To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Maszerują chłopcy... czyli rekonstrukcje historyczne

Witchma - 18 Maj 2011, 21:52

fealoce, podobno będziemy na 11 :)
fealoce - 19 Maj 2011, 05:22

No dobra, postaram się pojawić jakoś podobnie :wink: Mam nadzieję, że tłumów wielkich nie będzie.
dalambert - 19 Maj 2011, 06:57

Kombinujemy właśnie tak na te zapowiadane napoleońskie starcia. Obecność Moniastego nie wykluczona.
Ciekawe czy mu się będzie artyleria podobała.
Normalnie to "sylwestrową" strzelaninę olewa, a na Grochowie walą mocno, lecz to w ciepłym domeczku przeżywa więc ma się gdzie wtulić.

fealoce - 19 Maj 2011, 13:31

Może tej artylerii nie będzie aż tak dużo... ;) W każdym razie tym razem nie staję obok armaty, no way! Wciąż mam uraz po Olszynce Grochowskiej :lol:

edit: No dobra, to widzimy się w sobotę :) Nie wiem tylko jak długo zostanę, bo potem chciałam się zobaczyć z moimi znajomymi ze spacerów fotograficznych.

Adanedhel - 20 Maj 2011, 14:38

Chciałem tylko zaznaczyć (Dalambercie!), że wejście jest od strony Wybrzeża Gdyńskiego. Impreza zaczyna się od 11, czyli na Inwalidów warto by się spotkać co najmniej pół godziny wcześniej. Potem może nas czekać obejście całej Cytadeli...
fealoce - 20 Maj 2011, 17:41

A nie lepiej podjechać 185 z pl.Wilsona? Z tym, że w weekendy rzadko jeździ: jest 10.19 a potem 10.39
Witchma - 20 Maj 2011, 18:07

No, to jesteśmy umówieni. W razie gdybyśmy nie dotarli, to znaczy, ze fealoce nas gdzieś zgubiła/sprzedała na eksperymenty medyczne/zamordowała i wrzuciła do Wisły...
fealoce - 20 Maj 2011, 18:12

Spokojnie, ze mną nie musicie się niczego obawiać! Najwyżej tego, że wszyscy razem gdzieś się zgubimy :lol: Ale akurat na Cytadelę trasę mam opracowaną więc jeśli nie nastąpi niespodziewany kataklizm (np awaria 185), to wszystko będzie dobrze ;P:
Jedenastka - 20 Maj 2011, 18:14

fealoce napisał/a
Spokojnie, ze mną nie musicie się niczego obawiać!

Jak to? A zdjęcia? :wink:

fealoce - 20 Maj 2011, 18:19

Ej no, zdjęcia robię akurat ładne :D Albo inaczej: nie oglądacie tych, które nie są ładne. Chociaż przyznam, że kusi mnie, żeby kiedyś wrzucić wszystkie fotki jak leci, bez żadnej selekcji...wprawdzie zabilibyście mnie za to, ale trudno :mrgreen:
Jedenastka - 20 Maj 2011, 18:21

fealoce napisał/a
Chociaż przyznam, że kusi mnie, żeby kiedyś wrzucić wszystkie fotki jak leci, bez żadnej selekcji...

Też mam takie :mrgreen:

fealoce napisał/a
wprawdzie zabilibyście mnie za to, ale trudno :mrgreen:

Pomarzyć możesz. I tylko tyle.

fealoce - 20 Maj 2011, 18:42

Że mnie zabijecie, czy że ośmielę się wrzucić zdjęcia bez selekcji?
Witchma - 20 Maj 2011, 18:53

fealoce napisał/a
jeśli nie nastąpi niespodziewany kataklizm (np awaria 185)

Ze spodziewanych kataklizmów mamy na jutro zapowiedziany koniec świata...

Adanedhel - 20 Maj 2011, 18:59

Dobrze, to na kiedy wyznaczono godzinę spotkania i w jakim miejscu? Tylko nie mówcie "w samo południe...".
Jedenastka - 20 Maj 2011, 19:02

Adi, ja nie wiem, ja tu tylko sprzątam.

fealoce, mówiłam już przecież, że tak łatwo się nie umiera a Ty ciągle swoje.

Adanedhel - 20 Maj 2011, 19:14

Tak rzuciłem pytanie, licząc, że ktoś, kto wie, odpowie.
fealoce - 20 Maj 2011, 19:15

Spotykamy się z Witchmą w Metrze Wawrzyszew o 9.50 i podjeżdżamy do placu Wilsona tak, żeby spokojnie zdążyć na ten autobus o 10.19 :)
Adanedhel - 20 Maj 2011, 19:16

Hmm... Nie bardzo chce mi się cofać na Wawrzyszew. Prędzej spotkam się z Wami na Wilsona.
Jedenastka - 20 Maj 2011, 19:18

Mam zamiar zabrać Adama. Będziemy raczej później. Może wybiorą się jeszcze jakieś jedenastolatki? :wink:
fealoce - 20 Maj 2011, 19:19

O, coraz więcej chętnych! Fajnie :)
Jedenastka - 21 Maj 2011, 06:40

Jeżeli ktoś zarządza pogodą to... może niech deszcz dziś nie pada w Warszawie?
fealoce - 21 Maj 2011, 07:46

Padał w nocy, to wystarczy :wink:
dalambert - 21 Maj 2011, 15:36

No to sie dziale zanczy na Cytadeli sie działo - Informacyjnie
BYLI :
fealoce,
Jedenastka, + jedenastek
Adanedhel,
Witchma, + Ronin
Studniarek
merula[/b+ merulaki sztuk dwa
Pucek + Ja oraz MONIASTY

Focono licznie więc jak reszta się odezwie będą relacje i foty. :!: :D

ed.lit.

fealoce - 21 Maj 2011, 16:50

Foty będą jak się zgrają na dysk czyli nie tak szybko :lol:
Dzięki za sympatyczne spotkanie :)

btw, wytłumaczy mi ktoś czemu organizatorzy nie wymusili na wszystkich widzach, żeby wycofali się za taśmy zamiast tylko grzecznie prosić ? :wink: Ciężko się robi zdjęcia jak cywile się kłębią przed obiektywem...

Pucek - 21 Maj 2011, 18:01

Moniasty się nie spisał i podał tyły pod nawałą hałasu z broni wszelakiej. Dobrze że nie wywiesił transparentu "PACYFISTA JESTEM"
Wcześniej nie bał się strzelaniny, od ostatniego sylwestra coś mu się nie podoba.

Ale poza tym impreza ciekawa, obsadzona ekipami polskimi i zagranicznymi, dużo różnych zabytkowych pojazdów - to niech już fachowcy opowiedzą.
Widzów też sporo.

fealoce - 21 Maj 2011, 19:25

Strzały swoją drogą, ale słońce też mu dało w kość.
W sumie to spodziewałam się jednak więcej widzów...

Przeglądam ( i powoli obrabiam :wink: ) zdjęcia i na jednym mam śliczną panią rekonstruktorkę - myślę, że panowie powinni docenić.

Jedenastka - 21 Maj 2011, 20:39

Bardzo miło było spotkać się z wami poza Paradoksem :D

Jedenastka tak pochłonęła jedna z gier strategicznych, że jutro chce tam jechać drugi raz :shock:
Kieszenie ma pełne łusek.

fealoce - 21 Maj 2011, 21:12

No, przynajmniej słychać było własne myśli (o ile akurat nie strzelali) :D W Paradoksie jest jednak trochę zbyt głośno - można rozmawiać z najbliższymi sąsiadami i to tyle...
Też się zastanawiam, czy jutro tam jeszcze nie zajrzeć ale zobaczę jeszcze. W sumie fajnie byłoby zobaczyć jeszcze raz atak na posterunek graniczny...
Btw, zdjęcia
Selekcja była, podpisów nie będzie, bo nie mam czasu ani weny :wink: W poniedziałek jadę na to szkolenie więc zdjęcia mogłabym wrzucić najwcześniej w środę wieczorem, jak już wrócę do cywilizacji i internetu.

Jedenastka - 21 Maj 2011, 21:26

Zastanawiam się czy ulec presji syna, czy nie... strasznie nalega.
Widzieliśmy trzy rekonstrukcje, podczas jednej nastąpiło całkowite zadymienie terenu :D

fealoce - 21 Maj 2011, 21:29

Ulec! Niech rozwija zainteresowania :)

Partner forum