To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Iscariote - 5 Listopada 2011, 12:44

Minuta 1:55 jak czołga się w szybie wentylacyjnym :mrgreen: Mówiłem, że ją lubie?
Trailer mnie przekonał i z chęcią obejrzę, tylko najpierw maraton z poprzednimi trzeba będzie sobie zrobić, bo mało już pamiętam, a tej trzeciej bez Kaśki chyba nawet nie widziałem.

Ozzborn - 5 Listopada 2011, 15:49

Iscariote napisał/a
Minuta 1:55 jak czołga się w szybie wentylacyjnym :mrgreen:

+ milion :mrgreen:
Iscariote napisał/a
najpierw maraton z poprzednimi trzeba będzie sobie zrobić

też mam taki pomysł. Trójkę oglądałem tak jednym okiem przy jakimś intensywnym opijaniu czegoś - więc średnio pamiętam. Tyle, że była dużo słabsza od 2 a szczególnie od jedynki. Którą de facto mam za najlepszy film o wampirach ever.

ilcattivo13 - 5 Listopada 2011, 16:10

ać tam, w takich spodniach każda pupa będzie ślicznie i kształtnie wyglądała :wink:
Ozzborn - 5 Listopada 2011, 16:58

nie malkonteńć ;P:
shenra - 5 Listopada 2011, 17:06

Ozzborn, z faktami się nie dyskutuje :mrgreen:
Dunadan - 5 Listopada 2011, 17:51

Ozzborn, eh... Kasia im starsza tym mi się bardziej podoba :mrgreen:
Iscariote - 5 Listopada 2011, 18:10

Cytat
ać tam, w takich spodniach każda pupa będzie ślicznie i kształtnie wyglądała
To wszystkie aktorki mogłyby tak chodzić ;P:
Ozzborn - 6 Listopada 2011, 00:47

Dunadan napisał/a
Ozzborn, eh... Kasia im starsza tym mi się bardziej podoba :mrgreen:

true story! :mrgreen: nie bez powodu jest w moim top 5!(kto oglądał Friendsów wie o jaki top 5 chodzi :D )

Iscariote - 11 Listopada 2011, 14:24

Zwiastun nowego filmu ze Stathamem.
Statham robiący dobry rozpierdziel. To mi się chyba nigdy nie znudzi :D

Ilt - 12 Listopada 2011, 20:05

Królewna Śnieżka i Łowczy
Lol. Ja to chcę i chcę teraz. Grimmowata Xena ze Zmierzchu skrzyżowana z Thorem w roli Łowczego. Będzie dziko. XD

Ozzborn - 13 Listopada 2011, 15:46

:shock: o w mordę! Ale będzie hicior!! :mrgreen:
Kurde widziałem że jest ten trailer na imdb, ale obejrzałem dopiero teraz. nieeeezłe :D

ilcattivo13 - 20 Listopada 2011, 17:21

The grey. Liam Neeson jako jeden z rozbitków walczących z wilkami w surowych sceneriach zimowej Alaski. Może wyjść z tego całkiem fajny dreszczowiec :)
Dunadan - 21 Listopada 2011, 09:24

Ilt napisał/a
Królewna Śnieżka i Łowczy
Lol. Ja to chcę i chcę teraz. Grimmowata Xena ze Zmierzchu skrzyżowana z Thorem w roli Łowczego. Będzie dziko. XD

Wow... ależ ten film będzie mrrrroczny ;]

Lowenna - 21 Listopada 2011, 10:48

Pixar powraca :D
Fidel-F2 - 21 Listopada 2011, 10:55

wiemy, wiemy
Matrim - 21 Listopada 2011, 11:46

Ilt napisał/a
Grimmowata Xena ze Zmierzchu skrzyżowana z Thorem w roli Łowczego. Będzie dziko.

Tak sobie poszukałem...
Cytat
After Viggo Mortensen passed on the movie, the role was offered to Hugh Jackman who also declined (...)

Johnny Depp, Tom Hardy and Michael Fassbender were considered to play Eric, The Huntsman. (...)

Dakota Fanning, Saoirse Ronan, Riley Keough, Alicia Vikander, Bella Heathcote and Felicity Jones were considered for the role of Snow White.

Każdy z powyższych aktorów byłby lepszym wyborem. Każda powyższa aktorka wydaje się lepiej pasować do roli Śnieżki. Na dodatek Theron zrezygnowała z eastwoodowego J. Edgar dla Śnieżki... To nie wróży dobrze... Choć z drugiej strony, każdemu aktorowi zdarzają się udane odskocznie i być może Zmierzchini i Thor pokażą, że cuś umiom.

hrabek - 21 Listopada 2011, 12:02

Matrim, przesadzasz. Przede wszystkim to ma być widowisko, a oglądając Thora, nie widziałem, żeby Chris Hemsworth jakoś specjalnie sobie rady nie dawał. On ma po prostu być na ekranie, dobrze wyglądać i machać toporem. To potrafi i szczerze mówiąc oglądając trailer, nikogo lepszego do tej roli bym sobie wymarzyć nie mógł. Nie tam, żebym w ogóle miał jakiekolwiek marzenia związane z tym filmem. Usłyszałem o nim dopiero, jak zobaczyłem link kilka postów wyżej.
A już na pewno nie zgadzam się, że Johnny Depp byłby lepszy jako waleczny rycerz, szczególnie ze swoim wzrostem.
Co do roli Śnieżki, to zgadzam się, Kristen (czy Kirsten) to pewnie nienajlepszy wybór, z drugiej strony jest popularna wśród wielu, wielu nastolatków, stąd pewnie to właśnie ona, a nie np. Dakota Fanning, znalazła się w obrazie.
A jeśli chodzi o Theron, to jestem lekko zaskoczony, ale po pierwsze aktorka od czasu Oskara radzi sobie słabiutko (oskarowa klątwa na aktorki? Nie działa tylko, jeśli nazywasz się Meryl Streep), więc występ w potencjalnym blockbusterze może przywrócić jej popularność. A po drugie, wiadomo także, że w takich filmach to właśnie "bedgaje" (czy w tym konkretnym przypadku "bedgale") mają największe pole do popisu aktorsko, więc albo może być kolejny blockbuster, albo coś ambitniejszego, jeśli publika pozytywnie sobie starą (no, nie znowu taką starą) dobrą Charlize przypomni.

Ilt - 21 Listopada 2011, 12:08

Matrim napisał/a
Choć z drugiej strony, każdemu aktorowi zdarzają się udane odskocznie i być może Zmierzchini i Thor pokażą, że cuś umiom.
Nie! Nie po to zamierzam obejrzeć ten film by delektować się grą aktorską. Wręcz przeciwnie, powiedziałbym. :) )
Matrim - 21 Listopada 2011, 12:30

hrabek napisał/a
oglądając Thora, nie widziałem, żeby Chris Hemsworth jakoś specjalnie sobie rady nie dawał

Ale on w Śnieżce jest zbyt podobny do Thora: też wojowniczy, też macha narzędziami. To póki co aktor jednego filmu - drugi wybrał bardzo podobny i nie uniknie przez to porównań.

Fakt, Depp byłby niezbyt (chyba że znalazłby swoją receptę na tę rolę, ale znów ukradłby przedstawienie). Mortensen - za bardzo aragornowaty. Jackman - zbyt loganowy. Ale Hardy lub zwłaszcza Fassbender lepiej by pasował, moim zdaniem. Potrafi grać (nawet w oryginalnej bajce Łowczy, to najbardziej skomplikowana emocjonalnie postać ;) ), a nie tylko się uśmiechać, jak Thor :)

hrabek napisał/a
Kristen (czy Kirsten) to pewnie nienajlepszy wybór, z drugiej strony jest popularna wśród wielu, wielu nastolatków

Ano. Stąd też obecność Thora zapewne :) Tylko ta kasa i kasa, kucze.

A Theron... Mając do wybory popularność blockbustera i oskarową szansę w filmie Eastwooda, w ciemno brałbym to drugie. Dlatego też dziwię się jej wyborowi. Bo o ile faktycznie czarny charakter może mieć pole do popisu, o tyle jest to pole bardzo jednoznaczne. Nawet po zwiastunie widać, że to nie będzie skomplikowana postać.

Nie mówię temu filmowi "nie". Lubię znane motywy podane w nowym sosie, kilka obrazków jest ciekawych, kilka motywów bardzo w stylu Del Toro. Ale obsada mnie rozczarowała. Wybór Stewart i Hemswortha, to jawny krok w stronę romansu ekranowego - mimo, że w tle jest jeszcze (chyba) Książę Z Bajki. W bajce relacja Łowczy-Śnieżka była raczej relacją ojcowską, a tu mamy część miłosnego trójkąta. ZObaczymy co będzie, może przyzwoity film? :)

hrabek - 21 Listopada 2011, 12:43

Fassbender i Hardy, a szczególnie Hardy - ok. Ale dwóch, to nie każdy, jak pisałeś wcześniej :twisted:
A Hemsworth niech sobie robi co chce. Za rok Avengers, więc znowu będzie Thorem, a że nie chciało mu się brody golić i zapuszczać pomiędzy, stąd być może właśnie taka rola. Albo wręcz może właśnie taki ma sposób na karierę, żeby do końca grać jedną i tę samą postać. Na razie to był tylko jeden film, jak teraz będzie drugi, mi się raczej nie opatrzy. A taki Viggo, choćby do końca życia już grał tylko u Cronenberga, wciąż będzie kojarzony z Aragornem.

Co do Theron, to trudno mi być jej adwokatem, ale widzisz, co się stało z jej karierą po ostatnim Oskarze, a dziewczyna jeść musi. Może doszła do wniosku, że furda Oskar, jak można kasę zarobić na blockbusterze, nawet jeśli nie w tej chwili, to w następnej roli, podczas gdy nie daj Boże dostałaby kolejną nominację za J. Edgara, albo i wręcz statuetkę i wtedy dopiero by się dla niej role już całkiem skończyły.

Nie mam żadnych oczekiwań w stosunku do filmu: jak będzie dobra rozrywka to świetnie, jak nie, świat się nie zawali.

Ilt - 26 Listopada 2011, 20:29

Smiley. Niby kolejny horror, ale Totally Sketch - przynajmniej w krótkometrażówkach - są świetni (zwłaszcza Michael Gallagher), dlatego oczekuję z niecierpliwością.;)
ilcattivo13 - 29 Listopada 2011, 16:24

Róża. Wreszcie coś w moich klimatach :)

Mam wielką nadzieję, że nie wyjdzie z "Róży" kolejne "Zabić Sekala".

Dabliu - 1 Grudnia 2011, 19:26

Drugi trailer Johna Cartera! (jak ja na to czekam :D ).
mBiko - 1 Grudnia 2011, 20:04

Zobaczymy.
feralny por. - 4 Grudnia 2011, 20:27

Nowa piła
:P

Witchma - 4 Grudnia 2011, 20:29

Nie jestem pewna, czy mogę obejrzeć - nie widziałam poprzednich części :D
fealoce - 4 Grudnia 2011, 20:40

Takiej Piły to nawet ja bym się nie bała :mrgreen:
Dunadan - 5 Grudnia 2011, 18:02

Dabliu napisał/a

Znowu Kaszmir... :roll:

Dabliu - 5 Grudnia 2011, 20:38

Dunadan napisał/a
Dabliu napisał/a

Znowu Kaszmir... :roll:

Jaki Kaszmir ?

Fidel-F2 - 5 Grudnia 2011, 20:49

kawałek Zeppelinów

Partner forum