To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Hobbit

fealoce - 23 Kwietnia 2012, 11:35

Bo Gandalf wygląda jak Pan Kleks :mrgreen:
dalambert - 23 Kwietnia 2012, 11:37

A to nie grar Fronczewski na gościnnych występkach :?: :wink:
Godzilla - 23 Kwietnia 2012, 11:41

Nie, niejaki Krasko.
Kai - 29 Czerwca 2012, 20:20

No to już mamy pewne zarysy. Mnie się nie bardzo podoba.
Alatar - 6 Lipca 2012, 18:48

Koniec zdjęć do filmu. Polska premiera miesiąc po prapremierze. :?
fealoce - 6 Lipca 2012, 19:01

Heh, dobrze, że nie dwa miesiące...
Kai - 7 Lipca 2012, 11:36

w necie jest multum materiału. Posłuchałam muzy i ta jest boska...
Matrim - 18 Lipca 2012, 20:15

Hobbit - zaginiona animacja

Czadowe :) Ciekawe ile jeszcze podobnych perełek leży w przeróżnych archiwach lub na strychach.

Czechosłowacka kreska, amerykańskie "umiejętności" adaptacyjne i boski wynik. Warto obejrzeć do końca, bo takiego zakończenia nikt się nie spodziewa :)

feralny por. - 18 Lipca 2012, 20:20

Było. ;P:
Matrim - 18 Lipca 2012, 20:23

Przecież nie wywalę takiej perły :) Może oprócz mnie są i inni nie-na-czasie ;)
Homer - 30 Lipca 2012, 21:23

Eeee....

http://kultura.gazeta.pl/...it__bedzie.html

3 filmy? Zaczynam się bać...

fealoce - 30 Lipca 2012, 21:31

No, ja też... Oby im tylko Gandalf w międzyczasie nie umarł.
Kai - 30 Lipca 2012, 21:38

Auć, kolejne poprawki w przewodniku. Już się cieszę.
Dunadan - 30 Lipca 2012, 21:57

fealoce, nie umrze. Sceny już są nakręcone. Teraz wszystko sklecają.
Homer - 30 Lipca 2012, 22:14

Nie wszystko jeszcze, będą dokręcali.

http://hatak.pl/aktualnos...czesci_Hobbita/

Alatar - 2 Sierpnia 2012, 12:30

Serwis TheOneRing:

1. Hobbit: An Unexpected Journey

2. Hobbit: The Desolation of Smaug

3. Hobbit: The Battle of Five Armies

Anonymous - 2 Sierpnia 2012, 13:11

To są jakieś jaja z fanów książki. Tam nie ma materiału na dwie części filmowe. A co mówić o trzech...
Homer - 2 Sierpnia 2012, 13:58

Jeśli się zastanowić... to jednak jest.

Wystarczy wrzucić to co mamy, dodać do tego całą historię tego co robi Gandalf, kiedy nie ma go z oddziałem, dodać postać Nekromanty i jego planu, powrzucać dodatkowe motywy typu wymyślony bohater - elfka, a na koniec powiązać wszystko z kolejną częścią (jak rozbity Nekromanta przeradza się w Saurona i rozpoczyna poszukiwania pierścionka). Byłbym zapomniał - okrasić to 2h rewelacyjną bitwą w 3D (o której w książce jest zwięźle i krótko).

A do tego niekoniecznie puszczać części po 3h.

Było, nie było, z WP wyleciało gro rzeczy.

Boję się tylko, że nie podołają zadaniu i z prostej rzeczy jaką była ekranizacja książki zrobią miszmasz, do którego nie będę niestety przekonany.

Romek P. - 2 Sierpnia 2012, 14:13

Największym problemem będzie oglądanie stosunkowo prostej fabuły podzielonej na 3 części odległe w czasie o dwa lata. WP był epicki, te przerwy nie raziły. Tu będzie bolało...
Homer - 2 Sierpnia 2012, 14:21

Półtora roku skoro 3 część wychodzi w wakacje. Można sobie zrobić przerwę i pójść na 2 puszczone na raz ;) .
Alatar - 2 Sierpnia 2012, 15:01

Od początku chyba mówili, że wykorzystają materiały m. in. z "Niedokończonych opowieści" i dodatków do WP.
Anonymous - 2 Sierpnia 2012, 15:13

Nikt z Was nie widzi, że tu chodzi tylko o kasę? Wydoić co się da z kinowych seansów X3.Potem wersje na dvd X3. Potem reżyserska na blueray z rzekomo wyrzuconymi scenami X3. Tylko patrzeć jak Jackson zabierze się za Silmarilion X10 (dekalog) ;P: ;P:
ilcattivo13 - 2 Sierpnia 2012, 15:49

mało tego - po wycięciu scen, w których cokolwiek się dzieje (czyli jakichś 15 minut), zostanie mu wystarczająco materiału na dwa następne sezony "Parków narodowych Nowej Zelandii" :mrgreen:
nimfa bagienna - 2 Sierpnia 2012, 16:36

krisu napisał/a
Tylko patrzeć jak Jackson zabierze się za Silmarilion X10 (dekalog) ;P: ;P:

Alpagę satanas! :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dzejes - 2 Sierpnia 2012, 16:45

krisu napisał/a
Nikt z Was nie widzi, że tu chodzi tylko o kasę?

In other news - water is wet!

Czarny - 2 Sierpnia 2012, 18:31

I co z tego, że chodzi o kasę, a o co ma chodzić - to nie filmy do DKF-ów. Naprawdę w kinach leci tyle świetnych filmów, że można zrezygnować z okazji na co najmniej dobry? Bo moim zdaniem takie będą wszystkie trzy części Hobbita. Ja z chęcią obejrzę a i pewnie zakupię w swoim czasie, WP mam wszystkie rozszerzone wersje.
dzejes - 2 Sierpnia 2012, 20:47

I ja się z tym oczywiście zgadzam. To jest dobra rozrywka - ktoś chce zarobić dostarczając ją ludziom. Jak kupuję chleb, to nie krzywię się, że jak to, że piekarz na tym zarabia, sklep zarabia, VAT płacę - a to chleb mój powszedni przecież.
Chal-Chenet - 3 Sierpnia 2012, 00:58

krisu napisał/a

To są jakieś jaja z fanów książki. Tam nie ma materiału na dwie części filmowe. A co mówić o trzech...

Nic dodać, nic ująć.

Matrim - 3 Sierpnia 2012, 09:30

Chal-Chenet napisał/a
krisu napisał/a

Nic dodać, nic ująć.

E tam ;P:

[quote="krisu"]Tylko patrzeć jak Jackson zabierze się za Silmarilion X10 (dekalog)
Ja tam nie miałbym nic przeciwko, mnóstwo dobrych historii, a biorąc pod uwagę (bardzo prawdopodobny) finansowy rekord Hobbita, byłoby to logicznym następstwem. Historia Turina, upadek Gondolinu, historia Berena i Luthien - nowa trylogia gotowa :) Być może już nie z Jacksonem (który po szyję siedzi w szufladzie oznaczonej "Śródziemie"), ale jednak. Nolan podobno jest dostępny, a lubi trylogie ;) No i Lucas też...

Witchma - 3 Sierpnia 2012, 09:31

Matrim napisał/a
Nolan podobno jest dostępny, a lubi trylogie

No, no! Ja słyszałam, że się ma za Bonda wziąć :D

Partner forum