To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szortal

baranek - 26 Lutego 2011, 18:51

Przede wszystkim to powinienem jeszcze napisać, że przez szorta rozumiemy tekst o objętości nie przekraczającej pięciu tysięcy znaków.

Bardzo bym chciał, żeby autor nie musiał czekać na odpowiedź dłużej niż tydzień. Czyli po tygodniu dostaje odmowę, albo następuje wciepa na portal [no nie wiem czy publikacja nie brzmiała lepiej]. Czyli zakładam cykl tygodniowy. Ale oczywiście wszytko zależy od ilości tekstów.

Będziemy się reklamować na wszystkich forach, na których się udzielamy. Jest tego sporo, więc i odzew jakiś powinien być. No i ten cholerny fejsbuk...

Witchma - 26 Lutego 2011, 19:00

baranek napisał/a
No i ten cholerny fejsbuk...

Ale założenie sobie konta nie jest obowiązkowe...?

baranek - 26 Lutego 2011, 19:23

Witchma, ale szortal musi mieć konto na fejsbuku.
Witchma - 26 Lutego 2011, 19:25

baranek, Szortalowi nie bronię, o siebie się pytam ;)
terebka - 26 Lutego 2011, 19:30

Witchma, ale Ty już nie musisz szukać szortala na fejsbuku. Przecież już wiesz, że jest. Bywasz na forum :wink:
Witchma - 26 Lutego 2011, 19:34

terebka napisał/a
Ty już nie musisz szukać szortala na fejsbuku. Przecież już wiesz,

terebka, pytanie, czy Szortal wie o mnie ;)

baranek - 26 Lutego 2011, 19:59

Witchma, no przecież ja Cię nie będę zmuszał do zakładania konta na fejsbuku. Przecież ja nawet ze swojego nie umiem korzystać. Ale ktoś bardziej kumaty będzie to musiał poprowadzić. Czasy w których żyjemy, proszę Ciebie, stawiają przed nami wymagania, którym musimy sprostać.
eLAN - 27 Lutego 2011, 13:55

Można już słać, czy dopiero jak ruszycie :) ?
baranek - 27 Lutego 2011, 14:02

eLAN, jak niczego nie przyślecie, to z czym Twoim zdaniem ruszymy, hę?
shenra - 27 Lutego 2011, 14:03

eLAN, jakiś Ty hop do przodu. :mrgreen:
eLAN - 27 Lutego 2011, 14:11

baranek, no tak, to może być pewien problem :) Ale możecie ruszyć ze zbieraniem textów np...

Dobra, dobra, już się nie pogrążam :mrgreen:

czterdziescidwa - 27 Lutego 2011, 17:31

baranek napisał/a

Bardzo bym chciał, żeby autor nie musiał czekać na odpowiedź dłużej niż tydzień. Czyli po tygodniu dostaje odmowę, albo następuje wciepa na portal [no nie wiem czy publikacja nie brzmiała lepiej]. Czyli zakładam cykl tygodniowy. Ale oczywiście wszytko zależy od ilości tekstów.

Czekaj, więc "redakcja" pozostaje anonimowa, a autorzy będą się podpisywać imieniem i nazwiskiem?! ;)
Serio: wydaje mi się, że przy takich przedsięwzięciach, zespół odpowiedzialny za dobór tekstów jest najważniejszy. Szortów i opowiadań mogę znaleźć tysiące w sieci. Jeśli odwiedzam jakiś serwis albo kupuję pismo, to dlatego że mam zaufanie do redakcji.

baranek - 27 Lutego 2011, 18:44

czterdziescidwa, dlaczego anonimowa? Mam nadzieję, że się przedstawią. Że na szortalu znajdzie się notka: "portal redaguje ekipa w składzie..."
Jestem mocno przekonany, że szortal będzie przedsięwzięciem, którego nie trzeba będzie się wstydzić.

eLAN - 27 Lutego 2011, 18:56

Ładnie by wyglądało, jakby kogoś ze sławnym nazwiskiem znaleźć :)
shenra - 27 Lutego 2011, 19:03

Dlaczego?
eLAN - 27 Lutego 2011, 19:05

Bo ludzie lecą na sławne nazwiska...
xan4 - 27 Lutego 2011, 19:07

Piłsudski,
Poniatowski,
Kościuszko,
Mieszko I, a to nie nazwisko.

Matrim - 27 Lutego 2011, 19:16

eLAN, w redakcji na pewno będą same sławne nazwiska. Sława ich nie ominie i czeka ich wiele przygód.

Edit: xan, w punkt :)

Bellatrix - 27 Lutego 2011, 19:35

Nie wiem, czy wystraszę czy zachęcę, ale ujawniam się jako jeden z zadeklarowanych do współpracy redaktorów ;)
baranek - 27 Lutego 2011, 20:18

Chciałem z niekłamaną przyjemnością oznajmić, że stałym punktem/działem/zakładką szortalu będzie "Krypta Wampira Miecia".
Witchma - 27 Lutego 2011, 20:23

eLAN napisał/a
ludzie lecą na sławne nazwiska...

Pięknie, teraz jest mi smutno, że nie mam sławnego nazwiska :(

Ale skoro już się zgodziłam dołączyć do ekipy, to nie będę się wycofywać. A nuż szortal nas rozsławi ;P:

baranek - 27 Lutego 2011, 20:24

Witchma, w jakikolwiek sposób :)
eLAN - 27 Lutego 2011, 20:40

xan4, wiesz ilu gości miałby portal z Piłsudskim jako webmasterem :) ?

Ah, sława... no tak, skoro publikacja to i debiut, cóż za piękna wizja...

czterdziescidwa - 27 Lutego 2011, 23:06

Kaczyński, Kempa, Macierewicz... za kilka miesięcy będą szukać nowych wyzwań ;)
eLAN - 27 Lutego 2011, 23:07

Chodziłem do klasy z Rydzykiem... to Ci dopiero są znajomości!
terebka - 27 Lutego 2011, 23:10

czterdzieścidwa napisał/a
Kaczyński, Kempa, Macierewicz... za kilka miesięcy będą szukać nowych wyzwań

Nie będą mieli czasu. Wiesz jak to jest, trzeba sformować rząd, rozesłać listy gończe za poprzednią ekipą - huk roboty :wink:

edit. P.S. Myślałem, że to ma być niespodzianka na wielką premierę, ale skoro Grupa Podtrzymująca Szorty się ujawnia, to proszę bardzo. Też mam być jej częścią. Podobno :wink:

Zagubiony - 27 Lutego 2011, 23:27

eLAN napisał/a
xan4, wiesz ilu gości miałby portal z Piłsudskim jako webmasterem :) ?

Sorry, ale nie będę zmieniał nazwiska :P . Również się przyznaję, że zostałem jednym z Wybrańców :) .

Fidel-F2 - 27 Lutego 2011, 23:31

jak trzeba to mogę wam dać honorowy patronat
lakeholmen - 28 Lutego 2011, 08:59

Zawsze można zrobić kasting i zatrudnić jakiegoś Piłsudskiego albo kogoś. Wystarczy książka telefoniczna i jakaś marchewka na zachętę.
Azirafal - 28 Lutego 2011, 12:07

Hmm... Do czytania i opiniowania tekstów ja bym z chęcią - czyli, że jakby co zgłosiłbym się na kandydata do ewentualnej redakcji. Jeśli potrzeba jakichś referencji czy czego, to wielkich nie ma, ale co trzeba mogę na priwie odpisać ;)

No i ewentualnie, jak mnie motywacja kopnie to może bym i coś podesłał raz na ruski rok ;)

Partner forum