To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Strzelanie na ostro - Dalamberta potyczki z filmem

dalambert - 27 Lutego 2010, 12:51

Rafał, nie łoze przestawial pod kamere, ale ale wtedy przynajmniej artystki personaliter osobą własną do zdjęć stawały, a dziś co druga pimpcia jak ma pupę pokazać to dublerki żąda i ONA to pod kamera najwyżej buzią kochać może i jęki stosowne wydawać, zaś reszta to kaskaerka ma być :mrgreen:
Zgaga - 28 Lutego 2010, 17:27

dalambert, jak dalej są stosowane takie konstrukcje łóżkowe, to się nie dziwię, że kaskaderek żądają. Jeszcze by się biedactwa przy tej gimnastyce połamały.
dalambert - 18 Kwietnia 2010, 11:45

tak sobie myślę, ze warto przypmnieć tu droge artystyczną

ŚP.
Janusza Zakrzeńskiego
08.03. 1036 - 10.04. 2010.

Teraz wszyscy wiedzą gdzie zginął i , że przez ostatnie lata odtwarzał w rekonstrukcjach i inscenizacjach historycznych postać Marszałka Józefa Piłsudskiego.
Ale jego droga była długa i bogata, ot pamiętacie "Popioły" Wajdy , no i Napoleon który tam w prawie milczącej pojawia się roli to On, w "Procesie Norymberskim" trudna rola Hansa Franka, a "Mieszczanin Szlachcicem" Moliera - wszyscy pamiętają Kobielę jako pana Jourdine a Markiza gra tam właśnie Zakrzeński. "Nad Niemnem" Benedykt Korczyński, ale i Erick von Hollstein w "Czarnych Chmurach".
Tak Marszałka grywał wielokrotnie - zaczął w "Polonii Restitucie" Bogdana Poręby
i w Niego wcielał sie z przekonania i miłości.
To był wspaniały artysta - warto o Nim pamiętać.

Kruk Siwy - 18 Kwietnia 2010, 12:41

Nie wiem jakim był człowiekiem, ale u mnie w domu via telewizor był częstym gościem. Coś było w nim... coś co kazało mi śledzić po raz enty te same filmy z jego udziałem. I gdy innych z tej katastrofy zabierze mi już ten przeklęty niemiec to Janusz Korczyński pozostanie.
Choćbym imię zapomniał to osobowości z pewnością nie.

Eidti. Już się do mnie ten szkop zabrał. Ani chybi. Ale Korczyński w "Nad Niemnem" to moja ulubiona postać.

feralny por. - 18 Kwietnia 2010, 13:21

Kruku Siwy, myślę, że to głos i sposób mówienia pana Zakrzeńskiego było tym czymś. Kiedyś przypadkiem trafiłem na wywiad z nim, tego wywiadu nie dało się wyłączyć.
Matrim - 18 Kwietnia 2010, 13:38

Właśnie - głos. Niewielu już zostało aktorów polskich, którzy potrafią zaczarować głosem :(
Agi - 18 Kwietnia 2010, 13:41

Bardzo zapamiętałam "Tumor Witakcego"
Godzilla - 18 Kwietnia 2010, 15:56

Zakrzeński o mało co nie został śpiewakiem operowym. Ale w końcu zniosło go w stronę teatru a nie opery. Głos miał jak mało kto.
dalambert - 18 Kwietnia 2010, 22:12

Godzilla napisał/a
Zakrzeński o mało co nie został śpiewakiem operowym.

Miał za to wielką role śpiewaną !
pamiętacie "Na szkle malowane" Katarzyny Gertner i Ernesta Bryla ?
Janusz Zakrzeński 698 razy zagrał w tym Janosika

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2010, 00:00

Nie wiedziałem gdzie to wpisać. Oto dopiero co usłyszałem wieść przerażającą: Hoffman za miesiąc zaczyna kręcić BItwę Warszawską 1920. Piłsudskiego zagra Stara Indiańska Squaw z Wiedźmina czyli Olbrychski, a wymyślonego bohatera Ułana Jana - idealistę o prokomunistycznych zapatrywaniach - niejaki Szyc.

Mamy przes...ane. Warszawę dobrodzieje ze wschodu zdobędą jak nic. Nikt tak jak Stary Mistrz nie potrafi pokazać jak Polacy w rzyć dostają.

Godzilla - 1 Czerwca 2010, 05:34

Gorze nam.
Agi - 1 Czerwca 2010, 06:16

To mógł być piękny film
NURS - 1 Czerwca 2010, 07:23

Ale będzie w 3D!
*beep* tu, *beep* tam, *beep* wszędzie...

dalambert - 1 Czerwca 2010, 07:48

Pogoglalem trochę i fakt grozą wieje . mniejsza o tego kabotyna co to za Marszałka będzie robił ale technika 3d -zapowiedzi scenograficzne fiu, fiu i podany koszt filmu 20 milionow złotych.
Pamiętajmy Ogniem i Miecze, 35 mln. Qvo vadis 80 mln / oj kradli chłopcy na potęgę/ ale nawet Wiedźmin koło 40 mln.
Za te pieniądze to tylko kit można wykonać.

nureczka - 1 Czerwca 2010, 08:33

A ja wyczytałam, że mają być sceny erotyczne. Matko Boska Od Nikomu Niepotrzebnych Cudów, uczyń jeszcze jeden i nie dopuść do owej produkcji!
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2010, 08:38

Znakomita celebrytka Natasza Urbańska będzie grała. Ciekawe co będzie fikać? Kazaczoka?
nureczka - 1 Czerwca 2010, 08:59

Goła Natasza U. to widok całkiem, całkiem. Ale obnażony Kmicic? Pfuj!
Ziuta - 1 Czerwca 2010, 09:03

dalambert napisał/a
Pamiętajmy Ogniem i Miecze, 35 mln. Qvo vadis 80 mln / oj kradli chłopcy na potęgę/ ale nawet Wiedźmin koło 40 mln.

Nocna Straż powstała za 2 razy mniejsze pieniądze od Wiedźmina i wyszła.
Kruk Siwy napisał/a
Indiańska Squaw z Wiedźmina czyli Olbrychski

Cóż, polskie kino historyczne=filmy z Olbrychskim, to jest wiadome od lat. A Szyc to dobry aktor.

Pewnie bronię nie tego, co trzeba, ale nie należy się uprzedzać. Poza tym Hoffman ma konkurencję telewizyjną:
http://www.nowiny24.pl/ap...ZESZOW/67911527

Edit: co do 3D – Bondarczuk robi Stalingrad 3D na rocznicę bitwy. Nie będzie nas Moskal przeganiał (bądźmy szczerzy - w kinie nas przegonił już dawno temu).

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2010, 09:09

Ziuta, ale komu wyszła? Hoffmanowi? Poza tym Bitwa Warszawska powinna być wielkim kinem batalistycznym, typu Szeregowiec Ryan albo O jeden most za daleko. No niechby Jarzębina czerwona.
Za dwie dychy?

Ziuta - 1 Czerwca 2010, 09:24

http://www.youtube.com/watch?v=y4sjUMqqK28 - taka reklama Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej. Batalistykę robiło 20 statystów i jeden czołg. Oczywiście, jak zauważył jeden z komentatorów: on takich bitew w polskich filmach nie widział. Ja bym proponował parodię:
- Olbrychski na koniku na biegunach okłada szabelką tekturowy czołg (szalone wizje czcigodnych gerontów)
- łysy i brzuchaty koleś z kamerą (50 letnie debiuty)
- sala kinowa pełna najbardziej szowinistycznych wyobrażeń feministek (brzydkie, w okularach, nieogolone pod pachami i pod nosem) - (polskie kno na ważnych światowych festiwalach)
- potem drzwiami i oknami wpadają dzieci z podstawówki (frekwencja!)

Po prostu w wieku 23 lat mam święte prawo być idealistą i marzyć, że filmy będą fajne, robota dobrze płatna, a dziewczyny porządne. :)

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2010, 09:26

A Linda ponurym głosem przywita cię w drzwiach kina: Co ty wiesz o filmowaniu?
Bo Linda tyż ma grać. Ruskiego niedźwiedzia?

Ziuta - 1 Czerwca 2010, 09:29

To nie jest zły aktor. Kieślowski, te sprawy.
gorat - 1 Czerwca 2010, 09:29

Kapitalna bitwa, choć tutaj nie chciałem ludzi jej odgłosami straszyć - na niemo oglądałem:-)
dzejes - 1 Czerwca 2010, 09:29

Ziuta napisał/a
To nie jest zły aktor. Kieślowski, te sprawy.

Co? Przecież Linda najlepszy był w Psach.

Ziuta - 1 Czerwca 2010, 09:40

No ale biedak wpadł przez Psy w stereotyp twardziela z niemieckim nazwiskiem i dziwnym podejściem do kobiet.
dzejes - 1 Czerwca 2010, 09:41

I w równie idiotyczny stereotyp "Linda to dobry aktor, ot na przykład Kieślowski..." :mrgreen:
Ziuta - 1 Czerwca 2010, 09:44

Erystyk jeden! ;P:
Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 09:43

Oglądałem ci ja wczoraj na BBC pierwszy odcinek serialu paradokumentalnego pt. Wojownicy. Było o pierwszych trzech miesiącach kariery Napoleona. Konkretnie Tulon. Świetna rzecz. Realia epoki (na ile się znam) oddane znakomicie, realia militarne takoż. Bosz - jak te armaty strzelały! Pokazane pełne kule w akcji a i kartacze. Niekompetencja dowódców rewolucyjnych i powszechny strach przed "komisarzami ludowymi".
Miodzio. Miałem oglądać jakąś durną fabułkę a śledziłem "Warriorów" z wypiekami na twarzy.
Nareszcie nikt nie obrażał mojej półinteligencji.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:57

Kruk Siwy, o cholera , nie trafiłem, ale może powtórzą, A swoją droga
Kruk Siwy napisał/a
Pokazane pełne kule w akcji a i kartacze

o to co zawdzięczamy komuterkom w filmie. Za moich czasów nie było "uderzenia, upadku" Nikt nawet sie nie zstanawiał jak oddać uderzenia LANEJ czy kamiennej pełnej kuli. Dobrze było jeśli armaty po strzale się trochę cofały, a nie po potężnym łupnięciu z lufy grzecznie w miejscu stały.

Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 10:00

O tutaj armaty tak skakały że obsługa spier.... a oficjele dostawali trzęsionki. Albo taki momencik gdy przed szturmem zaczyna padać deszcz to Napolion nakazuje zakrycie zamków broni ręcznej natluszczonymi szmatkami.
Warto zerknąć jak będą powtarzać. Może wyczaję i dam znać.

Partner forum