Mistrzowie i Małgorzaty - Paweł Majka
Navajero - 27 Sierpnia 2014, 10:05
Miałem na myśli impet natarcia A Ty od razu wchodzisz w dosłowności
dalambert - 27 Sierpnia 2014, 10:17
Navajero, ej tam dosłowności, raczej zasadnicza taktyka wspierająca ów impet
A na drugą część Pokoju światów czek niecierpliwie
agrafek - 27 Sierpnia 2014, 10:48
Dalambert - pamiętam rozmowę i staram się:D.
Ziuta - 27 Sierpnia 2014, 11:03
Ha, na bonito mają tylko 6 egzemplarzy Dzielnicy obiecanej. To dobrze świadczy, bo startowa liczba u nich to 50 na magazynie. Niestety na listach bestsellerów na razie nawet Martin ustępuje miejsca podręcznikom.
I przypomniałem sobie, że prowadziłem na zeszłorocznym Krakonie spotkanie z wydawcami, na którym pan z Insignis mówił, że marzy im się polska książka w uniwersum Metra, tylko jeszcze nie mają autora na poziomie, a Ty siedziałeś w pierwszym rzędzie.
agrafek - 27 Sierpnia 2014, 11:13
A potem poszliśmy na piwo i rzuciłem, że "Metro w Polsce powinno być w Nowej Hucie":D.
"Metro 2033" to jednak mega marka. Na liście empiku (fantastyka) prowadzi w tej chwili z Martinem. Jasne, że szał na nowego Martina minął jakiś czas temu, ale mimo wszystko...
To zresztą zabawne uczucie, bo człowiek widzi swoje nazwisko na takich listach i wie, że to tak naprawdę nie on tylko Głukchowski i marka świata.
Ziuta - 27 Sierpnia 2014, 11:17
Gadasz jak moja mama Jasne, że Głuchowski daje ci plus dwa do fejmu, a do tego idzie modyfikator patriotyczny (ciekawe, jak będzie się czytało książkę u mnie w dzielnicy), ale co Twoje, to Twoje.
agrafek - 27 Sierpnia 2014, 11:22
Jasne, ale ta książka wyfrunęła na listy empiku w przedsprzedaży, czyli siłą marki (i gikza;) ).
Chal-Chenet - 27 Sierpnia 2014, 20:56
agrafek napisał/a | Chciałbym trafić z premierą drugiego tomu Pokoju Światów na Pyrkon, ale nie wiem, czy będzie to możliwe. |
Tak czy siak, bardzo fajnie, że będzie w przyszłym roku. Pierwsza część była udana, liczę przynajmniej na podobny poziom. Także autorze, nie zawiedź oczekiwań!
agrafek - 28 Sierpnia 2014, 10:54
Będę się starał. Też lubię ten świat i jego mieszkańców.
Iwan - 7 Września 2014, 16:45
wywiad z autorem
(chyba że już był)
agrafek - 25 Listopada 2014, 10:27
Szybkie info dla tych, którzy zaglądają tylko tutaj (albo przede wszystkim tutaj) a polubili "Pokój Światów". Na stronę fantastykapolska trafiło opowiadanie, którego akcja została w tym właśnie świecie umieszczona. Nosi tytuł "Czarny piesek gryzie światło" i można je sobie pobrać w formatach pdf, mobi i upub.
mBiko - 25 Listopada 2014, 12:00
Polubili i chętnie ściągną.
agrafek - 5 Marca 2015, 09:01
Gdyby ktoś był ciekaw jak wyglądają ilustracje do "Pokoju Światów", to może je znaleźć tutaj
agrafek - 8 Lipca 2015, 07:20
Uwaga, nowa nowość. Space opera "Niebiańskie Pastwiska", wydana przez Rebis, powinna mieć premierę na Polconie w Poznaniu.
Powieść zawiera m.in. lokowanie:
- bitew kosmicznych i naziemnych.
- śledztwa albo dwóch,
- pewnej ilości spisków i morderstw,
- coś ze dwóch romansów,
- obcych.
Zapraszam:).
Fidel-F2 - 8 Lipca 2015, 07:30
będzie kontynuacja?
Anonymous - 11 Lipca 2015, 18:13
Odpaliliśmy małe "all-in-one" na temat Pokoju światów:
https://www.facebook.com/...516383098516748
dalambert - 11 Lipca 2015, 21:55
Ja mam od roku - co dalej ? agrafek, DAJ GŁOS
agrafek - 13 Lipca 2015, 08:22
Dalszy ciąg "Pokoju Światów", czyli "Wojny Przestrzeni" wyjdzie w przyszłym roku, jeśli uda mi się zgrać mój rytm z rytmem wydawcy. Zamarudziłem trochę z tą książką, bo rozmowa z Radkiem Rakiem otworzyła mi oczy na konieczność umieszczenia tam mocniej pewnego wątku, bo "Dzielnica obiecana" wskoczyła mi w terminy i ponieważ musiałem sobie bardzo dokładnie przemyśleć kosmologię świata, żeby nie było wtopy.
Ale robi się i będzie.
agrafek - 25 Sierpnia 2015, 11:23
Post pod postem, ale niech mnie usprawiedliwi, że nie wpisuję ich dzień po dniu.
"Niebiańskie pastwiska" już w księgarniach. Są wybuchy, są bitwy, zabójstwa, pościgi, strzelaniny, mordobicia, spiski. Nie wszyscy pozostają przy życiu do ostatniej strony a kosmos jest zimny, groźny i pełen wraków.
Pisząc krótko - space opera pisana w czasie, kiedy prawie nikt u nas nie pisał space oper, ale wydana gdy już piszą je prawie wszyscy. Mimo to warto, moim umiarkowanie obiektywnym zdaniem:).
Fidel-F2 - 25 Sierpnia 2015, 11:26
ostrzę zębiska
dalambert - 25 Sierpnia 2015, 12:36
agrafek napisał/a | Niebiańskie pastwiska już w księgarniach | ciepnąłem do schowka na Bonito -czas na zatanowienie
agrafek - 28 Sierpnia 2015, 10:57
Fragment Pastwisk... na Szortalu.
Lowenna - 8 Września 2015, 06:52
Ja się zapytotywuję czy, agrafku, masz jakiś fundusz na pokrycie roszczeń porzuconych żon mój ślubny od kilku dni czyta Niebiańskie Pastwiska. Ja się kładę, on jeszcze czyta. Budzę się, on już czyta tak mu się wcześniej jeszcze nie przydarzyło
Edytka: zapytałam właśnie czy je śniadanie. Spojrzał na mnie z wyrzutem warcząc 'Magda, czytam!'
Jak żyć?
agrafek - 8 Września 2015, 08:33
Hmmmm. Może w ramach odszkodowania egzemplarz specjalnego ilustrowanego superlimitowanego "Pokoju Światów", którego wydanie się odwleka i odwleka, ale rzecz wyjdzie do końca roku (a chciałbym na Falkon)?
Luc du Lac - 8 Września 2015, 09:12
parę dni temu przeczytałem Pokój Światów - i moim skromny zdaniem, znakomity
zresztą ułożył się, a w zasadzie poprzedziły go, lektury (PlayerOne, Galeony W, Archipelag K.) do których w pewien sposób PŚ nawiązuje/wpisuje się/czy po prostu zawiera pewne wspólne elementy, których to Pokój Ś. (w tym przypadku) był zwieńczeniem takim summa summarum
agrafek - 8 Września 2015, 11:14
Nie ma to jak wejść w ciąg:). Inna sprawa, że trzeba by się pewnie trochę namęczyć, żeby znaleźć powieść, która do PŚ nie pasuje w jakiś sposób;). Hmmm... Może to to jest pomysł na jakiś konkurs?
dalambert - 8 Września 2015, 12:43
agrafek, nabyłem Twoje dzieło / Niebiańskie pastwiska/ jestem po prologu - się czyta - napyskuję jak skończe, albo i w trakcie
Lowenna - 8 Września 2015, 18:55
agrafek napisał/a | Hmmmm. Może w ramach odszkodowania egzemplarz specjalnego ilustrowanego superlimitowanego Pokoju Światów, którego wydanie się odwleka i odwleka, ale rzecz wyjdzie do końca roku (a chciałbym na Falkon)? | Z dedykacją? Ech, może jakoś Ci wybaczę pisanie bardzo dobrych rzeczy
m_m - 15 Września 2015, 17:49
Fidel-F2 napisał/a | będzie kontynuacja? |
Podłączam się.
Autorze, no odpowiedz, nie daj się prosić
agrafek - 16 Września 2015, 14:24
Kontynuacja "Niebiańskich"? Nie wydaje mi się. Po to napisałem to takie długie, żeby nie musieć kontynuować;).
Poza tym mam chęć na napisanie dwóch innych space oper. Nie będę odkładał ich powstania na niebliską przyszłość, żeby po drodze wyrobić się z kontynuacjami.
Zbyt wiele mam rozpoczętych tekstów, żeby zbyt długo siedzieć w jednym świecie.
|
|
|