Ludzie z tamtej strony świata - Andrzej Ziemiański
Nexus - 6 Września 2006, 19:34
Co na tym forum jest ustawione jako default
Zerowiec - 6 Września 2006, 20:42
Cytat | Myślisz, ze ja to tak dokładnie pamiętam? to były losy świata 1000 lat później. |
A nie dałoby się namówić Ziemiańskiego, aby ów utwór albo profesjonalnie wykończyć i wydać w SFFH, albo opublikować jako ciekawostkę w sieci tak jak to miało miejsce z oryginalną Achają, której fragmenty publikowano w sieci i w magazynie na długo przed wydaniem pierwszego tomu przez Fabrykę?
Cytat | A o tym, że informacja na temat prywatnej wiadomości jest wysyłana na prywatny email też wiesz? |
Rzeczywiście, dzięki, trzeba było tak od razu.
NURS - 6 Września 2006, 20:49
Nie wiem, trzebaby Andrzeja zapytać, ale teraz ma na głowie skończenie Toy, więc może nieprędko to nastapi.
Nexus - 6 Września 2006, 20:52
Zerowiec,
Cytat | Rzeczywicie, dzięki, trzeba było tak od razu. |
Nie za ma co
Ale od bijalni się nie uwolnisz (tam powinieneś skierować pierwsze posty na forum).
Zerowiec - 6 Września 2006, 21:29
Cytat | Ale od bijalni się nie uwolnisz (tam powinieneś skierować pierwsze posty na forum). |
Zerowcy i Nadzerowcy nie podlegają biciu. Nigdy i nigdzie.
Nexus - 6 Września 2006, 21:36
Buuuuuuuu!
To będzie potrzebna interwencja Sił Wyższych. Nie ma takiego Zerowca, Nadzerowca, czy Podzerowca, który miałby zwolnienie lekarskie od bicia otrzęsinowego.
Cierpliwie poczekamy na grzmoty niebiańskie
NURS - 6 Września 2006, 21:43
Bez bicia nie ma życia
Sio do przywitalni, albo bedziemy ignorować kolejne pytania.
Zerowiec - 6 Września 2006, 22:44
Dobra, spróbowałem użyć prywatnej wiadomości, ale wiadomość siedzi tylko w folderze Do Wysłania i w żaden sposób nie da się jej wysłać. Wie może ktoś co muszę zrobić?
NURS - 6 Września 2006, 22:57
Dopóki adresat jej nie odbierze, bedzie tak siedziała. Uwierz mi, Andrzej może teraz być na wczasach, albo pisac nową książkę. czytelników są tysiące, nie da się porozmawiać ze wszystkimi. Nawet jak bardzo chcesz. Naprawdę nie wiem, jak ci pomóc w tej sprawie. Jeśli Andrzej nie zechce odpowiedzieć, nie uzyskasz odpowiedzi. I nie dlatego, że on cię oleje, po prostu nie da się zawsze być do dyspozycji wszystkich.
Zerowiec - 6 Września 2006, 23:59
Cytat | Uwierz mi, Andrzej może teraz być na wczasach, albo pisac nową książkę. czytelników są tysiące, nie da się porozmawiać ze wszystkimi. Nawet jak bardzo chcesz. Naprawdę nie wiem, jak ci pomóc w tej sprawie. Jeśli Andrzej nie zechce odpowiedzieć, nie uzyskasz odpowiedzi. I nie dlatego, że on cię oleje, po prostu nie da się zawsze być do dyspozycji wszystkich. |
Zrozumiałe. Bez obaw, jeśli GIN się ze mną nie skontaktuje to jakoś to przecierpię bez podcinania sobie żył, byle tylko wreszcie wydał coś nowego (w końcu ile można czekać?).
NURS - 7 Września 2006, 00:54
No to mamy consensus. A póki czegoś nie wyda, pogadaj z ludźmi o tym co jest wydawane
Dunadan - 7 Września 2006, 08:04
A ja bym sie tak nie spieszyl... co prawda Andrzej juz raz nam zrobil stracha z incydentem samochodowym ale chyba mimo wszystko ma jeszcze sporo czasu... a to wlasnie czasu potrzeba na napisanie czegos porzadnego. A kontynuacja Achai czy tez polaczenie jego tekstow wymaga dodatkowo wiecej czasu - to jest naprawde trudna robota - stworzyc tego typu tekst zeby sie trzymal kupy i zeby jeszcze porwal czytelnika... nie ponaglajmy wiec
Zerowiec - 19 Września 2006, 15:12
Wysłałem GINowi wiadomość i ją zignorował. Wysłałem e-mail. Brak odpowiedzi. Ale nie ma tak łatwo. Przed namolnym fanem się nie obronisz. W końcu doszło do przesłuchania przez telefon i oto czego się dowiedziałem.
Dwuletni okres przerwy wydawniczej to wymysł agenta. Otóż agent ubzdurał sobie, że to ma być pomocne w karierze pisarskiej.
Festung Breslau jest już gotowe, wyjdzie po nowym roku, następnie pójdą Czarownice i Toy, w co najmniej półrocznych odstępach. Potem najprawdopodobniej Achaja, Tysiąc Lat Później (kontynuacja Achai i wątków z Legendy, Waniliowych Plantacji i Zapachu Szkła).
GIN obiecał (ale nie należy mu specjalnie wierzyć, bo jak się przyznaje nie lubi tej formy kontaktu) odpowiedzieć na zaległe mejle fanów.
Rafał - 19 Września 2006, 15:58
No no, Zerowiec, ale masz tupet Ale jak coś wskórałeś to krzynka jest twoja A co to ma być Festung Breslau?
NURS - 19 Września 2006, 16:21
A świstak siedzi i zawija w sreberka
Rafał - 19 Września 2006, 16:28
Taaa, łatwowierność mnie kiedyś zgubi
NURS - 19 Września 2006, 16:31
Nie weryfikuję tego, co i kiedy wyjdzie, ale IMO tekst o agencie może startować do bzdury roku
Zerowiec - 19 Września 2006, 17:07
Przecież sam bym takiego kretynizmu nie wymyślił. To jest o wiele za głupie, żeby było nieprawdziwe.
Dunadan - 19 Września 2006, 18:12
Zerowiec
Cytat | Przecież sam bym takiego kretynizmu nie wymyślił. To jest o wiele za głupie, żeby było nieprawdziwe. |
Nie, to nie jest glupie - to GIN c'mon, to Ziemianski, on stworzyl Achaje i Toy! Jesli to wymyslil na poczekaniu jednak to respect
Romek P. - 19 Września 2006, 21:46
Zerowiec:
Cytat | Dwuletni okres przerwy wydawniczej to wymysł agenta. Otóż agent ubzdurał sobie, że to ma być pomocne w karierze pisarskiej.
|
I ty to kupiłeś?
Przecież w czasie tej dwuletniej przerwy w wydawaniu książek GIN opublikował dwie powieści w Wydawnictwie Dolnośląskim
Dunadan - 19 Września 2006, 21:53
jak to dwie?... mozesz podac tytuly?
Romek P. - 19 Września 2006, 21:59
"Miecz Orientu" i "Bramy strachu". Przy czym ta pierwsza z fantastyką nie ma wiele wspólnego, ot, jakieś drobne preteksty.
Ausir - 19 Września 2006, 22:01
Ale to nie nowości, a wznowienia.
Romek P. - 19 Września 2006, 22:08
"Miecz Orientu" to wydanie pierwsze, a "Bramy strachu", jakby pierwsze, bo na nowo przez autora przepisane
Dunadan - 19 Września 2006, 22:11
wrrr!!!! jak to tak! no jasna choroba :/ jak to sie moglo stac ze pominalem Miecz orientu?! to nie sprawiedliwe... musze go jakos dostac - ma ktos na zbyciu?
NURS - 19 Września 2006, 22:20
ja mam:-)
Dunadan - 19 Września 2006, 22:23
OK - podaj nr konta na priv to przeleje kase ( powiedz najpierw ile ) a ty mi wyslesz na podany adres.
NURS - 19 Września 2006, 22:26
75 milionów gwinei malaputańskich na konto numer 0000 0000 0000 0000 0000 007
Dunadan - 19 Września 2006, 22:28
ej no... JA CHCE TE KSIAZKE!!! my preciussss!!!!
NURS - 19 Września 2006, 22:29
poczekaj pare dni, jest gdzies zakopana, jak uporzadkuje biblioteke, to dam ci znac.
|
|
|