To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Wiedźmin

Ixolite - 29 Sierpnia 2008, 18:09

Już się zaopatrzyłem, może mi jakoś na priv napisz mniej więcej co i jak - jak by ta współpraca miała wyglądać, cobym się zorientował w ogóle w czym rzecz. Taka zabawa na sucho edytorem jest mało miarodajna niestety :)

Tak jak popatrzyłem to da się ogarnąć, ale trochę czasu jednak zajmie opanowanie edytora, a ciężko mi powiedzieć ile go będę miał (czasu w sensie) we wrześniu.

Fearfol - 30 Sierpnia 2008, 13:16

http://pl.djinni.wikia.com/wiki/Mapy_obszaru - Wikipedia do Dijnni'ego. Teraz zaczynam wszystko od nowa i mam nadzieje że wypali.

Ponawiam pytanie czy ktoś czuje się na siłach stworzenia krótkiego modułu.

Homer - 5 Wrzeœśnia 2008, 12:21

Edycja Rozszerzona ma być dostępna 19 września. (za gram.pl)

Poza wydaniem rozszerzonym, dla tych, którym nie chce się ściągać patch'a za free udostępnione będzie wydanie Wiedźmin: Update za 19,99, w skład którego wchodzi:
1. płyta PC DVD z patchem do gry Wiedźmin,
2. płyta DVD z materiałami filmowymi, łącznie 180 minut, w tym około 30 minut nowego materiału, całość zremasterowana, o podwyższonej jakości.
3. płyta DVD z materiałami dodatkowymi, Edytor D’jinni v. 1.0 oraz dwie przygody „Cena neutralności”, „Efekt uboczny” (obie z pełnym dubbingiem),
4. płyta CD z muzyką inspirowaną grą, 15 ścieżek o łącznym czasie 59 minut
5. nowy poradnik do gry, 112 stron
6. 2 wiedźmińskie naklejki.

Dla tych, którzy ściągają z netu za free udostępnone zostaną następujące paczki, które będzie można ściągać osobno, w zależności co kogo interesuje:
# uaktualnienie do gry wraz z edytorem D’jinni oraz z dwoma przygodami „Cena neutralności”, „Efekt uboczny” (obie z pełnym dubbingiem) o łącznej wadze łatki ok. 2GB;
# dodatkowe wersje językowe (600MB/język);
[angielski, niemiecki, francuski, czeski, hiszpański, włoski, rosyjski i węgierski. Podpisy można ustawiać w dowolnym z tych języków - tu ciekawostką jest także chiński, niestety nieposiadający osobnej ścieżki językowej]
# zawartość płyt muzycznych w formie mp3 (150MB/płyta);
# pliki video z płyty DVD „making of” (1,5 GB/język).

Ja tam kupuje update.... Kiedy bym to wszystko zdarł? (zwłaszcza wersji językowych by mi się nie chciało ściągać). Jeśli ktoś chce poczytać wrażenia z ER odsyłam tutaj:
http://www.gram.pl/art_8A...e_wrazenia.html

PS: Do dwóch oficjalnych modów zostały dograne voice'overy ! We wcześniejszym patchu nie było voiceoverów w modzie Cena Nutralności.

EDIT: Wydanie Update ulegnie opóźnieniu "kilkudniowemu" (cośmusiało się takiego wydarzyć :) ).

Homer - 19 Wrzeœśnia 2008, 10:05

Rozszerzona wersja jest już w sklepach...
Link dla ściągających:
http://www.sciagnij.pl/pr...ne_pytania.html

Trzeba ściągnąć patch (trochę ponad 900MB i paczkę językową ok. 500MB).

Na stronie głównej jeszcze linków brak ;) :) :)

Ixolite - 19 Wrzeœśnia 2008, 14:07

Niestety chwilowo nie daje się zainstalować, bo serwer sprawdzający rejestrację gry nie działa. Ehh, cierpliwość...
Tomcich - 14 Grudnia 2008, 20:02

Zakupiłem sobie "Wiedźmina", zainstalowałem i d... nieopalona. :evil: Jak chcę ją odpalić to mi wywala, że nie może znaleźć płytki w napędzi. :evil: Trzeba było jednak FO3 kupić :roll: Zobaczymy co support mi odpowie :? Jedyny plus, że nowe sterowniki do sprzętu zainstalowałem i porządek na dysku zrobiłem :|
Pako - 14 Grudnia 2008, 20:47

W razie czego problemy z płytą w napędzie można... hmm... obejść, a jako że masz oryginał to nie będzie to jakieś karygodne rozwiązanie, imo. A giera dobra, nie warto się denerwować na początek ;)
Tomcich - 14 Grudnia 2008, 20:54

Pako - wiem, ale ogólnie nie chcę instalować nic niewiadomego pochodzenia. Poczekam na odpowiedź pomocy technicznej.
gorbash - 14 Grudnia 2008, 21:01

Tomcich napisał/a
rzeba było jednak FO3 kupić

No mnie Wiedzmin znudzil zdaje sie na poczatku trzeciego aktu i to tak ze wiecej nie rusze.

Homer - 14 Grudnia 2008, 22:52

Musisz odinstalować coś takiego jak Alcohol lub Deamon - Wiedźmin gryzie się z programami do uzywania wirtualnych dysków.... A po co Ci w ogóle płytka? Po instalacji rozszerzonej wersji nie trzeba DVD w czytniku by gra chodziła...
Tomcich - 15 Grudnia 2008, 17:23

Alcohola, Daemona nie mam zainstalowanego i nigdy nie miałem, zresztą to już przerabiałem na ich stronie. Nigdy nie miałem potrzeby tworzenia wirtualnych napędów, chyba że taką funkcję posiada jakiś program który mam zainstalowany, ale o tym nie wiem. :| Co do płytki to jest to określone w instrukcji do gry "Aby uruchomić Wiedźmina, musisz mieć w napędzie DVD płytę z grą" no i w dodatku takie info mi podaje gdy próbuję ją uruchomić. Jutro powinni odezwać się z pomocy technicznej. Pożyjemy-zobaczymy. :roll:
Dunadan - 16 Grudnia 2008, 00:35

gorbash, mnie Wiedźmin tez znudził tyle że gdzieś w drugim rozdziale...

A tak poza tym - słyszeliście o Rise of the White Wolf? ja jestem nieco zacofany, właśnie się dowiedziałem. Mamy pierwszą polską grę na konsole! :mrgreen:

Tomcich - 20 Grudnia 2008, 20:37

Muszę powiedzieć, że pomoc techniczna zadziałała. :bravo Ponieważ mam dwa napędy optyczne musiałem jeden odłączyć i zaczęło hulać. Może komuś na przyszłość przyda się ta informacja.
Titus Pullo - 25 Grudnia 2008, 21:55

Dunadan napisał/a

A tak poza tym - słyszeliście o Rise of the White Wolf? ja jestem nieco zacofany, właśnie się dowiedziałem. Mamy pierwszą polską grę na konsole! :mrgreen:

Jeszcze nie mamy, ale mamy mieć. Fabuła zostaje, ale lepszy silnik i lepsza walka. :bravo

Nabu Nezzar - 21 Stycznia 2009, 13:29

Wstyd się przyznać, ale przez ponad rok, odkąd otrzymałem tę grę, jeszcze jej nie przeszedłem :oops: A jestem miłośnikiem RPGów. Co więcej, jestem fanem Sapkowskiego. Gra jest wciągająca, dialogi i postacie są klimatyczne, fabuła ciekawa. system walki bardzo sprawny ale... No właśnie... grze brakuje chyba tego czegoś, magicznego pierwiastka, który sprawił by, abym zatrzymał się przy niej dopóty, dopóki nie przejdę jej w całości. Cóż, przez rok przeszedłem jakieś 2/3 więc nie jest tak źle. Gra cały czas jest na dysku i czeka, więc pewnie w tym roku w końcu ją przejdę:P
Homer - 26 Marca 2010, 11:07

No to zaczynamy:

Pierwsze 20 minut z wiedźminem 2. Znowu mam na co czekać ;) Klimat mnie kupił, a grafa zachwyciła.

http://gamecorner.pl/game...em_autorow.html

Witchma - 26 Marca 2010, 17:38

Homer, nie wiem, kto to jest Adam, ale NIENAWIDZĘ FACETA ;P:
Homer - 26 Marca 2010, 18:25

Hm... mnie raczej irytował/śmieszył ów "nie wychodź z bąbelka!"
Witchma - 26 Marca 2010, 19:00

Homer, ale to Adam mógł już sobie pograć...
Adon - 26 Marca 2010, 19:56

Ale prezenter niestety totalnie nieprofesjonalny. Nie dość, że plątał się i bełkotał, to nie zna języka polskiego (słowa typu "wziąść", "koleś"). To był oficjalny pokaz, czy rozmowa z "kolesiami" przy piwie? Dobrze, że to co widać było na ekranie, broni się samo.
robert70r. - 31 Marca 2010, 19:57

Pomijając wszystkie te "wziąść" i "koleś" Oglądnąłem sobie ten pokaz z zainteresowaniem. Miałem w pewnym momencie wrażenie, że film jakiś oglądam. Owszem, to i owo do poprawki pójdzie, gra jest zrobiona w 60%, ale ja czekam z niecierpliwością na W2. :)

7. 04 - ciekawy jestem nowej strony thewitcher.com.

Witchma - 30 Listopada 2010, 16:52

Premiera drugiej części 17 maja, już nawet można zamawiać :)
Szenute - 27 Grudnia 2010, 12:11

Zapowiada się smakowita gierka. Kto fan prawdziwy zamawia kolekcjonerkę, w końcu łepetyna Geralta to nie byle co :)
Matrim - 10 Kwietnia 2011, 13:34

A na empik.com jest przedsprzedażowa promocja - Wiedźmin 2 tańszy o 25% (czyli 90 zł). Chyba do końca weekendu.
Homer - 15 Kwietnia 2011, 09:18

Oficjalne wymagania:

Wiedźmin 2 – minimalne wymagania sprzętowe:

1. System operacyjny: Windows XP SP2 / Windows Vista SP2 / Windows 7 (32/64-bit)
2. Procesor: Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz lub AMD Athlon 64 X2 5000+
3. Pamięć RAM: 1 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista i Windows 7
4. Karta graficzna: 512 MB RAM, wspierająca Pixel Shader 3.0 (Nvidia GeForce 8800 lub ATI Radeon HD3850)
5. Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c
6. Dysk twardy: 16 GB wolnego miejsca
7. Napęd optyczny: DVD x8, zgodny z DVD9
8. Instalacja wymaga uprawnień administratora
9. Gra zgodna z kontrolerem Xbox 360 dla systemu Windows

Wiedźmin 2 – rekomendowane wymagania sprzętowe:

1. System operacyjny: Windows XP SP2 / Windows Vista SP2 / Windows 7 (32/64-bit)
2. Procesor: Intel Core 2 Quad lub AMD Phenom X4
3. Pamięć RAM: 3 GB Windows XP / 4 GB Windows Vista i Windows 7
4. Karta graficzna: 1 GB RAM, wspierająca Pixel Shader 3.0 (Nvidia GeForce GTX260 lub ATI Radeon HD4850)
5. Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c
6. Dysk twardy: 16 GB wolnego miejsca
7. Napęd optyczny: DVD x8, zgodny z DVD9
8. Instalacja wymaga uprawnień administratora
9. Gra zgodna z kontrolerem Xbox 360 dla systemu Windows

Twórcy zaznaczają, że powyższe wymagania sprzętowe dotyczą jedynie komputerów stacjonarnych – na laptopach ze zintegrowanymi układami graficznymi „mogą wystąpić różnice w wydajności”.
-- za gram.pl

Do premiery już niespełna miesiąc.

Witchma - 15 Kwietnia 2011, 09:20

Nie jest źle, powinno u mnie śmigać. A jak nie, to chyba firma zrobi modernizację sprzętu ;P:
Matrim - 15 Kwietnia 2011, 09:21

Homer napisał/a
„mogą wystąpić różnice w wydajności”

Oczywiście w dół, dammit! :(

NURS - 15 Kwietnia 2011, 09:22

można do pieca przypiąć pad z Xboxa? znaczy, żeby działał :-)
Iscariote - 15 Kwietnia 2011, 09:42

NURS napisał/a
można do pieca przypiąć pad z Xboxa? znaczy, żeby działał

No jak masz ten na kablu, to podpinasz i śmiga. Magia Microsoftu. Z tymi bezprzewodowymi jest gorzej, bo trzeba odbiornik dokupić. Ale da się jak najbardziej. Jak się człowiek uprze to i pada od PS3 pewnie podłączy jakimiś domowymi sposobami :)

Homer - 15 Kwietnia 2011, 13:13

Nurs nie takie rzeczy robiono :) .

Polecam filmik - Stracraft2 na Kinect + iPod.
http://www.youtube.com/watch?v=Ks5a-cMtiPs

Partner forum