To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - najlepsze seriale sf w ostatnich czasach

elam - 21 Wrześ¶nia 2006, 20:55

ta? gdzie, na ktorym kanale? bo na panstwowych to tylko 3 sezony lecialy :)
no niestety, umiesz liczyc, licz na siebie i na internet (wiecej oficjalnie nie napisze, co by nie podpasc :mrgreen: )

Ariah - 21 Wrześ¶nia 2006, 21:21

elam, ależ oczywi¶cie mamy na my¶li sklepy internetowe typu Amazon, gdzie za całkiem nieduże pieni±dze można zakupić całe serie nieemitowane w naszym kraju.

Vide - Prison Break (nie fantastyka, ale co tam) - za równowarto¶ć ok 110 złotych z wysyłk±. Fakt, że cło mnie ¶cignęło na 50 złotych VAT i już cena podskoczyła do krajowej.

Ale już drugi sezon LOST przyszedł (ok. 150 złotych) bez papierka od Cła, znać nie wszystko stępluj± na lotnisku.

A że na w kraju sprzedawanych DVD odtwarzaczach nie pójdzie? Kupiłam Mantę, wszystko pójdzie... :mrgreen:

Ixolite - 21 Wrześ¶nia 2006, 21:36

elam, na HBO :>

A o internecie też już rozmy¶lałem, ale jeszcze mam nadzieję, że jednak pasqdy się trochę pospiesz± :)

NURS - 21 Wrześ¶nia 2006, 22:54

W unii kupuj, cła nie bedzie, z holenderskich sklepów najlepiej, ceny duzo niższe.
BTW 8 płytowe Alieny z jakie¶ 2 setki s± do kupienia.

mzm4ever - 22 Wrześ¶nia 2006, 12:54

przed wszystkim witam wszystkich :)
to moj pierwszy raz uprzedzam z góry.
najlepszy serial wedlug mnie to niesmiertelny X-files...
czy ktos wie gdzie zdobyc wszystkie serie po polsku - jakis sklep, torrent - cokolwiek
pozdrawiam

Czarny - 22 Wrześ¶nia 2006, 12:59

Witamy kolejnego forum-golluma i zapraszamy do w±tku chrzcielnego - Bij± - taka ¶wiecka tradycja.
elam - 22 Wrześ¶nia 2006, 13:03

o, czesc gollum !

primo: tradycja kaze zameldowac sie najpierw w temacie "bija", i tam pozwolic sie przywitac starym bywalcom, jak nalezy... :twisted:

secundo: wyrazy takie, jak torrent, emul, osiol itd sa na tym forum zakazane :mrgreen: dopiero po 3 tysiacach postow bedziesz mial prawo ich uzywac, i to tylko w poprawnym politycznie kontekscie. :mrgreen:

mzm4ever - 22 Wrześ¶nia 2006, 14:01

ale to było jak najbardziej politycznie... z tym ze byc moze opozycyjnie...
czlowiek to sie uczy cale zycie - trzeba bedzie zapamietac - nie uzywac takich slow jak torrent etc. dobra :)

Ariah - 22 Wrześ¶nia 2006, 14:36

mzm4ever, jedno Ci powiem. Tu: http://www.xfiles.stopklatka.pl/ maj± napisy.

A sk±d to, do czego napisy, to ja juz nie znaju.

Całe serie do kupienia na Amazon - ¶rednio po 37$ każda.
Cóż, nikt nie mówił, że to tani nałóg.

(tak, wiem NURS, poszukam tych holenderskich... Ale na Amazonie się nie boję kart± płacić, a jak tam jaki¶ holender...? )

A propos DVD - polskie wydanie LOST 1 sezon - ubogie w porównaniu do US. Ale jest lektor (to już powinien być standard). Zero dodatków. W amerykańskim mamy sceny usuanięte, wywiady, dokumenty i wielkanocne jajeczka;)

Jeszcze nie miałam czasu obejrzeć bonusa do serii 2, a wczoraj przyszła, jeszcze cieplutka... Mniam. :mrgreen:

hijo - 22 Wrześ¶nia 2006, 15:03

Moi faworyci Earth 2, Space And Beyond (u nas znane jak ogwiezdna eskadra), Taken (wybrańcy obych - ble, jak ci tłumacze zarabiaj± na życie), SeaQuest, nie¶miertelne startrek generations i deep space nine

a z seriali mystery to najpierwsze zawsze będzie millenium, a potem archiwum x

Ariah - 22 Wrześ¶nia 2006, 15:25

SeaQuest (ale seria 1) - od tego dla mnie wszystko się zaczeło. I od ST Generations i kapitana Piccarda.

A pozatym uwielbiam:

Farscape - za nanoboty tłumacz±ce;) i koniec z monopolem anglojęzycznych kosmitów oraz za Johna C. i jego niewyparzon± paszczękę.

Serenity - za western i pomysł z 'Companionami'... A także panów w błękitnych rękawiczkach i taniec River.

Lexx - za bardzo żywego trupa :twisted:

hijo - 22 Wrześ¶nia 2006, 15:48

Ariah, pomóż, bo kojarzę tytuł Lexx, ale nie za wiele mogę sobie przypomnieć
Ariah - 22 Wrześ¶nia 2006, 16:06

Strasznie zakręcony serial, był tam statek (Lexx) w kształcie wielkiej muchy, Stanley, fajtłapowaty 'kapitan', pół-jaszczurka Zev (potem Xev) i wreszcie Kai, martwy zabójca z wymarłego plemienia... Jak czytam, to co napisałam to wydaje mi sie to wszystko strasznie głupie...

Chyba takie było.

Ach, jaki¶ link znalazłam: http://www.geocities.com/the_lexx2001/

Kiedy¶ leciało na Wizji TV (któż to jeszcze pamięta). Serial wogóle z 1997 roku :oops:

Dunadan - 22 Wrześ¶nia 2006, 16:24

Ariah
Cytat

A sk±d to, do czego napisy, to ja juz nie znaju.

Mozna wydrukowac, pociac na paski i odczytywac w odpowiednich momentach :mrgreen:

Ariah - 22 Wrześ¶nia 2006, 16:28

Cytat
Mozna wydrukowac, pociac na paski i odczytywac w odpowiednich momentach

O, to to. Ale przedtem pomieszać, żeby był element zaskoczenia...

elam - 22 Wrześ¶nia 2006, 16:43

z DVD sprowadzanymi zza granicy jest ten problem, ze ja nie znam na tyle dobrze angielskiego, zeby ogladac wszystko bez tlumaczenia. Tzn, rozumie sie te 80 % ale nieraz najwazniejsza rzecz uleci. A siostra jeszcze slabiej. Moge sobie kupic DVD z francuskim lektorem czy napisami, ale nikt sie ze mna na to nie zlozy. A powiedzcie, ile sezonow Stargate ukazalo sie w Polsce, he? :/

a co do napisow do archiwum x, to poszukaj na stronie: http://napisy.gwflota.com/
:)

Ixolite - 22 Wrześ¶nia 2006, 18:25

Ehh... no niestety, polski rynek nadal olewany jest, a ceny z sufitu :(
hjeniu - 22 Wrześ¶nia 2006, 20:38

elam, jak człowieka przyci¶nie to da radę. Mam podobny problem do Ciebie tzn. angielski znam na tylę że rozumiem wszystko, pod warunkiem, że aktor nie mówi jakim¶ egzotycznym slangiem czy irlandzkim akcentem :mrgreen: ale obejrzałem wszystkie 58 odcinków Tour of Duty bez napisów. BTW: Polecam serial chociaż nie jest SF ale IMHO to najlepszy serial wojenny do czasów Band of Brothers i lektura obowi±zkowa dla osób interesuj±cych się wojn± w Wietnamie.
PS: W odpowiedzi na ewentualne pytania: nie powiem sk±d miałem. Nie mam jeszcze 3 tysięcy postów :mrgreen:

NURS - 22 Wrześ¶nia 2006, 20:58

Tour of duty to akurat na VHS był u nas wydaby po polskiemu :-)
hjeniu - 22 Wrześ¶nia 2006, 21:49

Tak ale to był wyci±g: 6 odcinków z 58 (Polak potrafi :mrgreen: )
NURS - 22 Wrześ¶nia 2006, 21:50

Oj mialem tego w videotece sporo, kilka kaset po 3H chyba.
hjeniu - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:13

Ta wersja któr± mam to 58 odcinków prawie godzina każdy (w latach osiemdziesi±tych nawet w stanach nie było tyle reklam :) ) Poza tym mój magnetowid wyzion±ł ducha kilka lat temu, a na DVD nikt w Polsce tego nie wydał. A wersję VHS ogl±dałem dziecięciem będ±c :mrgreen:
elam - 22 Wrześ¶nia 2006, 22:14

no to czekaj do trzech tysiecy... :)
hijo - 26 Wrześ¶nia 2006, 09:12

Ariah, Wielkie dzięki za od¶wierzenie pamięci. Już wiem czemu nie zapamiętałem tego serialu - zwyczajnie mi się nie podobał :)
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 09:34

elam, będę spamował jak opętany (Pako znaczy się) :mrgreen:
elam - 26 Wrześ¶nia 2006, 14:59

a spamuj, byle na temat :)
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 15:09

Próbuję, tyle że czasem nie wiem o zzzooo chozzzi :mrgreen:
NURS - 26 Wrześ¶nia 2006, 15:11

Use gugiel, Luke :-)
hjeniu - 26 Wrześ¶nia 2006, 15:18

He, he miałem kiedy¶ (ze 3 lata temu, jak zgłupiałem i chciałem się dokształcić :wink: ) wykładowcę, który mawiał że je¶li czego¶ nie ma w Google to, to co¶ nie istnieje (Ale to był geek) :mrgreen:
Ariah - 26 Wrześ¶nia 2006, 15:20

Ach, w Stanach miał premierę serial p.t. Heroes (wbrew oczekiwaniom, nie o policjantach i strażakach, ale o... superbohaterach). Wygl±da na mariaż Watchmen i Rising Stars. Dzięki kumplom w US i TiVO moge opowiedzieć co nieco...

Narazie obejrzałam tylko kilka minut, bo robota goni, ale wkrótce można się będzie odemnie spodziewać recenzji :mrgreen: .

NURS, Jericho też widziałam. Ale ciut mnie zawiodło...

Partner forum