Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów
Angelus - 18 Lipca 2006, 11:41
Znaczy będę sie musiała podzielić chłopakami z Mirią?
Rozmawiłam z mawete i prosił zeby wszystkich pozdrowić. Siedzi sobie w knajpce na plazy, sączy piwko i jest mu dobrze.
A jutro będzie mu jeszcze lepiej...
Rodion - 18 Lipca 2006, 12:12
Hymmmm....
Zapowiada sie ciekawie.
Co do uścisków to OK , o ile ściskać będzie Angelus a nie Viking sznurowadłami.
Mój drakkar dobije do nabrzeża ( JP 2, gdzie to jest? ) ok. 18 - 18,10, i wtedy rozpoczne poszukiwania Waszej wesolej gromadki.
Angelus - 18 Lipca 2006, 12:40
Będziemy oczekiwać Twego drakkara z utęsknieniem.
Poszukamy jakiejś knajpki na Skwerze Kosciuszki zebys blisko miał.Daj znak jak juz dobijesz do brzegu to wyslemy gońca, co by Cię do nas sprowadził całego i zdrowego.
Do jutra!
Rodion - 18 Lipca 2006, 12:57
Głosem Rogu Głośnobrzmiącego oglosze moje wejście do Gotenhaven, byście wiedzieli ze nadplywam.
Angelus - 18 Lipca 2006, 12:59
Odpowie Ci chóralny okrzyk uradowanej gawiedzi: Witaj Rodionie, Człowieku z Mgły!
Rodion - 20 Lipca 2006, 10:58
OOOO?!
Widzę ze reszta radosnych biesiadnikow z wczorajszego spotkania jeszcze nie trafila do sieci?
No to Wasze zdrowie! ( przy porannym piwku)
Na "realistyczny" opis tego co sie dzialo trzeba jak widze jeszcze poczekac.
Last Viking - 20 Lipca 2006, 12:35
Sieć mi działa, ale nie wiem jak długo
Chciałem pozdrowić wszystkich "biesiadników"
Chyba trzeba po jakieś piwo iść
a tej kawy z cytryną to Wam nie daruję
Rodion - 20 Lipca 2006, 12:54
Jakim Wam?!
Jeśli pamiętasz to ja jej w Ciebie nie wlewalem.
PS. Mialem napisać ze Lynx, jak to kot zasnela na belce pod sufitem. ( cokolwiek mialoby to znaczyc )
Angelus - 20 Lipca 2006, 13:50
JA widziałam kto Vikinga kawa poił. Pamietam wszystko wbrew pozorom bo chyba nie wygladałam wczoraj jakbym cos kumała.
Mam tylko jeden problem.Zauwazyłam na moich nogach nowe siniaki i ze tak zapytam, czyja to sprawka he? Mam 2 potencjalnych sprawców:Lothiriel i Rodion. Tylko oni siedzieli w moim bezposrednim sasiedztwie.Viking z wiadomych powodów wykluczony został z grupy podejrzanych.
A dzis mam ciezki dzien jak diabli.Moja głowa...
Oznajmiam wszem i wobec, ze jesli mawete udostepni moje fotki ze wczorajszej randki na forum, bedzie ginął długo i w męczarniach.Pożyje jedynie do Polkonu, wiec niedługo.
Rafał - 20 Lipca 2006, 14:10
mawete, podobno masz jakieś fajne fotki?
Rodion - 20 Lipca 2006, 14:11
To nie bylem ja!
Przecież latalem za batonikami, to jak moglem narobić Ci siniakow?
mawetwe dawaj zdjęcia!
Lynx - 20 Lipca 2006, 14:39
Zlazłam z belki.... Viking tą kawę wypiłeś dobrowolnie, tylko leciutko namawiany nie pozwoliłam napoić Cię siłą, choć były takowe chęci ze strony współbiesiadników więc - uważam, że masz powody do radości...
Angelus siniaki? i nie wiesz kto Ci je zrobił? To skąd pewność w kwestii pojenia? Upojeni byłi niemal wszyscy... jedni bardziej inni mniej Ale zabawa niezła... Powtórzymy ?
Angelus - 20 Lipca 2006, 14:59
Oczywiscie, ze powtórzymy! Nie moze byc inaczej.Powoli dochodze do siebie i mówie Wam: Ja chce jeszcze raz!
Sami widzicie, ze nie taki Angelus straszny jak go mawetowe fotki zaprezentuja.
Jak ja nienawidze mawete...
Rodion - 20 Lipca 2006, 16:05
Powiedz to szybko cztery razy.
Angelus - 20 Lipca 2006, 16:22
Powiedziałam. Nawet wiecej niz 4 razy.
Kruk Siwy - 21 Lipca 2006, 13:18
Pakon 2006
czyli nowy Wszechświat w trakcie narodzin. Na początku był Chaos! Taak i kto jeszcze? Ano NURS był! Może by tak Jego zainteresować? Darmowa (albo prawie) reklama dla SFFH. Może Ojciec Redaktor rad światłych udzieli, albo i wsparcia jakowego? Hm?
hrabek - 21 Lipca 2006, 13:19
Ja, jak pisalem w innym temacie, chetnie wpadne, znaczy i tak bede na Slasku w przyszlym miesiacu i to w poblizu, wiec z buta pociagne i dojde :)
Pako - 21 Lipca 2006, 16:08
http://mapa.szukacz.pl/?x...41820.18&zoom=3
tutaj macie położenie Lubomi mojej zaznaczone, tak na oko z jaieś 60-70km od Katowic. Miejsce jest, warunki są, chętni... są? Nie będzie to szczególnie zorganizowana impreza, raczej posiedzenie parę dni ze znajomymi z forum, pogadanie z autorami, obgadanie ogólne tematów jakie się nam na język nasuną. Koszta? Tyle, ile zjecie i wypijecie. Program? Spontaniczny. Goście specjalni? Kruk Siwy się wciągnął, to przyjedzie. Może się ściągnie Romka albo NURSa (wy dwaj, traktować to jako oficjalne zaproszenie bez możliwości odmowy ). Diabli wiedzą, kto jeszcze zajedzie w moje skromne progi wioskowe. Count będzie w tym czasie w mojej okolicy, rzut beretem prawie ode mnie , Wiedźmę i Dracenę też powinno się udać namówić.
No i tyle co do samej imprezy. Chętnych albo zainteresowanych w jakimkolwiek stopniu proszę o zgłaszanie się
Pako - 21 Lipca 2006, 19:47
Count, może uściślij w jakich dniach będziesz na Ślunsku moim, co by mniej więcej można ustalić datę ewentualnego Pakonu, który mam nadzieję dojdzie do skutu?
hrabek - 21 Lipca 2006, 20:09
Bede 14 albo 15, zalezy jak wyjazd zaplanuje, co najmniej tydzien (do nastepnej niedzieli). Chcialbym dwa, ale nie wiem, czy przyszla malzonka wyrwie sie z pracy na tak dlugo. Raczej uda sie ten drugi tydzien, ale jeszcze nie wiem.
Pako - 21 Lipca 2006, 20:12
Hmm.. czyli mamy czas od 14 sierpnia do 28 sierpnia gdzieś. A na pewno od 14 do 21. I w tym terminie chciałbym tez to zaplanować, czasu trochę jeszcze jest do tgo, a tak przed polconem się spotkać, poznać byłoby dobrze Ew. robimy tak, żę pakon dwa dni u mnie, a potem całą zgrają na polcon jedziemy Też wyjście Ogólnie chętni są w ogóle jacyś? bo nikt się nie odzywa
elam - 21 Lipca 2006, 20:21
hmm, ja sie moze na pacon zapisze
Pako - 21 Lipca 2006, 20:23
Będziesz już wtedy w kraju? To nawet daleko nie masz szczególnie Liczę na ciebie Elam
elam - 21 Lipca 2006, 20:27
no tak przed polconem, kolo 20go sierpnia, to mi mozez i spasuje.
ale umiesz liczyc, licz na siebie niczego nie obiecuje
hrabek - 21 Lipca 2006, 21:12
Choleraz jasna, a ja wszystkie SFki oddalem Pako i gdzie mi sie teraz Elam podpisze jak bedzie? Na szczescie w SFFiH tez zdaje sie cos bylo. Wolalbym co prawda na ksiazce, bo to trwalsze, ale skoro elam nie napisala, to co zrobie :)
NURS - 21 Lipca 2006, 22:27
Ha! A ja wiem gdzie jest ulica Ku Słońcu I wiem co przy niej leży Oddać wszystkie SFki, zdrada!
Kruk Siwy - 21 Lipca 2006, 23:41
Narazie nie obiecuję ale druga połowa sierpnia całkiem mi pasi. Zobaczymy. Zbieraj kamandę Pako.
Pako - 22 Lipca 2006, 09:46
Pako
Count
Kruk Siwy
Wiedźma
Dracena
Na powyższych liczę, że na pewno się zjawią.
A tu lista mneij pewnych, na których też liczę:
Elam
NURS
Romek
gorat
dareko
Ziuta
Rogoża
Godzilla
Kogo jeszcze do której listy dopisać? Pisałem tak na szybko, także kogo pominąłem, to przepraszam. Już, zgłaszać mi się Czas zrobić imprezę
Romek P. - 22 Lipca 2006, 10:09
Ja chętnie, ale raczej nie w sierpniu, bo parę spraw już mam zaplanowanych, a i bez tego miesiąc widzi mi się paskudnie pracowity
No i jeszcze Polkon po drodze.
Pako - 22 Lipca 2006, 10:25
No jak nie w sierpniu to ja nie wiem, kiedy. Dla mnie może być i wrzesień na dobrą sprawę, ale nie wiem, czy reszcie by pasowało. No i count ma konkretny termin, kiedy ma być w okolicy.
|
|
|