Ludzie z tamtej strony świata - Jakub Małecki
Kuba - 17 Listopada 2009, 13:11
A niech mnie - wRONiec też już nie przejdzie...
shenra - 17 Listopada 2009, 13:13
Kuba napisał/a | Tylko jak później wyjaśnić fakt, że jego numer występuje w czyjejś komórce pod moim nazwiskiem? | Jeżeli nie Ty wpisywałeś to co się martvisz?
xan4 - 5 Grudnia 2009, 16:59
Przeczytałem Błędy i podobało misie
Lubię takie klimaty, wprawdzie ostro już popłynąłeś pod koniec, ale ogólnie mam bardzo dobre wrażenia, to jest właśnie dla mnie, taka codzienna niesamowitość.
Przemytnik cudu już zamówiony
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 13:33
Jakoś tak na początku grudnia przeczytałem Zaksięgowanych, a widzę że jeszcze Ci Kuba nie pogratulowałem doskonałego zbioru. Co prawda dwa teksty wyraźnie odstawały od reszty jeśli chodzi o konstrukcję fabuły (Każdy umiera za siebie oraz Śmierć szklanego Kazimierza), jednak nie przeszkadzało to zbytnio w lekturze. Brawa szczególnie należą Ci się za dwa opowiadania - Pocałunek białego chłopca i Za godzinę powinna tu być. Obok opowiadania z Nowe idzie to zdecydowanie Twoje najlepsze teksty - napisane tak, że nie sposób zachować przy ich czytaniu obojętność. Oby tak dalej
Btw, nie wiem czy już to widziałeś, ale Dukaj Cię chwali
Kuba - 19 Stycznia 2010, 14:12
Miło mi to słyszeć, szczególnie jeśli Pocałunek białego chłopca i Za godzinę powinna tu być podobały Ci się najbardziej, bo są to teksty pisane najpóźniej z całego zbioru.
Co do Dukaja - oczywiście, że czytałem ten felieton. Nie spodziewałem się takiej pochwały, ale teraz trzeba się starać, żeby rzeczywistością dogonić tę opinię.
Virgo C. - 19 Stycznia 2010, 21:23
Miło słyszeć. Jeśli Dżosef będzie miał taki sam ładunek emocjonalny jak te dwa teksty, biorę w ciemno
Kuba - 28 Stycznia 2010, 10:29
W Nowej Fantastyce ukazało się właśnie moje nowe opowiadanie pod tytułem Pantomima starego niedołęgi.
Fragment tekstu znajduje się na stronie www.jakubmalecki.pl.
Kuba - 26 Lutego 2010, 13:01
Wydawnictwo Powergraph uruchomiło na swojej stronie Czytelnię, w której można przeczytać na razie dwa opowiadania: "Wszyscy jesteśmy Meekhańczykami" Roberta M. Wegnera oraz moje "Za godzinę powinna tu być".
Kto ma ochotę, zapraszam do lektury:
http://www.powergraph.pl/...-powinna-tu-byc
Toudisław - 28 Lutego 2010, 11:06
http://www.grabarz.net/
W Nowym grabarzu dwie dobre wieści dla Kuby. Po pierwsze 3 miejsce w plebiscycie czytelników na najlepszą książkę. za rok 2009.
No a na stronie 121 jest moja recenzja Zaksięgowanych
Kuba - 1 Marca 2010, 09:41
Dzięki za info, Toudisław, nie wiedziałem.
mc - 10 Kwietnia 2010, 08:18
"Za godzinę powinna tu być" zajęło drugie miejsce w plebiscycie Katedry (za opowiadaniem Anny Kańtoch, której też serdecznie gratuluję :]). Gratki! :]
Witchma - 10 Kwietnia 2010, 08:57
Gratulacje
Chal-Chenet - 10 Kwietnia 2010, 09:02
Kuba, gratki.
Kuba - 10 Kwietnia 2010, 09:37
Dzięki, dzięki
shenra - 10 Kwietnia 2010, 10:04
Brawo
Agi - 10 Kwietnia 2010, 10:09
Kuba, gratuluję!
Kuba - 31 Maj 2010, 07:24
Wreszcie mogę coś napisać w sprawie „Dżozefa”. Jeśli to kogoś zainteresuje, książka ukaże się nakładem wydawnictwa W.A.B., a termin jej publikacji ustalony został na przyszły rok.
Witchma - 31 Maj 2010, 07:25
Kuba, przyjdzie nam cierpliwie czekać zatem
shenra - 31 Maj 2010, 07:29
Kuba, no to good. Wbrew pozorom szybko zleci i będziemy śmigać do księgarni
Chal-Chenet - 31 Maj 2010, 09:24
Kuba, dobrze słyszeć. Gratuluję.
Ziuta - 31 Maj 2010, 11:53
No ładnie, WAB, ofensywa na główny nurt. Super!
Palinsky - 31 Maj 2010, 12:10
Interesuje, jak najbardziej. Gratulejszyns, Kubo! Nic tylko czekać.
Kuba - 31 Maj 2010, 12:25
Dziękuję Wam, bardzo dziękuję
Ziuta, takie właśnie było "ofensywne" zamierzenie, ale do samej ofensywy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać (i popracować).
Ziuta - 31 Maj 2010, 12:30
A ty Dehnel zrobi Ci jajo i jego następna książka będzie miała na okładce astronautę walącego z blastera do insektoida z Marsa
gorat - 31 Maj 2010, 12:33
...główne dzieło malarskie zboczonego paranoika przetrzymywanego w szpitalu psychiatrycznym, o którym jedynym cała powieść będzie.
Kuba - 31 Maj 2010, 12:36
Ziuta napisał/a | A ty Dehnel zrobi Ci jajo i jego następna książka będzie miała na okładce astronautę walącego z blastera do insektoida z Marsa |
A ja ją z przyjemnością przeczytam, bo prozę Dehnela cenię
gorat: what?
Ziuta - 31 Maj 2010, 14:38
to chyba było kommento odnoście mojej okładki Dehnela.
Dabliu - 31 Maj 2010, 23:21
Kuba napisał/a | Wreszcie mogę coś napisać w sprawie „Dżozefa”. Jeśli to kogoś zainteresuje, książka ukaże się nakładem wydawnictwa W.A.B., a termin jej publikacji ustalony został na przyszły rok. |
Super, że się udało Gratki
Edit: BTW, nie pamiętam już, czy Ci pisałem, ale Zaksięgowani bardzo mi smakowali. Żadne z zawartych w tomie opowiadań nie schodzi w mojej ocenie poniżej dobrego poziomu, a kilka z nich to prawdziwe perełki
Tequilla - 1 Czerwca 2010, 09:32
Hej Kuba super, gratulacje!
Jesteś rewelacyjnym przykładem na to, że warto się starać i że w krótkim ( bądź co bądź 3 lata to nie tak wiele) czasie można bardzo wiele dzięki temu osiągnąć.
Tak trzymaj!
Kuba - 1 Czerwca 2010, 09:48
Dabliu, Tequilla, dzięki bardzo.
Tequilla napisał/a | Jesteś rewelacyjnym przykładem na to, że warto się starać i że w krótkim ( bądź co bądź 3 lata to nie tak wiele) czasie można bardzo wiele dzięki temu osiągnąć. |
Przyjąłem na zawstydzoną twarz rumianego buraka... Dzięx
|
|
|