Konwenty dawno minione - FALKON 2010 CYBER FALKON
merula - 31 Października 2010, 15:14
xan4, moja miejscówka sypialniana jest chyba wolna, zgłoś akces
baranek - 31 Października 2010, 15:27
ten 'formularz zgłoszeniowy', to jest co się na stronie wypełnia?
e: i czy ja muszę mieć przy sobie jakiś dowód wpłaty? przecież jak zrobię zaraz przelew to nie będę miał.
ketyow - 31 Października 2010, 15:46
baranek, pobierasz sobie z konta internetowego potwierdzenie przelewu i drukujesz sam. Ale czy musisz go tam mieć, to nie wiem.
shenra - 31 Października 2010, 15:53
baranek, nie musisz, mają Cię w systemie. Dostaniesz potwierdzenie na maila. Proszą tylko o dowód tożsamości.
baranek - 31 Października 2010, 15:59
dziękju
xan4 - 31 Października 2010, 20:07
Dzięki za informację shenra, merula :)
ilcattivo13, jest jeszcze miejsce sypialniane gdzieś do dostania, możesz mnie dopisać?
shenra wpisać się wpisałem, ale przelewy w banku w niedziele nie działają, więc poślę dopiero we wtorek, mam nadzieję, że się uda.
A kolejki to co? to znaczy, że będzie tam więcej osób? Tak powyżej 50?
baranek - 31 Października 2010, 20:11
xan4, no masz, a ja dzisiaj przelałem.
Martva - 31 Października 2010, 20:22
Ja tez przelałam dzisiaj, bo dzisiaj ostatni dzień, więc na Twoim miejscu, xan, tez bym przelała dzisiaj. Myślę że dzisiejszych spóźnialskich jeszcze przyjmą, kazali do końca października, to bez przesady.
shenra - 31 Października 2010, 20:34
xan4 napisał/a | A kolejki to co? to znaczy, że będzie tam więcej osób? Tak powyżej 50? | Nie będziemy Ci psuć rozrywki.
shenra - 2 Listopada 2010, 14:20
ilcattivo13, śmignij aktualną listę "śpialną"
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 18:22
trochu wiela mnie nie było, azaliż juści som
shenra - a o której trza Was odebrać z dworca? Bo i tak przyjeżdżam dzień wcześniej i będę miał cały ranek wolny
xan4 - skoro miejsce meruli się zwolniło, to chyba nie widzę problemu, żebyś je zajął. Pokoje są i dwu, i trzyosobowe, więc "koedukacji na siłę" nie będzie. Chyba Podaj mi tylko na priva swoje imię i nazwisko, żebym mógł zgłosić dla szefowej Tak jak było pisane wcześniej, płacimy na miejscu po 27pln za noc, noclegi są trzy (11, 12, 13).
A gdyby ktoś z Lubliniaków (lub przyjezdnych) był w środę wieczorem wolny i będzie miał ochotę na pre-falkonowego browarka, to proszę o pw.
shenra - 2 Listopada 2010, 19:40
ilcattivo13, wychodzi na to, że nasze radosne zady dowieźlibyśmy po 12
baranek - 2 Listopada 2010, 19:43
lub krótko przed dwunastą, jeśli pkp nie łże.
shenra - 2 Listopada 2010, 19:48
Jak opóźnień nie będzie i takich tam (mało)istotnych rzeczy
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 19:53
shenra, a ile Was będzie? Bo w razie co, gdyby udało mi się zostawić wcześniej rzeczy w internacie lub na uczelni, to wpadłbym po baranka i we dwóch zaczekalibyśmy na Was i razem wzięli dryndę na konwent.
Martva - 2 Listopada 2010, 19:57
Czwórka, chociaż musisz Virgo szturchnąć bo coś fika.
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 20:05
ech ten Virgo... Fikać to on może, ale po poranno-piątkowym konkursie Pewnie już program drukują, więc niech nie świruje, bo sam nie podołam
O której dokładnie przyjeżdża ten Wasz pociąg?
Martva - 2 Listopada 2010, 20:12
To go szturchnij, bo nie wiem czy mnie kokietuje czy fika tak na poważnie, nie rozpoznaję.
12.09 rozkładowo, chyba.
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 20:20
się obawiam, że zaraził się "krakowską-forumówką" - nie odbiera pw
Martva - 2 Listopada 2010, 20:28
To mailem, albo smsem.
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 20:44
a jak i tych nie odbierze? W grudniu będę w Krakowi osobiście, ale to o miesiąc za późno...
Martva - 2 Listopada 2010, 20:46
odbierze, siedzi przy kompie, tylko na forum nie zagląda, niecnik.
ilcattivo13 - 2 Listopada 2010, 20:49
zrozumiałem "nocnik"
Vilya - 2 Listopada 2010, 22:54
TEASER FALKONOWY
Najnowszy komunikat z centrum dowodzenia. W sieci pojawił się nowy audiowizualny przekaz dotyczący operacji Cyber Falkon 2010. Obejrzyj. Pobierz dane. Przekaż informację dalej. Liczba organizmów zaznajomionych z przekazem ciągle wzrasta. Dołącz do nich!
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
11 – 14 listopada, Lublin.
Czekamy na Ciebie.
Drużynowe Mistrzostwa Polski w grach planszowych na Cyber Falkonie 2010
Z przyjemnością informujemy, że na tegorocznym Cyber Falkonie odbędą się Mistrzostwa Polski w grach planszowych. Zapraszamy wszystkich chętnych do rezerwowania sobie czasu na przyjazd do Lublina! Zgłoszenia drużyn są przyjmowane do 31 października na adres a.kwapinski@wp.pl. Szczegóły znajdują się w regulaminie, z którym możecie zapoznać się na oficjalnej stronie konwentu: www.falkon.konwent.pl
11 – 14 listopada, Lublin, Cyber Falkon.
Musisz tam być!
DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA GIER PLANSZOWYCH
Regulamin konkursu:
1. W DMGP może wziąć udział każda drużyna, która zgłosi się do dnia 31 października bieżącego roku.
2. Każdy zespół musi liczyć trzy osoby (w zgłoszeniu należy podać imię i nazwisko każdego z uczestników oraz wskazać kapitana drużyny). Dodatkowo może zostać zgłoszona jedna osoba jako zawodnik rezerwowy, która może wziąć udział w turnieju w przypadku gdy któryś z pozostałych graczy nie dotrze na konwent.
3. Turniej w całości będzie odbywał się w trakcie lubelskiego konwentu miłośników fantastyki CYBER FALKON (11-14 listopada 2010).
4. Udział w turnieju jest bezpłatny. (biorący udział w turnieju muszą być jednocześnie uczestnikami konwentu – dokładne ceny akredytacji konwentowej w linku:
5. Jeśli nie zgłosi się przynajmniej 6 drużyn organizator zastrzega możliwość odwołania turnieju.
6. Każdego dnia o wyznaczonej godzinie ogłoszone zostaną 3 gry, których rozgrywki będą toczyły się dnia następnego (wybór gier zostanie dokonany na zasadach opisanych poniżej, poprzez głosowanie internetowe w dniach 1-7 listopada).
7. Wyjątkiem jest pierwszy dzień konwentu, w którym zostanie rozegrany jedynie jeden turniej. Będzie to rozgrywka w grę, która w danym roku wygrała w konkursie na grę roku organizowanym przez portal internetowy GamesFanatic.pl (w bieżącym roku będą to rozgrywki w Cywilizację: Poprzez Wieki).
8. Terminy rozpoczęcia turniejów:
23:00 (czwartek) turniej otwierający i ogłoszenie gier na turnieje od I-III
12:00 (piątek) I turniej
23:00 (piątek) turnieje II i III i ogłoszenie gier na turnieje IV-VI
12:00 (sobota) turniej IV
23:00 (sobota) turniej V i VI
9. Po ogłoszeniu tytułów gier na następny dzień kapitanowie w tajemnicy zapisują kto będzie reprezentował ich drużynę w danym turnieju. Gracze mogą dowolnie wybierać z pomiędzy siebie przestrzegając dwóch zasad:
- gracz nie może zostać wytypowany do dwóch turniejów toczących się w tym samym czasie;
- żaden gracz nie może wziąć udziału w więcej niż dwóch turniejach w trakcie trwania DMG.
Sposób losowania/wyboru gry
W początkowej fazie w drodze losowania zostaną ustalone kategorie z jakich będą pochodziły gry. Zostały one zgrupowane zależnie od podobieństw w mechanice i sposobu prowadzenia rozgrywki – tematyka gier nie była brana pod uwagę. Następnie 1 listopada do kapitana każdej z drużyn zostanie rozesłany mail z wylosowanymi kategoriami i tytułami mieszczącymi się w każdej z nich. Następnie każdy z kapitanów w imieniu swojej drużyny oddaje głos na jeden z tytułów z każdej kategorii. Gra, która otrzyma największa ilość głosów w danej kategorii będzie grą turniejową danego koloru. Kolejność w jakiej zostaną podane wylosowane kategorie będzie zgodna z tą w jakiej będą się toczyły poszczególne turnieje. (pierwsza z listy to gra, której turniej odbędzie się w piątek w południe, druga i trzecia w piątek od 23:00 itd.).
Turnieje:
Poszczególne turnieje będą toczone w oparciu o podstawowe zasady gry z ewentualnymi zmianami, dostosowującymi daną grę do potrzeb turnieju (które zostaną ogłoszone wraz z podaniem tytułu gry).
Ilość gier i system rozgrywek, jakie zostaną rozegrane w trakcie danego turnieju zostanie ustalona zależnie od ilości zgłoszonych drużyn z zachowaniem poniższych zasad:
- Jeśli jest to możliwe wszyscy gracze uczestniczą w jednej grze – jest to automatycznie gra finałowa
- jeśli liczba uczestników jest większa niż ilość graczy zostaną rozegrane równoległe gry kwalifikacyjne
- przyporządkowanie do konkretnego stołu będzie losowe
- liczba stołów kwalifikacyjnych będzie najmniejszą możliwą wielokrotnością max ilości graczy w rozgrywce
- stoły zostaną ustalone tak aby możliwie zachować równą ilość uczestników przy każdym z nich
KOLORY (kategorie gier):
1. Biały
a. Abalone
b. Ingenious
c. Blokus
d. Szachy
e. Go
2. Szary
a. NS Hex
b. Samurai
c. Condotierre
d. Carcassone
e. Hej to moja ryba
3. Niebieski
a. Talizman
b. Runebound
c. Dungeoneer
d. Munchkin
4. Fioletowy
a. Cash & Guns
b. Saboteur
c. 6 Bierze
d. Mystery of the Abbey
e. Blefuj
5. Czerwony
a. Boże Igrzysko
b. Chaos w starym świecie
c. Gra o tron
d. Mare Nostrum
6. Pomarańczowy
a. Agricola
b. Le Havre
c. Caylus
d. Puerto Rico
7. Żółty
a. Filary Ziemi
b. Goa
c. Stone Age
d. Vasco da Gamma
e. Ticket to ride
8. Zielony
a. Power Grid
b. Książęta Florencji
c. Boomtown
d. Modern art.
e. Manila
9. Brązowy
a. Osadnicy z Catanu
b. Gilotyna
c. Bohnanza
d. Cytadela
10. Różowy
a. Jungle Speed
b. Pitch car
c. Jenga
d. Palce w pralce
Terminy się kończą!
Przypominamy, że jeszcze tylko przez kilka dni, bo do końca
października, możecie skorzystać z opłacenia falkonowej akredytacji w
przedpłacie! W ten sposób zaoszczędzicie 10 zł. Możecie także
skorzystać z innej promocji i oszczędzić aż 20 zł. W tym celu musicie
do końca miesiąca udać się na Stację Krwiodawstwa i oddać krew! Mamy
nadzieję, że skorzystacie z jednej z tych dwu możliwości. A jeśli nie,
to czekamy na Was już na samym konwencie. Przyjedźcie, a nie
pożałujecie: czeka Was wspaniała atmosfera, świetni ludzie, bogaty
program, atrakcyjne nagrody - czego chcieć więcej?!
Cyber Falkon 2010 to 4 dni niezapomnianych wrażeń!
11-14 listopada, Lublin.
Zapraszamy!
Więcej o konwencie dowiesz się na: www.falkon.konwent.pl
BLOK WOLSUNGOWY I BLOK MANGOWY
Na stronie Cyber Falkonu 2010 pojawił się program bloku wolsungowego oraz program bloku mangowego. Zapraszamy do wejścia na stronę konwentu: www.falkon.konwent.pl i zapoznania się ze szczegółami.
Cyber Falkon 2010 już za półtora tygodnia, szykujcie się.
Oczywiście w Lublinie.
Zapraszamy!
Martva - 2 Listopada 2010, 23:14
Vilya napisał/a | Przypominamy, że jeszcze tylko przez kilka dni, bo do końca
października, możecie skorzystać z opłacenia falkonowej akredytacji w
przedpłacie! |
Kraków jest w innej strefie klimatycznej to wiem, ale żeby czasowej?
shenra - 3 Listopada 2010, 00:24
Martva napisał/a | Kraków jest w innej strefie klimatycznej to wiem, ale żeby czasowej? | To się nazywa niewyróbka informacyjna. A konkretnie spóźnione wklejanie.
baranek - 3 Listopada 2010, 15:50
Gosia od trzech dni przygotowuje się do mojego wyjazdu. mają mnie odwieźć z Magdalenką na dworzec. Gosia codziennie wstaje przed piątą.
Kasiek - 3 Listopada 2010, 17:29
baranku, rozbawiłeś mnie tym postem do łez, choć pewnie Tobie wstawanie przed piątą...
ja mam potwierdzoną akredytację, kto mnie przygarnie do kółeczka wzajemnej adoracji?
Buuu, nie mam kostiumu.
Martva - 3 Listopada 2010, 17:41
Też mam po potwierdzoną akredytację i tez nie mam kostiumu Trudno, będe nosić gorset bez konwencji.
Nutzz - 3 Listopada 2010, 17:50
Eeeee tam, spokojnie, ubierzecie się w czerpak
|
|
|