Park marzeń [gry] - Plemiona
gorat - 23 Grudnia 2007, 20:08
Na 13 przegoniłem punktowo siebie z 12. I muszę kursować do coraz dalszych wioch Grunt, by się wyrobić z łupieniem przed przerwą...
I taka ciekawostka: na 13 nie mam problemu ze znalezieniem ofert 1:1 i lepszych, a na 12 zdzierają strasznie
evilmg - 24 Grudnia 2007, 00:27
zarejestrowalem sie i na 12, wiec gdyby ktos potrzebowal pomocy wojskowej to mam kilkudziesieciu chlopa i ciagle buduje nowych.
gorat - 25 Grudnia 2007, 10:50
Plemionoholicy trafili na odwyk
Czy ktoś jeszcze ma wrażenie, że przerwa świąteczna przyczyniła się do recesji w jego wiosce? U mnie (na 13) koszary i stajnia redukują zatrudnienie, a także grozi buntem setek bezrobotnych żołnierzy
I czy mogę zarządzić, że najbliżsi współplemieńcy obowiązkowo utrzymują korpus pomocowy ode mnie? Czy to się wiąże z jakimiś przywilejami w rodzaju raportów z ataku na ochraniane wioski? I czy oby przypadkiem nie zajmuję miejsca w ich zagrodach (dodatkowe gęby do wyżywienia, o gości trzeba dbać )?
Adanedhel - 25 Grudnia 2007, 20:05
gorat, nic nie możesz
Moi żołnierze z tych nudów się rozpili i obrastają tłusczem. A że mam ich coraz więcej... Pocieszam się tylko tym, że za dwa dni zrobię sąsiadom najazd Mongołów Na 12 mam już ze 150 jeźdźców, na 13 właśnie zacząłem budować lekką kawalerię. I jest ich coraz więcej! Buhahahaha!
gorat - 25 Grudnia 2007, 20:10
Możesz budować kawalerię? Na jakim poziomie masz trójcę?
Edit: i czemu piszesz, że nic nie mogę? Jeszcze pokażę
Fidel-F2 - 25 Grudnia 2007, 20:12
ja też właśnie stajnię na trzeci poziom wywindowałem i biorę sie do roboty
Adanedhel - 25 Grudnia 2007, 20:15
gorat, a zgadnij dlaczego jestem tak nisko na 13? Bo po rozbudowaniu podstaw niemal wszystko rzuciłem do tworzenia lekkiej kawalerii. Po pierwsze, żeby wszystkich szybciej i skuteczniej łupić, a potem, mając poważne zaplecze surowcowe, zająć się resztą. Liczę na efekty tuż po świętach, powinienem mieć już około 30 kawalerzystów Po drugie, chcę się, do licha, dowiedzieć co jest w wioskach barbarzyńców!
gorat - 25 Grudnia 2007, 20:21
To mamy inne podejście Sam dałem sobie spokój z militariami i ładuję kasę w trójcę. Jak zaczną się najazdy - na 13 obrabuję sąsiadów i za tą kasę chyba przez kilka dni będę mógł cały czas rekrutować - także w nocy i rankiem
A na 12 bieduję strasznie Ale i tak punktowo jakoś jestem w czołówce lokalnej...
Adanedhel - 25 Grudnia 2007, 20:23
Moje podejście jest eksperymentalne, inne niż na 12 - tam najpierw wszystko rozbudowałem. Ale teraz patrzę, jak mnie barbarzyńca Ix przegonił, to spróbowałem inaczej. Zobaczymy jak wyjdzie.
Ixolite - 25 Grudnia 2007, 23:02
Wyjezdzam 27. na tydzien i sie zastanawiam, czy przez komorkie sie da to obslugiwac :F
joe_cool - 25 Grudnia 2007, 23:57
Adanedhel napisał/a | Po drugie, chcę się, do licha, dowiedzieć co jest w wioskach barbarzyńców! |
a co, to tylko kawalerią się da dowiedzieć? bo moje piki to tam już od dawna chadzają i na 13 na razie staram się dojść do stajni.
na 12 pracuję na pałac, ale mi kamienia brakuje na tę kuźnię. buduje się poziom 16, ratusz mam na 18tym, więc mam nadzieję, że już niedługo... a jak już będę miała tego szlachcica, to jakie wioski najlepiej przejmować? gdzieś w sąsiedztwie bardzo bliskim - łatwość i szybkość przerzutu surowców czy wojska, czy lepiej ciut dalszym - większe pole rażenia?
gorat - 26 Grudnia 2007, 00:06
Najlepiej przejmować silniejszych konkurentów - lepsza rozbudowa i redukcja zagrożenia A poważnie: czekamy na gorima!
gorat - 26 Grudnia 2007, 13:27
13: W mojej okolicy do najbardziej rozwiniętych wiosek należą osady NPC A paru sąsiadów >200 jest wyjątkowo mało aktywnych - pod nóż się kładą czy co?
Ixolite - 26 Grudnia 2007, 13:36
Na 13 to mi cienko idzie
Na 12 z kolei się zastanawiam kogo atakować z aktywnych graczy, bo jak nocą najechałem jednego gościa, co do tej pory był nieaktywny, a wybudował kilkudziesięciu pikinierów, to mi trochę moją kawalerię poharatał. Atak na dobrze ufortyfikowaną wioskę, nawet z małą obsadą, wiąże się jednak z poważnymi stratami, dlatego trzeba się dobrze zastanowić przed wyborem celu. Poza tym większość silnych wiosek wokół mnie jest już w silnych plemionach, zwykle po kilka wiosek obok siebie, a nie wiedząc kto z kim jest w sojuszu też dużo ryzykuję
gorat - 26 Grudnia 2007, 14:04
13: top20 K26. Sąsiedzi już mnie nie cierpią
Adanedhel - 26 Grudnia 2007, 17:42
Hmm...
Cytat | W piątek, 28.12 miedzy 00:01 a 23:59 wystartuje 14 świat plemion, bazujący na ustawieniach świata 13. |
o.O
gorat - 26 Grudnia 2007, 17:53
No... co "o.O"? Tłumy na 13 wskazują, że jest to rzecz wskazana dla producenta. Inna rzecz, że nie zamierzam się pchać - już 12 i 13 to sporo roboty, szczególnie z plemionami... rekrutacja sąsiadów daje czasem niezamierzone efekty.
joe_cool - 26 Grudnia 2007, 22:54
na 12-stce mam obok siebie całą wierchuszkę B.O.B.'a... zapraszali mnie do siebie, ale się nie dałam a mój bezpośredni sąsiad (ilość P. minimalnie mniejsza niż ja) należy do wojowników rohanu... cóż, inwestuję co nieco w wojska i mam nadzieję, że jednak mnie koledzy nie pożrą na śniadanie.
gorat - 27 Grudnia 2007, 12:21
Zaraza, przerwa się skończyła, wszyscy ruszyli grabić, a tu zapomnieli wyłączyć Tfu, tfu!
Aż zajrzałem do tematu informującego - ooo tak, dobry numer! Piszą w drugiej wyróżnionej linijce, że między 12 a 15 się skończy To nieźle nabrali
Adanedhel - 27 Grudnia 2007, 16:14
Nie martw się, już powinno działać. Właśnie wysłałem na sąsiadów 8 najazdów. Moi Mongołowie ruszyli do akcji
gorat - 27 Grudnia 2007, 16:27
Na którym świecie, bo mi się ciągle myli? Na 12 mam tylko jedną linię ( ), na 13 utrzymuję obecnie 4 - jestem jak przedsiębiorstwo przewozowe Szkoda tylko, że niektóre samorządy nie chcą pomagać w utrzymaniu linii - żaden problem, inni z przyjemnością będą finansować
Adanedhel - 27 Grudnia 2007, 16:28
Jak mówię o Mongołach to na razie w kontekście 12. Ale na 13 też zaczęli się rodzić
gorat - 27 Grudnia 2007, 16:31
A, zapomniałem wspomnieć o zwiadzie z 13 - cały czas w rozjazdach, co słabsi sąsiedzi normalnie pouciekają ze strachu
Adanedhel - 27 Grudnia 2007, 16:47
Hmm... Zauważyłem właśnie mały problem. Biorąc pod uwagę zwiększoną intensywność moich najazdów, oraz to, że ktoś inny też postanowił zarobić w ten sposób, będę musiał coraz dalsze wyprawy organizować. Albo zaatakować plemiona przynajmniej równie silne jak nasze. Oj wojenka, wojenka...
Albion - 27 Grudnia 2007, 19:34
Panowie i Panie dziekuję serdelecznie za wsparcie na 12 - właśnie przedostatnie oddziały dotarli
Ja za jakiś tydzien będę dysponował szlachciecem i popodbijam okoliczne wiochy
Adanedhel - 27 Grudnia 2007, 20:26
Na 12 pozwoliłem sobie wyprosić trzech słabiaków, którzy do tego od dłuższego czasu nie byli aktywni. Jeśli kto kiedyś jeszcze zobaczy takich, to nie miejcie dla nich litości
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2007, 20:29
ja zrezygnowałem z 12, nie wyrabiałem na dwóch światach, jeśli ktoś chce dostać stałe zastępstwo i przesyłać sobie moje zasoby to czekam na chętnych
oczywiście jeśli jest możliwe długoterminowe zastępstwo
mBiko - 27 Grudnia 2007, 21:04
Fidelu ja chętnie skorzystam. O ile wiem zastępstwo długoterminowe nie jest możliwe, ale chyba coś wymyślimy .
gorat - 27 Grudnia 2007, 21:06
No... każdy by chętnie skorzystał Pytanie, czy do mnie surowce docierałyby szybciej niż w tydzień...
evilmg - 27 Grudnia 2007, 21:16
kurde, piszcie komu wyslac wojska na 12, bo tam gram tylko jako Pomocnik jesli trza wojska - zrekrutuje wiecej i wysle jak najpredzej
|
|
|