Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Gustaw G.Garuga - 29 Listopada 2012, 13:21
| Godzilla napisał/a | | bardzo trudno jest mówić nie do odróżnienia od Chińczyków. |
Bardzo trudno jest mówić nie do odróżnienia od Anglików. I co? I cały świat mówi po angielsku
Kruk Siwy - 29 Listopada 2012, 13:39
dalambert, to taka gryząca (hap!) ironia była.
dalambert - 29 Listopada 2012, 13:41
Kruk Siwy, pewnie, ze BYŁA
Agi - 29 Listopada 2012, 13:46
| Kruk Siwy napisał/a | | Cóż... może lepiej zażądać samochodu z kierowcą? Wyjdzie drożej i będzie kłopotliwe ale w papierach będzie ok. |
Twoje ostrze ironii chyba kłuje nie tego co trzeba. Krytykuję bezsens przepisu, a Ty mnie ustawiasz na pozycji osoby, która chce jeździć na delegacje samochodem, ale nie chce zdać testu.
Testy zdałam bez problemu. Strach ma duże oczy. Pani psycholożka powiedziała, że mam lepszy refleks niż wielu zawodowych kierowców.
| dalambert napisał/a | | A jak sądzisz ile samochodów z kierowca jest w przeciętnym polskim powiecie do dyspozycji urzędu powiatowego ? |
Sześć lat temu, gdy nastał nowy Starosta, kazał policzyć koszty utrzymania samochodu z kierowcą.
Samochód dostała policja, żeby ganiać przestępców, kierowca przeszedł na emeryturę, a powiatowi koszty spadły o połowę, uwzględniając wyjazdy z użyciem własnych pojazdów pracowników.
ilcattivo13 - 29 Listopada 2012, 15:11
Agi - psychotesty to pestka. Moja mama zdała je już po raz chyba trzeci (a na pewno drugi) odkąd weszły te przepisy.
Witchma - 29 Listopada 2012, 16:00
Jak już zrobią enemef, na który ewentualnie chciałabym pójść (Skyfall, Nietykalni, Jesteś Bogiem i Mroczny Rycerz powstaje) i mam bilety po 13 zł, to jest w Silver Screenie. A Silver Screen jest zuy
Poza tym kończy mi się debet na koncie, a przelewów jak nie było tak nie ma. Ale bym się spróbowała jeden dzień z tłumaczeniem spóźnić
Agi - 29 Listopada 2012, 16:16
| ilcattivo13 napisał/a | | Agi - psychotesty to pestka. |
Wiem. Przecież to napisałam:
| Agi napisał/a | | Testy zdałam bez problemu. |
Mnie wkurza bezsensowne wyciąganie pieniędzy od pracodawców, o czym też napisałam:
| Agi napisał/a | | Kolejna bzdura legislacyjna: pracownik, który od czasu do czasu używa swojego samochodu do celów służbowych, czyli mówiąc po ludzku, jedzie samochodem w delegację, musi mieć zrobione psychotesty, jak zawodowy kierowca ciężarówki, nie przymierzając. Impreza oprócz stresu kosztuje 90 zł. Płaci pracodawca. (jakieś lobby to musiało przepchnąć). |
Dodatkowo pogoda mnie wkurza i niepewna sytuacja. Nadal nie wiem, czy w sobotę będę gonić do Bydgoszczy na lotnisko, żeby odebrać Drivera, czy może niekoniecznie.
nimfa bagienna - 29 Listopada 2012, 17:01
| Witchma napisał/a | Poza tym kończy mi się debet na koncie, a przelewów jak nie było tak nie ma. Ale bym się spróbowała jeden dzień z tłumaczeniem spóźnić |
Siostro, pójdź w me ramiona.
Witchma - 29 Listopada 2012, 17:11
nimfa, tu się nie ma z czego śmiać... jak jutro zapłacę czynsz i rachunek za telefon, moje konto praktycznie sięgnie dna.
Fidel-F2 - 29 Listopada 2012, 17:26
to weź się do roboty
nimfa bagienna - 29 Listopada 2012, 17:43
| Witchma napisał/a | | nimfa, tu się nie ma z czego śmiać... jak jutro zapłacę czynsz i rachunek za telefon, moje konto praktycznie sięgnie dna. |
Ja się nie śmieję, ja wykazuję maksimum zrozumienia. Oj, i to jakiego zrozumienia.
Fidel-F2 - 29 Listopada 2012, 17:47
a ja jak zwykle
fealoce - 29 Listopada 2012, 17:51
| Witchma napisał/a | Jak już zrobią enemef, na który ewentualnie chciałabym pójść (Skyfall, Nietykalni, Jesteś Bogiem i Mroczny Rycerz powstaje) i mam bilety po 13 zł, to jest w Silver Screenie. A Silver Screen jest zuy
|
Witchma, ale czemu zły?
Witchma - 29 Listopada 2012, 18:06
fealoce, bo to najgorsze kino, w jakim w życiu byłam. Wszystko tam jest brzydkie, niewygodne i niepraktyczne.
fealoce - 29 Listopada 2012, 18:11
aha
pytałam z ciekawości bo chyba nigdy tam nie byłam.
Chal-Chenet - 29 Listopada 2012, 18:40
PKP
Witchma - 29 Listopada 2012, 19:02
fealoce, nie wiem, czy tak jest we wszystkich SS w kraju, ale łódzki jest paskudny.
hijo - 29 Listopada 2012, 20:23
filmweb, chciałem przeczytać artykuł o nowych starwarsach i wyświetliła się reklama, która teoretycznie miała zniknąć po 16 sekundach, oczywiście jest przycisk przejdź do filmwebu, ale on zeruje licznik i znowu jest 16 sekund. No to myślę wpiszę adres strony i znajdę newsa... i k...a znowu reklama, której nie da się wyłączyć. Koś się z tym spotkał?
Godzilla - 29 Listopada 2012, 20:25
Mi przeszło od razu po naciśnięciu klawisza. Może coś im się skaszaniło na stronie?
hijo - 29 Listopada 2012, 20:33
no nic mi nie pomogła, wyczyszczenie przeglądarki, zmiana przeglądarki. Bzdura jakaś
Fidel-F2 - 29 Listopada 2012, 21:10
U mnie normalnie, bez problemu.
Godzilla - 29 Listopada 2012, 21:17
Młodszy Potwór ogląda "Króla Lwa 2". Zawsze uważałam, że piosenki z "Króla Lwa" są irytujące i w ogóle żenuła, ale teraz wydaje mi się, że w pierwszym filmie były jednak na jakimś poziomie. Ci nowi dubbingowcy kompletnie nie umieją śpiewać. Bzyczy jeden z drugim coś pod nosem a ja się zastanawiam co tam robi orkiestra. Sama nie wiem co gorsze, oni czy Emilian Kamiński.
ilcattivo13 - 29 Listopada 2012, 21:40
| Agi napisał/a | | Wiem. Przecież to napisałam: | w takim razie już całkowicie wysiadło mi czytanie ze zrozumieniem
Agi - 29 Listopada 2012, 21:46
ilcattivo13, nie przejmuj się.
Martva - 30 Listopada 2012, 15:40
Coś mnie kopnęło w głowę. Może być że to halny
Fidel-F2 - 30 Listopada 2012, 16:53
masz wgniecenie?
Martva - 30 Listopada 2012, 17:03
Boję się sprawdzić.
ihan - 30 Listopada 2012, 22:50
Jak to milusieńko, że w piątki wieczorami lubi się coś kaszanić na linii tramwajowej Kampus-Dworzec PKP i jak milusieńko, że pociąg sobie stoi w polu, by być opóźnionym 40 minut. Miło przynajmniej, że młody człowiek płci męskiej ustąpił mi miejsca (szczęśliwie się okazało, że miejsce naprzeciwko było wolne i to ustąpienie było kurtuazyjne), bo 2h 10 stałabym po raz kolejny.
Witchma - 3 Grudnia 2012, 09:35
Piękniej mi się tydzień zacząć nie mógł. Bank ściągnął mi z konta roczną opłatę za limit debetowy, zostało mi się 79 zł rzeczonego limitu. Już nawet nie mam skąd pożyczać, a przelewów oczywiście nie widać
Lynx - 3 Grudnia 2012, 13:13
Witchma, nie możesz zmienic na miesięczną? Ja tak mam, jednorazowo mniej boli niż roczna.
|
|
|