To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

jewgienij - 28 Października 2010, 13:38

Chal-Chenet napisał/a
Wynik cieszy, ale gra na pewno jeszcze nie. Zobaczymy jak pójdzie w niedzielę z Wisłą, bo ten mecz będzie prawdziwym testem. Cracovia to była taka popierdółka po drodze...

Wisła się mentalnie posypała po dwóch ciosach: Levadii i samobóju Jopa w ostatniej minucie z Cracovią. Straciła to, co było jej atutem w lidze - pewność siebie. Psychika im siadła.

Myślę, że Legia też ma bardziej problem z mentalnością od jakiegoś czasu, ostatnio jest lepiej, ale tamten sezon to było dno.

Natomiast postawy Lecha w lidze nie potrafię sobie nijak wytłumaczyć. Czy lekceważy polskie drużyny, czy inni się wyjątkowo spinają - nie wiem.

Chal-Chenet - 31 Października 2010, 19:13

Wisła rozbita 4:1!!! Chwała!!!
W końcu pokazaliśmy charakter, na początku drugiej połowy przecież to Wisła strzeliła na 0:1.
Jestem bardzo zadowolony, mam nadzieję, że od tego meczu rozpocznie się marsz w górę tabeli.

I dwie inne sprawy: ponoć w końcówce były zamieszki z kibicami przyjezdnymi. Jeśli to prawda, to jest to wielka kompromitacja, kibice Lecha długo pracowali na miano najlepszych w Polsce, takich rzeczy nie może być, bo psuje to tę reputację.
I kontuzja Clebera, wyglądało to cholernie źle, mam nadzieje, że magicy szybko postawią go na nogi i nic mu się nie stanie. Trzymam kciuki, żeby tak to się skończyło.

terebka - 31 Października 2010, 19:18

A w drugim meczu, kończącym kolejkę 2:1 dla Legii. Obie bramki w ostatnich dwóch minutach :bravo

Dla Lecha również :bravo

Chal-Chenet - 31 Października 2010, 19:22

Cytat
A w drugim meczu, kończącym kolejkę 2:1 dla Legii.

No właśnie... Widziałem wynik jak było 0:1 i jestem niepocieszony. ;)
Ale brawa za walkę do końca, bo skoro strzelili te dwie kasty w końcówce, to musieli walczyć.

Nitj'sefni - 31 Października 2010, 20:09

Uff dla Legii. Chal, jak ja patrzyłem na wynik też było 0:1 i się załamałem, a teraz wracam z psem ze spaceru, a tu taka niespodzianka. Radovic znowu pokazał, że jest w formie, a i Mezenga walczy, żeby go nie wywalono. Brawo. :bravo
Brawa też dla Lecha, bo wynik imponujący. Może to dobry znak przed czwartkowym spotkaniem z Manchesterem? Oby.

Chal-Chenet - 31 Października 2010, 20:11

Oby.

A co do sytuacji na stadionie, PODOBNO kibice gości zaczęli na własną rękę demontować krzesełka na swoim sektorze. Bądź tu cywilizowany i instaluj krzesełka na sektorze gości, to ci się odwdzięczą... :roll:

Anonymous - 31 Października 2010, 20:13

@ Wędrowiec:

No, ja zdrętwiałem, jak zobaczyłem wynik Legionistów, ale wszystko skończyło się dobrze dla Wojskowych i awansowaliśmy w tabeli. :bravo

Nitj'sefni - 31 Października 2010, 20:23

Żerań napisał/a
awansowaliśmy w tabeli

Czwarte miejsce. Aż się zdziwiłem.

Kai - 31 Października 2010, 22:39

Chal-Chenet napisał/a
PODOBNO kibice gości zaczęli na własną rękę demontować krzesełka na swoim sektorze
Lecha czy Legii, bo się zgubiłam? :mrgreen: Brawa dla tych panów! :bravo
Chal-Chenet - 31 Października 2010, 22:58

Wisły.
Kai - 31 Października 2010, 23:00

A, już doczytałam. Szkoda, że opuściłam, ale koncert też był super.
Chal-Chenet - 31 Października 2010, 23:42

Na pewno. :)
Szenute - 2 Listopada 2010, 07:48

Ciekawe czy to chwilowe przebudzenie Lecha czy też powrót do mistrzowskiej formy?
Co do Wisły to dała ciała po całości.

Chal-Chenet - 3 Listopada 2010, 00:16

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html

:shock: No ja nie wiem czy to dobrze... Mam mieszane uczucia.

Matrim - 3 Listopada 2010, 00:24

A Smuda będzie następny :)
dalambert - 3 Listopada 2010, 08:26

Wykończył Polonię , to i Lechowi nieba przychyli ;P:
terebka - 3 Listopada 2010, 11:31

Zielińskiego nie żałuję. Psuł wizerunek Kolejorza jak tylko potrafił, krzykacz jeden :twisted: A i jakichś wyjątkowych predyspozycji trenerskich też nie posiada, jakich by nie miał każdy inny na jego miejscu.
Chal-Chenet - 3 Listopada 2010, 12:34

Tym niemniej doprowadził zespół do mistrzostwa, i nikt mi nie powie, że to był zespół Smudy.

A więc jednak Bakero... :roll: No, ja nie wiem... Zobaczymy, damy czas, ocenimy.

Matrim - 3 Listopada 2010, 12:35

Bakero od jutrzejszego meczu?
Chal-Chenet - 3 Listopada 2010, 12:36

Ano. :roll:
Matrim - 3 Listopada 2010, 12:52

Bakero w jeden dzień taktyki do tak ważnego meczu nie zmieni. Asystenci Zielińskiego pewnie jeszcze będą i pewnie mecz będzie grany pod te ustalenia. Potem dopiero może zacząć porządki ;)
dalambert - 3 Listopada 2010, 12:56

Matrim napisał/a
Potem dopiero może zacząć porządki

znaczy jest jescze nadzieja, ze teraz Lech zagra porządnie - klapa zacznie się potem ;P:

Matrim - 3 Listopada 2010, 12:57

dalambert, no tak zwykle bywa. Jak ja w domu sprzątam, to najpierw też się jakoś z automatu robi większe bordello, ale potem jest błysk ;)
Chal-Chenet - 3 Listopada 2010, 12:58

Marudzisz, nie będzie tak źle. ;)

Oby... :roll:

Taselchof - 3 Listopada 2010, 12:59

jak na razie Bakero ma lepszy bilans meczowy od wielu naszych gwiazdeczek trenerskich pożyjemy zobaczymy :)
Matrim - 3 Listopada 2010, 12:59

A mogli wziąć Ulatowskiego.
Chal-Chenet - 3 Listopada 2010, 13:00

To ja już wolę Bakero. Ulatowski, może i by był dobry, ale w tej chwili jest "skażony" Cracovią. ;)
Nitj'sefni - 3 Listopada 2010, 21:04

Dla mnie to szok i niemiłe zaskoczenie, bo ostatnie dwa mecze Lech wygrał i to wysoko. Bardziej przychylny byłem do opcji dania szansy Zielińskiemu do końca tej rundy. Tak wyszedł brak fachowości naszego szefostwa. Gdzie na Zachodzie zwalniają trenerów w trakcie sezonu? Do tego Bakero?! Jaki z niego trener? Grał owszem nieźle, ale w trenerce niewiele zdziałał. Kibice za bardzo go nie chcą, a i piłkarze są za Zielem, a tak to przynajmniej wyglądało.
OK, zobaczymy, ale ja nie jestem dobrej myśli. Niesmak jest na pewno.

Kai - 3 Listopada 2010, 21:06

Nie wiem, co chcieli udowodnić. Zieliński powinien zostać do końca sezonu, co Bakero zrobi w kilka dni? Chyba, że samo nazwisko zelektryzuje. W co wątpię.
jewgienij - 3 Listopada 2010, 21:15

dalambert napisał/a
Wykończył Polonię , to i Lechowi nieba przychyli ;P:

Polonia była na dnie, kiedy ją przejmował równo rok temu, z piasku bicza nie ukręcisz

Partner forum