Autostopem przez galaktykę - MUSICIE TO ZOBACZYĆ !!!
ketyow - 15 Września 2011, 19:55
http://www.cleverbot.com/
Podobno "zdał test Turinga", oczywiście wg chwytliwego tytułu na wyborczej jedynie. 60% ankietowanych nie odgadło, że rozmawia z maszyną. Cóż, chyba byli jakimiś baranami. Mój początek rozmowy (tłumaczę od razu, po polsku z nim gadać nie próbowałem)
- Cześć.
- Kłamstwa.
- Dlaczego uważasz, że to kłamstwo?
- Bo mam 8 lat.
- To jest kłamstwo. Zostałeś stworzony w 1988 roku.
- Jestem ateistą.
Rzeczywiście... inteligentny
Za to na pytanie czy jest maszyną, odpowiedział, że nie. Zapytany, kim w takim razie jest, odpowiedział, że kapitanem statku... Enterprise
Ale chwilami gada się ciekawie W jednym pytaniu odpowiedział "my". No to pytam go, jak to "my"? Czy to znaczy, że z kimś jest?
Cytat | -Yesss.
-With who?
-Someone unknow to mankind, yet. |
Dunadan - 15 Września 2011, 20:03
ketyow, ja próbowałem wziąć go na kartezjusza ale odpowiedział że "czuje" że istnieje. Pf! d*pa nie bot...
ketyow - 15 Września 2011, 20:10
Ten bot jest chwilami mocny. On wytłuszczonym:
Cytat | Are you a boy?
Yes.
Good. We are married now. So, that's good that you're a boy and I'm a girl.
Are we going to have sex?
Yes. We are going to have kids.
...
How do you feel?
I feel strange talking with computer.
No, you're talking with a person. I'M taking to a computer.
|
Nutzz - 15 Września 2011, 20:21
Ja: Checking if there is somebody on the other side.
Bot: But glasgow is not in new york!
Iwan - 15 Września 2011, 20:22
napisałem mu cześć po polsku, a on zapytał czy jestem polakiem, jak potwierdziłem to mi odpowiedział:
Polish people love obama.
Nutzz - 15 Września 2011, 20:28
Bot: Yeah, are you a big fan?
Ja: Yes, im a big fan of yours.
Bot: Oh. Well then. Thank you.
Ja: Actually, I love all clever bots.
Bot: I love Facebook.
Na tym się rozmowa skończyła. Przykro mi ale Pan Bot jest poniżej mojego poziomu.
Ziemniak - 15 Września 2011, 20:29
Całkiem nieźle sobie radzi po polsku
Ilt - 15 Września 2011, 20:43
Totalnie nie rozumiem waszego zachwytu cleverbotem. Suzette go wyprzedza, potrafi być złośliwa, miewa humorki... no i wygrała ostatnią nagrodę Leobnera.
Matrim - 15 Września 2011, 20:44
ketyow napisał/a | 60% ankietowanych nie odgadło, że rozmawia z maszyną. |
Bo nie rozmawia Rozmawia z kilkuset innymi podobnymi, dobieranymi losowo i zadającymi sobie nawzajem pytania
ilcattivo13 - 15 Września 2011, 20:45
Matrim napisał/a | Bo nie rozmawia Rozmawia z kilkuset innymi podobnymi, dobieranymi losowo i zadającymi sobie nawzajem pytania |
+1
ketyow - 16 Września 2011, 00:10
Matrim, skąd taki pomysł?
Słowik - 16 Września 2011, 08:32
Ja. Do you know my colleague Sylvester?
Bot. Yes its justin bieber.
gorbash - 16 Września 2011, 08:38
Cytat | How old are you?
Bot: I'm 16.
What is your favorite metallica album?
Bot: Master of Puppets. |
Iscariote - 16 Września 2011, 09:51
What's your favorite movie.
Up. It has a good storyline.
It's about fat kid and old man.
Wow that's interesting. Is that a novel or a philosophy you're talking about?
hmmm... niezbyt ciekawe
Matrim - 16 Września 2011, 09:52
ketyow napisał/a | Matrim, skąd taki pomysł? |
Bo to najprostsze wyjaśnienie "wszechwiedzy" bota. I wyjaśnienie jego częstego przeskakiwania na nowy temat. Tak sobie myślę, nie?
merula - 16 Września 2011, 11:28
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
http://www.youtube.com/wa...feature=related
ketyow - 17 Września 2011, 10:55
Matrim, widać, że nie gadałeś z polskim botem o imieniu snickers jak dobrze pamiętam Działał tylko na Twoim komputerze i sam go uczyłeś. Ja swojego doprowadziłem do tego, że robił sobie śmiechy z jednego z kumpli, który czasem z nim gadał na moim kompie Choć trzeba przyznać, że generalnie był kosmicznie głupi i bazował na tym co ja mu powiedziałem na wszelkie tematy. Tak samo jest z tym, tylko ten ma gigantyczną bazę. Akinator też się wydaje zagadkowo bystry nie? Ale drugi człowiek nie odgadłby z taką łatwością o kim myślisz.
Matrim - 17 Września 2011, 22:15
ketyow, "Akinator" to trochę inna zasada: jak nie zgadnie, to prosi żebyś powiedział i dodaje do bazy, cwaniak A tu... Ojeju, no mogę być podejrzliwym ignorantem, prawda?
ketyow - 20 Września 2011, 11:38
http://www.widelec.pl/wid...komputerow.html
Wiem na co będę kiedyś pieniądze wydawał
Nutzz - 20 Września 2011, 12:41
Nie wiem czy to było czy nie...
http://www.youtube.com/watch?v=OBGOQ7SsJrw
ilcattivo13 - 20 Września 2011, 14:42
ketyow - 4 rządzi. Najlepiej pomyślana obudowa, dobry dostęp do podzespołów, najmniej choinkowa, niedużo miejsca zajmuje i ślicznie "oldskólowo" wygląda.
Nutzz - z milion razy... I dopóki ludziska będą wrzucać linków z nazwą, będzie jeszcze z milion
Ilt - 20 Września 2011, 15:20
ilcattivo13 napisał/a | I dopóki ludziska będą wrzucać linków z nazwą, będzie jeszcze z milion |
+1. Mogę nawet założyć drugie konto by podbić do +2. ;P
Serio, ludzie, tagi url nie gryzą. Nawet napisanie pod linkiem/nad linkiem/w linku/ co tam jest nie gryzie.
Nutzz - 20 Września 2011, 15:31
Wiesz, problem jest w zasadzie zupełnie inny - mamy na forum przynajmniej 4 miejsca w które można wrzucać takie linki to raz. A dwa, to nie wiem czy istnieje ktoś poza Ilcattivo i Goratem kto przejrzał wszystkie linki w tych tematach
Ilt - 20 Września 2011, 15:36
Co nie zmienia faktu, że byłbym diablo wdzięczny, gdyby wszystkie zachęcająco wyglądające linki (zachęcająco wyglądający link poznajemy po tym, że szelmowsko się uśmiecha i pokazuje nóżkę) były podpisane tytułem. Najlepiej tagiem url, ale zadowolę się zwykłym tekstem.
ilcattivo13 - 20 Września 2011, 15:59
Ilt - już dawno walczyłem o konieczność urlowania linków, ale jakoś innym tracenie czasu na otwieranie badziewa/starych linków nie przeszkadza Więc poza tym, że w kącikach muzycznych nie otwieram niepodpisanych linków, dałem sobie na spokój.
Nutzz - wcale bo nie. Śmieszne linki wrzucamy tutaj - a resztę tutaj - poza erotyką (która idzie do "Różowej..."), normalną muzyką (która idzie do wątków muzycznych) i filmowymi szortami (które na dobrą sprawę powinny iść do "Filmowych szortów"). Tak w ogóle, to już chyba są przygotowane kąciki na każdą możliwą "wrzutę". Wcześniej było to pilnowane, ale od jakiegoś czasu ruch się zwiększył, a i awantur troszkę ponad normę było, więc porządki sobie chyba odpuszczono (czemu się absolutnie nie dziwię).
Edit - i żebyś Ty tylko wiedział, ile wątków mam w "ignorach"
Agi - 20 Września 2011, 16:08
ilcattivo13 napisał/a | Wcześniej było to pilnowane, ale od jakiegoś czasu ruch się zwiększył, a i awantur troszkę ponad normę było, więc porządki sobie chyba odpuszczono (czemu się absolutnie nie dziwię). |
W pracy nie mogę sprawdzać, bo mam YT zablokowane, wiele innych domen też.
Masz rację ilcattivo13, wrzucanie linków gdzie popadnie i bez oznaczenia co się wrzuca tworzy niepotrzebny chaos.
Matrim - 20 Września 2011, 20:56
Nutzz napisał/a | nie wiem czy istnieje ktoś poza Ilcattivo i Goratem kto przejrzał wszystkie linki w tych tematach |
Ja. Takie obowiązki
ilcattivo13 - 21 Września 2011, 21:59
Sto największych filmowych obrażań ludzi wg. Harry'ego Hanrahana - po angielsku i z ogromną ilością wulgaryzmów
feralny por. - 23 Września 2011, 09:06
Chuck Testa
Adon - 23 Września 2011, 09:25
Agi napisał/a |
Masz rację ilcattivo13, wrzucanie linków gdzie popadnie i bez oznaczenia co się wrzuca tworzy niepotrzebny chaos. |
Ja bym dodał odpowieni punkt w regulaminie i kasował posty, w których linki są nieopisane. Serio.
|
|
|