To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

feralny por. - 7 Lipca 2008, 22:32

No wiesz, technika palca zagłady.... Po kociaku nawet futerko nie zostało.
Hubert - 7 Lipca 2008, 22:41

Szkoda. Bo fajny był, jego historia aż mnie ruszyła, choć cały film składa się z ogranych, przememłanych tyle razy schematów.
corpse bride - 7 Lipca 2008, 22:48

a, właśnie - też mnie to zastanowiło, co się z nim stało... pewnie poszedł się szykować do kung fu pandy 2.
Hubert - 8 Lipca 2008, 17:01

Oby. Tylko w trakcie seansu zastanawiałem się, kiedy zaśmieje się upiornie i, cytując Sarevoka, ryknie: "Poczuj mój piekielny gniew" :mrgreen:
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 13:16

"Mały człowiek" - typowa komedia dla kretynów zrobiona przez braci Wayans. Nawet śmieszna. 6/10
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 23:27

"Osobliwości narodowego polowania" - chyba jedna z najlepszych komedii jakie w życiu oglądałem. A scena, w której Generał rozmawia z Raivo po fińsku, trafia do Wielkiej Trójki Najśmieszniejszych Scen Filmowych.
Świetnym pomysłem było wplatanie urywków z polowania z czasów carskich w momentach, gdy dla Fina urywa się film.
Niesamowity film - daję 9/10

EDIT: Nie mogłem tego filmu połączyć z "Małym człowiekiem" - nie ta klasa - i stąd oddzielny post.

Ziuta - 10 Lipca 2008, 11:45

ilcattivo13 – właśnie zabieram się do oglądania "Osobliwości..." Tylko skończę Burzowe Wrota. Aż dziw, że ten film wyszedł u nas na DVD. I jeszcze z dziwnym tytułem, któego nikt nie jest w stanie zapamiętać. Ale jest. :D
Taselchof - 10 Lipca 2008, 12:18

Zdarzenie okropny ten horror :P przychylam się do opinii gazetowych recenzentów że jego głównym przesłaniem było to żeby nie wkurzać trawy :D
NURS - 10 Lipca 2008, 12:36

chyba nie kurzyć trawki :-)
Im dalej od obejrzenia tego dzieła tym bardziej jestem przekoany, że Noc Scośtam nie potrafi wyjść poza jeden schemat, a oblepianie go kolejnymi akcjami zupełnie mu nie wychodzi.

Taselchof - 10 Lipca 2008, 13:29

mnie tam najbardziej raziła sztuczność aktorów ;P: albo ci bracia czarny i biały :d trochę z innej bajki właściwie najciekawsze osobowości a oni ich... z wielkim sensem ;P: to ja już wolałem macki z Mgły :wink:
Homer - 10 Lipca 2008, 15:33

PzK: Na krańcu świata :-) Jednak da sie to oglądać po raz kolejny i mieć znowu radochę :-)
ilcattivo13 - 10 Lipca 2008, 16:04

Ziuta, u mnie już czekają w kolejce osobliwości "wędkowania" i "polityki". Szkoda, że pozostałych części w Polsce brak.

EDIT: "Wędkowanie" już za mną. Ta część nie jest tak dobra jak "polowanie" ale i tak jest super. No i są Finowie. W dodatku w większej ilości. I wódka. Też w ogromnej ilości.
Właśnie uświadomiłem sobie, że w "polowaniu" i "wędkowaniu" pojawia się tyle sprzętu wojskowego co w zachodnich filmach wojennych :D Normalnie - "rispekt" ;P:
Kuźmicz i Generał to obecnie moi ulubieni bohaterowie filmowi. No i Raivo, z tą swoją piosenką o Elli :D Daję 8/10.

Ziuta - 11 Lipca 2008, 17:36

He he - obejrzyj "Wyzwolenie". Jurija Ozerowa. Wyszło u nas na DVD - czyli full legal. Normalnie po ekranie śmigają całe bataliony pancerne.

W Polowaniu niezła jest akcja po pytaniu, co zrobić z niedźwiedziem.

Dunadan - 12 Lipca 2008, 00:45

Full Metal Jacket - przed chwilą się skończył na TVN - przypomniałem sobie. Pozytywnie mnie TVN zaskoczył bo to była wersja z napisami, dziwne...

Zdziwiłem się też kiedy zobaczyłem w nim Adama Baldwina - nie wiedziałem ze ten aktor już tak długo siedzi w kinie, co więcej - zagrał w FMJ w sumie identyczną rolę jak w Serenity i Firefly :mrgreen:

Jaden Kast - 12 Lipca 2008, 10:20

Dunadan napisał/a
Full Metal Jacket - przed chwilą się skończył na TVN - przypomniałem sobie. Pozytywnie mnie TVN zaskoczył bo to była wersja z napisami, dziwne...

Kiedyś szukałem czegoś na temat Lśnienia i wyczytałem, że Kubrick zażyczył sobie, żeby jego filmy były wyświetlane w TV jedynie w wersjach z napisami.

A żeby offtopu nie było:

Serenity - fajna, efektowna kontynuacja serialu, utrzymana w tym samym klimacie i z ciekawym wątkiem. Jedyne czego mi szkoda to fakt, że 'zlikwidowano' Booka i Washa. Mam nadzieję, że produkcja Serenity 2 dojdzie do skutku.

ilcattivo13 - 12 Lipca 2008, 16:03

Ziuta napisał/a
He he - obejrzyj Wyzwolenie. Jurija Ozerowa. Wyszło u nas na DVD - czyli full legal. Normalnie po ekranie śmigają całe bataliony pancerne.

No toć zdaje się, że już o tym filmie wspominałem jakiś czas temu (dwa miesiące?)

Ziuta - 12 Lipca 2008, 16:31

Bo ja pamietam tak zamierzchłe czasy?
Polecam jeszcze komedię Rekruci (DMB). Film tak nieśmieszny, że śmieszny na potęgę. I piosenka "ofiary naukowej fantastyki"

NURS - 12 Lipca 2008, 16:56

Hancock, inne spojrzenie na facetow w majtkach na rajtuzach. dzielo to nie jest, ale się fajnie ogląda. Końcówka niestety przesłodzona.
Dunadan - 12 Lipca 2008, 22:05

Jaden Kast napisał/a

Mam nadzieję, że produkcja Serenity 2 dojdzie do skutku.

:| obawiam się że tak dobrze może nie być. Z Serenity jestem bardzo mocno związany, dawno tak bardzo... dosłownie - nie zakochałem się jak w Serenity i Firefly. Po prostu ten serial i film zdobył moje serce. Niestety obawiam się ze może być ciężko z Serenity 2. Samo Serenity to chyba jakiś cud że powstało... Nie do końca potrafię zrozumieć czemu ten film tak mało, w gruncie rzeczy, popularny był... A patrzę na całą sprawę obiektywnie bo gdzieś kiedyś usłyszałem o Serenity i pomyślałem że sobie looknę - i mnie w fotel wbiło. Potem serial poszedł i się zakochałem w Kaylee :mrgreen:

Tak czy inaczej film jest absolutnym ewenementem.

Fidel-F2 - 12 Lipca 2008, 22:16

nie bardzo wierzę w te wszystkie seriale ale chyba będę musiał to zobaczyć, jakoś Dunadan, ufam Twojemu smakowi
Taselchof - 12 Lipca 2008, 22:17

ehh a ja dziś Dzień Świra i ciągle czuje się że każda władza chce mi dać w mordę :D świetne non stop :) i chyba przy okazji cholernie smutne bo prawdziwe :?
Dunadan - 12 Lipca 2008, 22:51

Fidel-F2, Zacnzij od Serenity. Mnie to w ogóle nie przeszkodziło. aha, Firefly ma tylko 14 odcinków ;-) to jest zaleta. I wada ( bo tak krótki ).

Powiem tylko , że film jest cholernie wtórny a jednocześnie innowacyjny ;-) miłego oglądania, fajna przygoda przed tobą.

Jaden Kast - 12 Lipca 2008, 23:34

Zdaje się, że tak w wypadku serialu jak i filmu oglądalność w TV/kinie była bardzo niska (stąd tylko 14 odcinków), ale wydania DVD wyżej wymienionych miały bardzo dobrą sprzedaż, więc może zrobią 'dwójkę' ale od razu przeznaczą ją na rynek DVD (Blue-Ray, co kto woli :wink: )
Adashi - 13 Lipca 2008, 20:03

Kung Fu Panda - świetna animacja, dobry humor i przesłanie zapodane między wierszami :) Reasumując, udany seans.

Flyboys - warto obejrzeć dla odlotowych walk powietrznych.

Duke - 14 Lipca 2008, 16:41

Ja sobie ostanio w ramach remamentu obejzałem "R-Point" i "Dom Śmierci II"
Pierwszy film to horror w klimatach wojny w Wietnamie - początek bardzo dobry a potem leci po równi pochyłej w dół. Masa ogranych patentów (czarnowłosa dziewczyka) i kilka takich które zostały kompletnie pominięte (tylko zasyganlizowano że dowódcy oddziału wiedzieli co się tam naprawdę dzieje) ze szkodą dla filmu, bo wyszło takie nie wiadomo co ...
Drugi to także horror tym razem jest to kontynuacja "dzieła" boskiego Uwe ale tym razem zrobiona przez innego człowieka i o dziwo wyszłedł całkiem niezły film. Twórca poszedł po najmniejszel linii oporu robiąc całkiem poprawnego klona "Resident Evila". W filmie widać kilka ukłonów do klasyki - oddział wspierający przypomina jako żywo dzielnych Colonial Marines z Aliensów. Podobnie wygląda pierwsze (i ostanie większe) starcie z zombiakami - tylko że tu mamy kotłownie zamiast reaktora. W sumie całkiem miły zapełniacz wolnego czasu. Solidna robota bez wodotrysków ale też nie orzucająca od telewizora.

NURS - 14 Lipca 2008, 16:55

Kroniki mutantów, pozytywnie mnie zaskoczyło. Wizje machin steampunkowych śliczne, widac, że nie trzeba 100 milionów dolarów na stworzenie ciekawej wizji alternatywnego świata.
Adashi - 15 Lipca 2008, 11:55

Rekrut - niezły thriller szpiegowski, metody pracy CIA od kuchni, warto obejrzeć.

21 gramów - dość przygnębiający obraz o śmierci i zakręconych kolejach losu.

hrabek - 15 Lipca 2008, 13:31

Adashi napisał/a
21 gramów - dość przygnębiający obraz o śmierci i zakręconych kolejach losu.

Ale jak swietnie zagrany, szczegolnie przez Naomi Watts. Zdecydowanie powinna dostac oskara. Byla przynajmniej 3 razy lepsza niz Charlize Theron w Monsterze.

Chal-Chenet - 15 Lipca 2008, 14:35

NURS napisał/a
Kroniki mutantów

Ehh, ja jestem za słaby, żeby obejrzeć cały film po angielsku, a napi-projekt póki co zawodzi...

Adashi - 15 Lipca 2008, 14:40

hrabek napisał/a
Ale jak swietnie zagrany, szczegolnie przez Naomi Watts.

Tak, Naomi zagrała bardzo sugestywnie, pierwsza klasa.

Partner forum