z półtorej godziny. Słabo z sensem, wizualnie śliczne.
Trzeci sezon Boardwalk Empire. Całkiem przyzwoity poziom, końcówka rozkręcona ale odrobinę chaotyczne zakończenie. Nie całkiem wiarygodne. Szkoda zmarginalizowanego agenta Nelsona Van Aldena. Ale wydaje się, że szykuje się dla niego obszerniejsze miejsce w przyszłych sezonach.
Homer - 13 Grudnia 2012, 12:54
Mnie BE III podeszło całkowicie, łącznie z zakończeniem.
Fidel-F2 - 13 Grudnia 2012, 13:02
Ozzborn - 14 Grudnia 2012, 19:15
hrabek napisał/a | Czwarty sezon Misfits jest fajny. |
To prawda, po pierwszych 2 odcinkach byłem załamany, ale się dobrze rozkręciło. Trochę brak mi jednego głównego wątku, ale z drugiej strony jak miałby być głupi i na siłę to wolę takie zachodzące na siebie mini fabułki.
Iscariote - 16 Grudnia 2012, 16:01
Fidel-F2 napisał/a | Battlestar Galactica: Blood and Chrome Początki Williama Adamy we flocie. Mikroodcinki 7-11 minut, całość ma z półtorej godziny. Słabo z sensem, wizualnie śliczne. | A to nie jest tak, że te mikro odcinki, to poszatkowany pilot całego serialu, który ma lecieć na SyFy?
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2012, 16:07
Być może, też gdzieś przeczytałem taka opinię ale nie wiem czy to prawda.
Ziemniak - 16 Grudnia 2012, 18:08
Iscariote napisał/a | A to nie jest tak, że te mikro odcinki, to poszatkowany pilot całego serialu, który ma lecieć na SyFy? |
Owszem, to poszatkowany pilot.Tą siekaninę zafundowano nam zamiast serialu, który nie powstanie.
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2012, 19:01
Tę
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2012, 20:18
Pierwsza połowa drugiego sezonu Falling Skies. Na razie jest lepiej niż w jedynce.
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2012, 20:27
co znaczy: lepiej?
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2012, 20:42
no... dobziej, kulaśniej... łotewer Obejrzę całość, to wtedy napiszę więcej
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2012, 20:45
rzecz ma sporo wad, co konkretnie się poprawiło?
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2012, 20:51
Na razie jest dużo lepiej aktorsko (zwłaszcza główny bohater) i fabularnie. Trochę gorzej jest z logiką i ciut za wiele "Ostrego dyżuru" jak na te pięć odcinków, ale ogólnie jest na plus.
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2012, 20:52
znaczy identycznie jak w pierwszym
terebka - 17 Grudnia 2012, 08:19
Dawkuję sobie "Hożych doktorów". Bez pośpiechu. Żeby nie przedawkować. Jestem pod koniec trzeciego sezonu. Świetny serial.
figurant - 17 Grudnia 2012, 11:43
Falling Skies tego się nie da oglądać. Nawet ja, przymykający oko na każdą niedorzeczność byle historia mnie wciągnęła, wymiękłem. Jak można spieprzyć taki temat.
Martva - 18 Grudnia 2012, 13:28
W domu zombie (Dead Set) - obejrzałam, bo ktoś się zachwycał że w odróżnieniu od 'Walking dead' jest wiarygodne i realistyczne. Cóż, może jest, poza tym jest nudne, nie wciąga, nie gryzłam palców co będzie w kolejnym odcinku i było mi absolutnie wszystko jedno czy ci wszyscy ludzie przeżyją czy nie. Dobrze że krótkie było.
Obejrzałam tez pierwszy odcinek 'Elementary' i jestem na raczej nie, jednak nie da się tego nie porównywać z 'Sherlockiem' i wypada przy angielskiej produkcji bardzo, bardzo blado.
Blue Adept - 18 Grudnia 2012, 13:44
Martva napisał/a | Obejrzałam tez pierwszy odcinek 'Elementary' i jestem na raczej nie, jednak nie da się tego nie porównywać z 'Sherlockiem' i wypada przy angielskiej produkcji bardzo, bardzo blado. |
Rzeczywiście, Elementary ma się do klasycznego Sherlocka jak Yamaha do Mercedesa. No właśnie - jak motocykl do samochodu. Nie można porównywać. Ja lubię patent, gdy funkcję Watsona odgrywa kobieta. Dodaje to dodatkowego smaczku, zwłaszcza, że to Lucy Liu. Także podkreślenie problemów Holmesa z uzależnieniem, czy też delikatne żaartowanie sobie z pewnych dziwactw, którymi obdarzył go Conan Doyle jest interesujące. No i zdarzają się niezłe sceny, jak np. poranek, gdy Lucy natyka się w domu na bliźniaczki po nocnej "rekreacji" z Sherlockiem...
Martva - 18 Grudnia 2012, 13:53
Nie mówię o 'klasycznym' Sherlocku, mówię o tym uwspółcześnionym z BBC. Jest kilka klas lepszy.
Blue Adept - 18 Grudnia 2012, 13:55
Martva - dla każdego coś miłego...
|
|
|