Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!
Lowenna - 6 Listopada 2011, 12:05
Dobra, Lowenna postawi Ci piwo Sama miałam wrzucić program w ecxela ale skoro są młodzi pracowici, to trzeba ich wspierać
shenra - 6 Listopada 2011, 12:14
Dobre piwo nie jest złe, pewnie Ziuta nie pogardzi Tylko, żebyśmy znaleźli miejsce coby je wypić
Lowenna - 6 Listopada 2011, 12:16
Ostatecznie, mało kulturalnie, można zrobić zakupy i zamknąć się w internacie. Ale to w ostateczności
Ziuta - 6 Listopada 2011, 13:59
Lowenna napisał/a | Ziuta, czy możesz udostępnić swoją pracę ogółowi? Ogół postawi Ci piwo |
Oki, tylko dokończę. Jak dla ludzi, to musi być ful wypas.
Ziuta - 6 Listopada 2011, 15:14
http://arsmachina.pl/blog/67
Nie wie, czy tabelka ma jeszcze sens (chociaż i tak ją wrzucę), odkąd spotkanie z Wattsem się przesunęło. Piątek 16.00 będzie dwugodzinne spotkanie autorskie, prelekcja zaś w sobotę o 13. Ale ja tam nic nie tracę.
Wrzuciłem post za postem, żeby się odznaczyło.
ilcattivo13 - 6 Listopada 2011, 16:04
shenra napisał/a | I na Przybyłka idziemy, koniecznie |
Ziuta napisał/a | ilcattivo13 napisał/a | I na Przybyłka idziemy, koniecznie | |
oho, ktoś już zaczął "treninować" przez Falkonem
Drogi Falkonie - co się dzieje w kwestii autorów? Najpierw nie dogadaliście się z RD, teraz jarekblotny pisze, że mu przesunęliście spotkanie na dzień, w którym go nie będzie, w związku z czym na Falkonie nie pojawi się pewnie wcale. Tak jakby ktoś tam od Was zapomniał, że spotkania z pisarzami to jedna z najważniejszych atrakcji konwentów.
BTW, nie tylko ja to zauważyłem, ale wyraźnie, z roku na rok, tracicie na jakości. A w tym roku, jeszcze się konwent nie zaczął, a już sytuacja robi się nieciekawa. Szkoda
Ziuta - 6 Listopada 2011, 17:10
Bessęsu ten program Falkonu. Robię tę tabelkę. Watts przesunięty, Błotnego nie ma (co wsadzą na jego miejsce? chciałbym Szostaka z repetą prelekcji o Odysei), dwa spotkania autorskie Huberatha... bez ładu i składu, konwentów szkielety
Lowenna napisał/a | Dobra, Lowenna postawi Ci piwo Sama miałam wrzucić program w ecxela ale skoro są młodzi pracowici, to trzeba ich wspierać |
Chyba rzeczwiście jestem młody. Wczoraj byłem kupować garnitur. Kobieta na oko wybrała pierwszą, pasowała. Ale zaraz potem powiedziała, że trzeba brać o rozmiar większą, bo jeszcze urosnę. Szanowna moja rodzicielka najwyraźniej zrozumiała, że chodzi o moje utycie (szanowny pan ojciec, który też się wybrał na zakupy, sprawdzał kolejne marynarki, czy mam miejsce na bandzioch). Ja zaś szybko zorientowałem się, że coś nie tak.
– Proszę pani, ja już nie urosnę! – wykrzyknąłem.
– Naprawdę? – kobieta zdziwiła się nie na żarty.
Pani sprzedawczyni nie mogła uwierzyć, że nie jestem w pierwszej liceum, tylko kończę jednolite magisterskie
shenra - 6 Listopada 2011, 20:41
ilcattivo13 napisał/a | spotkania z pisarzami to jedna z najważniejszych atrakcji konwentów. | No właśnie, a jest ich jak na lekarstwo. Mówię, mój Falkon w zasadzie będzie się kręcił wokół 3 osób.
Dabliu - 7 Listopada 2011, 05:08
Ziuta napisał/a | Chyba rzeczwiście jestem młody. Wczoraj byłem kupować garnitur. Kobieta na oko wybrała pierwszą, pasowała. Ale zaraz potem powiedziała, że trzeba brać o rozmiar większą, bo jeszcze urosnę. Szanowna moja rodzicielka najwyraźniej zrozumiała, że chodzi o moje utycie (szanowny pan ojciec, który też się wybrał na zakupy, sprawdzał kolejne marynarki, czy mam miejsce na bandzioch). Ja zaś szybko zorientowałem się, że coś nie tak.
– Proszę pani, ja już nie urosnę! – wykrzyknąłem.
– Naprawdę? – kobieta zdziwiła się nie na żarty.
Pani sprzedawczyni nie mogła uwierzyć, że nie jestem w pierwszej liceum, tylko kończę jednolite magisterskie |
Pewnie zmyliło ją to, że na zakupy wybrałeś się z rodzicami
baranek - 7 Listopada 2011, 07:16
Do marudnych: trzeba było na Copernicon przyjechać.
Lowenna - 7 Listopada 2011, 08:05
baranku, nawet gdyby w ostatniej chwili odwołali konwent, to i tak przyjechałabym do Lublina
baranek - 7 Listopada 2011, 08:24
Lowenna, dyć ja nie namawiam, żeby do Lublina nie jechać. Zauważam jeno, że w Toruniu i Autorów świetnych mnóstwo było, i tabelka była w programie...
Lowenna - 7 Listopada 2011, 08:33
Był pomysł by jechać na Copernicon. Niestety, zobowiązania zawodowe...
baranek - 7 Listopada 2011, 08:34
A za dwa lata Polcon będzie w Toruniu...
Lowenna - 7 Listopada 2011, 10:01
Za dwa lata to...
Lowenna - 7 Listopada 2011, 19:13
Jednak jest tabelka...
ilcattivo13 - 7 Listopada 2011, 19:45
baranek napisał/a | Do marudnych: trzeba było na Copernicon przyjechać. |
aha, tylko ten termin taki trochę w czapę - miesiąc przed Falkonem oszczędza się na Falkon, a nie wydaje kasę na podróże, a jeśli już o nich mowa - żeby dojechać do Was, to można nie powiem czego dostać
mBiko - 7 Listopada 2011, 19:55
Bo niby do Lublina to łatwo.
ilcattivo13 - 7 Listopada 2011, 20:06
dziewięć godzin jazdy pekaesem, z kilkunastominutową przerwą do i mniej więcej tyle samo godzin, ale w połączeniu z biegami przełajowymi i modłami o to, żeby suwalski pekaes zaczekał, z powrotem. Że o wstawaniu o 4 rano nie wspomnę. A to najdogodniejsze połączenia, bo jazda pociągiem to zabawa dla masochistów i wariatów.
Do Lublina mam w sumie bliżej niż do Torunia (choć to ~50 kilometrów więcej) (więcej niż 12h), albo do Poznania (12h).
ilcattivo13 - 7 Listopada 2011, 23:36
<muszę oddzielnie, żeby się nie zgubiło >
Najpierw cytat z maila od orga od noclegów:
Cytat | Wysyłam informacje na temat noclegów w internacie.
1) Część do wszystkich:
Internat jest dostępny od czwartku od godziny 16 do niedzieli do godziny 16. Ostateczne kwoty za nocleg to 35 zł za miejsce na jedną dobę, 68 zł za miejsce na dwie doby i 100 zł za miejsce na 3 doby - tutaj serdecznie przepraszam za niezgodność z ceną podaną na stronie internetowej (różnica około 3 zł). Mam nadzieję, że ta korekta nie stanowi problemu.
Korzystając z zeszłorocznych doświadczeń, planujemy w czwartek grupowe wyjścia z WYSPY do odległego o 400 m internatu o pełnych godzinach (przy dużym natężeniu ruchu być może nawet co 30 minut), zaczynając od godziny 16. Płatność przyjmowana będzie przez przeze mnie (Łukasz Marianowicz, tel. 513609143) lub też moją uroczą asystentkę Karolinę (tel. 601265381), w zależności od tego które z nas (zazwyczaj Karolina) pojawi się o pełnej godzinie przy dyżurkach obsługujących organizatorów, twórców programu i tych uczestników, którzy wejściówkę nabyli w przedpłacie (boczne wejście do budynku WySPA, będzie odpowiednio oznaczone). W sytuacjach nagłych proszę o kontakt telefoniczny (przy czym proszę o nie nadużywanie!).
Ze względu na sporą nadwyżkę wolnych miejsc nie będzie problemu z przydzieleniem pokoi. Pamiętajcie, że klucz do segmentu zostawiany jest na portierni. Co do zasad zachowania, to oficjalnie obowiązuje zakaz spożywania alkoholu, ale jakby co, to butelki i puszki sugeruję wrzucać do śmietników, a nie zostawiać po szafkach (tak, zdarzali się tacy geniusze). Jeśli chodzi o wchodzenie i wychodzenie do/z budynku w godzinach nocnych, to tutaj także obowiązuje zasada pełnych godzin. Resztę potrzebnych informacji (o ile się takie pojawią) przekażemy Wam na miejscu. |
Uwaga - w związku z tym, że mnie w czwartek nie będzie, org od noclegów prosi też o kontakt do kogoś z Krakusek/Krakusów, kto w czwartek będzie robić za pośrednika w załatwieniu internatu. Konkretnie - chodzi o nr telefonu, żeby można się było w razie czego skontaktować, bo bardzo, ale to bardzo mocno wolałbym uniknąć udziału w zabawie pt. "jestem na szkoleniu, a muszę się bawić w głuchy telefon"
ilcattivo13 - 8 Listopada 2011, 22:43
nie ma chętnych, to będzie trzeba zrobić tajne losowanie ochotnika W razie co, odbierajcie połączenia od nieznajomych
shenra - 8 Listopada 2011, 23:19
ilcattivo13, no mogiem się zgłosić na ochomika. Liczyłam na to, że ktoś bardziej normalny weźmie to na siebie
ilcattivo13 - 8 Listopada 2011, 23:21
wygląda na to, że właśnie wziął dzięki
już wysyłam gościowi nr Twojej komórki.
shenra - 8 Listopada 2011, 23:22
ilcattivo13 napisał/a | wygląda na to, że właśnie wziął | Ale że kto?
Bosz, a czegóż łon łode mnie będzie kciał? Przecież ja nic nie wiem
dalambert - 9 Listopada 2011, 08:15
shenra napisał/a | Bosz, a czegóż łon łode mnie będzie kciał? Przecież ja nic nie wiem |
Niczego nie bedzie kciał. Po prostu będziesz wszystkiemu winna Na kogoś być musi
shenra - 9 Listopada 2011, 09:48
dalambert, ale dlaczego znowu na mnie?
dalambert - 9 Listopada 2011, 09:50
shenra, mnie nie pytaj, to nie ja wysyła Twój numerek w świat, a dola Chomika lekka nie jest.
ed.lit.
Rafał - 9 Listopada 2011, 09:56
shenra, Ty się nie daj, uważaj, polują na chomika z Polski, bo chcą go wysłać na Marsa. Serio, sprawdzone, ponoć falkon jest w to wmieszany
shenra - 9 Listopada 2011, 10:03
Rafał, Teraz będę musiała wychodzić z domu incognito
dalambert - 9 Listopada 2011, 10:06
No nie Chomik jako "penetrator geologiczny"
shenra, coż a wspaniałe nowe możliwości się przed Tobą otwierają
Gra w "słaoneczko'"to przy tym pikuś
|
|
|