Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
Romek P. - 2 Grudnia 2005, 13:31
mawete napisał/a | A masz jakiś inny pomysł? Możemy jeszcze szantażu spróbowac... mam ciekawe zdjęcia z imprezy na Falkonie... |
Mam taki prosty pomysł, że jak oni tego nie zrobią w ciągu tygodnia, to ja puszczę ten wywiad w postaci posta i tyle
mawete - 2 Grudnia 2005, 13:33
Oki czekamy... no przynajmniej ja czekam...
Na Polconie będziesz oczywiście?
Romek P. - 2 Grudnia 2005, 13:42
mawete napisał/a | Oki czekamy... no przynajmniej ja czekam... |
mawete napisał/a | Na Polconie będziesz oczywiście? |
Dużo czasu jeszcze... ale owszem, wybieram się, o ile nic nie stanie na przeszkodzie.
mawete - 2 Grudnia 2005, 14:03
To może wtedy Cię na piwo wyciągnę....
Romek P. - 2 Grudnia 2005, 14:10
mawete napisał/a | To może wtedy Cię na piwo wyciągnę.... |
Piwo miła rzecz, ale ten miodzik... Jakim cudem sam go robisz, o ile to nie tajemnica?
mawete - 2 Grudnia 2005, 14:50
Nie tajemnic... mam teścia pszcelarza... no i lata praktyki... szkoda, że Cie nie było jak piliśmy...
Romek P. - 2 Grudnia 2005, 15:24
mawete napisał/a | Nie tajemnic... mam teścia pszcelarza... no i lata praktyki... szkoda, że Cie nie było jak piliśmy... |
No to mnie masz widzi mi się ten przyszłoroczny Polkon bardzo smacznie
mawete - 2 Grudnia 2005, 15:33
Graj w moleksiążkowe jeszcze jest szansa...
Romek P. - 2 Grudnia 2005, 15:39
mawete napisał/a | Graj w moleksiążkowe jeszcze jest szansa... |
Za cienki jestem w te klocki za mało czytam beletrystyki fantastycznej no, odliczywszy własne płody, które czytam po 10 razy i więcej
mawete - 2 Grudnia 2005, 15:42
No ale już są takie podpowiedzi, że trudno nie znaleźc....
Romek P. - 5 Grudnia 2005, 09:50
Dzś wysłałem "Wojnę balonową", dalszy ciąg przygód maga Rosselina i jego podłej bestii, smoka Filippona, do wydawcy.
Co dalej, pojęcia nie mam ale spodziewam się, że późną wiosną ten wyrób książkopodobny pojawi się na rynku
mawete - 5 Grudnia 2005, 11:07
Romek: daj jakiś fragment....
Romek P. - 5 Grudnia 2005, 11:12
mawete napisał/a | Romek: daj jakiś fragment.... |
Pewno wkrótce będzie taki jeden na stronie Fabryki, tylko trzeba go najpierw zredagować...
Jeden drobny fragmencik jest w tym wątku, trochę powyżej
Ale pomyślę, obiecuję
Logan - 5 Grudnia 2005, 14:10
Ja już przeczytałem połowę (Pawlak, nie bij) i jest nieźle. W każdym razie smok rulez.
Pako - 5 Grudnia 2005, 15:55
Pawlak zaraz zacznie mocno bić
Romek, to jak? na marzec? Czyli do matury się załapie? Bo jak nie, to zmotywuj tam redaktorów FS (wiesz, węgorzyk, 05/4 i nocne rozmowy jak to pisałeś w innym temacie ) BO mi się na maturkę przyda egzemplarz pokazowy
Romek P. - 5 Grudnia 2005, 16:08
Cytat | Ja już przeczytałem połowę (Pawlak, nie bij) i jest nieźle. Mr. Green W każdym razie smok rulez.
|
Nie będę bić
Smok ma rulezować
Pako napisał/a | Romek, to jak? na marzec? Czyli do matury się załapie? Bo jak nie, to zmotywuj tam redaktorów FS (wiesz, węgorzyk, 05/4 i nocne rozmowy Wink jak to pisałeś w innym temacie Wink ) BO mi się na maturkę przyda egzemplarz pokazowy Smile |
Czy na marzec - nie wiem, ale na Twoją maturę chyba zdążymy
Romek P. - 6 Grudnia 2005, 11:31
No to jeśli ktoś ciekaw, jakich to bredni nagadałem Dziennikowi Zachodniemu, może sobie poczytać je tutaj.
Haletha - 6 Grudnia 2005, 13:53
Ano prawda, święta prawda... Jakkolwiek dla mnie Sienkiewicz nosi niezbywalne znamiona pisarza historycznego:)
Acha, w najnowszym numerze SF rozbroiła mnie "sekcja rycerska":PP
Czarny - 6 Grudnia 2005, 20:25
A jak się odnosisz Romku do J.I.Kraszewskiego jako autora powieści historycznych. Czytałem kiedyś kilkanaście książek z jego cyklu poczynając od "Starej Baśni", a kończąc w okolicach "Waligóry" gdzieś w czasach Konrada Mazowieckiego.
Romek P. - 7 Grudnia 2005, 00:06
Haletha napisał/a | Ano prawda, święta prawda... Jakkolwiek dla mnie Sienkiewicz nosi niezbywalne znamiona pisarza historycznego:) |
Ja bym go też nazwał historycznym, w sumie. Jakbym już bardzo musiał. Stąd powiedziałem, że się waham, a nie, że go nie uważam za pisarza historycznego...
Haletha napisał/a | Acha, w najnowszym numerze SF rozbroiła mnie sekcja rycerska:PP |
:DDD
Czarny napisał/a | A jak się odnosisz Romku do J.I.Kraszewskiego jako autora powieści historycznych. Czytałem kiedyś kilkanaście książek z jego cyklu poczynając od Starej Baśni, a kończąc w okolicach Waligóry gdzieś w czasach Konrada Mazowieckiego. |
Lubię go, aczkowiek wiem, że nie był wielkim pisarzem - w sensie artyzmu. Niemniej, trzymam na półce nad głową takie "Wspomnienia, Wołynia, Polesia i Litwy", i to jest bardzo zacne pisanie.
mawete - 7 Grudnia 2005, 09:30
Romek: wywiad ciekawy
Opowiadanie w SFFH doskonałe.... Planujesz może napisanie powieści w tym klimacie/świecie?
Publicystyka też na wysokim poziomie.
Romek P. - 7 Grudnia 2005, 09:43
mawete napisał/a | Romek: wywiad ciekawy |
Też mam taką nadzieję udało się coś przepchnąć z poglądów autora, a nie zwykle plotki
mawete napisał/a | Opowiadanie w SFFH doskonałe.... Planujesz może napisanie powieści w tym klimacie/świecie? |
Dzięki za dobre słowo
Nie wiem - tak naprawdę. Pisząc, miałem wspaniałą zabawę, tym większą, że pisałem o miejscu, które znam jakieś wątki plączą się po głowie, ale trzeba poczekać, jak tekst zostanie odebrany
mawete napisał/a | Publicystyka też na wysokim poziomie. |
mawete - 7 Grudnia 2005, 09:51
Romek P. napisał/a | mawete napisał/a | Opowiadanie w SFFH doskonałe.... Planujesz może napisanie powieści w tym klimacie/świecie? |
Dzięki za dobre słowo
Nie wiem - tak naprawdę. Pisząc, miałem wspaniałą zabawę, tym większą, że pisałem o miejscu, które znam jakieś wątki plączą się po głowie, ale trzeba poczekać, jak tekst zostanie odebrany
|
To pomyśl trochę więcej ... IMO naprawdę warto... Też się doskonale bawiłem czytając...
//edit: znaczy NURS: miał latac?
Romek P. - 7 Grudnia 2005, 10:00
mawete napisał/a | Romek P. napisał/a | mawete napisał/a | Opowiadanie w SFFH doskonałe.... Planujesz może napisanie powieści w tym klimacie/świecie? |
Dzięki za dobre słowo
|
To pomyśl trochę więcej ... IMO naprawdę warto... Też się doskonale bawiłem czytając... |
Hm... jeżeli takich opinii będzie więcej...
Na pewno plan na przyszły rok mam zabudowany jak sto diabełków w ciasnym pudełku ale nie jestem głuchy na reakcje swoich czytelników
[quote="mawete"]//edit: znaczy NURS: miał latac?
W autentycznej historii to ja miałem latać, bo pierwsza rozmowa na temat sztuki latania miała miejsce po wydaniu przeze mnie "Innych okrętów", wtedy NURS z Loganem uznali, że już spokojnie mogę umierać :PPP
No ale jak autor może ginąć? Kto opisze jego śmierci? A że pióro bywa bardziej ostre od miecza...
mawete - 7 Grudnia 2005, 10:08
Romek: "... i za to z Tobą wypije..."
NURS - 7 Grudnia 2005, 10:35
A widoki, jakie miał Romek przed pisaniem widzieliście w Minas Nursus
mawete - 7 Grudnia 2005, 10:37
Ano widzieliśmy...
NURS - 7 Grudnia 2005, 10:39
I popatrz w jakich momentach przychodzi natchnienie na autora
Wystarczy za poręcz go przerzucić...
mawete - 7 Grudnia 2005, 10:41
Mam nadzieję że Go za mocno nie trzymaliście...
NURS - 7 Grudnia 2005, 10:42
Nawet puściliśmy, ale on za lekki jest na takie numery, zawiało go do parku
|
|
|