Słoneczna loteria - Coś na mole... książkowe
mawete - 4 Grudnia 2005, 11:08
Nivak: autora juz znasz... szukaj...
Pako - 4 Grudnia 2005, 11:17
R. Zelazny "Donnerjack" - polskiego tytułu nie znam...
Poprawka - polski tytuł chyba taki sam, jak angielski
Nivak - 4 Grudnia 2005, 11:33
Nie wiem czy Pako zgadł, ale przeszukałam właśnie wszystko co mam Żelaznego, cały Amber i inne pojedyncze tytuły, no i to nie to
Poddaję się...
mawete - 4 Grudnia 2005, 15:53
Pako: niestety nie...
Kolejna i ostatnia podpowiedź:
Nivak: nie Amber...
Nivak - 4 Grudnia 2005, 16:24
Ja też znalazłam to w Donnerjack :(
Jest jeszcze Shadowjack...
mawete - 4 Grudnia 2005, 16:33
hmmm... IMO niemozliwe... ale proszę o podanie wydawnictwa, nru wydania, tłumacza i nru strony.... jestem mocno zdziwiony...
//edit: oczywiście jeśli bedzie się zgadzało to po buteleczce dla Was...
Nivak - 4 Grudnia 2005, 16:36
Nie mam polskiego wydania
Mam tylko to
mawete - 4 Grudnia 2005, 16:44
Nivak: przykro mi ale tam są tylko wymienione niektóre gwiazdy.... nie jest zachowany cały pierwotny cytat.... nawet przy bardzo dowolnym tłumaczeniu....
Pako - 4 Grudnia 2005, 16:48
Hehe... widzę Nivak, że korzystaliśmy z tych samych źródeł A buteleczka była tak blisko...
mawete - 4 Grudnia 2005, 16:51
to myślcie dalej.....
Nivak - 4 Grudnia 2005, 16:52
mawete napisał/a | Nivak: przykro mi ale tam są tylko wymienione niektóre gwiazdy.... nie jest zachowany cały pierwotny cytat.... nawet przy bardzo dowolnym tłumaczeniu.... |
Bo to jest czyjś esej na temat tej książki
Pako, trza dalej szukać
Ja muszę dostać ten miodzik
EDIT: Dlaczego szukając w necie cytatów z tego co zadałeś mawete ląduję na jakichś erotycznych stronach? Moja biedna psychika cierpi, ale muszę sobie zanotować żeby nigdy nie pisać o delikatnym zamykaniu drzwi
Pako - 4 Grudnia 2005, 17:00
A to może lord demon? Z tą samą autorką pisany, co Donnerjack, to moze i gwiazdy się powtórzyły?
A szczerze, to nie amm pojęcia nawet, co strzelać, bo Zelaznego przeczytałem jedna ksiązkę. Fajną, ale jużnawet tytułu nie pamiętam
Nivak, wygrywamy wspólnymi siłami, da dwie butelki Tylko wygrać trzeba, ale to sie załatwić jakoś musi dać
Nivak - 4 Grudnia 2005, 17:11
A ja właśnie czytałam dużo Żelaznego i to mnie teraz doprowadza do rozpaczy, że cytatu nie łapię
Ta pani była jego towarzyszką życia i dokończyła pisanie Donnerjack po śmierci Żelaznego. Tyle się dowiedziałam z eseju Przynajmniej go przeczytałam
Czarny - 4 Grudnia 2005, 17:16
Może to Divlish przeklęty, albo druga część Kraina przemian ?
Nivak - 4 Grudnia 2005, 17:21
Dilvish przeklęty nie, bo go sprawdzałam dzisiaj... chyba że przegapiłam
Czarny - 4 Grudnia 2005, 17:32
A czy to w ogóle książka, czy tylko opowiadanie?
Może Odmieniec, albo Szalony różdżkarz?
Nivak - 4 Grudnia 2005, 17:37
Czarny... weź mnie nie dołuj
EDIT: Pamiętam, że czytałam kiedyś opowiadanie w Fantastyce, w których chłopak zmieniał codziennie świat żeby wrócić do swojego prawdziwego domu. Ale to nie była moja Fantastyka, to było dawno temu, nie pamiętam tytułu i nawet nie wiem, czy napisał to Żelazny
Takie tam luźne wspomnienie...
mawete - 5 Grudnia 2005, 10:31
Książka... Prawidłowa odpowiedź jeszcze nie padła....
Nivak - 5 Grudnia 2005, 11:21
Ja się poddaję
I teraz ładnie pomacham miodzikowi na do widzenia
Czarny - 5 Grudnia 2005, 11:42
Widmowy Jack, Czarny tron ?
Nivak, podaj co przejrzałaś będę strzelał obok
Nivak - 5 Grudnia 2005, 11:46
To może ja powinnam zrobić listę tego, czego nie byłam w stanie przejrzeć?
Kiedyś by się w końcu trafiło, ale to jest oszustwo
Czarny - 5 Grudnia 2005, 11:48
Nie oszustwo, a lotto z dużo mniejszą ilośćią możliwości. Każdy już przyznał, że tego nie zna, więc gdzie tu oszustwo?
mawete - 5 Grudnia 2005, 12:05
Prawidłowa odpowiedź dalej nie padła..... hmmmm dam Wam jeszcze jedną podpowiedź i czas do jutra do godz 12.00 ( staniemy na rynku w samo południe...)
Cytat:
"...
Przerwał. Potem mówił dalej: - Przyszedłeś do mnie po radę, a ja ci prawdopodobnie dałem więcej, niż chciałeś otrzymac. To z powodu dobrego towarzystwa i doskonałego napoju. Pije więc twoje zdrowie i zdrowie czasu, który mnie zmienił. Wspinaj się dalej. To wszystko. Wspinaj się dalej, a potem wejdź jeszcze wyżej.
..."
Więcej podpowiedzi nie bedzie...
Nivak - 5 Grudnia 2005, 12:45
Bramy w piasku?
mawete - 5 Grudnia 2005, 13:32
Nivak za 3 punkty! Buteleczka jest Twoja... adres na priva proszę...
mawete - 5 Grudnia 2005, 13:53
Nivak: zadajesz...
Nivak - 5 Grudnia 2005, 14:15
Cytat | Młoda dziewczyna stała wysoko w czworokątnej wieżyczce na dachu domu w G. Rozjarzonym wzrokiem wpatrywała się w burzowe chmury. Za każdym razem, gdy płomień błyskawicy przecinał niebo, twarz dziewczyny rozjaśniała się w zachwycie bliskim ekstazy, a w rozpalonych, żółtych niczym siarka oczach pojawiał się ogień.
Słyszała dochodzące z dołu wołania rodziców:
- I., I., gdzie jesteś?
Nie zadawała sobie trudu, by odpowiedzieć.
Oni się teraz nie liczyli. To była jej godzina, jej świat.
Obudziły się w niej uśpione moce. Jestem jedną z nich, myślała z dumą, bo [...] potomków [...] przeważnie cechowało wielkie zarozumialstwo. Zawsze o tym wiedziałam, tylko przedtem nie miało to dla mnie większego znaczenia. Byłam zajęta tyloma innymi sprawami. |
Nivak - 5 Grudnia 2005, 16:58
Podpowiedź: Seria ma 47 tomów.
I = Ingrid.
Adon - 5 Grudnia 2005, 17:28
Eeeeee aż 47?
No to strzelam, że to jakiś Świat Czarownic albo inna Saga o Ludziach Lodu.
Nivak - 5 Grudnia 2005, 18:11
Saga o Ludziach Lodu
Zadajesz
|
|
|