Mechaniczna pomarańcza [film] - "Zagubieni" - "Lost".
Indy - 21 Kwietnia 2006, 07:29
Cytat | I za to go uwielbiam. 40 odcinków i nadal nic nie wiadomo, i nadal nie nudzi. |
Taaa Lost się nie nudzi, z filmów typu statek się rozbił ja przeżyłem i znalazłem się na bezludnej wyspie to Lost są najlepsi (tylko że nie statek się rozbił a samolot )
Słowik - 21 Kwietnia 2006, 13:23
Właśnie sobie odsłuchałem krótkiego wywiadu z Michaelem Emersonem (aka Henrym Gale'm). Okazuje się, że skoro nie ma jeszcze napisanego zakończenia serii, a kręcenie odcinków odbywa się w bliskiej odległości od ich premier telewizyjnych, aktorzy nie wiedzą jak fabuła dalej się potoczy. Nierzadko nie wie tego również sam reżyser, więc kręcą niektóre sceny kilkakrotnie w różnych wersjach, które potem montowane są dopiero przez panów/panie pociągających za sznurki wedle ich koncepcji.
Jak dla mnie bomba.
McQueen - 21 Kwietnia 2006, 14:15
Wlasnie czegos takiego sie boje, serial coraz dluzszy, watkow coraz wiecej wszystko robione niemal na poczekaniu,zobaczycie komus wreszcie noga sie powinie i bedzie zonk.
Nathingale pisal wczesniej ze jak na razie wszystko jest ok wiec syndrom archiwum x nie grozi, i owszem na razie jest ok ale nawet najtezszym glowom wreszcie koncza sie pomysly, jesli serial nie ma planu od poczatku do konca moze to zaprowadzic autorow w slepa uliczke, co chwila pojawiaja sie nowe watki a jakos nikt nie zamknal jeszcze starych.
No chyba ze taki plan ma byc, zamacic na maxa a ktoregos dnia po prostu przyplynie ekipa ratunkowa i zabierze rozbitkow nie wyjasniajac zupelnie nic wtedy to chyba zjem telewizornie
Słowik - 21 Kwietnia 2006, 14:47
Chodzi o to, że scenarzyści mają mniej lub więcej (nie wiem przecież dokładnie) napisany ten serial do końca (jakieś furtki czy przeróbki, dostosowania muszą przecież być brane pod uwagę). A spodobało mi się to, że sami aktorzy, a nawet reżyser nie są w to wtajemniczani tak do końca.
Jeśli nawet dana scena została pomyślana przez autorów tak a tak, a potem przy stole monterskim dostają kilka jej wersji i któraś okazuje się rewelacyjna, to można ją wykorzystać i w ten sposób serial się wzbogaca.
Ja też nie chciałbym żeby koncepcja serialu bazowała na radosnej twórczości wszystkich zainteresowanych
McQueen - 21 Kwietnia 2006, 14:53
No to sie nie zrozumielismy
Dobra teraz to wam powiem o co tak naprawde mi chodzi
DAWAC WIECEJ ODCINKOW BO JA WRESZCIE CHCE SIE DOWIEDZIEC CO SIE NA TEJ WYSPIE DZIEJE
zaraz zwariuje chyba
NURS - 21 Kwietnia 2006, 16:55
Żeby odpalic taki projekt, jak serial, trzeba miec napisaną ramowke, czyli główne założenia akcji i zakończenie. jak sie przyjmuje, to sie dokręca i rozciaga. BTW Lynch tak samo robił Twin Peaks, nawet chyba szli na zywioł w wielu momentach.
reginald - 24 Kwietnia 2006, 12:44
I pomysleć, ze rozwiązanie tkwi sobie gdzieś bezpiecznie w sejfie u producenta serialu, a tyle milionów ludzi na całym świecie niepotrzebnie popada w nerwicę ...
McQueen - 24 Kwietnia 2006, 13:33
Obejrzalem 2x19 i powiem ze takie retrospekcje jak ta z rose na lotnisku i na australijskiej wiosce sa ok,krotkie tresciwe i zwiazane z wydarzeniami na wyspie. Pozostale mozna darowac
Zapowiada sie ze moze co nieco sie wyjasni, choc znajac serial, akcja zamota sie jeszcze bardziej No i ten szyderczy usmiech chlopka z bunkra
P.S kiedy bedzie 20??
NURS - 24 Kwietnia 2006, 13:49
w srode i juz co tydzien do finalu 17 maja.
Duke - 24 Kwietnia 2006, 14:05
"Tygrys nie zmienia prążków" - rozwaliło mnie to
reginald - 26 Kwietnia 2006, 05:42
Ciekawe, czy dzisiaj okaże się czy Michael podłapał jakieś choróbsko od "tamtych". Bo za zdrowo to on ostatnio nie wyglądał.
NURS - 26 Kwietnia 2006, 08:44
Zważywszy przebrania znalezione kilka odcinków wcześniej, to niewiele mógł złapać, chyba, ze dostał w czapke, kiedy odmowil przyklejania sobie wrzodów
Sasori - 26 Kwietnia 2006, 15:19
Albo ktoś go zaszedł od drzwi kuchennych (w końcu to są przecież "ci inni").
Słowik - 27 Kwietnia 2006, 09:54
Cytat | P.S kiedy bedzie 20?? |
Cytat | w srode i juz co tydzien do finalu 17 maja. |
Niestety 20 dopiero w środę 3-go maja.
NURS - 27 Kwietnia 2006, 10:25
Gnojki, znowu starego kotleta zaserwowali. ale to juz w niemal kazdej serii sie dzieje. Streszczenie streszczenia, robia przewy po miesiac w nadawaniu co dwa odcinki, nic dziwnego, ze ludzie sie gubią
Zwłaszcza brazylijskie kucharki
McQueen - 2 Maj 2006, 11:15
No wlasnie, bo te "podsumowanie sezonu" to juz na dysku lezy od tygodnia, tylko napisow nie mam, a 20 jak nie bylo tak nie ma
A mnie zastanawi czy Locke do sie skusic i nie wcisnie przycisku
lavojtek - 2 Maj 2006, 11:20
Pewnie tak zrobi ale w ostatniej sekundzie ostatniego odcinka tej serii
reginald - 2 Maj 2006, 15:52
Teraz ABC nagania widzów puszczając trailer 21,22,23 - coś o wojnie z tamtymi i odbiciu Walta .Pokazują głodne kawałki jak np. Ana Lucia bije się z Sawyerem o pistolet, wściekłego Saida z gnatem który wchodzi do zbrojowni celując w Gale'a. Podobno nawet istnieje grupka ludzi, którzy puszczają w sieci jakieś plotki na temat zakończenia, żeby zwiększyć zaskoczenie na końcu 2 serii. Wszyscy z ekipy ględzą, że teraz bedzie się działo. Aktor grający Saida, mówił np że podejrzewa, że na końcu 2 serii, zginie - jakby ten odcinek nie był już dawno nakręcony. Mogliby tylko nie robić tych cholernych przerw, bo się człowiek wybija z rytmu.
Jak ktoś nie może wytrzymać to dla prawdziwych zapaleńców przygotowano programik imitujacy komputer w bunkrze do którego trzeba co 108 minut wpisywać wiadomą kombinację cyfr.. ..tak dla uspokojenia... ..jak ktoś będzie miał ochotę to zapodam link...
NURS - 2 Maj 2006, 18:51
Daj daj daj
reginald - 3 Maj 2006, 07:49
OK. Jeżeli ktoś nie może wytrzymac to proszę ....
http://www.lostomania.rep...armaProject.zip
Duke - 4 Maj 2006, 09:25
Ciekawe o co chodziło z tymi hierogrifami egipskimi przy liczniku.
Duke - 4 Maj 2006, 10:14
Kolejna stronka dla lost maniaków http://www.thehansofoundation.org/
Angelus - 4 Maj 2006, 14:59
Ja oglądam LOST z opóźnieniem bo dostaję nagrane na wideo od koleżanki.
Wczoraj urwał mi sie odcinek jak Sajid przesłuchanie robił facetowi, co go Francuska postrzeliła z kuszy.Kaseta sie skończyła i nie wiem czym sie owo przesłuchanie skończyło. Czy ktoś mógłby mi zdradzić dalszy ciąg tego odcinka?Plosiem.
NURS - 4 Maj 2006, 23:37
Jak wszystkie przesłuchania Sayida, niczym
Sasori - 5 Maj 2006, 08:53
A z czego tam cokolwiek wynika?
McQueen - 6 Maj 2006, 16:31
Obejrzalem wlasnie 20 odcinek drugiego sezonu, ja juz mam dosc o co tu <piiii> chodzi, moge sie jedynie domyslac ze pewnie zrobil to dla syna ale...tu nic nie jest pewne. A i zastanawia mnie kogo odwiedzil ojciec Jacka, czyzby byla to matka Kate??
Słowik - 6 Maj 2006, 18:40
Nie, to na pewno nie była matka Kate, dokładnie ją było widać w retrospekcjach.
Przychylałbym się raczej, do tezy, że jest to matka Claire...zakręcone trochę, ale co tu nie jest zakręcone.
Co by nie mówić, ten odcinek pokazał, że będzie się działo w finale 2 sezonu
lavojtek - 7 Maj 2006, 19:07
Cytat | pewnie zrobil to dla syna |
Bardziej mi to wyglada na "pranie mozgu". Dowodem na to moze byc cokolwiek "nawiedzony" sposob w jakim Henry Gale mowi o "ich" brodatym przywodcy. Taka sekciarska mowka.
Ogolnie odcinek bardzo, bardzo dobry!
Angelus - 8 Maj 2006, 18:05
NURS napisał/a | Jak wszystkie przesłuchania Sayida, niczym |
To mi rozjaśniło sytuację.Dzięki.
NURS - 8 Maj 2006, 18:26
Ale to prawda
|
|
|