To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

gorat - 12 Grudnia 2007, 16:57

Że co mówisz? Nie działa? Nieważne, jak się zna, to można modyfikować :twisted:
corpse bride - 12 Grudnia 2007, 16:58

ja bym proponowała terapię implozywną czyli przez zanurzenie. wiesz, jak wszyscy będą mówić po ang i nie będzie wyjścia, to zaczniesz. może od pokazywania na migi i półsłówek, ale jednak.
napisami się nie przejmuj. ja nie mam większych problemów z komunikacją po angielsku, ale wolę oglądać z napisami, choćby angielskimi. może tak spróbuj? nawet jak wszystkiego od razu nie zrozumiesz, to nic. napisy pomagają nawet nejtiwom. nie miałaś tak nigdy, że oglądasz film po polsku i czegoś nie dosłyszysz, albo nie rozumiesz, bo ktoś specyficznie mówi? tylko tym sie nie przejmujesz.

Martva - 12 Grudnia 2007, 16:59

To strasznie długo u mnie trwa ten początek.
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2007, 17:03

Martva, to nie dlatego, że masz antytalent tylko dlatego, że sama tak chcesz
Tequilla - 12 Grudnia 2007, 19:35

1. Przemóc się

2. Pojechać zagramanicę

3. Gadać, gadać i jeszcze raz gadać. Najlepiej z obcokrajowcami :) ( bo mówią wyraźnie), albo starszymi anglikami ( amerykanami innymi do wyboru) ( na początek lepiej z młodzieżą nie - niewiele w głowie, gadają slangiem i za szybko)

Brakuje mi cholernie gadania. Zadna książka tego nie zastąpi.

Martva - 13 Grudnia 2007, 20:28

Słówek to ja się umiałam nauczyć, kiedyś anglica w LO wymyśliła ze będzie nam robić kartkówki ze słówek, tematycznie - wykułam i dostałam jedyne w życiu 2 piątki z angielskiego. Warzywa i owoce pamiętam do dziś, wszystkie. Potem stwierdziła że jednak każe nam układać zdania z tymi słówkami i wróciłam do ndst/dop :|

Dlaczego się mówi, że pustka coś/kogoś wypełnia, albo przepełnia, jeśli pustki z samej definicji nie ma, więc nie może przepełniać?

joe_cool - 13 Grudnia 2007, 21:21

może poproś kiedyś corpse (albo innego krakusa), żeby jednego wieczora gadała z tobą tylko po angielsku i jak się odezwiesz po polsku, niech udaje, że cię nie rozumie - może tak będzie łatwiej.

a zmieniając temat - byłam wczoraj w cudownym sklepie i kupiłam to cacko (pierwsze z góry) w rozmiarze 70F. pasuje jak żaden inny. a i panie w sklepie kompetentne, i znające się na rzeczy. sklep Tifany w Arkadach Wrocławskich lub na Bielanach.

corpse bride - 13 Grudnia 2007, 22:57

miałam taki pomysł, żeby na następnym spotkaniu w krk specjalnie dla martvej tylko po ang. konwersować. nawiasem mówiąc, ja się przy polakach (straszne słowo) wstydzę mówić po angielsku, przy innokrajowcach nie.

a ja dziś zmierzyłam z dziesiędziesiąt staników w h&m. bo raz kupiłam tam IDEALNY. odcięłam metkę i nie mam pojęcia, co to za rozmiar, więc tam chodzę co jakiś czas i próbuję znaleźć coś podobnego. tamten leży cudownie, jest wygodny i - choć jak ktoś mnie widział, to pewnie nie uwierzy - robi mi cleavage. ale znaleźć nie mogę, więc dochodzę do wniosku, że to jakaś aberracja była, coś im nie wyszło chyba.

Martva - 13 Grudnia 2007, 23:11

joe_cool napisał/a
może poproś kiedyś corpse (albo innego krakusa), żeby jednego wieczora gadała z tobą tylko po angielsku i jak się odezwiesz po polsku, niech udaje, że cię nie rozumie - może tak będzie łatwie

Nie, przypuszczam że się obrażę, zirytuje i wścieknę, a potem wyjdę trzaskając drzwiami albo coś równie głupiego.
Z Mamą powinnam czasem próbować gadać. Ona to sugeruje od zawsze, a ostatnio nawet mnie się częściej zdarza. Ale jakoś to nie wychodzi :?

corpse bride napisał/a
miałam taki pomysł, żeby na następnym spotkaniu w krk specjalnie dla martvej tylko po ang. konwersować

Nie przyjdę.

joe_cool napisał/a
rozmiarze 70F.

No proszę :) To nie Ty przypadkiem jakiś czas temu opisywałaś mierzenie Triumpha 70D, gdzie obwód był w porządku, a z miseczką coś nie tak?

corpse bride napisał/a
a ja dziś zmierzyłam z dziesiędziesiąt staników w h&m.

Ehh, no w kwestii h&m Ci nie doradzę, jak pierwszy i ostatni raz tam oglądałam bieliznę to już byłam poza rozmiarówką :( A szkoda, bo śliczności mieli.
Mierzyłaś 70-tki, czy 75-tki? :)

W sprawach stanikowych tradycyjnie polecam lekturę tego forum, a w razie wątpliwości rozmiarowych zapytanie o radę w tym wątku (chyba że jest tam już więcej niż 500 postów).

Uplotłam naszyjnik, fioletowo-zielony. Tradycyjnie nie wiem, sprzedać czy zostawić :roll:

joe_cool - 13 Grudnia 2007, 23:21

Martva napisał/a
To nie Ty przypadkiem jakiś czas temu opisywałaś mierzenie Triumpha 70D, gdzie obwód był w porządku, a z miseczką coś nie tak?

tak, to ja :D

corpse bride - 13 Grudnia 2007, 23:31

Martva napisał/a
Mierzyłaś 70-tki, czy 75-tki?

to i to, ale 70 są trochę jakby lepsze.

Piech - 14 Grudnia 2007, 00:47

Cytat
Warzywa i owoce pamiętam do dziś,

Hallo, sweetie.

Would you like to talk about fruits or vegetables?

Tequilla - 14 Grudnia 2007, 08:30

I think we should write only in english in this blog. This way, we can help Martva to learn english quickly. I think she will by very glad :D
Piech - 14 Grudnia 2007, 08:47

Good idea, Tequilla.
But just to maintain some sense of continuity, we should talk about melons.

Tequilla - 14 Grudnia 2007, 09:20

Piech napisał/a
Good idea, Tequilla.
But just to maintain some sense of continuity, we should talk about melons.

Melons? You mean haha (ups, sorry in english it should be hehe, maybe hoho ) fruits? Or rather part of women's body? ;) :)

Martva do you still like us? :D

Martva - 14 Grudnia 2007, 09:22

joe_cool napisał/a
tak, to ja :D

To już wiadomo, co było nie tak :D

corpse bride napisał/a
ale 70 są trochę jakby lepsze.

Myślę że tego się powinnaś trzymać :)

Piech napisał/a
Hallo, sweetie.

:shock: Normalnie jeszcze trochę i wrzucę ten temat do ignorowanych... :twisted:

Piech - 14 Grudnia 2007, 10:03

Tequilla napisał/a
Melons? You mean haha (ups, sorry in english it should be hehe, maybe hoho ) fruits? Or rather part of women's body?

Know what I mean, know what I mean? Nudge nudge, wink wink. Woah! Eh? Wo-oah! Eh? Say no more...

Martva, no dobrze, już dobrze.

Martva - 14 Grudnia 2007, 10:05

No.
Zrozumiałam ogólny sens Waszej dyskusji, przy pomocy Mamy - szczególny też. Strasznie się śmiała. Piechu, zszokowałeś mnie w ogóle :shock:

Piech - 14 Grudnia 2007, 11:15

Dziś czuję się taki... full of surprises. (moj 1900 post)
Pako - 14 Grudnia 2007, 11:55

No i wiedzisz Martva? To już połowa sukcesu! Mama pomogła, sama coś zrozumiałaś. Po prawdzie sam byłbym z ang noga, gdyby nie Fallout. Człowiek się naczytał, nakombinował, z kontekstu wnioskował i wychodziło... wtedy mnie wciągneło i najwięcej się chyba nauczyłem.
Bo najprościej jest własnie rozmawiać, czytać, pisać - używać. Godzina porządnej gadaniny po ang daje więcej niż parę długich, nudnych godzin ślęczenia na lekcji.

a to o melonch... fajne ^_^ patrząc po blogu obie wersje good ;)

Easy - 14 Grudnia 2007, 12:48

Pako napisał/a
Po prawdzie sam byłbym z ang noga, gdyby nie Fallout.

Wpis.

Co prawda ja już wcześniej dość dobrze znałem podstawy, ale takie gry jak Fallout (czy inne erpegi) potrafią zdziałać na tym polu cuda.

A do wybiórczej wczoraj dali całą sagę fallout, ale po polsku, następne pokolenia zostały pozbawione możliwości nauki angielskiego przy doskonałej zabawie.

Pako - 14 Grudnia 2007, 13:02

jasne, podstawy ang do fallouta trzeba mieć ale wtedy to był rok 2000, coś się tam umiało, ale nie za wiele. Gdzie ja to byłem? Koniec podstawówki chyba... czyli takie podstawy podstaw. Trzy czasy na krzyż i pogadane. A fallout rozwija... chociaż czasem troche nad wyraz brutalnie ;)
Easy - 14 Grudnia 2007, 13:45

Aleś mnie nastawił na tego fallouta, chyba zaraz zainstaluję którąś część na kompa (chyba tactics, bo tylko tego jeszcze nie ukończyłem).
Pako - 14 Grudnia 2007, 14:08

rozwalimy trochę martvej bloga, ale cel szczytny. Może sama zainstaluje i będzie grała? Język będzie wtedy perełka (grunt to wiedzieć które słowa są fuj :P ). Ja osobiście tacticsa jakoś nie dzierżę, ale dwójeczka... mniam :) ale to kiedyś ;)
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 15:50

Martva, przez przypadek oglądałem angielski program o stanikach, dwie laski przeprowadziły akcję dopasowywania biustonoszy w pewnym miasteczku. Na ok 900 kobiet które się zgłosiły, tylko 76 (!!!) miało dobrze dobrany stanik. Miałaś rację, to faktycznie tragiczna sytuacja.
Martva - 14 Grudnia 2007, 19:54

Fidel, ja często miewam rację. A Ty się śmiałeś i mówiłeś że nie, człowieku małej wiary :roll: :twisted:
Poza tym to była Anglia, kraj gdzie da się kupić miskę >D przy obwodzie <100. W Polsce byłoby gorzej.

Sprzątam w pokoju, bo Papa oświadczył że jak tego nie zrobię, zbierze wszystko z podłogi do worków na śmieci i wyrzuci, nie wiem co mu przeszkadza, przecież nie on tam mieszka ;P:
Nie mam co na siebie włożyć.
Staniki nie mieszczą się w przegródce w szufladzie, a tak naprawdę 3/4 się powinnam pozbyć, bo wybitnie na mnie nie leżą - zrobiły się zbyt szerokie w obwodzie, za małe w miseczkach; klasyka. Ale mi szkoda, bo są ładne i mają kolorowe ramiączka do wyłażenia. A poza tym 2 sztuki, i to średniej urody, to jednak troszkę za mało, nie wiem kiedy mi się uda coś upolować (waham się między stacjonarnym polowaniem na Gaię 70E/F i internetowym na Melissę 65G/70E, a na razie to i tak jestem spłukana totalnie).

Rozmawiałam dziś z moim ex na gg, pozwierzałam mu sie trochę, przytulił mnie wirtualnie i powiedział że głupiej się nie dało stracić głowy/serca/innych narządów.

I chcę już wiosnę :(

Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 20:19

przy okazji jedna kobieta miał coś tam JJ :mrgreen:
Martva - 14 Grudnia 2007, 20:55

No zdarza się. Ale jeśli masz na myśli 90JJ (a tak mi się coś przypomina, że dziewczyny na forum pisały), to ona nie była w Twoim typie ;)

BTW w czasie biusten party moja koleżanka, 90 pod biustem, 125 w biuście została określona na 75J, o ile dobrze pamiętam. Chciałabym podkreślić: 75, czyli zaniżenie o 15 cm. I czuła się w nim o niebo lepiej, niż w 100E, a to było jedyne co mogła na siebie dostać w polskich sklepach.

Piech - 15 Grudnia 2007, 01:25

A co znaczy JJ? Jumbo jugs?
Martva - 15 Grudnia 2007, 12:21

44cm różnicy pomiędzy obwodem w biuście a obwodem stanika (obwodem stanika, podkreślam, a nie obwodem pod biustem.)

Tabela angielskich rozmiarów, jeśli to Ci rozjaśni w głowie ;) (no dobra,nie są do końca angielskie, bo cyferki polskie, ale oznaczenia miseczek brytyjskie).

Partner forum