To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Dabliu - 5 Grudnia 2011, 20:54

Fidel-F2 napisał/a
kawałek Zeppelinów

No tak, nie skojarzyłem :)

Edit: cytowanie.

Dunadan - 6 Grudnia 2011, 11:38

No tak godzillą mi zajechało :mrgreen:
Nitj'sefni - 10 Grudnia 2011, 22:03

Król Julian w Europie.
ilcattivo13 - 10 Grudnia 2011, 22:44

no to będzie pojedynek gigantów: "The Pirates! Band of Misfits" vs. "Madagascar 3" :D
ilcattivo13 - 11 Grudnia 2011, 16:26

Nitj'sefni - 11 Grudnia 2011, 16:35

Rewelacyjny plakat! Już nie mogę się doczekać tego filmu.
Iscariote - 11 Grudnia 2011, 17:04

Nitj'sefni napisał/a
Rewelacyjny plakat!
W przeciwieństwie do tego:

Nitj'sefni - 11 Grudnia 2011, 21:28

Mi też Pająk nie podszedł. Wydaje się, że twórcy na siłę chcieli zrobić coś mrocznego i tajemniczego.
Dunadan - 12 Grudnia 2011, 08:53

Strasznie dużo spoilera w tym nowym Batmanie... aż jestem w szoku. W szoku też jestem czemu tak szybko ucinają łeb kurze niosącej złote jaja...
Dunadan - 12 Grudnia 2011, 13:40

MIB^3 http://www.mib3-movie.co.uk/

Co myślicie?... dwójki nie oglądałem, podobno straszna kupa...

Nitj'sefni - 12 Grudnia 2011, 15:01

Dunadan napisał/a
Strasznie dużo spoilera w tym nowym Batmanie... aż jestem w szoku. W szoku też jestem czemu tak szybko ucinają łeb kurze niosącej złote jaja...

Jedno słowo - Nolan. Znając tego reżysera, niczego nie można być do końca pewnym. Zdaje się, że plakat mówi wiele o fabule filmu, ale to mogą być tylko pozory. Co do ucinania kurze łbu (to też decyzja Nolana), może ono wyjść Nietoperzowi na dobre. Zbyt długie ciągnięcie serii mogło by osłabić jej poziom, a tak jest szansa na mocne i efektowne zakończenie historii.

hrabek - 12 Grudnia 2011, 15:06

A poza tym wcale nie musi oznaczać śmierć Batmana. A nawet jeśli, to ostatnie lata pokazały, że hollywood wymyśliło co najmniej 3 nowe określenia po to tylko, żeby serię puścić od nowa, jak gdyby nigdy nic.
Iscariote - 12 Grudnia 2011, 15:38

A to nie jest potwierdzone już, że po Dark Knight Rises będzie trochę przerwy i kolejny reboot z nowym reżyserem? :)
A co do spoilerów odnośnie nowego batmana... też wydaje mi się, że jednak będziemy zaskoczeni, a teraz po prostu chcą nas skołować różnymi sugestiami. :wink:

Nitj'sefni - 12 Grudnia 2011, 16:52

Tego nie wiem. Słyszałem natomiast, że Nolan nie nakręci kolejnych części, a bez niego grać nie chce też Bale. Reebot jest możliwy, w końcu kasa to kasa, ale nie wiem, czy ktoś jeszcze stworzy Nietoperza na tak wysokim poziomie.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2011, 20:21

Iscariote napisał/a
A to nie jest potwierdzone już, że po Dark Knight Rises będzie trochę przerwy i kolejny reboot z nowym reżyserem? :)

jest. Nolan podpisał umowę tylko na trzy filmy z co najmniej sześciu.

Dabliu - 12 Grudnia 2011, 21:00

Zdaje się, że to już od dawna było wiadome, że Nolan skończy na trzech filmach?

I zdaje się również, że w komiksie Bane był pogromcą Batmana, czemu więc nie może go pokonać w ekranizacji? (przy okazji, z chęcią bym to zobaczył - nie lubię Christiana Bale'a :twisted: ).

Iscariote - 12 Grudnia 2011, 21:24

Cytat
I zdaje się również, że w komiksie Bane był pogromcą Batmana, czemu więc nie może go pokonać w ekranizacji?
Nikt nie mówi że nie może. To jest nawet chyba jedna z najbardziej popularnych teorii i oczekiwane rozwiązanie w komiksowym fandomie. Aczkolwiek ja uważam, że Nolan jednak zakręci mocno. Lipa by była gdyby jednak wszystko było tak jak większość spekuluje. Niesmak by został.
Nitj'sefni - 12 Grudnia 2011, 21:52

ilcattivo13 napisał/a
Iscariote napisał/a:

jest. Nolan podpisał umowę tylko na trzy filmy z co najmniej sześciu.

:evil: Nie wierzę, że ktoś będzie w stanie pociągnąć to na tak wysokim poziomie. Na pewno następne części (jeśli rzeczywiście powstaną) będą zupełnie inne, bo Nolan jest tylko jeden. Może komuś podejdą, ale dla mnie ekranizacja Nolana jest idealna.

ilcattivo13 - 13 Grudnia 2011, 17:59

no nie wiem, mnie się bardzo mocno podobał tez "Batman" Burtona i może właśnie nowe trzy części będą nakręcone w takim samym, groteskowo-fantastyczno-komiksowym klimacie.
Hubert - 13 Grudnia 2011, 18:33

Śmiem wątpić. Obawiam się, że wyjdzie coś takiego jak Batman Forever - jednorazowo ledwie ujdzie, jakoś tam będzie nawiązywał stylistyką do poprzednika, ale to będzie tylko 'cień na ścianie', jak Batmany Schumachera w odniesieniu do Batmanów Burtona. Nie wiem, jaki reżyser musiałby to przejąć po TDKR, żeby udźwignąć Nolanową spuściznę.

Wydaje mi się, że wyjściem byłoby poprowadzenie wątków z serii Knightfall/Knightquest, tzn nowy Batman. Pozwoliłoby to zmienić stylistykę w miarę bezboleśnie. Tylko czy fani na to pójdą?

Memento - 14 Grudnia 2011, 00:27

...a misie bardzo nowy plakat nowego pająka. ^^
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2011, 01:44

Niezniszczalni 2 :D
Ale z tym CzN i Jaśkiem Kłodą Ja-Wam-Dam'em, to Sly ździebko pojechał po bandzie :roll:

Dunadan - 16 Grudnia 2011, 14:16

ilcattivo13, czemu? to są ikony...
Iscariote - 16 Grudnia 2011, 14:22

A bo to Norris za stary jest do grania w filmach? Zabrania mu ktoś? :wink:
hrabek - 16 Grudnia 2011, 14:22

Lepiej powiedzcie, kto według was powinien jeszcze dołączyć do trzeciej części, a kogo zabrakło z kultowych i żyjących aktorów kina akcji.
Dunadan - 16 Grudnia 2011, 14:35

hrabek, Bolo Yeung: http://www.youtube.com/wa...feature=related - w tej scenie miał ok 42 lata. Był mistrzem w podnoszeniu ciężarów, sztukach walki i tai-chi. I nie mówi po angielsku :mrgreen: występował niemal zawsze jako drugoplanowa zła postać.

Kilka razy grał z van Dammem, mają podobno znów coś razem nakręcić.

PS: ciekawe, mówiono że w Krawawym Sporcie Yeung miał ok 50 lat bo nikt nie znał jego prawdziwego wieku. Jego wiek został ujawniony przez samego Yeunga w 2010r...

Tak czy inaczej dla mnie to pewna ikona ;)

hrabek - 16 Grudnia 2011, 14:56

Z Brucem Lee też grał. Dobry typ, nie pamiętałem o nim, a rzeczywiście charakterystyczny aktor. No i teraz już brak angielskiego to nie problem, bo z Jetem Li się dogada :)
Dunadan - 16 Grudnia 2011, 20:03

http://www.youtube.com/wa...d&v=iXLuExO6j8Q

XD

Nitj'sefni - 16 Grudnia 2011, 20:37

:mrgreen:
Iscariote - 16 Grudnia 2011, 21:33

Dunadan, xD megan i wyścig. Jest moc.

Partner forum