Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.
Gustaw G.Garuga - 17 Kwietnia 2007, 07:31
Jeszcze nigdy mnie nie wylogowało samo z siebie, a mam Operę - polecam
Rafał - 17 Kwietnia 2007, 07:43
BTW, kurczę, instalował ktoś Operę Mini na komórkę? Nie mogę za Chiny skończyć instalacji
hrabek - 17 Kwietnia 2007, 08:06
Ja instalowalem i problemu nie mialem. Zainstalowalo sie bez przeszkod na Nokii 6230i. Ale to juz bylo hen hen czasu temu, wiec pewnie ze dwie nowe wersje od tego czasu wyszly. Teraz mam IE wbudowane, wiec nie potrzebuje opery
gorat - 17 Kwietnia 2007, 08:15
Zaraz odstrzelę paru gadatliwych ręcznie...
Dabliu - 13 Maj 2007, 10:49
O co chodzi z oczekiwaniem na akceptację postów?
elam - 13 Maj 2007, 10:50
w temacie o kupowaniu - sprzedawaniu zostalo to wprowadzone, bo pojawialy sie trolle co pisaly tylko 1 posta, w rodzaju "sprzedam/kupie tanio to a to".
Dabliu - 13 Maj 2007, 10:53
elam napisał/a | w temacie o kupowaniu - sprzedawaniu zostalo to wprowadzone, bo pojawialy sie trolle co pisaly tylko 1 posta, w rodzaju sprzedam/kupie tanio to a to. |
Dzięki, elam
Rafał - 16 Maj 2007, 08:01
Kilka propozycji regulaminowych:
1. Regulamin nazwać regulaminem, a nie „zasadami panującymi na forum”
2. Regulamin ma być na wierzchu i osobno, a nie na samym końcu tematu
3. proponuję wprowadzenie następujących zmian:
w pkt.3 zmienić „ostrzeżeniem i banicją” na „ostrzeżeniem lub nawet banicją”
w pkt.5 zastąpić pkt. a i b tekstem:
Cytat |
a. ostrzeżenia udziela administrator lub moderator używając zwrotu wobec osoby upominanej „to jest ostrzeżenie za naruszenie pkt. .... regulaminu” w odpowiednim dla funkcji kolorze.
b. po otrzymaniu dwóch ostrzeżeń użytkownik będzie miał zablokowaną możliwość pisania na forum przez okres jednego dnia
c. w przypadku gdy w ciągu jednego miesiąca użytkownik otrzyma cztery ostrzeżenia będzie miał zablokowaną możliwość logowania się na forum przez okres od 7 do 30 dni
d. w każdym przypadku niezależnie od systemu ostrzeżeń, za szczególnie rażące przewinienia, administrator może podjąć decyzję o nałożeniu kary w dowolnej, uznanej przez siebie za stosowną wysokości, łącznie z dożywotnim zakazem logowania się na forum
e. ukaranie użytkownika dożywotnim zakazem logowania się na forum pozostaje w wyłącznej dyspozycji administratora |
Agi - 16 Maj 2007, 08:06
Moim zdaniem to rozsądna propozycja. Szczególnie pkt 2.
mawete - 16 Maj 2007, 08:21
Jestem ZA
Adanedhel - 16 Maj 2007, 08:24
Popieram.
Anonymous - 16 Maj 2007, 08:40
Rafał,
Z dotchczasowefo regulaminu:
Dyskusja to starcie różnych poglądów, ale starcie to musi przebiegać w kulturalnej atmosferze. Obrażanie współdyskutantów oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe zakończy się ostrzeżeniem i banicją!
Jeśli chcecie zmniejszyc ryzyko, że ktos popłynie tak jak ja, to proponowałbym wyraźny zakaz wulgarnych wypowiedzi na całym forum.
Chodzi mi o to, że prezentację dowcipu trudno uznac za formę dyskusji a dużo dobrych dowcipów jest jednoczesnie bardzo wulgarnych.
Adanedhel - 16 Maj 2007, 08:42
Wiesz, wydaje mi się, że to co zacytowałeś dość wyraźnie wskazuje, czego nie wolno pisać na forum. Nie potrzeba dokładniejszego opisu.
Rafał - 16 Maj 2007, 08:50
Dezerter666 napisał/a | Jeśli chcecie zmniejszyc ryzyko, że ktos popłynie tak jak ja, to proponowałbym wyraźny zakaz wulgarnych wypowiedzi na całym forum.
Chodzi mi o to, że prezentację dowcipu trudno uznac za formę dyskusji a dużo dobrych dowcipów jest jednoczesnie bardzo wulgarnych. |
To nie do końca tak, są dwa tradycyjne wyjątki, które nigdzie nie są formalnie do końca określone: chodzi o wątki "Co nas wku...wia, znaczy się irytyje" oraz "Różowa landrynka - Paniom wstęp wzbroniony" tam można (jak trzeba) rzucić mięsem. Jak kogoś razi to nie zagląda i jest ok, bo wiadomo na co można tam trafić. Popularne tematy czytają użytkownicy 13-letni jak i 60 letni - miej to na uwadze. Kłócić to się czasami pięknie kłócimy, na każdy prawie temat, patrz rozmowy religine, temat o aborcji, temat o piractwie. Na początek bądź ostrożny
lavojtek - 16 Maj 2007, 12:20
Zgadzam sie z propozycja Rafala z wyjatkiem podpunktu d w punkcie 5. Okreslenie "szczegolnie razace przewinienie" jest zbyt szerokim pojeciem. Dla kazdego moze to oznaczac cos innego!
elam - 16 Maj 2007, 17:01
chyba faktycznie, biorac pod uwage liczbe i zroznicowanie uzytkownikow i tematow na tym forum, dobrze by bylo opracowac regulamin bardziej szczegolowy...
Nurs ma juz doswiadczenie w opracowywaniu regulaminow
Kirasz - 18 Maj 2007, 08:30
A zdarzaly sie na tym forum jakies parapety ? Co robily jakies straszne jazdy ?
hrabek - 18 Maj 2007, 08:32
Bylo kilka, bylo. Wymieniono nawet tych zbanowanych w tym watku za jazdy wlasnie.
NURS - 25 Maj 2007, 21:22
Jestem za maksymalna swoboda wypowiedzi, aczkolwiek nie za bezkarnością tychże.
Fidel-F2 - 25 Maj 2007, 23:09
To dobry temat jest na nowy wątek. Dyskusyjny mosno jak sądzę.
pozwól, ze pozwole sobie
NURS - 25 Maj 2007, 23:12
fidel, każdy ma prawo, wypowiedzieć swój sąd, jesli powie cos głupiego, to inni go zgasza, i to szybko. Ale twój dyskurs z Bellatrix przemienil się w wycieczki osobiste, bez sensu. to samo mozna wyłozyć bez takiego tonu. wiem, ze to jest wkurzające, kiedy wali sie grochem o sciane, ale uwierz mi, argumenty robia swoje.
Fidel-F2 - 25 Maj 2007, 23:13
NURS, zgadzam sie w zupełności ale ja słaby jestem
elam - 7 Czerwca 2007, 19:19
jest za malo moderatorow
Czarny pojawia sie z rana, kuknie tu i tam i znika. wcale nie jest always here
Haletha pojawia sie nieregularnie,
a gorat studiuje i sie nie rozdwoi, poza tym, niestety, <wybacz gorat ale to prawda>, nie zawsze jest tam gdzie trzeba i nie zawsze reaguje jak nalezy
<no teraz mi sie oberwie za krytyke gorata >
na tak duze forum powinno byc wiecej modow. tak z 7-8 <1 mod na 100 uzytkownikow>
z ewentualnym podzielem na subfora.
agnieszka_ask - 7 Czerwca 2007, 19:20
jak będzie więcej, to spamowanie nie będzie już takie przyjemne :p
elam - 7 Czerwca 2007, 19:25
a moze ograniczy sie do miejsc, gdzie bedzie przyjemne dla wszystkich czytajacych ?
ostatnio bawilam sie w spamowanie - taki zaklad z sama soba - mozna pisac *beep* gdzie sie chce i ile sie chce ... troche to obniza poziom forum
Romek P. - 7 Czerwca 2007, 19:43
Spam to jest czysta sól każdego forum
Zaczynasz od rozmowy o Blade runnerze w kontekście manicheizmu średniowiecznego, co interesuje tylko dwie osoby dyskutujące, a kończysz na plotkach, które sprawiają, iż do wątku zagląda i wpisuje się zylion osób niezainteresowanych BR w ujęciu manicheistycznym
Ergo: spam spamowi nierówny.
mawete - 7 Czerwca 2007, 20:12
Się z Romkiem zgodzę.
Czarny - 8 Czerwca 2007, 07:32
Gwoli uściślenie - w dni robocze jestem 7-15 prawie bez przerw
elam - 8 Czerwca 2007, 19:22
akurat, jak nic sie nie dzieje
mawete - 8 Czerwca 2007, 19:25
elamku: wiekszość ludzi jest w tych gdzniach.
|
|
|