Złomowisko - Błędy forum.
elam - 6 Listopada 2006, 10:18
Studnio, no nie usuwa sie starych postow, jakbys ty sie czul, gdyby cie wycieli?
ale naprawde, wypadaloby sie przeniesc do nowych.
Czy asiontko i ja jestesmy jedyne, co maja problemy z otwieraniem tych tematow???
mawete - 6 Listopada 2006, 10:50
U mnie się wszystko otwiera bez problemów...
Studnia - 6 Listopada 2006, 11:00
Ja tam nie widze nic zlego w usowaniu NAPRAWDE STARYCH POSTOW. No ale skoro innym to nie ten teges... U mnie tez czasami watki z duza iloscia postow otwieraja sie wolniej...
Fidel-F2 - 6 Listopada 2006, 11:05
u mnie nie ma znaczenie ilość postów
w końcu otwieram tylko ostatnią stronę a nie cały wątek
gorat - 6 Listopada 2006, 12:46
Ilośc postów ma znaczenie przy dzieleniu tematu. Przy reszcie czynności jest obojętne.
Aga - 6 Listopada 2006, 13:30
Można założyć nowe, ale starych bym się nie pozbywała. Takie jest moje zdanie.
Pako - 6 Listopada 2006, 16:38
Nie wiem, czy takie obojętne to przy wielkości wątku do otwierania wątku, może być po prostu, żę tabela w bazie danych jest strasznie przeciążona, na innym forum też były takie problemy, ale po tygodniu jakimś same s siebie ustąpiły o.O
Ale możę faktycznie dałoby się nowy otwworzyć? Chociaż do 666 strony jeszcze daleko.
elam - 6 Listopada 2006, 19:54
gorat, jestem dzisiaj juz od pol godziny na forum i jeszcze nie udalo mi sie tematu powitan otworzyc. wiec chyba jakas magia musi w tym byc, jesli ilosc postow nie ma znaczenia
to jak, goratku, mozna zalozyc "bija - runde 3cia" i "dziendobrywieczor wszystkim" ??
gorat - 6 Listopada 2006, 19:57
Jakoś nie udało się innym zaobserwować problemu
elam - 6 Listopada 2006, 19:59
mm
no to niniejszym z gory przepraszam, ze nie bede sie juz wiecej witac....
gorat - 6 Listopada 2006, 20:09
Naprawdę nie widzę powodu, da którego ten temat miałby nie dać się załadować jednemu użytkownikowi. To, na co zwracasz uwagę, jest po stronie serwera - każdy temat jest ładowany według tego samego schematu:
- pobranie wskazanych postów
- pobranie reszty danych
- przygotowanie (html itd.)
- przesłanie do użytkownika
Jeśliby coś się psuło w pierwszych trzech, to wszyscy mieliby problemy (nie tylko w tym temacie). A na ostatni największy wpływ masz (chyba) Ty Więc co możemy zrobić?
Studnia - 6 Listopada 2006, 20:11
Ja czasem mam podobny problem co elam. Gdy po 2 minutach nie otwiera mi się wątek, próbuje go otworzyć od nowa. Z reguły skutkuje.
elam - 6 Listopada 2006, 20:12
abrakadabra, dobranoc
Fidel-F2 - 6 Listopada 2006, 20:14
no tak ale to nie chodzi o ilość postów, czasem główna strona tak się otwiera albo jakikolwiek wątek
gorat - 6 Listopada 2006, 20:14
Studnia: każdy wątek? No to serwer do wymiany Gdzie NURS?
elam - 6 Listopada 2006, 20:18
ja tak mam tylko z tematem "dziendobry, czesc i czolem" - sa takie dni w tygodniu....
natomiast w przypadku "bija" czasem jest tak, jak pisze studnia - raz nie chce wskoczyc, a potem wlezie. powooooooooli...
no, mozna sie obejsc bez zagladania do tych tematow, no problem
jesli asiontko i ja jestesmy naprawde jedynymi, ktore maja z tym powazne problemy, widocznie wina naszej wspolnej noezdrady.
edit;
Studnia pisal wyzej, ze mu sie to zdarza z dlugimi tematami, CZYTAJ, goratku...
gorat - 6 Listopada 2006, 20:23
Gdzie pisał?
Edit: faktycznie jest wcześniej. Ale nie widzę żadnego uzasadnienia
Edit2: i poczekajmy do czasu, aż administrator się odezwie. Studnia, też neo?
elam - 6 Listopada 2006, 20:24
jeeeez... trzeci post od gory.....
Agi - 6 Listopada 2006, 20:25
Ja też czasem mam problemy z otwieraniem wątków na Forum, ale z reguły dotyczy to wszystkich wątków. Nie jest to wina neozdrady, bo inne strony onetu otwierają się normalnie tzn. b. szybko.
Nie wiem jak innym, ale mi nie przeszkadzałby wątek "biją bis" i nowy wątek powitalny (bez zamykania dotychcasowego).
gorat - 6 Listopada 2006, 20:27
Się wstrzymuję... Się wstrzymuję... <zacina się>
Studnia - 6 Listopada 2006, 20:45
W domu neo, w pracy 2megabity cycuś takiego, ale też się zdarza zacinka...
Logan - 6 Listopada 2006, 21:11
Próbowałem na kilku różnych łączach i nie miałem problemów. Osobiście mam Aster 256 i zero problemów. Wcześniej na Neo 128 tez no problem.
Widze natomiast konkretne rozwiązanie problemów z błędnymi cytatami i innymi problemami. Zróbmy akcję "2 zeta od chętnego" i wykupmy licencję na jakieś komercyjne forum z profesjonalnym supportem technicznym, np. vBulletin. Kosztuje toto 160 zielonych czyli ok 480 zeta. Taki wydatek jest jednorazowy, a darczyńców można by jakoś uhonorować na forum. Nie pamiętam nazwy, ale istnieje jeszcze jedno profesjonalne forum podobne do vBulletin, może ktoś z Was kojarzy. Wszystko zależałoby od Was i od Ojca Redaktora.
elam - 6 Listopada 2006, 21:14
jesli bedzie potem lepiej chodzic, to 4 zeta juz masz
hjeniu - 6 Listopada 2006, 21:21
No...
BTW: U mnie na Neo512 w domu 1Mbit Polpak-T w robocie forum też czasem się zacina, choć na pingi odpowiada w zjadliwym czasie.
Ziemniak - 6 Listopada 2006, 21:24
Ja też się piszę, ale obawiam się że dwustu czterdziestu userów będzie raczej ciężko znaleźć
Studnia - 6 Listopada 2006, 21:25
Tak se myśle że to może po prostu nie kwestia forum czy łącza a ruchu w sieci?? No zresztą ja to się nie znam... Ale jakby co to nawet moge więcej jak dwa zyle dać.
Agi - 6 Listopada 2006, 21:33
Proszę podać gdzie stoi skarbonka. Jestem za.
Tomcich - 6 Listopada 2006, 21:36
Jakby wszystko chodziło ok to też mogę coś dorzucić. Oczywiście QCF!!!
hjeniu - 6 Listopada 2006, 21:36
Studnia - raczej nie, pingi mają takie same lagi w czasie gdy forum działa i nie więc to raczej sprawa oprogramowania albo serwera (w sensie sprzętu) zadyszki bidulka dostaje
Studnia - 6 Listopada 2006, 21:41
No przeca mówiłem ze się nie znam.
|
|
|